Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Politicky_chlivek Z Parlamentních Listů: Naprosto nepravdivý článek, paní Mašínová vůbec s PL nekomunikovala, žádný článek ode mne nepředala, paní Němcovou na presidentku vůbec nepodporuje, jako nikoho dalšího, kdo byl účasten politického života po roce 1989 a nese tedy za daný stav země spoluodpovědnost. Internet nepoužívá, má na něj zcela kritický názor. Václav Klaus „Pružinského“ dementoval, což je nutno respektovat. Opakovaně jsem na to upozorňoval. Zločinná firma TCHAS likviduje poctivého podnikatele, toho dolikviduje česká justice v zájmu této zločinné firmy !!! "K případu pana Kladiva mohu napsat, že GŘ po Pacltovi se najednou dne 1.10. 2008 stal ing. Jan Skořepa. Ten koncem roku 2008 vyhodil 428 lidí z podniku. Přestál sloučení s francouzskou firmou Eiffage a dne 1. 10. 2010 z Ostravy zmizel. Za tři týdny po komunálních volbách se posadil na místo starosty našeho města. To ve spolupráci s ČSSD a KSČM. Kandidoval za ODS !!! Napsal jsem to M. Němcové a s tou to nehnulo."  JK 5.4.2012

 

 

TO na Václava Klause – Vlastizrádce opět postoupen - MS v Libereci:  za 4 miliony jen podmínka?! Šlo jen o vícepráce?! Kde jsou tedy účty a popis prací, když nešlo o podvod…?! -  Ministr Dobeš po demisi dělal poradce svému náměstkovi, není nad charakter !!! - SZ JUDr. Hana Vrbová v kauze Bárta navrhuje jako dostatečnou prevenci jen podmíněný trest !!! Jan Kubice to říká a definuje jasně

Česká pozice: Bývalý šéf NKÚ dostane odchodné 650.000 Kč - Bývalý prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal, který musel ve své funkci skončit kvůli pravomocnému rozsudku soudu, dostane odchodné 650.000 korun. Uvedl to server Česká pozice. Dohnala soud v únoru pravomocně odsoudil k podmíněnému osmiměsíčnímu trestu za to, že odmítl vydat kontrolnímu orgánu sněmovny podklady umožňující audit hospodaření NKÚ. Podle soudů se tím dopustil zneužití pravomoci úřední osoby. Kolegium úřadu, tedy jeho širší vedení, muselo podle serveru kvůli odchodnému schválit mimořádné rozpočtové opatření v rozpočtu. ČRo. 5.4.2012

Ruský patriarcha ukázal na veřejnosti své hodinky za 30.000,-USD? Církev se omluvila za zaretušování hodinek na fotografii a patriarcha současně tvrdí, že hodinky nikdy nenosil – nedivte se, když si patriarcha tak rozumí s  Putinem…?!

Radek Štěpánek podal v pátek vynikající výkon, už ne jeho otec, který v TV rozhovoru jasně naznačil, byť se to TV podařilo částečně skrýt, že je třeba, když máme ty Velikonoce to Muslimům pořádně „nandat“,  s nepřehlédnutelným rasovým podtextem.

Je smutné jak se současná vláda snaží okrádat občany o každou miliardu a nutí je tak stále více šetřit! Sama je přitom neschopná zajistit stovky miliard, které mizí díky neschopnosti jejích orgánů a institucí – nevládne, poslouchá a je ovládána jinými! To nemůže dopadnout dobře, pro nevládnoucí vládu, která se umí jen hádat a handrkovat! Pro občany také, budou-li jako dosud pasivní, nečinní, trpělivě a odevzdaně čekat na své uvrhnutí do bídy, tedy i země! Při příštích volbách už by bylo na čase, aby ze sebe občané přestali nechat ze sebe dělat voly a užitečné idioty, přestali se chovat jako poslušné stádo ovcí a začaly se chovat jako svobodní občané!

Začínám si stále více připadat jako člen nově vznikajícího disentu, navazující na činnost Václava Havla před rokem 1989. Jsme opět umlčováni veřejnoprávnímu médii, resp. pomlouváni, kdy jsou o nás šířeny účelové lži a neobjektivní informace. Bude nás přibývat. Potřebné změny ve společnosti a nejenom u nás, musí jednou začít!

Příliš lidí zneužívá sociální systém na úkor potřebných. Policisté v nejlepších letech místo další služby zemi,  odcházejí do předčasných důchodů, nebo využívají svých nabytých znalostí jinde. Nezaměstnaní nejsou nuceni k veřejným pracím či přijímat i práci, která neodpovídá jejich kvalifikaci, jak je to běžné v demokraticky vyspělých zemích (místo nich umožňuje stát pracovat zahraničním dělníkům, kteří jsou často zneužíváni). Máme více úředníků než za existence Československa, kdy by PC měla práci usnadňovat a snižovat počet pracovních míst ve státní správě. Máme nebezpečně mnoho neschopných soudců, kteří parazitují na společnosti, kdy svoji neschopností či bezcharakterností neslouží právu a spravedlnosti, ale opaku, často i zločinu. Příliš velká část obyvatelstva parazituje na práci stále menšího množství poctivě pracujících, tedy tvořících skutečné hodnoty. Korupce, kdy mizí chybějící stamiliardy, se účinně vůbec neřeší. Financování chodu země je tak možné jen za cenu jejího dalšího zadlužování. Logicky rostou ceny a sociální napětí, které hrozí nekontrolovaně eskalovat. Při nedobrém stavu občanské společnosti a stále působícího dědictví totalitní minulosti, je náchylnost ke zmanipulovatelnosti obyvatelstva stále vysoká. Poctivé, přímé volby jsou nadějí, nepřímé a zmanipulované, pomocí zmanipulovaných občanů, jen přiblíží staré pořádky a cestu do pekla, dříve či později.

Premiér Petr Nečas požádal BIS, aby prověřila, zda lobismus existuje i v jiných městech a nejen v Praze - to co ví celá zem, neví tedy pouze její premiér…?! To už není jen o neschopnosti, ale dalším důkazem, jak si chce co nejdéle on a jeho vláda uchovat svoji „moc“ a své „tantiemy“. Při 100. letém výročí tragédie Titanicu připomíná jejího kapitána, který si také myslel, že je zhola nemožné, aby šel Titanic „ke dnu“ a kdy si nepřipouštěl jeho nepotopitelnost. Vláda musí odstoupit a prezident vyhlásit předčasné volby. To jediné má smysl! Vládní "Titanic" má stále více děr a daleko už nedojede. Pouze se oddaluje potopení, kdy potopa bude ještě větší a ostudnější!

Nejbohatší muž ČR Petr Kellner veřejně podporuje Václava Klause! Chce na jeho podporu a plánovanou Knihovnu Václava Klause věnovat desítky milionů korun. Podniká i v Rusku, tvrdí, že v ČR je korupce už větší než v Rusku, přesto mu nevadí podporovat člověka, který svoji zločinnou politiku korupci v ČR významně podpořil a umožnil! Nabízí se docela reálná představa o „ruské trojce“, resp. rusko-české trojce – Putin + Klaus + Kellner…?!

Většina lidí dnes chodí do práce, aby vydělala peníze na věci, které nepotřebuje a které je nedělají šťastnými. Šťastná není ani většina těch, co jich mají dost, zvláště ti, co je nabyli, nepoctivým způsobem. Přestáváme žít normálně ztratili jsme kontakt s přírodou, většina z nás už by si nevěděla rady sama se sebou, kdyby nemusela chodit do práce, měla dost času a peněz. Ztratili jsme schopnost hledat hodnoty v sobě, neumíme žít bez „hodnot“ vně. Má ještě naše současná civilizace schopnost vůbec tento nenormální stav sama změnit nekatastrofickou cestou? Bude to opět ponecháno na přírodě a jejích neměnných zákonech, které neměnné vlastnosti lidí a „civilizace“ stále nerespektují a porušují? Komunikujeme stále více „technicky“, ztrácíme schopnost komunikovat přirozeně, lidsky, ztrácíme schopnost se smát, ulice zaplavili smutné obličeje…

„Moderní“ svět se nalézá v jasné duchovní krizi a neví si s ní rady. Lze jen doufat, že potřebná duchovní obnova a renesance mravních a morálních hodnot, se nenastartuje další světovou katastrofou, ale návratem k osvědčeným duchovním hodnotám postupnou změnou, jaké nabízí křesťanství či východní filozofie. Začátkem potřebných změn je změna každého z nás.

Není to jen o tom, co jsme si vzali, ale hlavně o tom, co jsem vytvořili a co poslouží těm, co přijdou po nás, jako jsme my převzali to, co vytvořili ti, co žili před námi.

 

Jan Šinágl, 8.4.2012

 

„Jediný muž s odvahou tvoří většinu.“

Andrew Jackson


„Nikdy jsme nepotřebovali stavět ploty a zdi, abychom udrželi lidi doma.“

Ronald Reagan


„Corruptissima re publica plurimae leges. - Čím zkaženější stát, tím více má zákonů.“

Publius Cornelius Tacitus

 

„Člověk pozná sám sebe jen do té míry, do jaké pozná svět.“

Johann Wolfgang Goethe


 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #10 martin 2012-04-09 18:52
Cituji Pavel K.:
Martine, rád bych Vás ubezpečil, že příspěvky si nepíše p. Šinágl sám, ale jiní lidé, kteří zde chtějí vyjádřit své názory. S panem Šináglem se znám, a vím, že je to slušný a seriozní člověk. Vám se ale představovat nehodlám, protože nechci být Vámi neustále pomlouván, jak Vy to zde předvádíte. Není Vám divné, že jste tu poněkud osamocen? Dále Vás upozorňuji, že pan Michal má také křestní jméno Martin. I když Vy "ste něni" on, to vás neopravňuje k těmto neustálým útokům. Zanechte laskavě svých sólových exhibic, o které nikdo nestojí. Založte si své vlastní stránky. Jistě budou hodně navštěvovány podobnými lidmi, jako jste Vy. Ale nejprve věnujte laskavě volné chvíle raději studiu gramatiky a slušného chování. Tím s Vámi končím. Děkuji a sbohem.

Jo jo zase stejný sloh a demokracie.S těmi urážkami si neustále pletete adresu.Slušný člověk sprostě neuráží prezidenta byť bývalého.Tzn. p.Š. drsně uráží kde koho a jak se někdo dotkne jeho osoby , je velmi zle.A Pavle , když podle víry....tak nastavit druhou tvář.Haleluja
0 #9 Pavel K. 2012-04-09 16:59
Martine, rád bych Vás ubezpečil, že příspěvky si nepíše p. Šinágl sám, ale jiní lidé, kteří zde chtějí vyjádřit své názory. S panem Šináglem se znám, a vím, že je to slušný a seriozní člověk. Vám se ale představovat nehodlám, protože nechci být Vámi neustále pomlouván, jak Vy to zde předvádíte. Není Vám divné, že jste tu poněkud osamocen? Dále Vás upozorňuji, že pan Michal má také křestní jméno Martin. I když Vy "ste něni" on, to vás neopravňuje k těmto neustálým útokům. Zanechte laskavě svých sólových exhibic, o které nikdo nestojí. Založte si své vlastní stránky. Jistě budou hodně navštěvovány podobnými lidmi, jako jste Vy. Ale nejprve věnujte laskavě volné chvíle raději studiu gramatiky a slušného chování. Tím s Vámi končím. Děkuji a sbohem.
-2 #8 martin 2012-04-09 14:29
Cituji Pavel K.:
Je smutné, že i dnes, během velikonočních svátků, kdy lidé by měli v klidu přemýšlet o smyslu své existence, se najdou lidé, kteří neustanou ve svých věčných a neurvalých útocích na ty, kteří chtějí zjednat nápravu naprosté morální devastace této země, a celého světa. Dnes vstane Pán Ježíš z mrtvých. Buďme mu nápomocni ve vyčištění tohoto Augiášova chléva od všech, kdo jej zde vytvořili. Je už opravdu nejvyšší čas.

Jo Pavlíku a chtělo by mě to za moje kacířské názory zavřít...odsoud it...či jinak potrestat!Ty útoky, to máte pravdu.Měl by jste to p.Šináglovi říct dost nahlas, že toho svého hnoje kydá trošku moc a špatným směrem.A neohánějte se vírou, protože pokud by jste byl věřící, měl by váš příspěvek jinčí tón.Zdařbůch
-4 #7 martin 2012-04-09 14:23
Cituji Jan Šinagl:
Vážená paní Sohovová, děkuji Vám i Vašim přátelům za uznání mé práce. Rozumní lidé si učiní názor sami na mé zpravodajství a moji činnost - i bez "pomoci" pana Martina. Ten svými projevy a myšlenkovými pochody značně připomíná i uvažování a argumentaci pana Martina Michala, manžela zpěvačky Heleny Vondráčkové. Čeká mne soud, kde po mně Agentura MM za nactiutrhání - zveřejňování pravdy o panu Martinu Michalovi - požaduje 4.000.000,-Kč, takže by to mělo i svoji logiku, včetně tvrzení pana Martina, že jsem si na Václavské náměstí přivezl na svoji demonstraci děti, jako je kdysi pana Martin Michal svážel autobusy na nevyprodané koncerty své manželky. Přeji Vám bohatou pomlázku. J.Š.

Som něni Michal Martin jsem křestním Martin.Na rozdíl od vás nelžu a účelově nepřekrucuji.
-4 #6 martin 2012-04-09 14:22
Cituji Z.Sohovova:
Vazeny pane Sinagle, z prispevku pana Martina si nic nedelejte. Jestli to je ten Martin, co vede na LN komunistickou propagandu, tak neni cemu se divit. Ja osobne i moji pratele s Vami souhlasime a povazujeme Vase prispevky za spravne. Je dobre, ze mame lidi jako jste Vy, dekuji. Z.S

Pani Sohovová jste skutečná nebo virtuální?Já se trošku kloním k tomu druhému.Pan Šinágl nedokáže nikdy na nic odpovědět, maximálně schvalovat kritické názory (na své oponenty), které mají nápadně stejný obsah i sloh!A nic si z toho nedělejte, když jste ti demokrati...pod ívejte se na to , rozjela se byť zlostně-šináglo vská diskuze.Jinač by tu bylo mrtvo.A o komunistické propagandě mi nic neříkejte, tu dělá p.Šinágl!Myslít e si , že je dobře, aby se opozice, proti současné vládě díky p.Šináglům (a j.), takto štěpila.To že budete každý týden prudit na náměstí navíc s dovezenými školáky ...to jenom lidi ještě víc nas..ete.Polemi ky p.Šinágla o TĚCH co na JEHO demostraci nepřišli...to patří do Dikobrazu.
-2 #5 martin 2012-04-09 13:42
Cituji Pavel K.:
Je smutné, že i dnes, během velikonočních svátků, kdy lidé by měli v klidu přemýšlet o smyslu své existence, se najdou lidé, kteří neustanou ve svých věčných a neurvalých útocích na ty, kteří chtějí zjednat nápravu naprosté morální devastace této země, a celého světa. Dnes vstane Pán Ježíš z mrtvých. Buďme mu nápomocni ve vyčištění tohoto Augiášova chléva od všech, kdo jej zde vytvořili. Je už opravdu nejvyšší čas.

Pavlíku nezlobte se na mě , ale někdo kdo v životě nic nedokázal (možná jen vázací akt) a nadává na prezidenta , na lidi okolo sebe.K tomu mám mít úctu, děláte si legraci . A ani mi nedokáže odpovědět na dotazy....V každé druhé větě demokracie,morá lka,čest, vlastenectví a já nevím co ještě ale výsledný efekt těhto článků je sprostota,nenáv ist,hloupost,ne uznání jiného než mého šináglovského byť pokřiveného názoru.Teď se nazvete disidentem, to vám není hanba toto vůbec vypustit z úst.Nedokážete mi ani odpovědět na dotazy, které naprosto úchylně sám každému dáváte.Argument ovat nedokážete, jenom schvalovat "vlastenecké" názory svých přátel a možná to píšete sám.Intrikán jste na to dost velkej.Vizi na václaváku!Čest práci a publicistice zvlášť.
0 #4 Pavel K. 2012-04-09 10:41
Je smutné, že i dnes, během velikonočních svátků, kdy lidé by měli v klidu přemýšlet o smyslu své existence, se najdou lidé, kteří neustanou ve svých věčných a neurvalých útocích na ty, kteří chtějí zjednat nápravu naprosté morální devastace této země, a celého světa. Dnes vstane Pán Ježíš z mrtvých. Buďme mu nápomocni ve vyčištění tohoto Augiášova chléva od všech, kdo jej zde vytvořili. Je už opravdu nejvyšší čas.
+4 #3 Jan Šinagl 2012-04-09 08:37
Vážená paní Sohovová, děkuji Vám i Vašim přátelům za uznání mé práce. Rozumní lidé si učiní názor sami na mé zpravodajství a moji činnost - i bez "pomoci" pana Martina. Ten svými projevy a myšlenkovými pochody značně připomíná i uvažování a argumentaci pana Martina Michala, manžela zpěvačky Heleny Vondráčkové. Čeká mne soud, kde po mně Agentura MM za nactiutrhání - zveřejňování pravdy o panu Martinu Michalovi - požaduje 4.000.000,-Kč, takže by to mělo i svoji logiku, včetně tvrzení pana Martina, že jsem si na Václavské náměstí přivezl na svoji demonstraci děti, jako je kdysi pana Martin Michal svážel autobusy na nevyprodané koncerty své manželky. Přeji Vám bohatou pomlázku. J.Š.
+6 #2 Z.Sohovova 2012-04-09 04:19
Vazeny pane Sinagle, z prispevku pana Martina si nic nedelejte. Jestli to je ten Martin, co vede na LN komunistickou propagandu, tak neni cemu se divit. Ja osobne i moji pratele s Vami souhlasime a povazujeme Vase prispevky za spravne. Je dobre, ze mame lidi jako jste Vy, dekuji. Z.S
-7 #1 martin 2012-04-09 01:11
Pane Šinágl , tak jste (připadáte si)jako disident?To je opravdu gól!Naše společnost je opravdu velmi nemocná.Důsledk em toho se zviditelňují takoví lidé jako vy a spol!To je hrůza!Jste vulgární,narcis ista,účelově lžete,neumíte diskutovat atd. a nazvete se disidentem?Je ovšem fakt že i mezi chartisty byli agenti stb.Ty na tomto webu také rád vystavujete (Nohavica aj.).Fakt nevím jestli se mám smát nebo brečet.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)