Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Schwarzenberg_2Dobře, že můj článek vzbudil tolik reakcí a příspěvků a osvětlil více charakter a schopnosti Karla Schwarzenberga. Za této situace by asi nemálo voličů uvítalo možnost z voleb roku 1946, kdy byla možnost volby tzv. bílým lístkem - jako jediné „volby“ se kterou se mohli plně ztotožnit. Karel Schwarzenberg by jistě dokázal vykonávat svůj úřad reprezentativně, asi jako nikdo z kandidátů. Nemá-li ale pevný, nezpochybnitelný charakter, kde máme jistotu, že nepevný charakter nepodlehne ve funkci presidenta tlakům jdoucí proti zájmům občanů a země a kdy bude upřednostňovat jen své osobní zájmy…?! Kritizovat silnými, pravdivými slovy porušování lidských práv v Rusku je úctyhodné, ale poněkud prázdné a pokrytecké, pokud nechá v podstatě vyhodit z vlastního ministerstva ředitele IT Jakuba Klouzala, člověka, který ho upozornil na kolosální podvody na jeho ministerstvu, místo aby mu poděkoval a plně ho podpořil. Připomínám článek o poměrech na MZV, kde zmiňuji i skandální jmenování bývalého ministra zemědělství Petra Gandaloviče, kryjícího korupci v Severních Čechách např. v kauze RYBENOR či GOLF JEŠTĚD,  velvyslancem v USA, přes nesouhlas Američanů! Takový člověk mým presidentem být nemůže!

Z toho, co se dělo na MZV v průběhu prvního i druhého Schwarzenbergova ministrování se nelze ubránit dojmu, že pan ministr vystupoval jen jako mediální „produkt“, a že to dělá velmi obratně jak vyplývá z mnoha článků na internetu. Nelze vůbec věrohodně vyvrátit, že nepodporuje kliky provádějící ekonomické machinace ať už vědomě, nebo nevědomě svoji neochotou závažné podvody na MZV řešit. Pokud panu Klouzalovi mělo být vyhrožováno likvidací jenom proto, že za ním přišel, tak jsou i na MZV mafiánské poměry, což by  nepřekvapovalo. Obávám se, že machinace a podvody po odchodu pana Klouzala dále pokračují…

Navíc MZV pod vedením Karla Schwarzenberga zveřejnilo na svém webu lživé informace a označilo jej dokonce jako spoluviníka toho, proti čemu bojoval. Požadoval proto po ministrovi omluvu a stažení těchto lží. Ministr mu měl vzkázat, že se mu nemá za co omlouvat. Na každý pád text stažen nebyl! Pokud někdo zachrání státu 1.200.000.000,-Kč a je za to vyhozen z práce a ohrožován na životě, tak musím pochybovat o tom, že pan kníže bude na Hradě tím nejmenším zlem, resp. vůbec schopen i z posice presidenta proti němu účinně a nebojácně vystupovat. Pod jeho vedením na MZV viditelně bují bezvládí a různá mafiánská uskupení, nepochybně stejně jako na dalších ministerstvech. V případě jeho zvolení je tak velmi pravděpodobné, že by na Hradě panovaly na povrchu zcela jistě navenek daleko slušnější a civilizované způsoby, ale pod ním stejné či podobné zlo, jaké Hradu vládlo a vládne pod jeho stávajícím pánem či spíše sluhou.

Citace z různých článků:

K navrženému způsobu ochrany oznamovatele: "V podstatě se dá říci, že tento dobrý záměr je past na whistleblowery. Pokud by někdo věřil v to, že ho zákon ochrání, tak by akorát vlezl do pasti korupčníkům a jiným deprivantům ve státní správě," hodnotí vládní záměr zákona Klouzal.  "Nedovedu si představit, jak by mi tento návrh pomohl. Proti vyhazovu z práce by mne neochránil. Proti psychickému teroru by mne neochránil. Proti vyhrožování by mne neochránil. Fyzicky by neochránil ani mne ani moje blízké. Finance, které jsem investoval ze svého do boje proti korupci, by mi nenahradil. Nepomohl by mi ani v soudním sporu, který vedu s ministerstvem zahraničních věcí. Nepomohl by mi ani se zpracováním trestních oznámení na lidi, kteří se na ekonomických machinacích podílejí anebo jim nečinně přihlížejí," míní Klouzal.

http://www.lidovky.cz/je-to-past-zakon-me-neochrani-kritizuje-whistleblower-ppb-/zpravy-domov.aspx?c=A121121_171832_ln_domov_spa

Naschvály kvůli angličtině

Když líčí, jak se k němu jeho kolegové a nadřízení začali chovat, definici šikany (případně rovnou bossingu) to odpovídá. Jako jejího strůjce pak popisuje především svého přímého nadřízeného. Proč? Klouzal důvod popisuje takto: „Nadřízený nesloží zkoušku a nemá již nárok na jazykové lekce. Vy ji splníte, nárok tedy máte. Lekce vám on však - po domluvě s příslušným referentem - zabaví. Když na to přijdete a zajistíte si hodiny zpět, zjistí si přes sekretariát, kdy hodiny máte. A pak vás pokaždé před angličtinou odvolá na jednání, které nakonec musí na poslední chvíli zrušit. Na začátku se omluví a s úsměvem se vás zeptá, zda vás netahá z angličtiny, že to by nerad. Vydrží to dělat šest týdnů za sebou, pak jednou vynechá.“

http://www.lidovky.cz/kdyz-jsem-zacal-kritizovat-zakazky-zacala-sikana-tvrdi-klouzal-pwf-/zpravy-domov.aspx?c=A121023_151536_ln_domov_spa

"Chyba je na straně ministra. Nedovede řídit své podřízené a je manažersky velice slabý," uvedl bývalý ředitel IT na ministerstvu zahraničí Jakub Klouzal v on-line rozhovoru na serveru Lidovky.cz. Přitom právě v Karla Schwarzenberga vkládal zpočátku naději, že mu pomůže zařídit nápravu. Klouzal po měsících v úřadu zjistil, že jsou veřejné zakázky záměrně nadhodnocované a stát tak platí zbytečně miliony navíc. Když však na nekalosti začal upozorňovat, zjistil, že je v pozici jeden proti všem. Ukázal jsem mu důkazy, ale nic se nestalo. "Ze začátku vůli měl," napsal Klouzal o Schwarzenbergovi. Ministr zaúkoloval své podřízené, aby nepravosti řešili, těm se ale do šetření problémů nechtělo. A tak se nic nedělo. Naprázdno ve výsledku vyšlo i Klouzalovo osobní setkání s ministrem, při kterém mu ukázal veškeré důkazy. Dostal doporučení, aby dokumenty uložil u advokáta. "Tak jsem také učinil. Jeho podřízení si je měli posléze vyzvednout. Dohoda byla, že mi bude zajištěna anonymita, šetření proběhne systémem padni kam padni a ministerstvo mi poskytne případnou právní podporu. Nic z toho ze strany ministra a jeho lidí nebylo dodrženo," tvrdí Klouzal. Místo toho přišly podle jeho slov výhrůžky, psychický nátlak a nakonec vynucená rezignace.

http://www.lidovky.cz/whistleblower-klouzal-schwarzenberg-je-manazersky-slaby-korupce-se-proto-nesetri-geg-/zpravy-domov.aspx?c=A121023_115434_ln_domov_spa

OTÁZKA (22.10.2012 14:22) Marek

Předně Vám chci vyjádřit podporu. A nyní k dotatu, jaké kroky podnikl ministr zahraničí, předseda TOP 09 a prezidentský kandidát po té, co jste mu oznámil podezření z korupce na jím řízeném úřadě ?

ODPOVĚĎ (23.10.2012 09:57)

Děkuji vám moc za podporu. Pan ministr řekl, že se celá věc musí prošetřit systémem padni kam padni. Posléze ale na celou záležitost rezignoval a nechal mne v tom, přestože měl průběžně o celém dění informace. Samotnému se mi nechtělo věřit, že by něco takového udělal. Rovněž byl informován o tom že se tam tyto machinace dějí dále a to i po mém odchodu. Na tyto informace nereaguje a MZV se snaží zamést celou věc pod koberec.

OTÁZKA (22.10.2012 12:34) Petr Konečný

Dobrý den, děkuji, že jste se pokusil věc dotáhnout do konce. Jsou lidé, kteří stáli za předraženými zakázkami, stále na ministerstvu? A realisticky: je šance, že tunelování MZV někdy skončí? Děkuji, držím palce.

ODPOVĚĎ (23.10.2012 09:58)

Dobrý den, Děkuji za podporu. Ano, lidé kteří za zakázkami na MZV stáli, stále na ministerstvu pracují. Až na jednu výjimku a mne nebyl nikdo další Jpotrestán. Někteří dokonce povýšili  Není to jenom o MZV. Tunelování státní správy obecně neskončí dříve, než bude ve společnosti fungovat povědomí o principech demokracie a lidé ponesou vlastní občanskou odpovědnost a lidé kteří z eráru kradou nebudou společensky dehonestováni. Zatím je to naopak. Pokud se ptáte jestli se dá zastavit ta příšernost která se děje teď, tak upřímně nevím. Jsem spíše skeptický. Ale i tak věřím, že má cenu bojovat a tlačit na pomyslnou bránu z druhé strany.

OTÁZKA (22.10.2012 12:01) Martin Starý

Dobrý den, rád bych zeptal, jak se k celé věci stavěl ministr Schwarzenberg? Měl vůli věc vyšetřit a případně odvolat odpovědné úředníky? Nebo vás prostě hodil přes palubu?

ODPOVĚĎ (23.10.2012 10:00)

Dobrý den, Ze začátku vůli měl. Zaúkoloval své přímé podřízené, ale těm se do toho nechtělo. Potom mne hodil přes palubu a rozhodně za to nikdo nenesl odpovědnost. Ještě přidám perličku, že jsem první případy eskaloval již při prvním Schwarzenbergově angažmá na ministerstvu a to někdy začátkem roku 2008. Dopadlo to obdobně nikdo nebyl potrestán a o mně začali říkat, že jsem paranoidní:)

OTÁZKA (22.10.2012 20:13) Radek

Byl jsem okraden vícekrát, ale 2 x jsem se pokusil sjednat nápravu a dodal policii perfektní důkazy včetně podezřelých (jasných zlodějů), ale vždy to policie pro mě nepochopielně odložila, teď např. se mi snaží tvrdit, že to ukradli "neúmyslně", když už je jasné, že kradli. Mám podezření i na spoluvinu policie, podezřelí si s uniformovanými strážníky tykají. Co se s tím dá dělat? Jak jste dokázal nečinnost policie zdolat? Mám se bát následné šikany ze strany policie?

ODPOVĚĎ (23.10.2012 10:01)

Dobrý den, odpověď na tohle není úplně jednoduchá, každá situace má svoje rizika a specifika. Já jsem musel nad každým konkrétním případem pečlivě rozvažovat a přemýšlet než jsem udělal další krok. Pokud máte pravdu a policie je v tomto případě viníkem, pak je šikana z její strany skutečně možná a měl byste být velice opatrný. Pokud máte kopie materiálů, které jste předal policii, zkuste se poradit s advokátem. Pokud je z důkazů zjevné že se jedná o korupci ze strany policie, zkuste kopie zaslat NFPK. Každopádně buďte ale v této situaci velice opatrný. Možná že by pomohlo najít někoho čestného který má nad strážníky pravomoc a situaci mu inkognito Jvysvětlit. Ale nikdy nečekejte úspěch, podívejte, jak jsem dopadl já  Držím palce, JK.

OTÁZKA (22.10.2012 20:51) Jůlina

Zdravím vás, kde je podle vás chyba, že to celé neskončilo u soudu - na straně MZV nebo policie? Z toho co jsem dosud četla byl i ministr nepříjemně překvapen, že to policie odložila. A z jakého (formálního?) důvodu vás odvolali z té funkce vedoucího na ministerstvu? Resp. jaké místo vám nabídli jako náhradu.

ODPOVĚĎ (23.10.2012 10:01)

Dobrý den, Chyba je na straně ministra. Nedovede řídit své podřízené a je manažersky velice slabý. Jeho podřízení jsou nekompetentní, nechtějí věci řešit a preferují své osobní zájmy (budoucí velvyslanecké posty) před spravedlností a zájmy české republiky. Takže chyba je, že nezpracovali materiály důkladně, některé si ani nevyzvedli. Rezignoval jsem z postu ředitele “dobrovolně“, po úniku informací od ministrových podřízených mi bylo opět vyhrožováno a spolu s klacky pod nohami se to již nedalo vydržet. Nabídli mi pozici administrátora systému Lotus Notes, se kterým jsem nikdy nepracoval a zaškolení trvá cca 1rok. Odmítli mi zajistit odborné školení. Pozici na kterou jsem byl kvalifikován a o kterou jsem žádal a byl na ni kvalifikován mi odmítli nabídnout. Prostě se mne zbavili :)

OTÁZKA (22.10.2012 21:01) Viktor Vereš

Už jste pochopil, že K. Schwarzenberg v korupci jede taky, a proto jste neměl naději na úspěch?(viz jeho přiznaná korupce při restitucích nebo tvrzení, že je ministr dopravy Vít Bárta pitomec, protože sepsal něco, co si ostatní jen myslí. Na mysli měl Bártovu strategii, jak pomocí vstupu do politiky posílit své ekonomické zájmy.)

ODPOVĚĎ (23.10.2012 10:02)

Upřímně řečeno k tomuto dotazu bych se nerad vyjadřoval:) Jenom řeknu, že to jak se ministr zachoval je absurdní, je to lidské, morální a manažerské selhání a samozřejmě to otvírá prostor pro jisté spekulace. Rozhodně se mi za to ani neomluvil a nedodržuje další a další sliby. Bohužel.

OTÁZKA (22.10.2012 21:21) Ivan

Ceho se musi, podle vas, jedinec v podobne situaci zasadne vyvarovat, aby uspesne upozornil na porusovani zakona a pritom neztratil zamestnani ?

ODPOVĚĎ (23.10.2012 10:03)

Aby ti co na ně upozorňuje nebyli jeho nadřízení anebo je musí dostat do nějakých kleští. Tzv. je vyklinčovat. Ale pravděpodobnost, že zůstanete čestný a bez ohnutých zad je v tom mixu klientelismu, nekompetence a ekonomických zájmů velice malá.

OTÁZKA (22.10.2012 22:31) Darja

Díky vám za vaši odvahu a poctivost. Clověk opravdu podléhá hrozné depresi a beznaději když vidí tu nekonečnou zlodějnu hlavně v těch horních patrech. Chtěla bych se jen zeptat - máte pocit nebo zkušenost, že více úplatní jsou ti starší nebo i mladí lidé? Pořád se říká, že mladá generace to spraví, věříte tomu? Děkuji.

ODPOVĚĎ (23.10.2012 10:03)

Dobrý den, děkuji za podporu. Myslím, že věk nehraje roli. Já nastoupil na pozici ředitele ve 29 letech a stejně jsem se nenechal zlomit a můj nadřízený nastoupil na pozici vrchního ředitele v 27 letech a jel jak fretka. Je to o jednotlivcích a kvalitě osobnosti. Důležitý je pozitivní příklad a mantinely, které společnost nastavuje. Nespraví to mladé generace ale dlouhodobě budovaná slušná společnost a kvalitní demokracie. Děkuji za dotaz.JK

OTÁZKA (23.10.2012 07:53) Frantisek Klinger

Dobry den, jakou roli ve Vami rozkryte kauze sehral pan Schwarzenberg? Bylo dle Vas v jeho zajmu to ututlat?

ODPOVĚĎ (23.10.2012 10:04)

Dobrý den, ze začátku byla jeho role pozitivní a pak velmi negativní. Jsem přesvědčen, že například posvětil moje vyhození z ministerstva. Jinak to celé nedává smysl. Navíc se mi pokoušeli podstrčit při odchodu papír se závazkem mlčenlivosti výměnnou za jeden měsíční plat. Jestli to chtěl ututlat původně to nevím, ale teď se o to již delší dobu snaží. Bohužel.

OTÁZKA (23.10.2012 08:28) Anna Mikesková

Dobrý deň, pane Klouzale. Máte za svoju odvahu môj obdiv a úctu. Môžete dať stručný návod, ako von z tohoto morálneho marasmu v ktorom sa nachádzame? Ako môžeme, my ľudia dosiahnuť to, aby sa dodržiavali zákony, ak sú dobré, aby sa zmenili, ak dobré nie sú, aby spravodlivosť dostihla každého, teda aj politika? Vyriešia voľby niečo? Americká novinárka Emma Goldman kedysi dávno povedala, že keby voľby niečo zmenili, dávno by ich zakázali. Tiež tomu veríte?

ODPOVĚĎ (23.10.2012 10:04)

Dobrý den, děkuji za podporu, moc si vážím vašich slov a děkuji za ně. Stručný návod neexistuje. Demokracie se může dostat do takového stavu zaplevelení že již z něho není jiné cesty než další katarze. To v jakém stavu je demokracie v ČR je otázkou, ale určitě se blížíme nějakému kritickému bodu. Ale rozhodně má cenu s tím bojovat a jít pozitivním příkladem. Lidé kteří uplácí se musí dostat na okraj společnosti a společnost jim musí dát najevo že takoví lidé do ní nepatří. Je pravdou že volby nic zásadního neřeší (od toho jsou revoluce:)ale pomáhají udržovat balanc a rovnováhu a zahrnují nějaký odraz stavu společnosti. Je to špatný systém ale lepší nemáme. Základem jakékoli krize je jak říká Baťa “mravní bída“ s tou musíme bojovat. Děkuji za dotaz, JK.

OTÁZKA (23.10.2012 09:02) Andy

Pokud vezmeme v potaz nikou moralku v Cesku /to je ale dlouhodoby problem uz od rozbiti Rakouska Uherska/, myslite ze se da neco zmenit? Vetsina cechu vyrusta v algoritmech zavisti, nenavisti, intolerance, ale zaroven i s pocitem, ze je mozne vse ukrast, znici a korupce je normalni ukaz.

ODPOVĚĎ (23.10.2012 10:04)

Dobrý den, musíme jít příkladem. Nic jiného nám nezbývá. Kdybych nevěřil ve změnu tak bych nebojoval:)

http://www.lidovky.cz/on-line-s-jakubem-klouzalem-whistleblowerem-z-ministerstva-zahranici-1es-/odpovedi.asp?T=KLOUZAL&strana=1

„Schwarzenbergovi jsem věřil, ale zklamal mě," uvedl Klouzal s tím, že ministr nedodržuje povinnosti, které má v České republice. Ten jezdí podporovat barmskou disidentku, ale Klouzalovi nepomohl, když mu bylo vyhrožováno.

http://domaci.eurozpravy.cz/politika/58634-protikorupcnik-beze-strachu-schwarzenbergovi-jsem-veril-ale-zklamal-me/

V květnu 2009 nastoupila úřednická vláda. Klouzal tehdy upozornil bývalého ministra zahraničí Jana Kohouta a ukázal mu svá zjištění. Šetření, které Kohout nařídil, ale nemělo dlouhého trvání, protože o rok později ho vystřídal opět Karel Schwarzenberg. "Úředníci se snažili všechno zatajit a schovat," tvrdí Klouzal. V létě v roce 2010 se sešel přímo se Schwarzenbergem v jeho bytě. "Řekl jsem mu všechno. Ukázal jsem mu všechna svá zjištění. Jen jsem si přál, aby ministr neprozradil moje jméno," říká Klouzal. Šéf české diplomacie spustil šetření a Klouzalovi slíbil, že zůstane v utajení. To ale nakonec nesplnil.

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-57994020-odhalil-korupci-ze-schwarzenbergova-uradu-musel-odejit-ted-dostal-cenu

* * *

Připomínám z mého článku moje slova: „…syn dopisovatele Rudého Práva z USA ze 60.let, Jiří Dienstbier jn. Připomínám, že do USA se v této době mohli dostat jen ti skutečně nejvíce prověření a spolehliví soudruzi, ochotni za výhody prodat svoji duši ďáblu, zatímco čestní a charakterní byli léta v kriminálu, pokud měli štěstí a přežili komunistický teror.“ Jen doplním: Tehdejší pobyt a privilegia jeho otce zahrnovala ještě další souvislosti. V té době, pokud manželka otěhotněla, tak bylo striktní pravidlo, že musela nejpozději v 5. měsíci odejet porodit do ČSSR. Zdůvodňovalo se to tou „nejlepší lékařskou péčí“ v ČSSR. Hlavní důvod tohoto příkazu bylo ale to, o co se mnozí komunističtí potentáti snažili - narození potomka všude jinde, jenom ne v ČSSR. Byli si toho vědomi a o to více se snažili, aby jejich potomci získali občanství státu narozením v zemi, kde působili, samozřejmě v „nenáviděné kapitalistické cizině“ a „zemi třídního nepřítele“. Jiří Dienstbier přiznal, že se narodil v USA, že je americkým občanem, ale pokud možno o tom nemluví. Ale to v takovýchto rodinách zas tolik nepřekvapuje. Bylo by zajímavé se ho zeptat, zda vlastní americký pas, zda na něho někdy vycestoval z komunistického Československa do ciziny, či zda v době totality mohl studovat v zahraničí - nestudoval Jiří Dienstbier jn. v 80. letech někde v Rakousku, možná i jako občan USA? Na to se ho moderátoři těžko zeptají, stejně zda bude ochoten se vzdát amerického pasu, pokud by byl zvolen presidentem. Mohli by se ho na to zeptat ostatní kandidáti…?!

Karel Mrzílek: „Zdůvodnění“ pana Fischera, který říká, že by neměl odstoupit, když ho lidé volí, připomíná komunisty, kteří také nechtějí odejít, protože je volí hodně voličů. Nacisty volilo ještě mnohem více lidí.“ Morálka na množství nestojí, pan Fischer nám tak příkladně ukazuje, jak stále komunisticky myslí!

Svým dílem jsem se pokusil přispět k co nejdemokratičtější volbě presidenta republiky. Obávám se, že slušným občanům už zbývají z reálných kandidátů pouze Miroslav Franz a Zuzana Rothová – a mnohým bílý, nevyplněný lístek, jako ve volbách v roce 1946… V našem Kocourkově je vše možné, tedy i nemožné, nicméně mocní hráči v pozadí udělají vše pro to, aby na Hradě byl muž hájící především jejich zájmy. Zatím to mají snadné a zdá se, že vše běží podle jejich plánu. S většinou voličů je opět manipulováno aniž by to tušili…  Kéž bude zvolen ten nejlepší z reálně možných.

Je smutné, že naši polistopadoví presidenti a politici neupřednostňovali naši značku aut a nepatrioticky jezdili a jezdí v BMW či Mercedesu, včetně předsedů obou komor parlamentu, což by si presidenti a politici vyspělých zemí nikdy nedovolili. Inu česká povaha se nezapře ani na nejvyšších místech. Vlasti a vlastenectví „plná huba“, ale skutečnost poněkud jiná…

Mimochodem všimli jste si, že z devíti kandidátů na presidenta má německý původ jména celých šest, tedy 2/3 z celkového počtu. Stopy po naší česko-německé minulosti se nedají popřít…

Toto je můj poslední článek roku 2012 - Hezkého Silvestra!

 

Jan Šinágl, 31.12.2012

 

Raději na smrt nemocného prezidenta, než Karla Schwarzenberga

 

Z komentářů ke článku: Nejrozumnější volba z možného: kníže Karel Schwarzenberg...?

Zuzka 2012-12-29

Budu volit Karla, protože: má jen maturitu, v češtině dělá hrubky a chlubil se v médiích, že bez všimného (pozemek pro kompetentního úředníka) by se nedopracoval ke svému majetku.

Věra Schmidová čepor 2012-12-28

Nevím, pane Šinágl, snad mi to vysvětlíte, ale jestli kníže na hrad za prezidenta je tak "charakterní", nebo je to ztráta soudnosti věkem, ale za všech okolností kryje kriminálníka a zloděje-ministra, ze stejné strany. Je to ta kvalita, kterou hledáme? Snad jen ta Táňa není zkorumpovaná.... nebo si máme říct, že po tom strašlivém Klausovi už je to jedno, který další bezpáteřník přijde?

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #6 Aleš Hyvnar 2013-01-22 23:54
Vyjádření ministerstva zahraničí.
lidovky.cz/.../...
-1 #5 RomanGrey 2013-01-22 17:24
..souhlasim s tim..ze pan Martin Dvorak nosici v roce 1998 coby primator Koniggratz ten usmevne trapny tehdy asi rumlovsky copanek na sve kstici nestal lidsky za nic moc..mam s nim malou usmevnou zivotni zkusenost..kdyz coby pacient oddeleni luzkove ortopedie spal s moji tehdejsi pritelkyni..jen z v te dobe pracovala na onom oddeleni coby sestricka..
..kdyz jsem to zjistil a chytrakovi zavolal..zacal mi drze vyhrozovat..jes tlipak vim..s kym mluvim..
..zrejme jsem se mel v reakci pomocit a asi cekal i omluvu..ja ho poslal k certu a vyridil si to s nim po svem..jak bylo v tech letech jeste obvykle a mozne..
..to jen maly pribeh k pousmani..
..stejne tak jiste netreba vysvetlovat nikomu..ze coby dle talmudu mene nez pes nemohu milovat Bilderberg a vse s nim spratelene..
..ale vazne verite..ze je..a to kdekoli na svete..ve vrcholne politice nekdo jiny..nez jejich dobrovolni ci mene dobrovolni vazalove..
..jiste..nemusim volit nikoho..nejsem ani celebrita..ani nikdo jiny jakkoli dulezity v tomto pokrivenem plutokratickem svete..jsem pan nikdo..a jsem jim rad..neb coby sam sobe vzdy verny mohu s hlavou hrde vztycenou rici s velmi dobrym vnitrnim nemalo svobodnym pocitem..ze nepatrim k lokajum..jenz naplnuji svuj bezvyznamny zivot tim..co po nich skryte za sva pseudomoudra zadaji levicovi liberalni populiste..ci chcete li oportuniste typu pana Zemana..tedy kupovanim si veci..ktere nepotrebuji..za penize..ktere nemaji..
..ziju proste jinak..neni to snadne..ale nemenil bych..a tak to i zustane..
.. Karel Schwarzenberg mel odvahu nazvat Vyhnani vyhnanim a drzi devotni servilni prolhanci od Klause az po nejposlednejsih o cechackovskeho burana vericiho ucebnici dejepisu se muzou zblaznit..inu takto se u nas vnima pojem Pravda vitezi ..
..k horkemu pousmani a hlubokym slzam zaroven..
.. RomanGrey ..
+2 #4 Vašek 2013-01-03 20:28
Člověka, který se paktuje s Bilderberg Group bych nevolil.
+4 #3 JK 2012-12-31 22:15
Karel Spící prosadil do funkce diplomata v USA neúspěšného politika, bývaalého primátora Hradce Králové Martina Dvořáka. Ten se proslavil kontroverzním hospodařením s městskými byty, drahou podporou z mšstských peněz zkrachovalé nadace Nozomi, prodělečným prodejem městských akcií elekrárny Opatovice, ztrátovým svěřením finančních prostředků města spřáteleným investorským firmám. Prostě jeden z mnoha dnešních drahých politiků, původně prý vynikající ekonom. dnes tedy diplomat. Další z kontroverzních rozhodnutí prezidentského kandidáta. Důvodů proč nevolit právě mazaného Karla z TOP09 je prostě vice.
+3 #2 A. Reček 2012-12-31 17:22
Podle mojeho názoru přednost před K.Sch. ve volbě prezidenta dám Z.Roithové.
+3 #1 JK 2012-12-31 16:23
Karla z TOP09 za prezidenta opravdu nechci. Výběr je skutečně mizerný, ovšem zatím ještě je!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)