Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ing._Milo_Frst… Z mého výše uvedeného velice stručného shrnutí „posametorevolučního“ vývoje je zřejmé, že světlo na konci tunelu je v nedohlednu. Rozhodně ne s těmi, kteří si dnes osvojují Čechům vládnout, rozhazovat a rozkrádat námi a našimi zaměstnanci těžce a hlavně poctivě vydělané peníze. Nevím jak dlouho bude ještě prostým lidem trvat, než se proberou, vezmou namísto klíčů do rukou klacky a začnou současné politiky lynčovat. Na jedné straně bych se toho velice rád dožil, ale na druhé straně ne jako jeden z nich, tedy jako případný senátor. Těm lidem bude totiž jedno, jestli patřím k těm poskrovnu dobrých, kteří jsou finančně nezávislí a morálně čistí a je na jejich straně, nebo jestli patřím k těm, kteří si do politiky přišli řešit svou neutěšenou finanční situaci, jsou tam již celých 20 let nebo i déle a nedělají nic jiného, než že za tímto účelem intrikují, korumpují, kradou a lžou! …

 

Vážení přátelé,

 

nepíše se mi to lehce, ale zejména vzhledem k mému zdravotnímu stavu, který se po miliónech najetých kilometrů a letech ignorování veškeré lékařské péče ukázal v poslední době jako velmi nabouraný, jsem byl nucen přehodnotit mé veškeré aktivity a došel jsem k níže uvedenému zásadnímu rozhodnutí. Toto mé rozhodnutí, které je neměnné, mi ulehčuje situace na české politické scéně.

Patřím k těm, kteří kvůli svým názorům byli léta perzekuováni minulým komunistickým režimem a kteří s velkou nadějí shlíželi k uvolnění po roce 1989. Patřím k těm, kteří se mohou s čistým svědomím ohlédnout za vším, co jsem zbudoval. Patřím k těm, kteří jsou díky své píli dnes finančně nezávislí a patřím k těm, kteří se nenechají nikým a ničím ovlivnit, pokud jsem přesvědčen o správnosti a hlavně férovosti započaté cesty.

S velkým entusiasmem jsem se vrátil v roce 1995 podnikat zpět do vlasti s odhodláním pomoci vrátit tuto zemi do kolejí rozjetých zatím jediným skutečným prezidentem všech Čechů i Slováků, T.G.Masarykem, a to na hospodářské a morální výsluní, které bylo tak drastickým způsobem zašlapáno do země počínaje rokem 1938 nejprve samotným nacizmem, dále komunisty v roce 1948 a posléze i potlačením tzv. „Pražského jara“ v 1968.

To co po tzv. „sametové revoluci“ po roce 1989 však v České republice následovalo a neustále v horší a horší míře pokračuje, předčilo veškerá má očekávání. Scénář rozjetý V. Havlem a posléze inscenovaný V. Klausem a všemi stávajícími politickými stranami až dodnes, předčí i ty nejčernější hororové představy, které může poctivý člověk o degradaci lidské společnosti mít. Zejména díky těmto dvěma výše zmíněným pánům se nachází Česká republika dnes tam, kde je, a to v naprostém morálním bahně, rozprodaná, rozkradená, zubožená. Veškeré morální hodnoty a tradice, které jak jsem věřil budou po roce 1989 obrozeny, byly zašlapány do země. O českých zákonech, zákonodárcích a hlavně těch, kteří by tyto zákony měli prosazovat, tedy o české justici, darmo mluvit. Češi se místo na výsluní co se předválečné úrovně demokracie a hospodářského rozvoje týče, dostali díky své zaprodanosti, hamižnosti, špekulantství a zbabělosti na úroveň zbídačené feudální společnosti.

Z mého výše uvedeného velice stručného shrnutí „posametorevolučního“ vývoje je zřejmé, že světlo na konci tunelu je v nedohlednu. Rozhodně ne s těmi, kteří si dnes osvojují Čechům vládnout, rozhazovat a rozkrádat námi a našimi zaměstnanci těžce a hlavně poctivě vydělané peníze. Nevím jak dlouho bude ještě prostým lidem trvat, než se proberou, vezmou namísto klíčů do rukou klacky a začnou současné politiky lynčovat. Na jedné straně bych se toho velice rád dožil, ale na druhé straně ne jako jeden z nich, tedy jako případný senátor. Těm lidem bude totiž jedno, jestli patřím k těm poskrovnu dobrých, kteří jsou finančně nezávislí a morálně čistí a je na jejich straně, nebo jestli patřím k těm, kteří si do politiky přišli řešit svou neutěšenou finanční situaci, jsou tam již celých 20 let nebo i déle a nedělají nic jiného, než že za tímto účelem intrikují, korumpují, kradou a lžou!

Nechci se toho dožít, nemám to zapotřebí! Bude mi 60, celý život jsem poctivě dřel, dřel a zase dřel. Chci mít už konečně klid, věnovat se v prvé řadě svému nabouranému zdraví, svým prosperujícím firmám, rodině, přátelům, koníčkům. Nic víc, nic míň. Proto tedy mé jednoznačné níže uvedené rozhodnutí, a to že končím se svou politickou a veřejnou angažovaností.

Na základě mého rozhodnutí se tedy vzdávám kandidatury do Senátu České republiky a odmítám i nabízenou kandidátku do voleb plzeňského KÚ. Mé aktivity v OHK Plzeň-jih budu rovněž postupně utlumovat, podařilo se mi získat myslím si velice dobrého nástupce jako místopředsedu a rovněž velice angažovanou členku do dozorčí rady, takže to vypadá, že mnou započatá cesta a k tomu vynaložené prostředky i úsilí nebudou nazmar.

 

S úctou ke všem poctivým lidem

 

Ing. Miloš Fürst, Eq.M., Eq.V.

Předseda OHK Plzeň-jih a majitel ILV

tel.:    +420 377 819 710

fax:    +420 377 819 729

mobil: +420 737 759 726

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.ilv.cz

 

ILV ®

Příchovice 234

CZ-334 01 Přeštice

IČO: 25144049

 

29.4.2012

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #1 Pavel K. 2012-04-30 07:27
Vážený pane inženýre!
Ve Vašem případě je slovo "vážený" skutečně namístě. Jen zřídkakdy můžeme číst takováto upřímná slova. Málokdo z lidí odmítne možnost politické kariéry proto, že nechce mít podíl na tom, jakým způsobem je naše společnost devastována, stejně jako celý stát. Naprosto souhlasím s vaším hodnocením současných držitelů moci, kteří způsobili její naprostý morální propad. Lidé, kterým se podobná šance naskytne, většinou využijí možnosti rychlého a bezpracného zbohatnutí, a je jim zcela lhostejné, jaké škody způsobí státu i všem slušným občanům této země. Pokud měli vůbec kdy nějakou mravní kvalitu, bez výčitek ji odhodí, a soustředí se jen na to, aby si nakradli co nejvíce, a většinou nikoho z nich ani nenapadne, že ve svých funkcích mají působit ve prospěch občanů, kteří je volili, a nikoliv pouze ve svůj vlastní.
Přijměte mé nejvyšší uznání, a přeji Vám, aby Vám zdraví ještě dlouho sloužilo. Takových lidí bychom potřebovali více. Nejprve je však zapotřebí očistit politiku od té morové nákazy, kterou je dnes zachvácena.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)