Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fiala Rakusan Hamacek

Aktualizováno 25.8.2022: Soudce Novotný versus ministr Blažek: Ostatně, je-li tento soudce tak dobrý, jak si předseda nátlakové skupiny Soudcovská unie myslí, jak vysvětlí těch 365 mil. Kč, o které žádají stát oběti Novotného nezákonných rozhodnutí (z nichž 4 mil. Kč již byly vyplaceny) ?

***

 „My nejsme národ fašistů, my jsme národ statistů.“

***

Rakušan stále více vysvětluje svá nepravdivá tvrzení, zanedbává svoji práci i jako předseda strany, je na odpis a na cestě podobné Hamáčkovi. Každý ministr nese osobní, neodejmutelnou odpovědnost za svoji práci i své podřízené, včetně předsedy vlády. 

Je podle vás v pořádku, že nový šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek stále nemá prověrku na přísně tajné?Samozřejmě, že to v pořádku není. Pamatuji si, že někde na začátku 90. let či nějak po revoluci byl na prezidiu náměstkem pan Václav Jakubík. Ten na nejrůznější výjimky přetrvával na své funkci několik let. Kancléř Vratislav Mynář nemá prověrku a navíc ji nedostane, byla mu zamítnuta. A taky je ve své funkci. To říká Karel Randák dnes - toto říkal už v roce 2018. Nedivme se potom, že kvalita českých tajných služeb je hluboko pod evropským průměrem, stejně jako politiků. Rakušan zveřejnil konkrétní jméno v souvislosti s prací tajných služeb. Místo okamžitého odstoupení za toto neskutečné faux pais, se na TK jen opakovaně omlouvá. Amatérismus, kde a v čem selže příště?

Tajné služby podezřelé kontakty šéfa rozvědky nikdy neprověřovalyZpravodajské služby komplexní bezpečnostní šetření k Mlejnkovým kontaktům z byznysového prostředí, kde působil posledních dvanáct let, neprovedly. Jeho stávající prověrka vydaná Národním bezpečnostním úřadem (NBÚ) se popsaných styků s odsouzenými či stíhanými lidmi netýká. Bezpečnostní informační službu nepožádal NBÚ o spolupráci vůbec. Možnou rizikovost Mlejnkových kontaktů z byznysu nikdo ze služeb nehodnotil. Bezpečnostním screeningem Petr Mlejnek, který rozvědku řídí od 8. července, skutečně prošel. Ten však nemá nic společného s úplným posouzením jeho způsobilosti nakládat s utajovanými informacemi. Jde pouze o kontrolu, zda dotyčný neprochází rejstříkem trestů, přestupků nebo dlužníků. "Je to sice ze zákona, ale je to kravina. Není možné, aby ředitele prověřovali jeho přímí podřízení. Ať tento útvar dává prověrky svým lidem, ředitele ale ať prověřuje jiná služba. Za mě to tak bývalo," řekl bývalý šéf rozvědky Karel Randák. Premiér Fiala ještě může nařídit, aby se Mlejnkovým profilem zabývala BIS. Výstupem by byla zpráva pro případné kroky vůči jeho pozici v čele rozvědky. "Není proto šťastné, když se o řediteli tajné služby vede takto zásadní debata veřejně. Tajné služby se pohybují v prostředí a používají prostředky, které nejsou veřejné. Když se má tajné službě nařezat, má se to dít intimně. Pro ozbrojené složky je nejhorší, když se veřejně zpochybňuje jejich vedení. Tím spíše to platí pro zpravodajské služby," řekl bývalý šéf Vojenského zpravodajství a BIS Jiří Růžek. Rozvědka prochází složitým obdobím poslední čtyři roky. Zasáhl ji finanční skandál, kdy ji bývalý vrcholný zpravodajec Zdeněk Blahut podle obžaloby připravil nejméně o deset milionů korun. Tehdejší ministr vnitra Lubomír Metnar kvůli tomu odvolal ředitele Jiřího Šaška. Za jeho nástupce Marka Šimandla poznamenala službu personální nestabilita a odchody špičkových zpravodajců.

"Debata o něm měla proběhnout dávno předtím, než byl pan Mlejnek jmenován. Aby nebyly žádné důvody, pro které by byl zpochybňovaný," uzavírá Růžek. Randák poukazuje na další rozměr příběhu. Mlejnek neměl posledních 12 let se zpravodajskými službami nic společného, což je u jejich ředitelů krajně neobvyklé. "Samotný princip, kdy na místo ředitele byl jmenovaný někdo zvenku, z byznysu, je bizarní," dodal.

Proč asi nenavrhnul Rakušan místo Mlejnka jiné kandidáty, které zvažoval? Byli snad ještě více zašpiněni kontakty s podsvětím, nebo bylo jejich nevýhodou, že je neměli a byli by skutečně nezávislí? Jaký Kocourkov panuje na MV v oblasti personální politiky, naznačuje článek Jaroslava Veise A Dozimetr tiká dál…

VOP Stanislav Křeček se zbavil své zástupkyně Šimůnkové pro ztrátu důvěry. Jako zmocněnkyně vlády pro lidská práva také opustila své místo, kdy její nadřízený měl s ní podobné problémy – je to náhoda? Premiér Fiala se jí přesto zastává a váží, kdy zvažuje, že jí najde jejím odborným schopnostem odpovídající místo? Jakoby zapomínal, že odborné schopnosti, bez osvědčení pevného charakteru a morálních postojů, slouží mnohdy něčemu jinému než má. Nedivme se potom, že premiérovi nezbývá čas na efektivní, skutečné řešení závažných problémů, které země má a které budou přibývat.

ČR má volných 220.000 pracovních míst a 360.000 nezaměstnaných?

Není většina nezaměstnaných schopna žádné práce, kromě návštěv za účelem získání sociálních dávek? Kdo bude vyrábět „chleba“?!

Ve Švýcarsku to řeší jednoduše, když nechce člověk pracovat a mohl by i mimo své kvalifikace, krátí se radikálně podpora v nezaměstnanosti, až je dotyčný nucen začít pracovat. Švýcarsko dělá vše pro to, aby lidský potenciál země byl maximálně využit a udržovalo vyspělost země ve všech ohledech. Např. mají rodiče možnost zdarma navštěvovat speciální poradny na kantonech, které doporučí rodičům pro jaký druh povolání má jejich potomek nejlepší předpoklady – práce v přírodě, se zvířaty, lidmi, v kanceláři, rukama, hlavou, samostatná, kolektivní, vést či být veden apod.

S tím souvisí i problém českého školství 

Nedokáže podchytit a cíleně vzdělávat ty nejnadanější žáky. Jsou tak nuceni nudit se na úkor méně nadaných, které dříve končili ve zvláštních školách.

Za 30 let jsme nebyli schopni vybudovat plně dálniční a železniční síť s moderními standardy, základní páteř průmyslu

Zvládly to i daleko méně vyspělé země. Kdysi se přeprava nákladů konala hlavně po železnici, tedy i ekologická – rozhodli jsme se pro nákladní auta. Dnes se železnice hroutí a chybí 120.000 řidičů nákladních aut. Tyto problémy a výzvy budoucnosti nevyřeší sebevětší „mudrování“ o ničem na tiskových konferencích a prezentace v médiích.

Skutečný politik, který odvádí poctivou práci, není moc vidět – hovoří za něj kvalita odvedená práce, kterou občané-voliči vnímají a podle toho své zákonodárce volí. Tak je tomu ve Švýcarsku. Aby tomu bylo tak i v ČR, musí se o to zasadit občané, dokud je čas. Jinak nastoupí tisícileté, neměnné zákony přírody, které si s každým kdo ji ohrožuje, snadno poradí. Škody budou potom mnohem větší.

Chceme snad sobecky zanechat budoucím generacím – mravní, kulturní a hospodářskou spoušť, bídu a zničené životní prostředí?

„Je třeba sedlat!“, řekl by i dnes Tomáš Baťa a šel, jako vždy, osobním příkladem – času ubývá každým dnem!

 

Jan Šinágl, 20.8.2022    

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2022-09-18 13:17
Klasické české politické „příštipkaření“ , žádný jasný řez, řešení. Jen čekání na druhé jak to dopadne, neriskovat a pak se jen trapně vymlouvat. Nezodpovědnost, neschopnost. Nic se nezměnilo v chování politiků. Jen řeči a žádné odvážné činy, neochota přijmout osobní odpovědnost, strach z rozhodnutí, ztráty dobrého bydla. U mnohých i obavy z následků tzv. "padajícího hovna"...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)