Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Stratilik Ondrej CTVedení si došláplo na Reportéry ČT. Odstavilo redaktora za cestu do Švédska - Nový šéf České televize Jan Souček po svém nástupu v několika rozhovorech zdůraznil, že si posvítí na pořad Reportéři ČT. Jak to vypadá, nyní se tak skutečně děje. Před několika dny byl z pořadu odstaven redaktor Ondřej Stratilík. Důvodem byla údajně jeho cesta na reportáž do Švédska, kdy cestu a ubytování veřejnoprávnímu novináři platila švédská zbrojařská asociace.

Stratilíkovi bylo 9. listopadu nadřízenými sděleno, že má ihned ukončit veškeré rozdělané reportáže pro Reportéry ČT. „Oficiální informace zatím nemám, nicméně je mi tvrzeno, že údajně před rokem mělo z mé strany dojít k porušení Etického kodexu ČT, což absolutně odmítám.“

Pro Wollnera podle jeho slov bylo nejdůležitější, aby ČT dané firmě nedělala reklamu. „To jsme si dopředu stanovili jako podmínku cesty, že nebudeme vůbec nějakým způsobem zmiňovat žádný jejich produkt. Řekli jsme si, že jedeme točit politický, vojensko politický cestopis do oblasti, která úzce sousedí přes moře s Ruskem.“

Současně zdůraznil, že reportáž je morálně absolutně nezpochybnitelná. „Na reportáži není co řešit. Problém je, že pan Stratilík začal před nějakou dobou točit reportáž o panu Strnadovi. Pan Strnad se nepochybně obrátil na vedení České televize, takže vedení televize nemeškalo, začalo hledat jakousi rok starou reportáž a panu Stratilíkovi dali, jak to říct, no, padáka z Reportérů a nabídli mu zcela nedůstojnou práci.“

Nikdy nic takového v životě nezažil. „To by se museli vyhodit skoro všichni novináři v téhle zemi. Zároveň bych řekl dost velká část novinářů i v České televizi, protože na různé cesty se prostě lítá. Z mého pohledu je to účelová věc, kterou vytahuje vedení televize proti nepohodlnému pořadu, aby mu znova jaksi vystavilo stopku, nebo aby ho zastrašilo a ono se to bohužel daří“.

Vedení televize se k případu nechce veřejně vyjadřovat. Na jednání Rady dne 15. listopadu cestu reportéra do Švédska zmínil radní Roman Bradáč. Ten jí označil za kauzu, která může výrazně zhoršit pověst České televize.

***

Vyhazovat redaktora, který jednal se souhlasem nadřízených je alibismus, kterým nové vedení ČT kryje své nemravné až zločinné praktiky. Co bylo konkrétně na reportáži „závadné“ samozřejmě nesděluje. S funkcí veřejnoprávní ČT nemají nic společného. Vedení ČT neřídí veřejnoprávní televizi, ale je řízeno mocenskými strukturami v pozadí. Co na to občané, kteří si tuto (ne) službu platí?!

***

Chartista a politický vězeň Jiří Gruntorád zahájil dne 17.11.2023 v 17:00 hod. před Úřadem vlády hladovku

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+1 #1 Jan Šinagl 2023-11-30 13:27
Potřebujeme dobrou veřejnoprávní televizi. Obávám se, že Česká televize jí být už nějaký čas přestává a stává se servilní služkou mocných. K tomuto přesvědčení mne vede několik případů z poslední doby, některé spojené ještě s obdobím předchozího ředitele.

Když se watchdogový Kverulant, který autor tohoto textu vede, pokoušel zjistit ještě další podrobnosti o předraženém nákupu, byly jeho žádosti o informace Ministerstvem obrany ignorovány do té míry, že soud pověřil vymožením informací od tohoto vrcholného orgánu státní správy exekutora.

Přestože exekuce byla na ministerstvo uvalena již 25. září a stále trvá, diváci České televize se o tom dodnes nedozvěděli. V této souvislosti bolestivě vyniká to, že o exekuci poměrně nevýznamného hochštaplera Pavla Zítka nás v pořadu 168 hodin v říjnu 2023 ČT informovat nezapomněla.

hlidacipes.org/.../

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)