Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Janu IvanaAktualizováno 1.12.2019: dopis předsedkyni ÚOOÚ JUDr. Ivaně Janů ze dne 30.11.2019

* * *

Předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů Ivana Janů podle očekávání zamítla náš rozklad proti rozhodnutí o zákazu Právnických výpočtů, a ty tak definitivně zaniknou v pondělí 25. listopadu 2019. Prosím všechnyIustitia 2019 uživatele, aby si zálohovali svá nastavení (sledovaná řízení, účastníky atd.), možná je ještě budou potřebovat.

Z rozhodnutí o rozkladu uvádíme klíčovou pasáž:

Veřejná kontrola soudní moci, jež může být nahlížena jako podmnožina veřejného zájmu, je v podmínkách českého právního řádu zajišťována prostřednictvím zásady veřejnosti jednání před soudem, včetně veřejného informování o všech nařízených jednáních s označením stran. Kontrola soudního řízení v konkrétní věci (ve věci identifikovaných účastníků) se tak ex ante projevuje účastí veřejnosti při jednání soudu a naplňuje se veřejným vyhlášením rozsudku. V tom lze spatřovat těžiště demokratické legitimity výkonu soudní moci. Je přitom nesporné, že dostatek informací ze soudních řízení k naplnění tohoto cíle poskytuje sám stát, resp. soudy a státní správa soudů, a to zcela dostatečnými a přiměřenými prostředky.

Tedy – v porovnání s možnostmi našeho systému – prakticky žádnými. Ale to musí plebsu stačit, nemá co šťourat do toho, jak české soudy fungují! Ochrana osobních údajů se opět ukázala jako vynikající záminka, jak omezit práva občanů vůči státu.

https://paragraphos.pecina.cz/

* * *

Důležité upozornění

Z rozhodnutí předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) Ivany Janů bude tento systém dne 25.11.2019 zrušen. Doporučuji, abyste si zálohovali svá nastavení (sledovaná řízení, účastníky atd.), možná je ještě budete potřebovat.

Chcete-li, pošlete e-mail s poděkováním na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (a optimálně mně v kopii na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), nebo ještě lépe, zatelefonujte Jiřímu Žůrkovi, hloupému a neschopnému úředníkovi ÚOOÚ, který za rozhodnutí odpovídá, na číslo +420-234665212 a řekněte mu, co si o něm a jeho užitečnosti pro tuto zemi, zejména v porovnání s užitečností Právnických výpočtů, myslíte.

Tomáš Pecina

* * *

Právě jsem s panem Žůrkem telefonicky hovořil 16 minut. Za nic nemůže, on nic nerozhodl. Když jsem mu řekl, že rozhovor je nahráván, začal argumentovat právní ochranou svého soukromí - jako veřejná osoba. Nechtěl pochopit, že rozhodnutí ÚOOÚ značně ztěžuje práci tisícům občanů z řad advokátů, obžalovaných, žalovaných, novinářů, včetně soudců, státních zástupců, úřadů a institucí. Stejně tak veřejnost přichází o možnost být okamžitě, automaticky a aktuálně informována o stavu soudních řízení. Pokud by o tuto možnost nechtěl nikdo přijít, musel by denně sledovat justiční weby. Kdo sleduje desítky či stovky účastníků soudních řízení, nedělal by nic jiného. Tento systém měl už dávno být zaveden státem, pokud by chtěl skutečně sloužit občanům a spravedlnosti. Zatím k tomu má hodně daleko. Děkuji panu Tomáši Pecinovi. Držme mu palce v jeho boji za skutečné znormalizování chodu české justice. Zatím má mnohem blíže k totalitní normalizaci nenormálního. O dalším vývoji bude veřejnost informována.

 

Jan Šinágl, 20.11.2019      

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (15 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)