Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman Pavel

"Politika je o tom, o čem se mlčí. O čem se mluví je propaganda k dosažení toho, o čem se mlčí.“ K.Mrzílek

... Takže NSZ Zemana klidně vynechte, ten nic řešit nebude. Zeman nic neřídí, ale je řízen. Jeho "tvůrci" jsou Jiří Pospíšil a plzeňský mafián z ODS Jurečka. Znám jeho rodinu a budu jen citovat jednoho z nich "Když on může jen to, co ONI mu dovolí". ...

* * *

Žijeme ve zdivočelé době. Ministryně Benešová o intrikách v Čapím hnízdě a zmanipulovaných davech

Paní ministryně, vy říkáte, že jste akceptovala připomínky nejvyššího státního zastupitelství, ale nejvyšší státní zástupce právě před chvílí na Twitteru oznámil, že je velmi smutné, že jste tak neučinila ani v těch drobných věcech.

No protože chce všechno, on by chtěl všechno a není prostě schopen učinit kompromis, on chce deset let…

On píše, že jste neakceptovala ani jednu z těch připomínek.

Ale není to pravda. Akceptovali jsme třeba přechodná období, takže jsem přistoupila dokonce na ten jejich návrh, i Unie státních zástupců. Teď tam právě dolaďujeme toho soudce, aby ho nejmenoval ministr, aby ho jmenoval buďto předseda Nejvyššího soudu, nebo byl určen losem.

Znamená to, že pan Pavel Zeman lže, když uvádí, že jste neakceptovala ani jednu připomínku?

Nemluví pravdu tady v tom případě. V těchto dvou případech rozhodně musím konstatovat, že nemluví pravdu, že jsem akceptovala ty připomínky.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prepsano-zijeme-ve-zdivocele-dobe-ministryne-benesova-o-intrikach-v-capim-hnizde-a-zmanipulovanych-davech-77620

* * *

Ministryně Benešová na Seznamu: Trestní stíhání u nás vznikne dříve než na nový kabát

„Čapí hnízdo je hra, že stíhaná osoba přece nemůže být premiérem. A tu hru hrají zejména pseudomoralisté všeho druhu. Čouhají z toho jednoznačně politické intriky jako sláma z bot,“ prohlásila Benešová v září 2017.

A na svém názoru trvá, alespoň podle slov, jimiž ve Výzvě Seznamu reagovala na otázku, jak se jí pracuje pod trestně stíhaným premiérem.

„Mně to nevadí, protože zatím není rozhodnuto o vině a trestu. Trestně stíhaný (Andrej Babiš, pozn. red.) je, ale takových je celá spousta. Zítra můžete být třeba trestně stíhaný vy, pane redaktore. To tady v této republice vznikne dříve než na nový kabát,“ uvedla Marie Benešová. „Uvidíme, jak se to potom před soudem uzavře.“

Na dotaz, zda není zvláštní, když ministryně spravedlnosti zpochybňuje chod práva v republice, odpověděla: „Je to zvláštní, ale žijeme ve zvláštní době. Posunulo se to všechno někam do absurdna, doba se zrychlila, dějí se tu prapodivné věci a je třeba je pojmenovávat. Třeba když jsem dělala minirozbor pro pana prezidenta, poukázala jsem na účelová trestní stíhání. A pokračuje to. Nedávno jsem si přečetla obžalobu v kauze Vidkun. A tam je to v té obžalobě přímo pojmenované. Tam je nějaká část zvaná Králík, Králíček. A státní zástupce tam hovoří přímo o tom, že se tam usilovalo o umělé trestní stíhání. To jsou věci nepěkné, které by neměly v právním státě vznikat.“

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ministryne-benesova-na-seznamu-chce-vlada-trestne-stihaneho-babise-omezit-nezavislost-justice-77562

* * *

Ne, že by paní ministryně měla moji plnou důvěru, ale s jejími odpověďmi se zcela ztotožňuji. Reportér Seznamu Jiří Kubík opět nezklamal. Jeho otázky a styl patří do bulváru a ne seriozního, nezávislého tisku. Můžeme jen spekulovat zda jeho styl a jeho kolegyně Sabiny Slonkové je jejich přirozeností, nebo ví velmi dobře co a proč dělají? Na mé závažné informace nikdy nereagovali což je také odpovědí. Proto těžko mohu očekávat, že v rámci jejich „nezávislé“ investigativní činnosti budou v podobném duchu kontaktovat a klást otázky nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi – viz text níže, který oběma pošlu, jakož i všem hromadným médiím a stovkám novinářů:

Dobrý večer,

je mi opravdu líto, že Vás musím vyvést z omylu o schopnostech NSZ Zemana i ministryně Benešové. Zeman nic neřídí, ale je řízen. Jeho "tvůrci" jsou Jiří Pospíšil a plzeňský mafián z ODS Jurečka. Znám jeho rodinu a budu jen citovat jednoho z nich "Když on může jen to, co ONI mu dovolí". NSZ Zeman má naprosto nezaslouženou popularitu. Je to absolutně neschopný člověk, který nikdy neřídil ani okresní prokuraturu a vyšplhal se nahoru přes svého bývalého tchána dr. Hrbotického, jehož dceru opustil v jiném stavu a vzal si pak její kolegyni. Je pochopitelné, že dr.Hrbotický i jeho dcera jej nemohou ani cítit. Takže NSZ Zemana klidně vynechte, ten nic řešit nebude.

Červen 2019

* * *

Informace pocházejí z velmi důvěryhodného zdroje. Byla to reakce na moji důvěru v nejvyššího státního zástupce danou i tím, že přišel po praxi z EU. Předpokládal jsem, že není tak nakažen či zkažen východem. Zřejmě jsem se mýlil… Mé četné podněty k jeho rukám ve věci závažné trestné činnosti s celostátním dosahem (např. stále aktuální kauza THEMOS budovy Národního divadla a krádeže 300 milionů korun) nikdy osobně neřešil, vždy byla věc delegována jinam s odkazem na místní příslušnost. Pokud NSZ nevstupuje do kauz s celostátním dopadem odkazem na podřízené instituce, které situaci nechtějí řešit a co jsem mu i opakovaně sděloval, není to projevem nezávislosti. Spíše nechuti dělat potíže a riskovat popouzení „deep state“. Struktury, které nikdo nevolil, ale které ovládají volené a nepochybně své lidi dokáží prosadit i na místa, ke je pro své mocenské a zločinné  hry na úkor státu potřebují. Rozhodně pak nejsou nepohodlní, jako je premiér Babiš, který tento sytém zná, nedá se koupit a zavedený zkorumpovaný systém ohrožuje. Nepřekvapuje, že mnohdy Pavel Zeman vstupuje do uzavřených kauz, kdy zastává formální právo, které nehledá spravedlnost v duchu zákona, ale jen jeho formální naplnění. Slova JUDr. Zdeňka Altnera: „Nežijeme v právním, ale v právnickém státě“, jsou i dnes platná.

Šéf žalobců Pavel Zeman plánuje odchod, láká ho post evropského prokurátora. Ten má řešit dotační podvody…

LN SLK Cosa Nostra 240819Nedělejme si iluze, že v České republice je situace v prorůstání zločineckých struktur do správy země méně hrozivá než na Slovensku – pouze to není tak vidět. Nemáme tak silná nezávislá média jako Slováci a odvahu vyjít sami od sebe do ulic, nemanipulovatelně, se všemi riziky a osobními oběťmi, které to přináší. Čím dříve se „nakazíme“ od Slováků, tím lépe!

 

Jan Šinágl, 24.8.2019

* * *

Bývalý náměstek VSZ V Praze Libor Grygárek mi vyhrožuje a vydírá... 

Soud přiznal Dagmar Havlové čtyři miliony za lživý článek o milenci…?!

Na památku pana Jaroslava Janaty - za obranu před exekutory zaplatil životem! Měl smůlu, nežil v USA, ale v České republice…

Šifrované zprávy odhalily špínu ve slovenské politice na nejvyšších místech!

O dění v české justici. Její „dobrá pověst“ je před veřejností chráněna - i pachatelé, díky mlčení médií…

JUDr. Oldřich Hein: Politici a média 26/28

Jsme národ, který nikoho nezajímá

Soudce VS Praha JUDr. Jiří Lněnička byl za své vyjádření v kauze Lukáše Nečesaného potrestán...

* * *

MEMENTO

Po volbách si mnozí Češi mohou recitovat s Karlem Krylem:

Paměť je v bankrotu a z domu nevychází.

Čest stojí u plotu a kamením se hází.

Cit s hlavou hovězí vybírá popelnice

a pravda vítězí?

Slepá jak řeholnice oděna v cáry. . .

 

K.Mrzílek, 9.11.2017

* * * 

BUDOUCNOST

Lid nezajímá elita,
má radši jelita.

Až už kníže ve vládě nebude,
a komunismus vrátí se zpátky,
odejdu zadními vrátky.

Nebo zešílím a užiju si psiny,
z rudé ústavní většiny.



Roman Bouček, 11.4.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.88 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2019-08-25 09:29
PARLAMENTNÍ PŘESÝPACÍ HODINY.
Že nežijeme v právním, ale v právnickém státě je velmi vhodná připomínka. Soudcové, kteří se mají zajímat o nepromlčitelné zločiny asi dvaadvaceti komunistických předáků mlčí. Přitom "Platforma evropské paměti a svědomí " upozorňuje jak písemně i konkrétními snímky. Bývalý udavač sedí ve sněmovně jako místopředseda zvolen většinou poslanců, tedy i "pravicovými" a soudci opět mlčí. A stát za hrobového ticha a nezájmu soudců přihlíží jak společnost se svými představiteli sklouzává do morálního bahna bezcharakternos ti a snad čeká "až se někdo ozve", či nás opět někdo osvobodí, abychom se mohli přidat. Nebo abychom z bláta morální špíny nespadli opět tam co známe ze dvou protektorátů. Kdo nás z toho vyvede? Český prezident, vláda, poslanci?! Někdo vrhne, jiný jede makat na chatu, jiní s ostatními v ulicích demonstrují.

Prezident Ronald Reagan řekl:
"První povinností vlády je chránit lidi, nikoliv řídit jejich životy":

Kdo chrání české občany před morálním marazmem? Poslanci sedí ve škamnech a chrání sebe statusem quo, případnou výměnou za podobného. Ať tak či onak jsou si podobní jako ta zrnka písku v hodinách. Prezident potřebuje spát, aby si odpočinul od spřádání vazeb, kde ho alespoň neodmítají.
Mělo by to být na nás na kom jiném! Připomínání justiční mafie soudkyní Benešové je připomínání. PŘIPOMÍNÁNÍ k čemu! K ČINU!

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)