Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Prelovsek DamjanEco Umberto citat PRAktualizováno 24.12.2023: Korupce na nejvyšší úrovni EU: Tajná schůzka v Apartmá č. 412 -  - "Měli bychom pachatele sankcionovat tím, že jim odepřeme víza a zabavíme majetek v zahraničí." MEP Michael Gahler  

 
***

Dr. Damjan Prelovšek – historik umění a odborník na moderní architekturu, specializovaný na dílo architekta Jože Plečnika, velvyslanec Slovinska v ČR 1998-2002, člen Evropské akademie věd a umění, spisovatel a fotograf.

***

Na podzim 2019 jsem se náhodou setkal s Abdulem Badraouim. Zmínil jsem se o něm již trochu ve III. dílu seriálu. Dnes bych řekl, že možná ale tenkrát vůbec o náhodu nešlo. Dostal jsem chuť na zmrzlinu a vypravil jsem se do Megamallu, obchodního domu blízko české ambasády v Rabatu. Jeden z obchodů mi doporučila marocká sekretářka české ambasády paní Ilham. Možná Badraouim sledoval se svými lidmi, co dělám, případně poslouchal, co říkám a nebo byl informován právě od ní. Najednou jsme se srazili u vchodu do Megamallu. Dokonce mne i na tu zmrzlinu pozval. Povídali jsme si o mých kulturních projektech. Abdul vzpomínal na Prahu a Česko a hovořil o svém plánu otevřít si v Praze marockou saunu hammám. Chlubil se svými kontakty v Kanceláři prezidenta Miloše Zemana a ukazoval mi fotografie s p. Kmoníčkem (ředitelem pro mezinárodní vztahy KPR a později velvyslancem v USA), s Viktorem Lorencem na oslavě státního svátku. Tím je jasné, že fotografií bylo více.

***

Hrad Žebrák 13.8.2021: Rozhovor Jana Šinágla s ex-velvyslancem Slovinska v ČR Damjanem Prelovšekem

***

Abderrahman Badraoui v čilé konverzaci s Viktorem Lorencem (velvyslancem ČR v Maroku 2016-2021)

Badraoui Lorenc

Najednou ale změnil téma a uvedl, že konzulka Jana udělala velkou chybu, že ohledně podvodů s vízy kontaktovala bezpečnostní odbor ministerstva v Praze. Bylo zajímavé, že pouhý novinář, lidskoprávní aktivista a místopředseda malé kulturní asociace pro rekonstrukci čtvrti Oudayas v Rabatu, měl tak přesné informace.

Nechal jsem ho mluvit, aby měl pocit, že je pánem situace a mohl se vytahovat. Mnohé, co řekl, jsem již slyšel od svých známých z Paláce – Ahmed Bahaddou je podvodníček, sbírá víza pro hlupáky negramoty, Berbery z oblasti, odkud sám pochází, přesouvá je do Francie, přivydělává si na nich. Často se vytahuje, že zná různé VIP, ale ve skutečnosti nikoho nereprezentuje, nemá žádné známé v Královském paláci. Nebyl ani přítomen na oslavách státního svátku Maroka v červenci, na tzv. Dni trůnu.

Zde musím přiznat, že sám Badraoui na svátku přítomen byl, oděný do tradičního světle nažlouzlého „kapucáku“ – jak nazývám tradiční marocký oděv s kapucí – v tomto provedení přesně dle předpisu královského protokolu. Do královských paláců nejen v Rabatu, ale i jinde v království chodíval Badraoui i na velké oslavy během svatého měsíce Ramadánu. Tedy na akce, kde byl přítomen sám král Mohammed VI, kam se nikdo bez pozvání dostat nemohl a obyčejní lidé už vůbec ne.

Kdo tedy vlastně Badraoui byl? A jaký byl jeho zájem na vízech A. Bahaddou?

Podobnou otázku mi položil i právník MZV Jiří Šlajs minulý rok – proč Maročané měli zájem odhalit podvody s vízy a proč mi časem dali některé své nahrávky odposlechů ambasády, které se k vízům váží? V právní společnosti by taková otázka vůbec neměla přijít: přece všichni by měli mít zájem na dodržování zákonů, na korektním výkonu vízové agendy a nepodporovat obchod s lidmi. Jenže v praxi všichni víme, že v arabských zemích se nad mnohým přimhouří oči. Naopak v Maroku mnohým vyhovuje, když se jejich lidé do Evropy přesouvají a lze si na tom přivydělat. Někdo hledá jen lepší materiální život, jiní chtějí v Evropě šířit muslimskou víru a další provozují různé ne zcela legální aktivity. Ovšem na druhou stranu je Maroko strategickým partnerem EU, dostává mnoho peněz v rámci projektů s bojem s ilegální migrací a na řešení azylových problémů.

Zpráva komisařky EU pro vnitřní bezpečnost Ylvy Johansson

Úryvek z emailu Komisařky EU pro vnitřní bezpečnost Ylvy Johansson před 2 roky, kdy citovala projekty EU na boj s ilegální migrací a proti organizovaným zločineckým sítím. Na tyto projekty přispívají všechny členské státy a svým vlastním konáním by neměly jít proti jejich duchu:

Evropská komise je odhodlána řešit všechny formy nelegální migrace a spojovat politické iniciativy s cílem posílit vnitrostátní úsilí v boji proti pašování lidí a nelegálním tokům. V Paktu o migraci a azylu1 Komise oznámila přijetí obnoveného akčního plánu EU proti pašování migrantů2, který posílí stávající opatření a zaměří se na boj proti organizovaným zločineckým sítím podél migračních tras, včetně fenoménu podvodů s doklady. Část akcí bude věnována posílení spolupráce mezi EU a třetími zeměmi prostřednictvím cílených partnerství pro boj proti pašování3.

Komise již poskytuje operativní a finanční podporu členským státům, včetně Francie, s cílem narušit organizované zločinecké skupiny převaděčů a jejich neustále se měnící způsoby fungování v rámci priority EU v oblasti kriminality „Napomáhání nelegálnímu přistěhovalectví“ Evropské multidisciplinární platformy proti hrozbám trestné činnosti4. Dalším klíčovým prvkem práce je rozvoj společných operačních partnerství5 v severoafrických zemích, včetně Maroka. Kromě toho bylo zahájeno více než 15 informačních kampaní na zvýšení povědomí o rizicích nelegální migrace, z nichž dvě se v současnosti provádějí v Maroku6.

1 KOM(2020) 609. 2 Nový akční plán EU proti pašování migrantů na období 2021–2025 má být zveřejněn v roce 2021. 3 Například v návaznosti na ministerskou konferenci proti převaděčství konanou dne 13. července 2020 mezi EU (Itálie, Francie, Německo, Malta, Španělsko a Komise) a pět partnerů ze severní Afriky (Alžírsko, Libye, Mauretánie, Maroko a Tunisko). 4 https://www.consilium.europa.eu/en/policies/eu-fight-against-crime. 5 Cílem je podpořit spolupráci mezi členskými státy EU a donucovacími a soudními orgány třetích zemí s cílem posílit společné úsilí v boji proti organizovaným zločineckým skupinám zapojeným do pašování migrantů a obchodování s lidmi. Příklady společných operačních partnerství naleznete zde: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/isfp-2019-ag-cops, včetně té, která zahrnuje severní Afriku. 6 Příklady informačních a osvětových kampaní ve vybraných třetích zemích naleznete zde: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/amif-2019-ag -call-04, včetně dvou kampaní v Maroku, tj. Shababuna a Safe Journey.

Commission européenne/Europese Commissie, 1049 Bruxelles/Brusel, BELGIQUE/BELGIË - Tel. +32 22991111

***

Kdyby se ukázalo, že království prakticky obchoduje s vízy, byla by to pro něj velká blamáž. I když určitá skupina podvody A. Bahaddou jistě podporovala, jiní se na tyto aktivity dívali se znepokojením a s obavou ze skandálu.

Maroku totiž na dobrém jménu země i panovníka velmi záleží, mnohem více než Česku

Z této kauzy vidím, že např. státnímu tajemníkovi Miloslavu Staškovi (dnes velvyslanec ČR v USA pozn. JŠ) bylo úplně jedno, jak se chová a jak konzulku ničí, že to dělá MZV špatné mezinárodní jméno. MZV pomlouvalo všude možně i mne a nějaká „diplomacie šla do květin“. To se v jiných zemích ale nestává. Osobně bych takové chování a podvody nikdy nečekal a jsem rád, že alespoň v mezinárodním měřítku v jiných státech ještě nějaké uznání a prestiž mám.

Ta část Paláce, která si přála dobré vztahy s EU a zřejmě nechtěla žádná kárání kvůli ilegální migraci z Maroka či začlenění království na šedý či černý seznam ve vazbě na korupci, neměla z aktivit Bahaddoua určitě radost. Proto asi někteří pracovníci utrousili různé informace a později i důkazy. Šlo tedy o jistý zájem o korektní vízovou politiku, ale ve spojení s budováním dobrého image pro Maroko. Osobně se domnívám, že svou roli hrála i oblíbenost dr. Chaloupkové v Maroku. Rozvinula v r. 2019 velké množství aktivit a projektů, byla velmi profesionální, zajímala se také o místní kulturu a těšila se oblibě u diplomatů i Maročanů. Původně jsme měli plán vydat za pár let i velkou knihu fotografií o Maroku, jeho tradicích, zvycích a méně známých místech. Ze sledování a odposlechů ambasády samozřejmě marocká strana věděla, co vše se proti konzulce chystá, a jak krutá je pomsta za nevydaná víza.

Možná se pár lidem slušné diplomatky zželelo a nemohli se už na to nadále jen dívat

Je smutné, že nakonec mají srdce lidé na severu Afriky a u Evropanů je na jeho místě peněženka. Další možnost, kterou mi zmínil jeden právník později v Praze, by ale byla, že šlo o různé konkurenční skupiny v rámci Paláce, které chtěly zničit jedna druhou. Bahaddou byl konkurent – ve vízech či v něčem jiném nebo v obojím. Jeho zničení, např. skrze podvodná víza, mohlo uvolnit prostor jiné skupině k převzetí jeho dalších aktivit. Myslím, že trocha pravdy je ve všem a budu o tom hovořit v dalších dílech. 

Abdul, jak říkali Badraouimu jeho kolegové, také nad Bahaddouem ohrnoval nos. „Nikoho nezná, jen se chvástá. Žádné prezidenty jako je Macron, Sarkozy, premiéry Babiše či Othmáního, jen mluví. Pašuje lidi do Francie a dělá to s Lorencem.“ Chvíli se zamyslel: „No, nakonec to zase taková chyba s tím bezpečákem není. Ale upřímně, bylo to k ničemu, stejně nic neudělal.“  Badraoui byl tajemný. Ani jsem se raději neptal, jak to vše ví.

Každopádně já bych si naopak myslel, že kontaktování bezpečnostního odboru je správné, dokonce i nutné. Tento odbor má hájit bezpečnost Česka a celé EU, dbát o to, aby nám třetí státy nezasahovaly negativně do našich záležitostí a neoslabovaly evropskou jednotu

Jestliže dochází k tajnému přesouvání podezřelých lidí do Evropy, určitě by se tím mělo zabývat více osob a právě s bezpečností to souvisí více než s čímkoliv. V oblasti ochrany vnější hranice EU a boje proti ilegální migraci a kšeftování s vízy by měl spolupracovat na MZV odbor bezpečnostní, vízový, konzulární i inspekční. O ministrovi a státním tajemníkovi nemluvě. To ale u MZV ČR postrádám.

Při rozhovoru s Badraouim, který také konstatoval, „že nevěděl, že je v ČR tak hluboká korupce“ a dokonce to dvakrát zopakoval, jsem ještě nevěděl, že vlastně hovoří o zástupci ředitele bezpečnosti na MZV p. Jiřím Čisteckém. To se ukázalo až v momentu, kdy mi na mobil přistála jeho fotografie bez oděvu. P. Šinágl se mi zmínil, že na nedávném křtu knihy O. Kašiny „Ne, pane ministře“ v Praze potkal pracovníka asijského odboru, myslím, že p. Patrika Rumlara a ten označil p. Čisteckého za slušného kolegu. Osobně ho neznám, ale své svérázné fotografie by si mohl nechat spíše pro sebe. Předpokládám, že snímek nebyl určen mně, protože asi majitele telefonu neznal. I když by si měl ověřit, s kým komunikuje. Nad fotografií zůstává rozum stát, ale co mu zazlívám ještě více je nečinnost ve věci víz v Maroku! Nepomohl, přitom o všem věděl.

On i jeho šéf, ředitel odboru bezpečnosti Hynek Pejcha bezpečnost zaprodali

Dle Badraouiho jejich slib, že v srpnu 2019 zajistí, aby s Viktorem Lorencem v Praze někdo promluvil během jeho dovolené v ČR a kšefty s vízy přestaly, byla jen póza a oba předem věděli, že se o to ani nepokusí.  Jeden můj známý na MZV to komentoval: „Čisťa asi přecenil své síly. Myslel si, že vše ukočíruje, ale byl moc malý pán a někdo měl na těch vízech velký zájem“. Možná tedy zpočátku zájem na vízové praxi bez podvodů měl, ale někdo mu nedovolil zakročit. Kdyby dodržování schengenského acquis podpořil, asi by již nedostal další post.

Z celého případu mám totiž nyní pocit, že podmínkou kariéry na českém MZV je podílet se na protiprávním konání nebo o něm alespoň mlčet

Možná mu konat zakázal jeho ředitel Hynek Pejcha? Hlavní odpovědnost za nečinnost bezpečnostního odboru nese samozřejmě jeho ředitel.

Vše potvrzuje můj dojem, který jsem v průběhu roku 2019 nabyl – že totiž nejde jen o pár víz a přesun několika chudých Berberů do Francie či jinam do Evropy, ale že za vízy stojí další, možná mnohem závažnější věci. Jinak by nebyl tlak na konzulku tak silný a nebyla by tak nelidsky brutálně odvolána. V diplomacii se takto nikdy nepostupuje. Zvolit metody a la komunismus znamená, že někomu na jejím zničení moc a moc záleželo. A bylo to třeba udělat rychle, aby náhodou na to, co za vízy stálo, nepřišla. Byla totiž příliš profesionální a aktivní, chtěla pracovat dle směrnic a pro dobro bezpečnosti Evropy – tedy pomoci chytit celou skupinu, která s vízy podváděla. V normální zemi by za to byla odměněna, v korupčním státu je to ale přesně opačně.

Badraoui hovořil o bezpečákovi s despektem - nejprve konzulce sliboval pomoc, nabádal ji ke sbírání důkazů, chtěl je poslat na svůj osobní email a pak nic neudělal. Já sám jsem mu poslal první nahrávky týkající se podvodných víz ihned, jakmile jsem je od Maročanů obdržel – v říjnu 2019. Neudělal ale vůbec nic.

Jiří Čistecký měl možná na začátku opravdu zájem něco podniknout. Pak ale bezpečnost a spravedlnost hodil přes palubu. Asi na něčí pokyn. To ho ale neomlouvá. Ztratil svou profesionalitu a čest. Prakticky podpořil nelegální přesun Maročanů do Evropy skrze Česko. Takto ho vnímal Badraoui (i když možná ve vazbě na něčí zájmy) a takto ho vnímám i já. Nečinnost je někdy horší než zlo, neboť právě díky přihlížení a toleranci jiných se zlo může dít.

Příště IX. díl: Umřeš jako pes

***

„Malý člověk nepovažuje malé dobro za přínos a tak je nečiní. Malé zlo nepovažuje za nic špatného a tak se jej nevystříhá. Proto se zlo hromadí tak dlouho, až jej nelze zakrýt, vina se stává tak velkou, že už nemůže býti prominuta.“

Konfucius

***

Komentář JŠ:

Považuji za velkou chybu, že nad MZV není žádná další instituce, která by plnila kontrolní funkci. Stávající systém umožňuje podvádět, vše v rámci ministerstva krýt a zabránit transparentnímu demokratickému šetření. I když je nejvyšší pro státní službu dle zákona o státní službě superúředník na ministerstvu vnitra, i on se odvolává na nekompetentnost a konzulární a vízovou agendu nechce řešit. A to i přesto, že by šlo o porušení zásad zákona o státní službě, že nelze plnit příkazy vedoucího, které jsou v rozporu s právem. To znamená závažnou systémovou vadu, kterou je třeba v zájmu demokracie napravit, možná i pod tlakem EU.  Pokud totiž MZV funguje tímto způsobem, znamená to, že se skrze česká víza dostávají do Schengenu podezřelí lidé, kteří v Evropě mohou ohrozit naši bezpečnost, realizovat různé ilegální aktivity a Česko se tak stává dírkou v cedníku evropského schengenského systému. Není jistě jediné, stačí si vzpomenout na nedávný skandál s polskými vízy. Pokud ale s vízy kšeftují mnozí, znamená to, že Schengen v praxi nefunguje. Místo aby pomáhal strážit hranice a filtroval nechtěné osoby, obchodem s vízy je těmto osobám vstup umožněn a státy, které se před nimi chrání, jsou takto obcházeny. Pokud tedy nedojde k reformě Schengenu, bude celá jeho podstata prakticky popřena a možná by pak bylo na místě zavést znovu národní víza, aby si každý stát zodpovídal za své území a případně podezřelé živly směřoval „jen k sobě“.

To by byl ovšem velký krok zpět, neboť budování Evropy bez vnitřních hranic znamená velký pokrok. Umožňuje nám volně cestovat i odstraňovat bariéry obchodu. Tato spolupráce ale musí probíhat na základě zásad spolupráce, respektu, přátelského chování a nikoliv na bázi získávání národních výhod na úkor někoho druhého. Tam by pozitivní myšlenka Evropské unie ztrácela svůj smysl. Součástí vyspělé demokracie je i schopnost sebereflexe, přiznání chyb a jejich náprava. Její součástí je pak i postup úřadů, které by měly získat tuto schopnost případná pochybení uznat a ne jen vymýšlet další konstrukce, aby se prvotní selhání nikdy neprozradilo.

ZDE se píše o Hynku Pejchovi, coby Hamáčkovu blízkému spolupracovníkovi. To znamená, že ředitel i zástupce bezpečnostního odboru Pejcha a Čístecký byli napojeni na ČSSD. Pejcha studoval v Moskvě a v Moskvě i pracoval viz životopis. Vše do sebe zapadá. Hanba ČSSD. 

Takto se MZV ČR stará o čtveřici Čechů, kteří jsou ve Skotsku obviněni ze znásilnění šestnáctileté dívky. O takové péči svého zaměstnavatele se dr. Chaloupkové může jen zdát. Jeden z jejích likvidovatelů Miloslav Stašek byl za „zásluhy“ odměněn postem velvyslance ČR v USA prezidentem Zemanem. Nepochybuji, že USA vědí moc dobře s kým mají tu „čest“ jednat.

President Petr Pavel počítá s obsazením postu velvyslance v Moskvě. První bude odvolán Jiří Čístecký, současný nejvyšší představitel ČR v Rusku. Kam a si bude „převelen“? Po ostudě v Moskvě už těžko nastoupí jinde. Jakou odměnu asi dostane? Jana Hybášková byla za řízení automobilu pod vlivem alkoholu povýšena. Jakou asi funkcí bude odměněn „pornoherec“ Čístecký?  Dobře placenými funkcemi disponuje MZV ČR vrchovatě, byť ne vždy zrovna potřebnými. President ČR je o kauze i mnou informován, na dopisy neodpovídá. Nedivím se mu.

***

„Aplikací určitých principů jsou civilizace nejprve dovedeny k rozkvětu a posléze setrváváním na těchto principech a jejich pozdější, atpetrofované podobě, k záhubě.“  

Prof. Bartou a jím formulovaný tzv. Herakleitův zákon.

***

I. DÍL: Czech-Maroccogate seriál na pokračování – český diplomat v Moskvě jako "pornoherec" !!

II. DÍL: Czech-Maroccogate seriál na pokračování – Premiér Petr Fiala prý nemá žádné kompetence?!

III. DÍL: Czech-Maroccogate seriál na pokračování - velvyslankyně Michaela Froňková a její víza „pro hezké oči

IV. DÍL: Czech-Maroccogate seriál na pokračování - Eva Pavlovská – psychologie na objednávku

V. DÍL: Czech-Maroccogate seriál na pokračování - všichni jsou už v Mexiku...pardon v USA

VI. DÍL: Czech-Maroccogate seriál na pokračování - Maroko, velmistr odposlechu

VII. díl Czech-Marocco gate seriál na pokračování - metody STB likvidace nekorupčních osob na MZV České republiky

***

Ondřej Kašina 4. díl: Čeká nás hluboká krize. Snad to probudí naše elity, ale také mlčící většinu. Kupředu do minulosti

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-3 #2 Jan Šinagl 2023-12-18 16:59
Jenomže existují i horší případy – když začne občany nálepkovat podobnými výrazy nějaký vysoký představitel orgánu státu. Tedy někdo, kdo by měl být z titulu své funkce absolutně nezávislý a nestranný. Na tuto zásadu však evidentně zapomněl šéf BIS Michal Koudelka, který na konferenci „Připraveni k boji? Jak vědci přispívají ke společenské odolnosti vůči hybridním hrozbám“ (zde) hovořil mimo jiné o „...dosahu antisystémové dezolátní scény...“. To nemohl použít nějaký jiný výraz než ten, který zevšeobecněl jako označení pro více či méně hlasité odpůrce vlády Petra Fialy? Do kontextu jeho řeči by totiž úplně stejně zapadlo třeba „...prorusky orientované scény...“. Dle mého soudu však použitím výrazu „dezolátní“ nechtěl pan Koudelka tentokrát část našich občanů urazit, ale vzkázat těm, kdo nesouhlasí s kroky vlády Petra Fialy nebo kritizují EU, aby se měli před BIS na pozoru.

Nebo se možná jen vyjádřil neobratně a nešťastně. Ale ono je vlastně jedno, proč to udělal. Buď dal použitím pojmu „dezolátní“ najevo, že rozhodně není nestranný a nezaujatý, nebo si jen zkrátka nevidí do úst. Obojí ho však pro výkon šéfa BIS diskvalifikuje a podle mne by se tedy měl poroučet. Ukazuje se tak, že když ho za svého prezidentování odmítal Miloš Zeman povýšit do hodnosti generála, tak nešlo o pouhý rozmar, ale měl ho dobře přečteného.

Pan Koudelka totiž evidentně není člověk na svém místě...

neviditelnypes.lidovky.cz/.../ ...

P.S.
O kauze Marocco Gate jsem osobně na schůzce informoval na jejím počátku dva důstojníky BIS. I pro ni jakoby kauza neexistovala. Souhlasím, šéf BIS je více politik, než důstojník, tedy spíše nástroj politiků, než nezávislý důstojník, kdy zájmy země a občanů nejsou na prvním místě.
-1 #1 Jan Šinagl 2023-12-16 10:48
Dobrý večer pane Šinágle,

s dovolením se na Vás obracím s následujícím dotazem: už hodně dlouhou dobu jsme od Vás neobdrželi Váš měsíčník plný informací o dění v politice, soudnictví, zdravotnictví, prostě o různém dění v tom našem státě, ke kterým se běžný občan nedostane, protože média o nich samozřejmě mlčí. Neznáme důvod Vaší odmlky v rozesílání mailovou poštou, snad jsme Vám jen nějak vypadli z adresáře, což by nás velice mrzelo. Jinak věříme, že jste v pohodě a zdráv, že Vaše činnost nezanikla a že se snad Vaše pošta v té naší brzy objeví.

Přejeme Vám pokojný adventní čas, požehnané svátky vánoční a v novém roce hodně zdraví a ať Vás každý den objímá síla, optimismus a inspirace do Vaší práce.

Srdečně zdraví Matějkovi z Olomouce a děkujeme za případnou odpověď.

15.12.2023
***
P.S.
Email pana Matějky je v administraci od roku 2010. Není první, kdo se ozývá. Buď Bulletiny končí ve spamu příjemce, nebo rozesílání blokuje provider. Může pomoci změna emailu. JŠ

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)