Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sinagl_genocidium

TV Pětka VOLEKTE PRESIDENTOVI: host Jan Šinágl

Kdy: úterý, 6. listopad 2012, 19:00 - 19:50 hod.

Místo: studio TV Pětka

Formát pořadu: živě vysílaný diskusní pořad

Moderátor: Petr Skočdopole

Rozhovory jsou nabízeny všem presidentským kandidátům. Budu mít tak potřetí možnost promluvit déle v TV pořadu v "živém" vysílání.  Poprvé to bylo v pořadech TV NOVA Kotel, kde jsem vystoupil 2x po sobě – M.Grebeníček a ministr vnitra F.Bublan, kdy jsem byl posledním vystupujícím z řad veřejnosti. Poté pořad skončil. Musel jsem si doslova vykřičet slovo na konci pořadu, které mi moderátorka paní Jílková slíbila, ale nechtěla udělit. Následoval rozhovor v Z1, také už skončila. Nyní tedy do třetice a celých 50 minut. Těším se na vaše otázky, ptejte se na cokoliv - o to bude pořad zajímavější a hodnotnější. Nemám co skrývat a žádný problém mluvit o čemkoliv – i o tom, co je stále tabu a o čem politici neradi. pokud vůbec, hovoří. J.Š.

VOLEJTE PREZIDENTOVI

http://www.petka.cz/porady/volejte-prezidentovi/#vsechny

* * *

VOLEJTE PRESIDENTOVI: host Jan Šinágl, TV Pětka 6.11.2012

Šinágl for president

Vážení občané,

mým cílem je dosáhnout do 6.11.2012 mnohem více podpisů na elektronické petici, než požadovaných 50.000 fyzických. Tento e-mail je jednorázový, věřím, že dostačující. Omlouvám se předem všem těm, které by obtěžoval. Půjde na statisíce adres. Využiji plně svého adresáře, včetně signatářů mých petic www.dostklause.cz, www.dostparoubka.cz a www.dostfilipa.cz a pomoci mých přátel. Uvítám i šíření vašimi adresáři. Na tyto petice jsem v minulosti v krátké době získal takřka 100.000 signatářů, bez toho, že by se o nich zmínila veřejnoprávní média. Nemyslím si, že by se naše společné postoje od té doby změnily a že bych dnes neměl podobný úspěch kdybych použil i jména jiných současných politiků.

O tom kdo jsem, svědčí dostatečně mé webové stránky www.sinagl.cz. Neustále potkávám občany, které neuspokojuje většina ze stávajících kandidátů, nemají koho volit. Velkou roli hraje jejich angažovanost v polistopadové politice, kdy nesou za dnešní stav země svůj díl odpovědnosti o členství některých z nich v KSČ nemluvě.

Proč asi stát na mnoha úředních dokumentech uznává úřední podpis a při volbě presidenta tuto možnost, jako doplňující, nepřipouští? Jak asi budou nezávislí kandidáti, kterým dávají vaše peníze na kandidátskou a volební kampaň politické strany, finanční a zájmové skupiny? Přeji si takové voliče, kteří nedají kdekomu hlas za dvacetikorunu, za „párek a pivo“, nebo na billboardech slibují nesplnitelné, pokud rovnou nelžou. Je to nedůstojné a ukázkou toho jaké „hodnoty“ takový kandidát ve skutečnosti uznává.

Přímá volba presidenta hrozí být fraškou a výsměchem všem slušným občanům. Nebudou mít možnost volit z dostatečného výběru skutečně nezávislých kandidátů. Respektuji právo každého občana České republiky kandidovat. Pokud se do závěrečné fáze dostanou jen bývalí členové KSČ, nebo dokonce bývalí spolupracovníci StB, či lidé, kteří podporovali komunistické praktiky, bude to další mezinárodní ostudou a hanbou naší země.

V případě, že MV vaše podpisy neuzná, bude obratem následovat ústavní stížnost pro porušení rovnosti práv občanů a kandidátů na spravedlivé a nezávislé volby. Moje kandidatura je tedy i součástí úsilí mnoha občanů za skutečnou demokracii a rovnost práv a příležitostí všech občanů. Vyjadřují jí i protest proti stávajícímu politickému establishmentu, jeho nemravným praktikám - a současně i naději.

Každý politik, který slibuje „zářné zítřky“, co vše lidem zajistí a splní, je pokrytec. Poctivý politik nemůže dnes říci nic jiného, tedy ani budoucí president, bude-li upřímný:

„Občané, je třeba si pořádně utáhnout opasky, každý z nás, začít konkrétně trestat obrovské zlodějiny, korupci a zastavit žití obrovského množství lidí z práce jiných, na dluh, z podvodů a krádeží. Kdo nechce pracovat a může ať nejí. Jakákoliv forma příživnictví je nemravná a ničí jak jejího nositele, tak jeho okolí a nakonec i společnost, přesahuje-li únosnou míru. Pomoci je třeba jen těm co nemohou a sociální dávky nezaměstnaným vázat na odpracování veřejně prospěšných prací. Rozkrádání je třeba co nejrychleji zastavit, jinak nás stáhne všechny do propasti, včetně naší země a kdy už nemusí být návratu. Zůstat svobodné a přežít, mohou jen velké země, či mravné silné, se vzdělanými lidmi, ctícími křesťanské hodnoty a poctivou práci! Naším programem by měla být výchova, vzdělání, kultura - a osobní příklad! Nezodpovědné rozhazování, blahobyt a žití na dluh končí. Řecko je varovným příkladem. Čeká nás jen tvrdá práce! Ta bude mít smysl jen tehdy, pokud si občané na odpovědná místa zvolí ty skutečně nejlepší ze svých řad. Vláda má být a vládnout pro lid, ne pro sebe. Pravda byla vždy hrozbou pro moc. Zlo je třeba pojmenovat a potrestat, jinak trestá dobro. Občané, máte volbu – a odpovědnost.“

Pokud si my občané budeme muset utahovat neustále opasky, musíme také vidět reálné zlepšení, naději do budoucna, ne stále se zhoršující situaci, vedoucí občany k pocitu beznaděje, marnosti a odevzdanosti. To nelze uskutečnit se zkorumpovanou vládou a vládu podporujícím presidentem. Jako president bych samozřejmě odmítl udělit komukoliv milost za skutky, související s podvody a krádežemi z prostředků českého státu a Evropských fondů a nesouhlasil s dnes naprosto neodpovídajícími tresty za rozkrádání stamilionů a miliard, kdy trest často není vůbec trestem, pokud není rovnou prokazatelný pachatel či odpovědný osvobozen.

Zasazoval bych se o nezadatelná práva občanů. Pokud by vláda ztratila podporu obyvatel, zasadil bych se o  její urychlenou výměnu v rámci svých pravomocí a odpovědnosti spojené s touto nejvyšší ústavní funkcí. Nelze tolerovat žádnou vládu, která po zvolení zapomíná na své sliby a místo toho čtyři roky doslova rabuje státní rozpočet a ostatní zbývající národní bohatství.

V mocenských, nikým nekontrolovaných sférách, se pohybují nekontrolovaně, obávám se, už biliony korun! Udržují mocné u moci, nepotrestané a nepostižitelné. Miliardy je vynesly k moci a miliardy je chrání.

Kapitalismus to měl s obyvatelstvem totalitních zemí snadné, kdy jim totalitní režim cíleně narušil až přerušil tradici, paměť národa, napojení na naše předky a vnutil nepřirozené myšlení, uvažování a postoje. Je přirozené, že tak snadno proto ve velké většině podléhají manipulaci médii a vlastnímu zneužívání slaboduchými reklamami u dálnic či v obchodních centrech.

Za totality mělo slovo proti režimu váhu, ale člověk byl ihned zavřen, nebo jej to stálo život, jako Pavla Wonku v dubnu 1988. Dnes můžete říci cokoliv proti režimu a nic se vám většinou nestane. Ústavou zaručená důležitá občanská práva máme, ale fakticky prakticky žádná. Mnozí občané jsou daleko více v posici otroků než svobodných občanů.

Naše „elity“ základní demokratické, křesťanské, morální a mravní hodnoty za 23 let hanebně pošlapaly a zneuctily. Díky tomu opět posilují silové složky se zdůvodněním nebezpečně zvýšené kriminality.

Pokud rodiče musí tvrdě pracovat, jejich děti musí mít také možnost se rozvíjet v kultuře, školství a sportu. Tyto a jiné věci musí být dostupné všem dětem a mládeži, nechceme-li, aby podléhaly drogám, alkoholu, hracím automatům a inklinovaly k násilí. Děti a mládež jsou naše budoucnost!

Věřím, že národ si přeje presidenta, který bude stát za občany a ne za miliardáři a zkorumpovanými politickými stranami. Ty si hanebně a nemravně, prostřednictvím koupených reklamních sloganu a politiků upevňují svoji moc a vliv nad těm, co musí tvrdě pracovat a to i za pracovních podmínek, které nepřipustili ani komunisté.

Jako president bych se zasazoval za základní občanská práva, spravedlivou politiku státu vůči sociálně slabým   bez ohledu na etnický původ, podporoval vzdělání, výchovu, kulturu a sport a samozřejmě v rámci svých pravomocí boj proti korupci na všech úrovních společnosti. Tady je třeba začít.

Dlouho jsme nečinně a pasivně přihlíželi vládě zla. Nemůžeme proto očekávat, že se dobro vrátí rychle, samo a bez našeho úsilí. Stalo se příliš silné a dobrovolně se moci nevzdá. Jistá naděje je v tom, že se začne ze své přirozenosti „požírat“ samo. Začněme pracovat na budoucnosti, abychom se nemuseli za své životy stydět a naši potomci se dožili skutečné svobody a vyspělé demokracie, kterou si jistě většina z nás v listopadu 89 přála.

Na rozdíl od jiných kandidátů jsem se ze svých skromných prostředků zasazoval o nápravu justičních křivd na jedincích a i za cenu represí vůči mé osobě. Vždy  jsem stál na straně práva a spravedlnosti. Tuto činnost jsem vykonával z přesvědčení, nikdy pro majetkový prospěch, nebo pochybnou „slávu“.

Nabízím tímto občanům naší země, včetně krajanů v zahraničí, podporu mé kandidatury.

Pokud se tak rozhodnete, máte možnost učinit tak jednoduchým a rychlým úkonem na mé internetové petici -  www.sinaglforpresident.cz - případně i zasláním písemné podpory na adresu: Nejedlých 335, 267 53 Žebrák.

 

Děkuji za podporu – život je o NADĚJI!

 

Jan Šinágl, 10.10.2012

 

P.S.

Věřím, že vám 5.listopadu 2012 od 19:00 hod., budu moci v přímém televizním přenosu oznámit, že příští den odnáším na MV, počet značně převyšující požadovaných 50.000 podpisů. Budu hostem pořadu nové, celoplošné televizní stanice TV 5, („Pětka“ – v provozu od 15.10.2012). Věřím, že mé vystoupení bude vámi a dalšími televizními diváky ohodnoceno lépe než na „pět“!

 

* * *

Rovná páteř není odbornost, ale vlastnost

Nevolme  kandidáty  po stránce odborné, ale morálně odolné. Ne ty co vstoupením do KSČ souhlasili s okupací a následující normalizací, Československé republiky. Jinak by je do strany nevzali. Říkalo se jim jak za nacismu tak za komunismu kolaboranti, protože pracují vždy dobře a spolehlivě. Za každého režimu. Pro presidenta není tolik důležitá odbornost, protože s nimi se může obklopit v jakémkoliv množství. Morálně bude ale rozhodovat on. Nelze tam proto mít člověka, který už jednou morálně selhal. President Ronald Reagan byl herec a od mládí jako president asociace hollywoodských herců bojoval proti komunistickým odborům, kteří na něj vyrobily dokonce náboj s jeho jménem. FBI odhalila chystaný atentát. Německý president Joachim Gauck je farář a ve východním,  komunistickém Německu si s totalitním režimem nikdy nezadal. Ti kandidáti, kteří podepsali vstup do KSČ a tím i souhlas s ruskou okupací, by měli zůstat u svých profesí, protože po stránce pracovní se jedná o kvalitní odborníky i když za každého režimu.

Karel Mrzílek, 9.10.2012

 

Čest, odvaha, morálka. Kde jsou?

Desátá otázka pondělní ankety Lidových novin, která měla být dána presidentským kandidátům: "Co soudíte o presidentských kandidátech, kteří vstupem do komunistické strany souhlasili se zločiny KSČ padesátých let, s okupací Československa a následnou normalizací"? Mohl by se takový český president zúčastnit pietního aktu komunistické zvůle a poklonit se před mrtvými a pozůstalými jako prezident Joachim Gauck?

Karel Mrzílek, 12.10.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #4 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-11-28 10:29
Heleně,
když máte tak ráda komunisty, že je budete volit,proč se neodstěhujete na Kubu neo do Číny, tam je komunistická vláda?
Volit komunisty je šílenství!
Ale stejně nerozumné je volit současné vládní strany. když sepdoívám na současný Parlament, nepřipadá mi, že voliči by chtěli v této zemi pořádek a demokracii. podle hlasování o některých zákonech mi připadá, že ti poslanci by měli být pod kuratelou!
-1 #3 helena 2012-10-21 20:14
Zde jsou znovu stejné bláboly bez řešení jako v TV. Je mi 20let a zase budu volit komunisty.
+3 #2 Josef Sedlák 2012-10-12 17:03
V posledním slovu LN 5. října 2012 se P.Šustrová zamýšlí nad atributy demokratických voleb. Jako jednu ze základních podmínek svobodných voleb a předvolební kampaně uvádí rovný přístup VŠECH kandidujících stran do médií. A dále jak je tomu v Gruzii.
Ale jak je tomu u nás? Včera jsme dostali obálku s volebními lístky. Řada pořadových čísel končí na 93. Ale praxe v médiích je diametrálně jiná. U nás v podstatě vedou předvolební kampaň a předvolební propagandu pánové Veselovský a Moravec ve SVÝCH (ano ve svých výnosných) pořadech. Oni rozhodují (tedy, zaštiťují se jakýmisi „průzkumy“ a grafy, vytvořenými na základě jejich mediální masáže) a zvou si do svých předvolebních estrád tu 4, tu 6 zástupců kandidujících stran. Proč 4, nebo 6? Proč ne 10, 20, nebo 93?
Že by jich bylo ve studiu moc? Ale to by mělo patřit k umění takového konferenciéra předvolební estrády, jak zvládnout třeba i 93 zástupce. Takto, jak se to provozuje již několikáté volby znamená, že u nás vytvářejí veřejné mínění a rozhodují, určují výsledky voleb oba jmenovaní pánové. Kým k tomu byli zvoleni? A voliči? Nám přísluší jen zajít k urnám a vhodit co nám vyhodnotili pánové estrádní konferenciéři. Vlastně ty volby jsou zcela zbytečné. Zbytečně utracené peníze. Vystačíme si s pány Veselovským a Moravcem.
Jsou toto demokratické volby?
Budou volby prezidenta jiné? Vždyť již nyní nám představují jen kandidáty KSČ. Tedy t.zv. bývalé.
Josef Sedlák, Brno
+5 #1 Pavel Śenkyřík 2012-10-10 11:36
když jsem volal do CT protestovat proti manipulování hlasování s p. Drábkem,kovaný soudruh/52 let/mi papouškoval něco o vůli občanů atd,dali jsme se do diskuze- cca 5O min,kde se vybarvil do červena.Říkal jsem mu o zkušenostech manipulování,ko mentování stanovisek sportovců,umělc ů úřední propagandou z doby minulé - ohradil se,připomněl jsem mu,že jako tlumočník jsem byl u toho překrucování názorů - na chvíli oněměl, ale bojoval dál,připomněl jsem mu,že CT pravidelně před ukončením příspěvků na tkzv názorové hájení,vždy upozorní diváky a různými formami, aťjdou občané k volbám a podpoří ODS nebo ČSSD a o malé strany se nezmíní vůbec,začal vyskakovat,uved l jsem,žeoponenti jako Cibulka - Hned mi skočil do řeči,jako že má velký prostor atd-proč asi jej berou jako příklad...,uved l jsem p.Šinágla -okamžitá reakce jako nooo ten a posměch,jako že do CT nemá šanci na Hyde Parku,pak ťápal o bratru v USA a že by tam nikdy nemohl žít,ale pobyt mu hradil.Nastrčen ý odborník,který- jak uvedl,žil v dolním patře za doby minulé,ale dobu minulou hájil do krve.Byl to trapný rozhovor.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)