Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Edward_Stolba_v_Rybenoru_2005Škodné dávat odškodné? Na to mohou tito prokazatelní darebáci zapomenout. Kupodivu si svoji „čest“ oceňují na pouhých 200.000,-Kč…?! Po přečtení jejich „rozsudku“ níže, ze dne 16.4.2012, obsahem a formou jejich charakteru zcela odpovídající, se zas tak divit nemůžeme. Níže přináším vyjádření pana Edwarda Stolby, okradeného majitele firmy RYBENOR. Mimochodem tito výtečníci poslali Radě ČT stížnost na redaktora Jiřího Hynka o 200 (slovy  dvoustech) stránkách !!! Též žalovali REPORTÉRY ČT na 20.000.000,-Kč, kteří obdrželi podobný „rozsudek“, podávají TO na policisty a státní zástupce např. skvělého Mgr. Petra Hořína z OSZ v Liberci. Samozřejmě jsou obratem odkládána pro nesmyslnost. Zkoušejí vše možné a nemožné, pochopitelně. Je to jejich přirozenost. Časy podobných gaunerů pomalu končí. Jsem o tom pevně přesvědčen!

Dobrý den pane Šinágle,

domnívám se že obsah ve Vašich článcích  týkající se konkurzu Rybenoru věrně popisuje trestnou činnost těchto konkurzních správců za kterou byli již třikrát odsouzeni. Zvláště paranoidní aktivitu kombinovanou s bájnou lhavostí vyvíjí J.Vašek, když se úmyslně snaží odvádět pozornost od jeho trestné činnosti, systematickým  nepravdivým  pomlouváním  osob, které na jeho trestnou činnost upozornili a nenechali se od něho zkorumpovat. Komedie s odvoláváním, kterou Vašek a jeho společníci hrají s českými soudy za poslední čtyři roky  stojí daňové poplatníky docela dost peněz. Již  několikrát sem byl upozorněn mými přáteli na pisatelské výtvory z "pera" tohoto  spisovatele.

Co se týká důkazů, tak SKP PROF byli monitorování PČR při požadování a přebírání úplatku, které bylo ukončeno jejich zatčením v roce 2007. Pokud by si správci  o úplatek neřekli asi těžko by mohla policie zatknout JUDr. Zedníčka s 500 000,- Kč v předem označených bankovkách, které požadoval oproti předání dodatečného uznání pohledávky do konkurzu Rybenoru. Následný den po zatčení Zedníčka byla kontaktována konkurzní soudkyně e-mailem od dalšího SKP Vaška, který ji žádal, aby jimi uznanou pohledávku zrušila, protože JUDr. Zedníček byl zatčen!! Všichni  SKP PROF při prošetřování případu a před OS v Liberci v roce 2008 tvrdili, že se v žádném případě nejednalo o úplatek, ale o platbu advokátovi!! Po jejich odsouzeni u OS v Liberci se odvolali ke KS, který jejich trestnou činnost potvrdil. Účelovost jejich tvrzení, je následně vyvrácena v jejich dovolání  k NS v roce 2009, ve kterém zase tvrdili, že soudy obou stupňů totiž přehlédly, že v trestním zákoně ve znění platném v době jednání obviněných, tedy do 31. 12. 2007, existovala samostatná skutková podstata trestného činu, která nesla název "Pletichy při řízení konkursním a vyrovnacím". Podle ní (ve znění před novelou č. 296/2007 Sb.) byl trestný ten, kdo jako vyrovnací správce, správce konkursní podstaty, nebo člen věřitelského výboru v konkursu přijme, nebo si dá slíbit pro sebe, nebo jiného ke škodě věřitelů, majetkový, nebo jiný prospěch, který mu nepřísluší.

Zde jde ovšem v případě § 256b odst. 4 tr. zák. o skutkovou podstatu ve vztahu k úplatkářství privilegovanou, neboť horní hranice je u této kvalifikované skutkové podstaty nižší než u kvalifikovaného přijímání úplatku. Proto je třeba ustanovení § 256b tr. zák. považovat za právní kvalifikaci mírnější, než ustanovení § 160 tr. zák. o přijímání úplatku.

Dále SKP uvedli, že částka 500.000,- Kč, která měla být vyplacena za uznání pohledávky, je nepochybně majetkovým prospěchem, který by byl přijat za uskutečnění jednání ke škodě ostatních věřitelů, neboť uznáním pohledávky ve výši téměř 40 milionů korun by se snížilo jejich uspokojení. Je tedy zřejmé, že pokud si JUDr. Jan Zedníček nechal takovouto částku slíbit, již tím naplnil znaky skutkové podstaty trestného činu podle § 256b odst. 3 tr. zák. a je přitom lhostejné, zda si tuto částku nechal slíbit poté, co o ni sám požádal. Citované ustanovení je totiž (podobně jako přijímání úplatku) tzv. předčasně dokonaným deliktem, který sám o sobě v daném případě zahrnuje jednání jak přípravné, tak i jeho pokus. Další jednání dne 5. 12. 2007, které proběhlo v kanceláři PROF - konkursní správce, s. r. o. (správně "v. o. s.") již poté, co byl svědek Štolba (správně "E. Stolba") vybaven záznamovým zařízením, bylo uskutečněno již po dokonání trestného činu.

Toto tvrzení SKP je zase nepravdivé protože o úplatek 500 000,- Kč si JUDr. Zedníček řekl právě na schůzce 5.12.2007, jak je ze záznamového zařízení PČR z této schůzky zdokumentováno.

Z výše uvedeného je jasné že jde o zcela účelové nepravdivé tvrzení SKP, kde jejich dva roky nepravdivá  výpověď "o platbě advokátovi" byla nahrazena novou nepravdivou verzí, že si JUDr. Zedníček nechal takovouto částku slíbit ke škodě ostatních věřitelů v konkurzu Rybenoru. Na základě tohoto  nepravdivého účelového tvrzení SKP rozhodl NS, že došlo k chybě a že SKP měli být souzeni jako SKP dle  paragrafu  "Pletichy při řízení konkursním a vyrovnacím", který více jak o polovinu zkrátil původní dobu jejich trestu. Je tedy jasné, že se jednalo ze strany SKP o zcela nepravdivou a účelovou výpověď. NS  však v žádném případě nezpochybnil jejich skutek, který naplňuje všechny zákonné znaky trestného činu pletich při řízení konkursním a vyrovnacím přinejmenším v základní skutkové podstatě podle § 256b odst. 3 tr. zák.

J.Vašek několikrát  prohlásil, že již od začátku SKP věděli, že k žádnému poškození věřitelů v konkurzu Rybenoru nedojde, protože v konkurzní podstatě Rybenoru nebyly žádné prostředky.

SKP po čtyřech letech tvrdí, že jimi požadovaných 500 000,- Kč od norské firmy, nebyl ani úplatek, ani platba advokátovi a ani požadavek ke škodě věřitelů.

Je tedy zcela bez pochyb, že jejich úmyslem požadování 500 000,- Kč,  bylo  pouze vlastní obohacení na úkor norské firmy, pokud by je tedy nechtěli dát na charitu.

Edvard Stolba, 18.4.2012

 

Na sobotu připravují další demonstraci odbory? Bude hlavním požadavkem řešení korupce, tedy neřešení hlavní příčiny stavu země, jediné smysluplné cesty k získání chybějících  financí, nebo požadování peněz, ať to stojí co to stojí, včetně pokračujícího zadlužení…?! Budu rád překvapen, pokud to bude ta první možnost.

Tomáš Klus: „Je to "režim"? Je to "korupce"? Nebo je to moje vlastní nečinnost? ..a pak se teprve vydávat strhávat dav k svrhnutí vlády.“

To, že soud s Tomášem Pitrem není veřejný je špatným signálem a zřejmou ukázkou síly a vlivu ohrožených jednotlivců či zájmových skupin…?! Senátor a syn polistopadového ministra zahraničí, Jiří Dienstbier ml., veřejně deklaruje, že mu podpora, tedy de facto spolupráce s komunisty, nevadí!!! Syn bývalého, dlouholetého  zpravodaje Rudého Práva v USA, se vůbec nezapře.

Jiří Paroubek byl přepaden…? Obávám se, že „atentátník“ dostal dobře zaplaceno a nic nebude vyšetřeno. Přece jenom „šéf“ LVA 21 nám mizí s podvědomí, čemuž napomáhají i jeho trapné billboardy u dálnic s ještě trapnějšími citáty, tak se nelze zas tak divit.

Rakouský tisk našel nejvýstižnější pojmenování pro současnou situaci v naší zemi – CHAOS! Nelze nesouhlasit.  Nikdo nic neřídí, nikdo nenese za nic odpovědnost, nikdo nemá o ničem přehled! I Česká republika pluje vstříc svému ledovci, jako TITANIC, kdy se na „palubě i v podpalubí“ stále většina bezstarostně baví, raduje a možná katastrofa jí vůbec nestane na mysli…?!

Občané nevolí koho skutečně chtějí a koho země potřebuje. Je jim v podstatě vsugerováno, koho mají volit, aniž si uvědomí, jak je média manipulují, což je po totalitě docela snadné. Volí v dobré víře a přesvědčení toho, koho by jinak vůbec nevolili. Půjde o to projevit a prosadit svoji skutečnou vůli a přestat podléhat mediálnímu „vymývání mozků“, které dělá z občanů ovčany a užitečné idioty. Po 23 letech už by měli mít občané schopni si to uvědomit, alespoň jejich menšina, která bude slyšet, pomůže zaplnit náměstí a vygenerovat s pomocí střední podnikatelské třídy a dalších poctivých podnikatelů ty nejschopnější, kteří převezmou správu země a začnou ji sloužit a řídit ji ne ke svému prospěchu, ale k prospěchu jí samé, tedy nás všech a naší budoucnosti.

Na druhé straně si nelze dělat iluze o národu, který bez odporu připustí takovou míru korupce a rozkrádání, jaké jsme dnes svědky. Jsme tedy národem zlodějů a podvodníků, nebo nám vládnou podvodníci a zloději jen díky naší nečinnosti a vše upřednostňujícímu sklonu k pohodě, osobnímu prospěchu a nezájmu o věciveřejné? Pokud se jedná o druhou možnost, a chci jí věřit, tak máme ještě naději…?!

Žití na dluh končí. Kdo je zdravý, může pracovat a nechce, ať tedy nejí a kdo bohatne a žádné protihodnoty společnosti nevrací, nechť je souzen a potrestán. Potom si budou ochotni i ostatní občané „utáhnout opasky“. Těžko v naší zemi udělají pořádek ti, co 23 let dělají pravý opak. Pán Bůh ochraňuj naši zemi.

 

„Když není něco nemožné, pak musí existovat způsob, jak to uskutečnit“

sir Nicolas Winton

 

"Pro lidi má velmi vážné následky, když jsou obklopeni příliš mnoho jistotami. Pocit jistoty zabíjí život."

Ortega y Gasset

 

Jan Šinágl, 19.4.2012

 

SKP-Z-P-V-160412.pdf

 

Politici_vejce_a_kulka

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)