Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hucin osvedceni 280414… Máme tak dalšího člověka i se statusem „válečného veterána“, který se nikdy žádné skutečné válkyHucin nezúčastnil. Pokud byl nucen riskovat, tak k tomu často využíval druhých - Doporučuji pořad Reportéři ČT o návštěvě prof. Andreje Zubova v Praze od 26:20 min. a nezapomenout na stále aktuální slova básníka Vladimíra Vysockého!

Budu jen příjemně překvapen, když stejně jako Stanislav Penc nepřevezme pan Hučín osobně (pokud už nepřevzal), toto ocenění na Ministerstvu obrany a věnuje (jako mnohonásobný milionář, coby částečný „dědic“ přerovské firmy KAZETO) částku 100.000,-Kč, která je součástí ocenění, také na dobročinné účely. Připomínám, že jeho maminka byla členkou KSČ, coby učitelka na ZŠ. Na základě mých osobních zkušeností s panem Hučínem, ho považuji za bezcharakterního člověka se silnými narcistickými sklony. Považuji toto ocenění za urážku skutečných bojovníků proti komunismu, jak těch do roku 1989, tak všech lidí, kteří dnes proti jeho následkům aktivně bojují dodnes, což nelze zcela říci o panu Hučínovi. Jen na okraj připomínám, že za finanční sbírku (cca 80.000,-Kč) v době, kdy na tom byl nejhůře, kdy jsem ho plně důvěřoval a podporoval, si prokazatelně jako milovník zbraní, pořídil repliku kanónu (cca 60.000,-Kč) z dob napoleonských válek. Milan Paumer se tohoto ocenění nedožil. Poslední žijící z odbojové skupiny bratří Mašínu, Josef Mašín, zásadně odmítá navštívit rodnou zemi, kde jsou komunisté zastoupeni v Parlamentu a kde jejich pohrobci a jimi zaseté dědictví, stále značně ovlivňují zemi na všech stupních veřejného života. Přejme Josefu Mašínovi, aby se jeho těžce nemocná paní brzy uzdravila.   

* * *

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

JUDr. Milan Hulík - vybral jsem ho v zoufalé situaci, jsa stále ještě v „programu“ = bez možnosti pohybu a konzultací a s blížícím se termínem soudu - moje motivace byla idealistická – domníval jsem se, že člověk, který hájil za komunistického režimu disidenty, který dokázal pomoci Hučínovi... dokáže pomoci i mně - to jsem samozřejmě neměl a nemohl mít ani tušení o tom, že jeho bratr byl agentem STASI, že Hučínovi nepomohl on, ale Stanislav Devátý a nikoliv právnicky, ale parajusticí - politickým zákulisním jednáním o ukončení kauzy…

P.S.

JUDr. Milan Hulík měl prohlásit: „Je to podrazák, ale dobře platil.“ Tak se měl vyjádřit k jednomu starostovi z obce poblíž Brna. To by mne vůbec nepřekvapovalo. Otázka je, kdo tyto drahé peníze poskytoval? Obávám se, že nemalou část z nich poskytla paní Zdena Mašínová o jejímž charakteru jistě nikdo slušný nepochybuje. Podporovala pana Hučína v pevné víře, stejně jako kdysi já, kdy jsem sponzoroval vydání první knihy o panu Hučínovi cca 70.000,-Kč. Jeho tehdejší a dnešní „přátelé“ jaksi nemohli…? Připomínám mých 20 otázek, ze dne  24.5.2011, na které mi nebylo panem Hučínem dodnes odpovězeno…

* * *

Prohlášení nejmladšího účastníka odboje a odporu proti komunismu tzv. III. odboje.

Dne 12. května bych se měl účastnit slavnostního předání osvědčení, pamětního dekretu ministra obrany a odznaku účastníka odboje a odporu proti komunismu z rukou ministra obrany ČR. Na toto setkání nepůjdu, a to z několika důvodů:

1. I 25 let po pádu komunismu řídí Českou armádu, a nejen tu, tehdejší zastánci komunistického režimu, prospěcháři a podporovatelé okupace našeho státu vojsky tehdejšího Sovětského svazu.

2. Ti, co páchali bezpráví na občanech naší republiky, především z řad policistů, prokurátorů a soudců, vesměs dodnes nebyli potrestání. Navíc velká část z nich pobírá nebo do své smrti pobírala vysoké odslužné a důchody. Na druhou stranu velká část odpůrců komunistického režimu žila a žije v nuzných podmínkách. Novodobé dějiny jsou se státní podporou popisovány a připomínány vesměs v duchu, kterému nastupující generace nerozumí a pamětníci nevěří.

3. Aktivitu, kterou jsem za minulého režimu konal proti tehdejšímu zřízení, jsem dělal dobrovolně a s vědomím, že jde o nápravu zkorumpovaného režimu vedeného bandou ideologických lumpů. Obávám se, že dnešní papaláši jsou na tom dosti podobně. Velkým příkladem je právě Ministerstvo obrany, kde je řada vysokých funkcionářů vyšetřována za korupci, úplatkářství, rozkrádání státního majetku a za zneužívání svěřené moci.

4. Během vyřizování mé žádosti o uznání účastníka III. odboje jsem se setkal s naprostou neprofesionalitou těch, co toto právě mají na starosti. Narazil jsem na celou řadu věcí, proč vyřizování trvá tak neúnosně dlouho. Nic z toho nebylo řádně napraveno a neutěšený stav nadále trvá.

5. O uznání účastníka odboje a odporu jsem požádal zejména proto, abych se jasně vymezil od dnešních tzv. bojovníků proti komunismu, kteří své hrdinství projevují vesměs až po 17. listopadu 1989.

Rozhodl jsem se udělat toto gesto s tím, že doufám, že se někteří z novinářů či novinářek, případně politiků či političek, nad shora popsaném zamyslí a začnou se zabývat podstatou věci, a ne předkládanou propagandou, která se stálým  opakováním stává jakoby pravdou.

Upozorňuji, že finanční náhradu 100 tisíc Kč, která náleží k ocenění, jsem věnoval na udržení bydlení trvale usídlené romské rodině nedaleko od mého bydliště. Rodina léta žije ne vlastní vinou v tak neskutečně neutěšených podmínkách, že až nelze uvěřit, že je to v podstatě státu, obci a občanským sdružením, pobírajícím subvence a dotace na poli sociálním, skoro jedno.

I přes shora uvedené neklesám na mysli a věřím, že se dá řada věcí v naší zemi změnit. Věřím v novou generaci nepoznamenanou totalitním režimem a v pravdu, lásku a mír.

Stanislav Penc

tel: 605/701081

e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Osvědčení o účastnících odboje a odporu proti komunismu

List poznámek historika odboru 3.odboje Ministerstva obrany

Stránky o nedávné historii obsahující databázi StB - evidence zájmových osob www.svazky.cz

Stránky mapující odboj a represe v jednom z okresů ČR http.//odboj.jicinsko.cz

* * *

http://www.novinky.cz/domaci/336139-aktivista-penc-odmitl-osvedceni-a-dal-sto-tisic-na-charitu.html

* * *

Dle vyjádření historiků u ÚSTR www.svazky.cz nejsou hodnověrné. Při jejich vytvoření nebylo propojování jednotlivých údajů mnohdy správné, v důsledku zřejmé neznalosti struktur a pojmů jejich autora. Tim 5.bodem pan Penc zbytečně pokazil hodnotu prohlášení, své práce a osoby.

To, že za totality nebyl někdo zavřen ještě neznamená, že nic proti totalitě nedělal, resp. nemá právo dnes v boji proti následkům totality bojovat. Věřím že pan Penc nechtěl tímto bodem vyvyšovat svoji osobu a snižovat význam odporu proti postotalitě po roce 1989. I dnes by si jistě mnoho lidí zasloužilo ocenění za svůj boj proti následkům totality - viz aktuální kauza ing.arch. Marka Ričáře. Mým rodičům byl zničen komunisty život jako dalším statisícům. Netoužím po žádném ocenění a medailích. Pro mne je nejvyšším oceněním vlastní práce, ať už ve Švýcarsku či od roku 2002 v České republice. Nemusím se za ni stydět. Jsem rád, ze v mé práci pro svobodu a demokracii mohu i dnes pokračovat. Výčitky nemalého množství lidí typu „Nebyl jsi za totality zavřen“ na tom nic nezmění, při vší úctě k odvaze a statečnosti lidí, kteří mají za sebou komunistické věznice, resp. koncentráky. Dnes si tyto podmínky „užívá“ pan Řičář. Mrzí mne, že jsem dosud v boji za jeho svobodu osamocen. Kde jsou hlasy a činy naší tzv.“intelektuání elity“? Budou nás opět poučovat, varovat a moralizovat až ve vězení pan Řičař zemře? Nepřekvapuje mne to.

Doporučuji pořad Reportéři ČT o návštěvě prof. Andreje Zubova v Praze od 26:20 min. a nezapomenout na stále aktuální slova básníka Vladimíra Vysockého!

Reakce dosavadních zastánců pana Hučína, v zájmu objektivity, obratem zveřejním. Obávám se, že nebudou žádné jako je tomu od doby, kdy jsem o něm začal zveřejňovat pravdu – vyjma podlých osobních útoků a urážek.

Máme tak dalšího člověka i se statusem „válečného veterána“, který se nikdy žádné skutečné války nezúčastnil. Pokud byl nucen riskovat, tak k tomu často využíval druhých. Pokud byl nucen riskovat, tak k tomu často využíval druhých. Ze svých „válečných“ útrap se tak bude moci pan Hučín „zotavovat“ zdarma v lázních, bude mu zvýšen důchod a dopřáno mnoho jiných výhod na účet daňových poplatníků. Stanislav Penc status válečného veterána neobdržel, ačkoliv prokazatelně více bojoval proti komunistům před rokem 1989 - i po něm - proti jeho pohrobkům a následkům. Bohužel zapomněl zapálit pár rachejtlí, tak holt žádný válečný veterán není…

 

Jan Šinágl, 20.5.2014

P.S.

Zveřejňuji mnoho závažných informací. Nikdy mi žádný novinář nezavolá i když mne mnozí pravidelně čtou, nic nenapíší. Výjimka byl týdeník EURO, který mne požádal o informace o dnes už bývalém náměstkovi ministra obrany Ing. Michaelu Hrbatovi. Podával jsem na něho trestní oznámení (5x doplňované!), zakončené stížností pro nečinnost policie. Osobně jsem předal do rukou tehdejšího ministra obrany Alexandra Vondry TO na pohřbu Ctirada Mašína v Clevelandu v USA – převzal se slovy „Já o tom vím“ a předal TO svému doprovodu. Přes moji žádost (jako jedné z prvních) už na mne místo v armádním speciálu nezbylo, ale zbylo pro paní Zdeňku Mašínovou při návratu, což bylo hezké gesto od MO. Pan Hučín, velký ctitel Mašínů, se pohřbu nezúčastnil ani za své. Letěl jsem za své (cca 45.000,-Kč). Přestože byli na palubě speciálu i novináři (včetně TV NOVA), podal jsem jako jediný kompletní zpravodajství. Až když vyšly, tuším dva články, v EURU, začal pád tohoto podvodníka, nechci-li používat silnější výraz. Bohužel byl „potrestán“ převelením ministrem Vlastimilem Pickem na Universitu obrany, kde má opět možnost využít svých „schopností“. Pokrok je v tom, že rozkrádání majetku už není možné v takovém rozsahu a výši jako tomu bylo na MO. Mimochodem byl tento vejlupek i snad dokonce předsedou komise, která rozhodovala o udělení ocenění! Jezdil také k pomníkům padlých vojáků doma i v zahraničí klást věnce, jako zástupce MO! Zvracet povoleno! J.Š.

* * *

I týdeník EURO už odkrývá bezcharakternost a zločinnost náměstka ministra obrany Ing. Michaela Hrbaty!

24.8.2011: Cleveland, OH, USA – Radek Mašín – III.část zpravodajství – závěr.

Příběh poslední fotografie Milana Paumera

Země, která ztratila svoji duši

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.53 (17 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #13 Lukáš 2014-05-22 11:58
Komunisti jsou a budou největší svoločí a sraček světa a obyčejní vrazi.

Bráchové Mašínové jich měli oddělat alespoň 2000.Děkuji

Okamžité zrušení KSČM !!!!!!!!!!!!!
-1 #12 Josef 2014-05-22 11:15
Tak Vy pane Šinágle útočíte na nějaké zločiny komunismu. ´Já když jsem si přečetl, jak jste v klidu vycestoval na "západ", tak jsem se musel usmívat. S vycestováním byly problémy, ale jak vidět, tak Vy jste si jen tak vyjel, prostě práskl jste do bot a basta. Tedy asi to tady nebylo před tím listopadem tak špatné a Vy jste s tím vycestováním toho důkazem. Tak se chyťte za nos. Asi víte dobře, že Vás nikdo nebere a Vy se divíte. A pan Babiš? Víte kulový (pardon)Já tady raději končím.
-4 #11 Josef 2014-05-22 08:37
Jsem volič ANO a pana Šinágla chválím za jeho pragmatický názor, že pan Babiš je slušný a inteligentní člověk, který chce něco změnit. Pokusy pravice dehonestovat pana Babiše jsou ubohé. Pan Babiš dokazuje, že členové KSČ byli inteligentní lidé a vyčítat mu, že pracoval pro tehdejší bezpečnost je hloupé. Pan Babiš dodržoval zákony a chránil naši vlast před zločinci všeho druhu. Každý stát si vybudoval obranné mechanismy ke své obraně. A to že pan Hučín dostal nejvyšší ocenění vojenského veterána je jenom důkaz, že v tomto státě je něco v nepořádku. Osoby jako Hučín, Mašínové a spol v minulosti prováděli velmi závažnou trestnou činnost a za tuto činnost nelze oceňovat. Je to varováním pro společnost slušných občanů.
-1 #10 Jan Šinagl 2014-05-22 07:20
Pokud použijeme logiku tvrzení pana Josefa, tak závažné trestné činnosti se dopouštěli všichni bojovníci proti nacismu a fašismu za předpokladu, když uznáme, že komunistický režim byl stejně zločinný. Připomínám, že obětí zločinné komunistické ideologie bylo mnohem více. U nás i jinde měl a má dodnes koncentrační tábory. Pan Babiš své morální selhání přiznal. Formální členství v KSČ a jeho „spolupráce“ s StB byly jen prostředkem k tomu, aby mohl dělat práci pro kterou měl předpoklady. Stejně se zachovaly tisíce dalších. Na Západě musela být kvalita členů KSČ jiná než na Východě. Bohužel Mašínů bylo málo a ctít jen zcela „čisté“ lidi do vedení země bude mít za následek, že se tam dostanou z velké části právě ti nejhorší. Nejsou lidi, resp. jen dost těch co mluví, píší, kritizují, ale těch kteří konají, riskují, obětují, aktivně mění, aby pohledal. Problém naší země je problém charakteru, morální pevnosti a odolnosti v kritických situacích.
-3 #9 Josef je kdopak asi 2014-05-21 23:25
A vy ste anonymní pane Josefe kdopak, že máte jak tvrdíte takové informace? Nejste p.Hučín? Jak víte, že KSČM chystá ostrý protest? Kdo z KSČ vás informoval? Uveďte ho... Není to náhodou fáma? Od koho víte informace o výslechu 100 osob na ministerstvu? A že zde bylo prozkoumáno mnoho operativních svazků StB? Není to náhodou fáma? Vzhledem k tomu, že jde o veřejnou záležitost placenou z daní, nemůžete to utajovat. Takže kdopak asi ste??? S pozdravem I.Holý
-1 #8 Josef 2014-05-20 22:54
Já také nesouhlasím a udělením tak vysokého uznání jako je válečný veterán. Pan Hučín používal nepřiměřené až teroristické způsoby. KSČM chystá ostrý protest a nejen ona. Podle mých informací od člověka z MO bylo ve věci pana Hučína vyslechnuto víc jak 100 osob, byly prozkoumány hromady trestních spisů, operativních svazků a mnoho dalšího. V dnešní MF Dnes je doslova přehučínováno a to je teprve začátek. Argumentace pana Kubíka a pana Šinágla jsou spíše nahrávky na smeč panu Hučínovi. Ovšem ten je dnes 50% majitelem mnohamilionovéh o majetku a to je nespravedlivé. Nic ve zlém, ale když se tady argumentuje panem Šináglem a nebo panem Kubíkem, tak to nikdo nebere vážně. Bohužel.
-3 #7 J.Kubík KPV 2014-05-20 21:41
Tento článek o něčem vypovídá. Napsal mi dnes můj kamarád z realitky pan C., co prý na to my političtí vězni říkáme, když Vladimír Hučín se podle nálezu Ústavu pro studium totalitních režimů (USTR) protikomunistic kému odboji zpronevěřil, jelikož pracoval pro obě strany a byl agentem SNB. V 70. letech jim po okupaci udal (kromě dvou milicionářů) i dalších osm Přerovských občanů za nedovolené ozbrojování. Během přerovských projížděk v autě esenbáka npor. Vykoukala, jak uvádí archív USTR. Čímž je poslal k soudu a zjevně i do kriminálu. Dnes k tomu mlčí, avšak neznamená mlčení pravda? Když mlčí, tak je otázkou, jestli tehdy Vladimír Hučín neposlal do kriminálu i ozbrojené protikomunistic ké odbojáře. Jako to úplně stejně dělal Julius Fučík na pražských projížďkách v autě gestapáka Bohma. Kdyby však tento rozdvojený Vladimír tehdy zahlédl pistole například u Milana Paumera a Josefa Mašína, udal by je asi taky na SNB a šli by do lágru...
-3 #6 J.Kubík KPV 2014-05-20 21:36
...Totéž jeho celoživotní spolupracovník Zejda, agent StB, který podle nálezu Okresního soudu zase udával Přerováky za podepisování protistátní petice Několik vět. A ještě za to v nedalekém konspiračním bytě StB na Wurmově ulici bral pravidelnou výplatu, neboť dělal pro StB 40 let. Namísto , aby petici šířil jako odvážný chlap Standa Penc. K tomu se nedá říct nic jiného, že ten kdo po ruské okupaci spolupracoval s SNB nebo StB na perzekuci ozbrojených obyvatel, NESPLŇUJE PODMÍNKY pro uznání odboje. Ale to už je mravní problém oceněného a oceňovatelů. Ne náš. My, co jsme ho poznali důvěrně, už víme dávno, že mravnost mu nic neříká, takže nejsme vůbec ničím překvapeni. J.Kubík, člen Výboru na odhalování teroru KSČ v lágrech.
+2 #5 Vitezslav Haramule 2014-05-20 15:09
Cituji Josef:
Já jsem mluvil s panem JUDr.Hulíkem a on se od toho textu distancuje. Když jsem mu sdělil, že to je ze stránek pana Šinágla, tak odpověděl, že s panem Šináglem nechce mít nic společného a že ho nelze brát vážně. Pan JUDr. Hulík mně odkázal na své články v časopise Polygon, kde o panu Hučínovi píše s obdivem.Osobně se domnívám, že pan Hučín při svém odboji používal násilné metody, které možno aplikovat pouze ve válečném stavu. Pan Hučín bojoval proti demokraticky zvolené vládě. S prohlášením, že pan Hučín je válečným veteránem nesouhlasí KSČM a v nejbližších dnech k tomu vydá své nesouhlasné stanovisko.

Demokraticky zvolene vlade?Pane Josef musite byt velice naivni a nebo si delate srandu.Volby v komunistickem hnojisti-ceskos lovensku lze nazyvat vselijak, jenom ne demokraticky.
-1 #4 Josef 2014-05-20 14:45
Já jsem mluvil s panem JUDr.Hulíkem a on se od toho textu distancuje. Když jsem mu sdělil, že to je ze stránek pana Šinágla, tak odpověděl, že s panem Šináglem nechce mít nic společného a že ho nelze brát vážně. Pan JUDr. Hulík mně odkázal na své články v časopise Polygon, kde o panu Hučínovi píše s obdivem.Osobně se domnívám, že pan Hučín při svém odboji používal násilné metody, které možno aplikovat pouze ve válečném stavu. Pan Hučín bojoval proti demokraticky zvolené vládě. S prohlášením, že pan Hučín je válečným veteránem nesouhlasí KSČM a v nejbližších dnech k tomu vydá své nesouhlasné stanovisko.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)