Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ko_2

…buď se státním orgánům podaří zbavit obviněné extremisty jejich obhájců, kteří mají odvahu požadovat pro ně spravedlivý proces, včetně vylučování podjatých, zkorumpovaných soudních znalců a možnosti nechat jejich produkt přezkoumat jiným znalcem, anebo se mohou s myšlenkou, že z představitelů Dělnické strany udělají kriminálníky a v ideálním případě vězně, natrvalo rozloučit. … Správný český obhájce ví, že – minimálně v extremistických kausách – je obhajoba dodnes součástí obžaloby, a kdo to ještě nepochopil, tomu to vysvětlíme mocensky.

Česká advokátní komora chystá kárné řízení s advokátem Petrem Kočím, který zastupuje členku Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) stíhanou za projevy neonacismu. ČTK to sdělila mluvčí komory Iva Chaloupková. Právník při soudním procesu s Lucií Šlégrovou vznesl námitku podjatosti znalce na extremismus Michala Mazla, kterou odůvodnil jeho židovským původem. Od Kočího postupu se distancovalo představenstvo advokátní komory a někteří advokáti podali stížnost kontrolní radě. "Na advokáta Petra Kočího bude podána kárná žaloba s tím, že kárný žalobce ho bude vinit z porušení zákona o advokacii a dalších stavovských předpisů," upřesnila mluvčí. Advokátovi hrozí například napomenutí, pokuta až do stonásobku minimální mzdy, dočasný nebo úplný zákaz výkonu advokacie. ČRo, 18.4.2012

 

Advokáta čeká kárné řízení za námitku o údajném židovství znalce

Vy nám berete znalce, my vám vezmeme obhájce - …buď se státním orgánům podaří zbavit obviněné extremisty jejich obhájců, kteří mají odvahu požadovat pro ně spravedlivý proces, včetně vylučování podjatých, zkorumpovaných soudních znalců a možnosti nechat jejich produkt přezkoumat jiným znalcem, anebo se mohou s myšlenkou, že z představitelů Dělnické strany udělají kriminálníky a v ideálním případě vězně, natrvalo rozloučit. … Správný český obhájce ví, že – minimálně v extremistických kausách – je obhajoba dodnes součástí obžaloby, a kdo to ještě nepochopil, tomu to vysvětlíme mocensky.

Znám osobně pana Kočího roky, vážím si ho i jako člověka. Jeho práce advokáta je obdivuhodná a odvážná. Patří k těm, co se svoji prací zasazují za skutečné právo, spravedlnost a dobré mravy. Není divu, že je jako „nevyhovující“ činěn pokus o jeho odstranění. Vystrašování, ohrožování či vydírání, nemá v tomto případě žádnou šanci na „úspěch“.

Je nepochopitelné, jaká mediální pozornost je věnována Andersi Breivikovi. Místo aby byl rychle a v tichosti odsouzen na doživotí, zaplavují všechna média denně naše myšlení informacemi, které tento vrah vítá. Dělají jemu a jeho myšlenkám zdarma reklamu. Nakonec stamiliony nákladů zaplatí slušní občané. Česká média nezůstávají pozadu. V podstatě se jedná o veřejnou propagaci terorismu, která může zmást, ovlivnit a oslovit mnoho, stále více nespokojených příslušníků mladé generace. Pochopitelně nikdo nebude média žalovat a trestat za šíření a podporu extrémismu, ať už skrytou, nebo přímou. Ale nechat hajlovat Breivika beztrestně v soudní síní a umístit hajlujícího na první stránce, jako tomu bylo v deníku PRÁVO, je dost „silná káva“. Stejně tak, jako hrozba mnohaletého vězení Lucii Šlégrové a dalším, za nošení nezakázaných symbolů. Není náhodou, že i takových se JUDr. Petr Kočí Ph.D. zastává. Těžko to bude JUDr. Tomáš Sokol, který se zastává lidí poněkud jiného „kalibru“, aniž bych chtěl jakýmkoliv způsobem zpochybňovat právo každého na obhajobu, jeho volbu obhájce a volbu obhájce samého. Na pana Sokola by si ČAK těžko troufla – i kdyby se „dopustil“ stejného „prohřešku“ jako pan Kočí…

 

Jan Šinágl, 19.4.2012

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #5 Jan Šinagl 2012-04-19 17:06
Omlouvám se, samozřejmě doživotní trest. Věřím, že většina pochopila i bez tohoto vysvětlení. JS
+1 #4 Pavel 2012-04-19 16:58
Cituji Jan Šinagl:
Je nepochopitelné, že si někdo z tak závažné kauzy ještě dokáže dělat legraci. Je pochopitelné, je-li to anonym. V Norsku je trest smrti na doživotí umožněn opakováním maximálního trestu. JS

Trest smrti na doživotí?! Zřejmě nějaká skandinávská vychytávka:-) (tu legraci nemám z kauzy ale z vás)
0 #3 Jan Šinagl 2012-04-19 16:45
Je nepochopitelné, že si někdo z tak závažné kauzy ještě dokáže dělat legraci. Je pochopitelné, je-li to anonym. V Norsku je trest smrti na doživotí umožněn opakováním maximálního trestu. JS
+1 #2 Pavel 2012-04-19 16:35
"Je nepochopitelné, jaká mediální pozornost je věnována Andersi Breivikovi. Místo aby byl rychle a v tichosti odsouzen na doživotí..."

Nepochopitelné je spíše to, že někdo dosud nepostřehl, že takový trest v Norsku vůbec nemají:-)
+1 #1 Fr.Zákostelský 2012-04-19 13:19
(Správný český obhájce ví, že – minimálně v extremistických kausách – je obhajoba dodnes součástí obžaloby, a kdo to ještě nepochopil, tomu to vysvětlíme mocensky. )Tahle pasáž mě rozesmála a zarověň jsem si připomněl soud vedený proti mě za komančů.Proti mně stala naše justice,obhajce a Ruská armáda.Jak to dopadlo se nemá cenu šířit,do své smrti jim to neodpustím.Jsou tam většinou zase jenom jejich dětičky.Pan Kočí musí být dost statečný člověk.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)