Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...

     
  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Exekucni koncentracni taborPŘEJI PĚKNÉ ODPOLEDNE PANE ŠINÁGLE,

V PÁTEK JSEM S VÁMI MLUVIL TELEFONICKY O TOM, CO SE MI  STALO. JSEM VELICE RÁD, ŽE MŮJ NEUVĚŘITELNÝ A OTŘESNÝ PŘÍBĚH VŠUDE ZVEŘEJNÍTE, KDYBY TO ŠLO, TAK I V CIZINĚ. TO PROTO, ŽE SEKral Ladislav TO DOOPRAVDY MŮŽE STÁT V TOMTO STÁTĚ KOMUKOLIV. PROTO JSEM VÁS POŽÁDAL O POMOC,  JELIKOŽ NIKOHO JSEM NENAŠEL ZA CELÝCH  ŠEST LET A ČTYŘI MĚSÍCE, KDO BY MI POMOHL A VŠE ZVEŘEJNIL.

OBRÁTIL JSEM SE I NA MÉDIA A NĚKTERÉ ZNÁMÉ OSOBNOSTI, VČETNĚ NĚKTERÝCH POLITIKŮ, VČETNĚ NAŠEHO PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA, I NA PREMIÉRA ANDREJE BABIŠE. BÝVALÝ HAVÍŘ JE PRO VŠECHNY PRAVDĚPODOBNĚ MÉNĚCENNÝ ČLOVĚK, KTERÝ PŘIŠEL V TÉTO ZEMI O VŠECHNA LIDSKÁ PRÁVA, KTERÉ V ZÁKONECH ÚSTAVY ČR EXISTUJÍ A V LISTINĚ PRÁV A SVOBOD.

PTÁM SE PROČ SE TAK ZACHÁZÍ S LIDSKOU BYTOSTÍ?

VŽDYŤ ZA TO NEMŮŽU, ŽE JSEM TÉMĚŘ PO 25 LETECH PRÁCE PRO TENTO STÁT NA ŠACHTĚ, PŘIŠEL O CELÉ SVÉ ZDRAVÍ. BYL JSEM KVŮLI TOMU PŘES DVA ROKY V PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI, ZE KTERÉ JSEM HNED ŠEL DO INVALIDNÍHO DŮCHODU - V ROCE 2013 - ZÁŘÍ.

JELIKOŽ JSEM MĚL NEMOCE Z POVOLÁNÍ, TAK JSEM V PROSINCI 2011 POŽÁDAL PODLE ZÁKONÍKU PRÁCE O VYŘÍZENÍ RENTY A ODŠKODNĚNÍ, NA KTERÉ JSEM MĚL ZE ZÁKONA NÁROK. JENŽE FAKULTNÍ POLIKLINIKA V OSTRAVĚ - PORUBĚ, KDE SE VYŘIZUJÍ NEMOCE Z POVOLÁNÍ, SE TÍM NECHTĚLA ABSOLUTNĚ ZABÝVAT. PODAL JSEM VÍCE STÍŽNOSTI U JEJICH ŘEDITELE NEMOCNICE, AVŠAK BEZÚSPĚŠNĚ. NAKONEC TO PŘEDALI VEDOUCÍMU KRAJSKÉMU ÚŘADU V OSTRAVĚ – ZDRAVOTNICKÉMU ODBORU - Mgr. LUKÁŠI CHALASOVI. NAPSAL JSEM NA TENTO ODBOR DOST DOPISŮ, ŽE MÁM NÁROK NA RENTU A ODŠKODNĚNÍ, ŽE I JIM PŘIŠEL DOPIS OD OMBUDSMANKY Mgr. ANNY ŠABATOVÉ,  ŽE TOMU TAK JE, AŤ MI POŠLOU DOPIS Z JEJICH ÚŘADU. JEDEN SICE PŘIŠEL A ZASE BYL ODESLÁN ZPĚT, TAKŽE NEVÍM CO V NĚM BYLO. PROTO JSEM NAPSAL, AŤ HO ZNOVU POŠLOU, ALE UŽ SE TAK NESTALO. PAK MI ODEPSAL, ŽE JSEM JSI VŠECHNY NEMOCE Z POVOLÁNÍ UDĚLAL DOMA A NE NA ŠACHTĚ! PROSTĚ NAPSAL NEUVĚŘITELNOU BLBOST, ŽE JENOM BLÁZEN BY TO MOHL VYSLOVIT, KTERÝ NEZNÁ TĚŽKOU, NAMÁHAVOU A NEBEZPEČNOU PRÁCI NA ŠACHTĚ.

TUDÍŽ SE MI TENTO CHALAS DOOPRAVDY VYSMÁL A I TOMUTO JEDNOMU Z NEJTĚŽŠÍCH POVOLÁNÍCH NA SVĚTĚ. JE TO Z JEHO STRANY OPRAVDOVÁ HANEBNOST A PRO VŠECHNY HAVÍŘE VÝSMĚCH JEJICH DŘINĚ.

NA KRAJSKÝ SOUD DO OSTRAVY A NA VRCHNÍ SOUD DO OLOMOUCE JSEM POSLAL PLNO DOPISŮ.  VŮBEC JE NA INSOLVENČNÍM REJSTŘÍKU  NEZVEŘEJŇUJÍ. NECHTĚJÍ, ABY LIDÉ VĚDĚLI, ŽE PRAVDA JE NA MÉ STRANĚ A TĚMITO PRAVDIVÝMI SLOVY HÁJÍM SVÁ LIDSKÁ PRÁVA.

KVŮLI TOMU, ŽE JSEM ONEMOCNĚL ZKRZE PRÁCI PRO TENTO STÁT, MI CHCE STÁT „PODĚKOVAT“ TÍM, ŽE MÍSTO RENTY A ODŠKODNĚNÍ, KTERÉ JIŽ MI BYLO PŘIZNANÉ, PŘIŠEL MI V ZÁŘÍ 2019 DOPIS, ŽE MNE CHCE I S MOU RODINOU VYHODIT NA ULICI A PODVODNOU CESTOU UKRÁST NÁŠ VYSNĚNÝ RODINNÝ DŮM VE VRATIMOVĚ, KDE BYDLÍME VÍCE JAK 14 A PŮL LET, A TO PROSTŘEDNICTVÍM JUSTIČNÍ INSOLVENČNÍ MAFIE NA KRAJSKÉM SOUDĚ V OSTRAVĚ, I KDYŽ JSEM HYPOTEČNÍ BANCE SPLÁCEL KAŽDÝ MĚSÍC HYPOTEČNÍ ÚVĚR. NAKONEC SE STALO TO, ŽE MI TO ZAKÁZALA SPLÁCET A POSLALA NA MNE SVÉHO BÍLÉHO KONĚ – REALITNÍ SPOLEČNOST - RETICULUM RECOVERY Z POBOČKY OLOMOUC - ADAM LÁD - V SRPNU 2014  MI ŘEKL, ŽE MÁM PODEPSAT NOTÁŘSKÝ ZÁPIS, A POKUD NE, NAZNAČIL, ŽE I TAK NÁS O TENTO DŮM PODVODNĚ PŘIPRAVÍ. VŮBEC HO NEZAJÍMALO, ŽE BANCE POŘÁD SPLÁCÍM HYPOTÉKU A ŽE MÁM OD STÁTU NÁROK NA RENTU A ODŠKODNĚNÍ. CHCE PO MNE NAJEDNOU 1 500 000,-KČ, I KDYŽ DOBŘE VĚDĚL, ŽE JE NEMÁM, JINAK BYCH SI PŘECE NEPŮJČOVAL OD BANKY 1 700 000,-KČ.

I BANKU JSEM INFORMOVAL, ŽE AŽ SE VŠE VYŘÍDÍ, TAK ZBYTEK HYPOTÉKY DOPLATÍM NAJEDNOU.

PROTIPRÁVNÉ NA MNE V ROCE 2014 - 14.ZÁŘÍ, PODALI KE KRAJSKÉMU SOUDU V OSTRAVĚ  INSOLVENČNÍ NÁVRH - RETICULUM RECOVERY, NE BANKA.

DŮM S POZEMKY MÁ VELKOU HODNOTU. TA ČINÍ TOHO ČASU ASI DVACETKRÁT TOLIK, KOLIK MÁM VYPLATIT BANCE, KTERÁ MOJE SPLÁTKY ODMÍTLA.

JEŠTĚ CHCI DODAT, ŽE PŘEDTÍM NEŽ PODALI NEOPRÁVNĚNÝ INSOLVENČNÍ NÁVRH, TAK SI 10. 7.  2014 UDĚLALI NA NÁŠ DŮM INTERNETOVOU DRAŽBU SVÝMI KAMARÁDY. TEN JAKOŽE VYDRAŽILI ZA 1 050 000,-KČ.   

TO BYLO NĚCO NEHORÁZNÉHO JAK USILOVALI PODVODNĚ NÁM DŮM UKRÁST! PRVNÍ ÚPADEK JIM NEVYŠEL, TAK TEĎ PO PĚTILETÉM PROMLČENÍ V LISTOPADU 2019, VYHLÁSILA U TOHOTO SOUDU MAFIE DRUHÝ NEZÁKONNÝ ŠIKANOZNÍ ÚPADEK SAMOZŘEJMĚ S NEEXISTUJÍCÍMI PODVODNÝMI VĚŘITELI.

TO VŠE VEDE PŘEDSEDA KRAJSKÉHO SOUDU PETR NOVÁK

OSOBNĚ POSLAL NA MNE NEZÁKONNĚ INSOLVENČNÍHO SPRÁVCE Z REALITKY Z BRNA KONREO. MÁM PŘIPRAVIT SOUPIS CELÉHO NAŠEHO MAJETKU A NA OBALCE STÁLO - VHOZENO DO SCHRÁNKY, JAKO BY TO BYLO OD POŠTY.

PTÁM SE ZASE, JAK SI TO MŮŽOU KE MNĚ VŮBEC DOVOLIT?

ŽIJEME VŮBEC V PRÁVNÍM A DEMOKRATICKÉM STÁTĚ, KDYŽ SE TU DĚJÍ NA TĚŽCE NEMOCNÝCH LIDECH TAKOVÉ ZVĚRSTVA? NA TOMTO INSOLVENČNÍM SOUDĚ NIKDY ZA CELOU DOBU NEPROBĚHLO ŽÁDNÉ SOUDNÍ JEDNÁNÍ, JELIKOŽ ANI NA PŘEHLEDU SOUDNÍCH JEDNÁNÍ Z MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI NIC NEBYLO NIKDY UVEDENO.  NAVÍC JSEM ANI NEMĚL ŽÁDNÉHO ADVOKÁTA, KTERÉMU BYCH DAL PLNOU MOC, ABY MNE MOHL ZASTUPOVAT. V TYTO KONKRÉTNÍ DNY, VE KTERÝCH MĚLA BÝT JEDNÁNÍ PODLE JEJICH NÁSTĚNKY. NA TRVALOU ADRESU MI NIKDY NIC ZE SOUDU NEPOSLALI. TAK JSEM SE TAM PŘESTO OSOBNĚ DOSTAVIL, ABYCH SE PŘESVĚDČIL, JESTLI SE NĚCO KONÁ. NIKDY SE NIC NEKONALO.

DOKONCE JSEM SI NAJAL BÝVALÉHO  ADVOKÁTA, KTERÝ MNE PODVEDL. TO SE ODEHRÁLO NA VRCHNÍM SOUDĚ V OLOMOUCI PŘES SOUDKYNI JUDr. KARLU TRÁVNÍČKOVOU, KTERÁ PODVODNĚ UDĚLALA TO SAMÉ, JAK SE TO DĚLO V OSTRAVĚ A TO IMAGINÁRNÍ SOUD BEZ MÉHO PRÁVNÍHO ZÁSTUPCE, SE KTERÝM SE DOMLUVILI, ŽE TAM NEPŘIJDE A UVOLNÍ JIM CESTU V JEJICH PODVODECH PŘIPRAVIT MNE A MOU RODINU O STŘECHU NAD HLAVOU!

MOJE RODINA I JÁ JSME PSYCHICKY ZDEPTANÍ.

TENTO SOUDCE PETR NOVÁK NEUZNÁVÁ ZÁKONY A DOKONCE MI ZASÁHLI I DO MÝCH ZASLOUŽENÝCH PENĚZ, KTERÉ MI DLUŽÍ STÁT A ZAKÁZALI OKD . a.s. CELKOVĚ VYŘÍDIT MOU RENTU A ODŠKODNĚNÍ, ABY NÁM MOHL BÝT PODVODNĚ UKRADEN NÁŠ DŮM.

PÁCHAJÍ NA MNE I NA MOU RODINU ZÁVAŽNÉ TRESTNÉ ČINY A TERORIZUJÍ NÁS. POKRAČUJÍ V TOM DÁLE. DNE 10.3.2021 V 9.00 HODIN, SE MÁ ÚDAJNĚ KONAT PŘEZKUMNÉ JEDNÁNÍ A SCHŮZE NEEXISTUJÍCÍCH VĚŘITELŮ, KTERÝM ZCELA JEDNOZNAČNĚ NIC NEDLUŽÍM, JELIKOŽ JE TO, JAK UŽ JSEM NAPSAL DRUHÝ ÚPADEK PO SOBĚ - NELEGÁLNÍ. SOUDCE PETR NOVÁK, SPOLU SE SVÝMI KAMARÁDY, PÍŠE A FALŠUJE VŠE ZA SAMOSOUDKYNI JUDr. JUDITU TOMÁNKOVOU, KTERÁ JE JIŽ DÁVNO V DŮCHODU A KTERÁ TENTO INSOL. PŘÍKAZ DOSTALA K PRÁVNÍMU ŘEŠENÍ. NEMĚLA HO NIKDY PŘÍJMOUT, ALE I TAK SE TÍM NIKDY NEZABÝVALA. DOBŘE VĚDĚLA, ŽE U TOHOTO SOUDU NEMÁM ABSOLUTNĚ CO DĚLAT, PROTOŽE MI DLUŽÍ STÁT.

DVA ÚPADKY PODLE ZÁKONA NEMŮŽOU BÝT, JELIKOŽ TU EXISTUJE TŘÍLETÁ PROMLČECÍ HHŮTA NA POHLEDÁVKY - ÚVĚRY. NIKDO MNE NIKDY NEMOHL K SOUDU DÁT, JELIKOŽ MI STÁT DLUŽÍ PENÍZE ZPĚTNĚ OD ROKU 2012. PO BOJI SE STÁTEM MI V ROCE 2019 BYLY TYTO PENÍZE PŘIZNANÉ STÁTEM A TO KANCELÁŘI OMBUDSMANKY PRO LIDSKÁ PRÁVA V BRNĚ. TUDÍŽ JE VŠE NELEGÁLNÍ A NEPLATNÉ.

VELICE SE OMLOUVÁM, ŽE JE TO TAK DLOUHÉ. VĚŘÍM, ŽE SI VYBERETE TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ. MUSEL JSEM VÁM TO VYSVĚTLIT DOPODROBNA, ABYSTE POCHOPIL, CELÝ TENTO MŮJ PŘÍPAD ZE STRANY JUSTICE A JEJÍCH KAMARÁDŮ. LIDEM VZKAZUJI, AŤ NEVĚŘÍ JUSTICI A ZÁROVEŇ VÁS PROSÍM O UDĚLÁNÍ PETICE NA ZÁCHRANU NAŠEHO DOMU A OČIŠTĚNÍ  MÉHO DOBRÉHO JMÉNA, CTI A POVĚSTI.

DĚKUJI VÁM PŘEDEM ZA VŠECHNO CO PRO MNE UDĚLÁTE.

 

SE SRDEČNÝM POZDRAVEM 

KRÁL LADISLAV - BÝVALÝ HAVÍŘ.

P.S.

ZÁSÍLÁM VÁM ČLÁNEK OD JUDr. JOZEFA BAXY, KTERÝ BYL PŘEDSEDOU NSS V BRNĚ - JAK TO DOOPRAVDY CHODÍ NA NAŠICH SOUDECH -  https://www.pravniprostor.cz/clanky/ustavni-pravo/nezavislost-soudu-kdo-a-proc-ji-ma-branit-aneb-kdo-jsou-ti-utocnici

Doplnění odvolání ze dne 5.3.2020

  1. 1. 2021

***

Cituji z článku dr. Baxy:

S nezávislostí soudů je to podobné. Nevšímáme si jí, když se do ní nezasahuje, ale měli bychom si ji všímat, když se do ní zasahuje, aby pak nebylo pozdě.

Mnozí politici dodnes nepochopili, co je vláda práva a jak se liší od vlády většiny a domnívají se, že i soudy jsou instituce, které patří vítězům voleb. Ano, vítězům voleb soudy náleží, ale nikoli jako teritorium k ovládnutí a prosazování politických a mocenských cílů, nýbrž jako oblast, za jejíž chod a fungování jsou trvale odpovědní. To jsou ony záruky nezávislosti, bez nichž soudy nemohou řádně působit.

Odpovězte si sami, jestli ostatní ústavní orgány svou činností či nečinností spíše přispívají nebo spíše nepřispívají k řádnému chodu soudnictví. Nezávislost soudnictví lze zvnějšku ovlivňovat různě, zjevně i skrytě, nenápadně.

Je třeba říci, že nebezpečím pro nezávislost jsou někdy i soudci sami. I oni mají své slabosti, svá pokušení, občas strach, kariérní touhy. Někdy jsou pohodlní, lhostejní, vyhořelí, nevýkonní, sociálně nezdrženliví z hlediska svých vztahů, chování, prostředí. A ví se o tom nebo někdo o tom ví. To je samozřejmě cesta k narušení nezávislosti. Je jednodušší působit na soudce, aby se nechoval nezávisle a nerozhodoval nestranně. Nemluvím na prvním místě o tvrdé korupci, úplatcích, protislužbách, nabídkách funkcí nebo na druhé straně vydírání, ačkoli i to je dnes součástí reality. Jsou ale i měkčí formy. Česká kotlina i s Moravou a Slezskem je malá. Všichni jsme něčí spolužáci, všude máme známé. Máme mentalitu, že na sebe musíme být hodní a musíme si pomáhat. Pohybujeme se v širším společenském povědomí, že když někdo něco chce, bez známých to nejde. Od přijetí na školu, přes jednání na úřadech, u lékaře. Tato společenská atmosféra se samozřejmě přenáší do justičního prostředí. I to je velmi nebezpečné, byť to vypadá měkce.

Nezávislost soudů je ohrožena i zevnitř – od kolegů soudců, soudních funkcionářů, kteří mají velmi mocné nástroje jak „pozitivně“ motivovat soudce k rozhodování nebo i negativně proto, že například nebyli ochotni nějak rozhodnout.

Každý občan by měl zastříhat ušima, dozví-li se, ne že byl ovliněn soud, ale že byl učiněn pokus o ovlivňování nezávislého soudního rozhodování. Je to i role novinářů, ale také dalších právních profesionálů. Proč advokátní komoře nevadí, co se děje, jaké věci byly zveřejněny, proč se proti tomu zásadně nevymezí? Na tyto otázky jsem nenašel odpověď. Proč zavládlo po zveřejnění určitých faktů justiční ticho? Bylo to justiční ticho jen lhostejné, pokrytecké, provinilé? Ani na to jsem zatím nenašel odpověď.

Závěr

Nemít nezávislé soudy, ale soudy poslušné, není jen znakem totalitních nebo autoritářských režimů. Není to jen zaprášená historie, která se nebude opakovat. Pokusy o zasahování do nezávislosti soudů, ať už mířené do ovlivňování konkrétních rozhodnutí nebo do systémového ovládnutí justice, jsou bohužel trvale přítomným nebezpečím. Proto je důležité mít individuální i společenskou citlivost důlních kanárků k těmto zjevným i skrytým pokusům a eliminovat je včas. Bez nezávislých soudů ne my soudci, ale my všichni, ztratíme pevnou půdu pod nohama.

***

Stále více mi píší lidé a prosí o pomoc. Často nemají základní právní povědomí, jen cit pro spravedlnost a představu, že spravedlnost nemůže nikdy prohrát. Možná si ani nejsou schopni přiznat  vlastní pochybení, které je do této situace přivedly a chyby přirozeně vidí jen u těch druhých. Neznalí občané očekávají od soudů spravedlnost, právníci rozsudky. Jak říkal JUDr. Zdeněk Altner: „Nežijeme v právním, ale právnickém státě.“

Kdysi se v dolech používali kanárci, aby varovali horníky před životu nebezpečným metanem. Škoda, že nepoznají nepoctivé soudce. Měli by i dnes dostatek práce, kdy by na mnohých soudech zřejmě nemlčeli ani minutu. Práce by měli dost i u jiných institucí země a na jejich úřadech…  

 

Jan Šinágl, 16.1.2021  

***

JUDr. Hana Marvanová a její manipulativní jednání - advokátka a politička s „vysokým morálním kreditem“?!

***

Právní věta: „Z pohledu ústavněprávního nutno stanovit podmínky, za jejichž splnění nesprávná aplikace jednoduchého práva obecnými soudy má za následek porušení základních práv a svobod. Ústavní soud spatřuje tyto podmínky v následujících okolnostech: Základní práva a svobody v oblasti jednoduchého práva působí jako regulativní ideje, pročež na ně obsahově navazují komplexy norem jednoduchého práva. Porušení některé z těchto norem, a to v důsledku svévole (např. nerespektování kogentní normy) anebo v důsledku interpretace, jež je v extrémním rozporu s principy spravedlnosti (např. přepjatý formalismus), pak zakládá porušení základního práva a svobody.“

Nález Ústavního soudu ČR, sp. zn. III. ÚS 269/99 ze dne 2.3.2000, předseda ÚS prof. Vojtěch Cepl. st.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.29 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)