Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis CRo 210818Poslali jste svoje, řekl bych "najaté" lidi na shromáždění početného davu, a ti se tak činili, že znehodnotili pietní vzpomínku na padlé u rozhlasu 21. 8. 1968. Myslím, že jste mnoho ztratili, a získali jedině ostudu.

Když někdo mluví o ději, v němž padlo 17 lidí okupačními zbraněmi, a nepočetná, ale hlučná skupina si z toho udělá nenávistnou kampaň proti řečníkům, tak promiňte mi, ale to není vkus dnešních lidí. Je něco absurdního, řvát, točit vrkačkami a pískat na pietní akci, za padlé hrdiny, a je to nesnesitelné. Chtěli Ti Vaši žoldnéři dát najevo, že snad Radek Vondráček a Andrej Babiš zavinili ten příchod a střelbu "přátelských" vojsk, nebo co jste chtěli říci? Každopádně jste sprostě zkazili pietní akt k 50. výročí 21. srpna 1968. Asi jste ustanovili nový světový rekord v absurditě.

Kdybych chtěl přistoupit na myšlenku, že jste chtěli dát najevo svoji nevůli k výsledku voleb, k 30% přídělu  hlasů pro ANO, tak takové věci se dělají na politických, a ne na pietních shromážděních.

Že ti lidé byli najatou spodinou společnosti, to mi dokázali tímto svým chováním - nevychováním.

A vůbec: posíláním takovéto „smetánky“ kamkoliv považuji za nemístné. Za zpochybňování demokracie, protože nic není demokratičtější, než právě volby.

Já vím: chcete hlasy. Proto potřebujete ponižovat vítěze voleb, necháte házet na předsedu vlády plné lahve... Tentokrát jste se ale šeredně zmýlili.


--
Stanislav Vrbík, Zlín

21.8.2018

* * *

P.S.

Samozřejmě v Událostech ČT 21.8.2018 to byla první zpráva s primitivními výkřiky. Kupodivu na proklamovanou tzv. „vyváženost“, spojenou s odsouzením tohoto plebejského chování ulice si veřejnoprávní ČT sama nedovolila upozornit, tedy že není důstojné demonstrovat při pietním aktu za nevinné zabité lidi. Předseda Sněmovny Radek Vondráček na to upozornil, ČT jeho výrok v Událostech neuvedla. Ostatní zástupci politických stran mlčeli. Byli zřejmě uspokojeni, že jim bylo tleskáno a Hnutí ANO pískáno. Samozřejmě jejich zástupci k této primitivnosti davu mlčeli. Jednoho “pískače“ jsem poznal, kdysi nadšeného podporovatele Hnutí ANO při prvních volbách do Sněmovny v roce 2013. Dodnes mi nevrátil 200,-Kč, které mi slíbil vrátit večer při volební akci na VN, kdy jsem mu je půjčil „v nouzi“ na Tyláku. Takových „demokratů“ bylo mezi pískajícími jistě více…

Opoziční strany odmítly spolupracovat s vítězem demokratických voleb. Pro ně je asi větší nebezpečí trestně stíhaný premiér (věčně) než nepřímá účast komunistů na vládnutí. Ani jim ani demonstrujícím zřejmě nevadí místopředseda Sněmovny Filip, předseda KSČM a na rozdíl od premiéra usvědčený agent StB. Čím to asi bude, že premiér zůstává stále nejpopulárnějším politikem, kdy se mnoho médií na něho snaží házet špínu jako o závod. Čapí hnízdo už nefunguje, na řadu přišli zhlouplí či prodejní populární zpěváci, také nezafungovali – co si asi korupčníci vymyslí příště? Na vajíčka ještě nedošlo, kéž by zůstalo jenom u nich…

President Slovenska Andrej Kiska přednesl dne 21.8.2018 skvělý, státnický projev za celé Československo, z něhož si dovoluji citovat:

„Moc převzali bezcharakterní jedinci opírající se o sovětské bodáky. … Hovořím k k vám ze Sliače, místa odkud odešli poslední ruští vojáci. Zanechali za sebou zdevastovanou krajinu, zdevastované byty, ale hlavně zmařenou naději na změnu v roce 1968. …  Proto potřebujeme spojence se stejnými hodnotami stejným respektem ke svobodě, právu lidí na demokracii. Takové spojence a partnery máme v Evropské unii a Severoatlantické alianci. Dvou pilířů naší prosperity a bezpečnosti. … Prosím proto rodiče, učitele, příbuzné, pamětníky, aby si našli chvilku v těchto dnech a s mladšími lidmi a dětmi se podělili o svoje poznatky a zkušenosti, aby jim přiblížili časy naděje, ale i zrady, zoufalství a ponížení. Vzpomenuli si na oběti okupace a na zásadní změnu, kterou nám přinesl listopad 89, abychom jim pomohli pochopit, že slova NIKDY VÍCE znamenají nejen odhodlání, ale vyžadují si rozumná, zodpovědná rozhodnutí, která tuto touhu naplní obsahem.“

Dobře, že nebyl „narušen“ projevem prezidenta Zemana. I český prezident promluví někdy skvěle pokud mlčí. Paradoxně svým mlčením řekne a vypoví mnohdy mnohem více, těm posluchačům, kteří se nikdy nesníží využívat svého práva na demonstraci při uctívání památky nevinných obětí…  

Slováci si váží Evropské unie i NATO více než Češi. Svědčí o tom zcela rozdílné postoje presidentů obou zemí i přijetí Eura Slovenskem. Bude tomu i u nás, pokud se také budeme řídit slovy: NIKDY VÍCE, která znamenají nejen odhodlání, ale vyžadují si rozumná, zodpovědná rozhodnutí, která tuto touhu naplní obsahem. Je jen na voličích, zda rozhodnou o dalším naplnění kapes politiků, nebo o naplnění svých přání.

 

Jan Šinágl, 22.8.2018

* * *

Házejte na Babiše vajíčka, ale ne během piety

…Grotesknost celé situace lze ukázat na jednom detailu: nejvýše postaveným ústavním činitelem na místě byl předseda Senátu Milan Štěch, dnes člen vládní strany a taktéž bývalý komunista. A na něj nikdo nepískal. …

P.S.

Ještě k Lidovým Novinám 22. srpna t.r.

Jde o poznámku Andreje Babiše po projevu: "Děkuji našim fanouškům, že nám zvedají preference". Autor článku v LN soudí, že si tím neodpustil politickou agitku, a Kalousek dokonce vyčaroval, že ne ti křiklouni, co narušili pietní akt, ale Andrej Babiš, "když poděkoval fanoškům ANO za preference, zneuctil pietní akt". Oba jste premiéra špatně pochopili, pánové: je přece jasné, že po svém projevu řekl tu větičku "děkuji našim fanouškům, že nám zvedají preference" těm, co během projevů obou činitelů ANO hulákali a rušili. Tím, ač nechtěně, zvedli preference ANO.

S.V.23.8.2018

P.S.

V médiích jsme se mohli dočíst, že předseda ctihodného Senátu nazval mluvčího prezidenta Zemana Ovčáčka blbcem. To není o tom zda jím mluvčí je či není, ale že takového výrazu a způsobů je schopen předseda Senátu ČR. Upřímně nám ukázal jaký ve skutečnosti je – další prázdný kariérista z řad ČSSD, který umí jen sbírat funkce a  bezduše řečnit. Poprvé jsem ho osobně poznal náhodou v bývalé budově ÚRO na Žižkově, kde předsedal odborům. Jeho tehdejší papalášské manýry mne překvapily, dnes už jen potvrzuje moji tehdejší zkušenost. Jeho nástupce v Senátu už může být jen lepší. ČSSD bude voliči v senátních, krajských i obecních volbách patřičně ohodnocena za všechna ta svinstva z posledních let, včetně kauzy JUDr. Zdeňka Altnera, kterému ČSSD zkrátila život, resp. jí ovládaná a poslušná  justice. J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.40 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)