Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zamek_Rajec_v_Jestrebi

„Kapitalismu je vlastní jedna vada: nerovnoměrné rozdělení bohatství. Socialismu je vlastní naproti tomu jedna ctnost: rovnoměrné rozdělení bídy.“ Winston Churchill

Skvělý rod Colloredo-Mansfeldů, který má nezpochybnitelné zásluhy o naší zemi a což dokazuje i zabavení majetku nacisty, nemá na svůj majetek nárok, protože nespadá pod restituční zákony!!! Není proto divu, že Ústavní soud zasedal neveřejně, aby toto amorální rozhodnutí bylo co nejvíce utajeno. Jakpak asi Ústavní soud rozhodne ve věci ústavní stížnosti potomků Jana Antonína Bati, který u nás platil 60 let za zločince, a který je nyní, po osvobozujícím rozsudku, hoden té nejvyšší úcty a uznání za vše, co pro naši zemi vykonal? Byl mu nejprve komunisty ukraden obrovský majetek a poté za pomoci demokratické vlády Petra Pitharta podruhé ve prospěch Tomáše Bati ml., kterému vůbec nepatřil. Mimochodem majetek byl konfiskován na základě Benešových dekretů. K tomu, aby podle nich byla majiteli vyplacena náhrada už samozřejmě nikdy nedošlo! Jak si asi s tímto poradí Ústavní soud…?!

Zámek v Opočnu zůstane definitivně státu - "Byť Ústavní soud i v této věci vnímá důvody ke konfiskaci majetku předchůdce stěžovatelky nacistickou okupační mocí jako neospravedlnitelné, je nucen opakovaně poukázat na vůli zákonodárce, jasně vymezenou v restitučních zákonech, napravit pouze ty křivdy, ke kterým došlo v letech 1948 až 1989," stojí v usnesení senátu se zpravodajem Stanislavem Balíkem.

To je zajímavé. A k navrácení majetku církvím nepotřebuje vláda používat restituční zákony a přesto je ochotna jim je vrátit?! Kde zůstala rovnost kohokoliv před zákonem…?! Paní starohraběnky Salmové je mi líto a současně má můj obdiv! Již více jak 20 let (od r.1991) se vláčí po českých soudech a přesto se nedomůže svého práva, které uzná každý slušný člověk se zdravým rozumem. Nepochybně se obrátí na  Evropský soud, kde nemůže neuspět, jinak by ani tento soud o sobě nemohl tvrdit, že je spravedlivý a nezávislý! Stále platí stará právnická zásada: Co je ukradeno, má být vráceno! To je jasné i malým dětem.

Zdá se, že Ústavní soud když  nechce, chová se protiprávně. Jedné mé známé napsal: „…nemohou zasahovat do rozhodování "běžných soudů". A co jsou tedy ty neběžné soudy? Máme zde další důkaz, že žijeme v absolutním absurdistánu, kdy zřejmě už jen Češi dokáží hranici absolutna překonat…?!

Kdyby se hrabě Colloredo Mansfeld probudil, tak nepochybně na svůj zámek vtrhne a vše co je jeho si odveze - a plným právem! V tomto státě už zřejmě brzy začne platit jediné právo, uplatňované v plebejských zemích - pěstní!

Z komentářů ke článku:

Anna Maier, Dvůr Králové nad Labem, 24.4.2012

„Je mi jasné, že povedu v mínusovém TOPu, ale zamyslete se vy, kdo zde jásáte - co kdybyste vy byli potomci někoho, kdo zámek vybudoval? Nechtěli byste svoje sídlo zpátky? Moje babička byla kuchařkou na zámku Colloredo-Mansfeldů a říkala, že to byli dobří páni. Jednou to byl jejich majetek, tak by jim měl být vrácen. Jestliže může Česká republika vracet miliardy církvi (která svůj majetek vesměs kdysi dávno stejně nakradla, nebo vymámila od hloupých věřících), proč nevrací to, co ukradla lidem? V čem byli Colloredo.-Mansfeldové jiní než třeba pan Havel, kterému byla vrácena Lucerna a Barrandov???“ Z ostatních komentářů je vidět, jak z našich lidí čiší malá, česká závist….

Starohraběnka Marie Salmová bojuje za své právo a čest svého rodu!

Knížecí rod Salmů: 270 roků radosti ze života…?!

 

Jan Šinágl, 25.4.2012

 

Zámek v Opočně definitivně zůstane státu, potvrdil Ústavní soud

Ústavní soud (ÚS) definitivně potvrdil, že zámek v Opočně a další nemovitý majetek na Rychnovsku zůstane ve vlastnictví státu. Soudci po čtyřletém zkoumání odmítli stížnost dědičky původních majitelů Kristiny Colloredo-Mansfeldové. ÚS zpřístupnil své usnesení z neveřejného jednání v internetové databázi. V minulosti soud odmítl také stížnosti, jež se týkaly mobiliáře Opočna. Colloredo-Mansfeldové přišli o zámek za nacistické okupace, po válce zůstal v držení státu. Proto se na zámek nevztahovaly restituční zákony. Ústavní soudci už dříve konstatovali, že restituční zákonodárství nemohlo napravit všechny křivdy minulosti. "Byť Ústavní soud i v této věci vnímá důvody ke konfiskaci majetku předchůdce stěžovatelky nacistickou okupační mocí jako neospravedlnitelné, je nucen opakovaně poukázat na vůli zákonodárce, jasně vymezenou v restitučních zákonech, napravit pouze ty křivdy, ke kterým došlo v letech 1948 až 1989," stojí v usnesení senátu se zpravodajem Stanislavem Balíkem. Kristina Colloredo-Mansfeldová se vydání zámku domáhala od roku 1991. Na čtyři roky se renesanční památka dokonce vrátila do její správy. Národní památkový ústav ale podal stížnost k Ústavnímu soudu, který v roce 2004 spor vrátil na začátek. ČRo, 24.4.2012

 

Komunista, si svůj majetek neznárodní.

… Jedno z takových reziduí bylo k vidění a slyšení minulý víkend, kdy se do Prahy sjely tisíce lidí, aby se tak staly herci ve hře na odbory. Kdysi důležitá síla, která pomohla vymanit se milionům lidí z bídy, postupně zdegenerovala v jakousi soukromou politicko nátlakovou strukturu, která patří odborářským bossům se statisícovými platy. Obtloustlí strýci v mimikrech šatstva pořízeného na vietnamském tržišti šermující pažemi proti neviditelnému nepříteli kapitalismu, před chvílí přišedší ve svých limuzínách ze svých vil, tak využili veškerých frustrací i pochopitelného lidského strachu o existenci, vyplývajících ze všech chyb, které produkuje neschopná vláda Petra Nečase, jako na běžícím pásu, ke svým zájmům. …

„Kapitalismu je vlastní jedna vada: nerovnoměrné rozdělení bohatství. Socialismu je vlastní naproti tomu jedna ctnost: rovnoměrné rozdělení bídy.“ Winston Churchill

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #7 Dennis 2012-04-27 09:31
A nejlepší je jak se kupí ty hrůzy na hrůzy a od politiků (všiváků) neslyšíme nic jiného než jak je všechno supr. A že máme držet hubu a dělat zadanou práci.
Pak mi řeknou jak bude všechno ještě dražší a hned potom se dozvím kdo kolik miliard vydělal v rekordních číslech.
Myslí si, že jsem dement?
-1 #6 Eda Seibert 2012-04-26 22:33
Porovnání restitucí knížete (z Orlíku) a Havla s Colloredo-Mansf eldy bije do očí. Snad ES posoudí spravedlivě...
+1 #5 Oldřich 2012-04-26 14:33
"Colloredo-Mans feldové přišli o zámek za nacistické okupace, po válce zůstal v držení státu." Jak "zůstal?" To znamená, že Benešova demokratická ČSR s rozhodnutím nacistického Reichu souhlasila, po ní Gottwaldova lihová demogracie, pak ČSSR a nekonec i současná plastelinová demokratura? Vidím to tak, že jeden rod (a nejenom ten) je v tomto českém bordelu bezdůvodně okrádán už celá léta, za každého režimu a naše soudy soudí, že je to tak správně? Nemá náhodou restituční "zákony" na triku kromě jiných výtečníků také soudruh Rychetský?
-1 #4 honza 2012-04-26 12:47
Hlavně že restituoval soudruh Havel
+4 #3 Vitezslav Haramule 2012-04-25 18:02
To nevadi ze se v parlamente a soudu oslovuji pane nebo pani. Komunisticke "co je tvoje, to je moje a co je moje do toho ti nic neni" ma ten ksindl zazrany hluboko ve svem charakteru.Hraj e si to na pany ale nic neznamenaji jenom jeden okrada druheho a at uz se jmenuje Klaus a nebo Pupejda ze Strasnic skoro vsichni jsou stejny.
+7 #2 Jan Chlumský 2012-04-25 16:36
Máte naprostou pravdu pane Olin. Jen stát, kterému vládnou zloději a naprostí morální hulváti vední zlodějským presidentem, spravovaný nanejvýš nespravedlivými soudy může připustit taková neřádstva jaká vytváří náš Ústavní soud. Někdy mi připadá, že ač by měla být v Česku demokracie, ta klec komunistických nepravostí je stále kolem nás. Navíc se vkrádá myšlenka jestli za rozhodnutím ÚS není nějaký další bolševik nebo jeho potomek, který tahá za nitky...
+8 #1 Olin 2012-04-25 10:56
Plně se ztotožňuji s komentářem k článku:
Jednou to byl jejich majetek, tak by jim měl být vrácen.
Jestliže jim to sebrali nacisti,tak je vidět, že s nimi nekolaborovali, jak se to snaží upltnit ve svůj prospěch stát v prní řadě u jiných podobných žadatelů šlechtických rodů.
Já mám osobní zkušenost se státem v tom, že když způsobí občanovi škodu, není ochoten se k ní přiznat a při žádosti o náhradu se snaží dál, jak občana oříznout. Takhle se nechová slušný stát, nýbrž ZLOČINEC !
Důvěra v tento stát není možná ! Důvěra = 0
Jak lze potom v takovém státě žít ?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)