Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kalusek... Zahraniční pozorovatele jen šokuje, jak český národ je ochoten přes veškerá masmédia žít stále život politiků, ne ten svůj, trpět jejich podlosti a toleroval okrádání celého národa.

Vývoj v ČR dospěl už tak daleko, že se politici nejen postavili proti národu jako za totality, ale začali ho ve velkém okrádat, aniž je někdo ze soudců, které mají ve své moci, potrestal.

 

Proto trend podvodů a korupcí, který byl nastartován s privatizací začal narůstat. Kolik set miliard zmizelo při tunelování bank za min. financí V. Kause v 90.letech? 17 mld. Kč si odvezl jeho chráněnec Viktor Kožený na Bahamy. Kvůli neobjasněným 120 mil. Kč od „černých duší“ pro ODS, musel nakonec V. Klaus odstoupit v r.1997 z vlády. Nicméně se mu podařilo i  s Tošovským v r.1998, prodat zlatý podklad ČR za dluhopisy Německu. Kam se peníze poděly? Objevil se stamiliardový podvod s topnými oleji, jehož šetření se muselo zastavit, protože se dotýkal nejvyšších politických představitelů. Nebyl potrestán ani podvod Vl. Železného, řed. TV Nova, naroz. v Samaře (SSSR), za jehož podvody zaplatil stát 10 mld. Kč. Naopak mohl pak zasednout za stůl ODS. Miliardy provázely i kauzu emigranta Šťávy, který chtěl kšeftovat v rámci Diag Human s krevními konzervami našich dárců. Kolik „všimného“ se ztratilo při koupi Grippenů, Pandurů, pro firmu Kapsch nebo u přeplacených dálnic? V rámci mezinárodních dohod se měla část naší munice zneškodnit v jedné firmě v Poličce. Ale místo vysypání střelného prachu se všechno prodalo do rozvojových zemí, aby si armádní štáb za Parkanové na sebe vydělal kolem ¾ mld. Kč.

Objevily se pochybné obchody Mir. Kalouska, související s modernizací 353 tanků, místo 30. Kvůli jeho dohodě o odebrání 2310 nefunkčních padáků, se zabili dva vojáci zkušební jednotky. Přesto musel M. Kalousek převzít na základě své smlouvy další vadné padáky za 114 mil. Kč. Za tyto „zásluhy“ nebyl sice potrestán, jak by se stalo u normálního občana, ale  stal se přes KDU-ČSL v r.2006 min. financí, od něhož si půjčila v r.2008 Topolánkova vláda ze 70 mld. Kč sociálního fondu 23 mld. Kč, které měla vrátit! Tak kde jsou? V rozhovorech s kardinálem Vlkem uznal, že stát ještě dluží církvi 83 mld. Kč za znárodněný majetek za KSČ. Protože takové peníze nemá, hbitě byly rozpočítány na 60 let s penálem do výše 270 mld. Kč! Větší nestydatost na národu nemohla být učiněna, zvlášť když nikomu nebylo jasné za co se má platit.

V r.1997 došlo ke katastrofě, když povodeň zaplavila Moravu. Postihla nejvíce Troubky u Přerova, kde se zhroutily desítky domů a o život přišlo 9 lidí. Na jižní Moravě byla zaplavena celá oblast Uherského Hradiště, Veselska a Hodonínska. Po předběžné návštěvě Veselska přislíbil  V. Klaus v TV pro tuto oblast 100 mil. Kč, ale do pokladny OÚ v Hodoníně poslal jen 23 mil. Kč. Přitom za „urážku na cti“ požadoval po TV Nova stejných 100 mil. Kč za výrok, že jeho žena Livie staví nějaký hotel ve Švýcarsku. Nakonec slibovaných 100 mil. Kč obdržel jeho syn na své soukromé gymnázium od ČEZu. Ukázalo se, že zájmy „nadlidí“ jsou přednější než tragédie běžného obyvatelstva.

Svojí neodborností, vzájemným napadáním a lumpárnami rozkradli a zadlužili politici stát, jemuž pak cynicky předložili účet, ať to zaplatí! A když ne, dotkne se to zvýšených daní pracujícímu obyvatelstvu, zpětně se zdaní voltaické elektrárny o 26%, dojde ke krácení dotací na kulturu a školství, zavede se nový systém zdravotnictví s likvidací řady nemocnic a sanitek, učiní se útlum platů lékařů na úkor lékáren a pojišťoven, na něž jsou politici a jejich lobistické firmy napojeni, zavede se nová důchodová reforma. Jen na dohodu politiků přes VZP zmizela přes miliarda Kč na elektronické zdravotní karty, na které mají být převedeny údaje lékařů o pacientech a předány přes Internet úředníkům pojišťovny, kteří tomu vůbec nerozumí. Ale dvě lobistické firmy si přišly na své. A kdo to z politiků objednal a zaplatil, se tají. Zkrátka oholí se celý národ, protože to, co sebrala politická stvůra musí někdo zaplatit.

Najednou se přes tyto korupce přehnala globální finanční a hospodářská krize, kterou zase naši politici využili ve svůj prospěch. Na scéně se objevily dva obrovské podvody v rámci Min. financí:

1) Ještě v r.2007 byl deficit státního rozpočtu -66,4 mld. Kč a v následujícím roce 2008 klesl dokonce na -19,4 mld. Kč. Podle zpravodajky Jany Klímové (MFDnes, 7.5.2009). min. financí M. Kalousek v r.2009 nápadně rychle ukončil stamiliardové spory mezi ČR a japonskou Nomurou, která vlastnila banku IPB. Dvě pohledávky odkoupila švýcarská firma SPB Konsorcium za 40 a 80 mld. Kč. Její právník Ivo Johanes Bechtiger zasedal v německé a švýcarské pobočce moskevského Gazpromu. Autorka se ptá, jak přiměla Nomura Bechtigera, aby se vzdal požadavku 120 mld. Kč? Kalousek pak „odškodnil“ Nomuru 3,6 mld. Kč. Podobně rychle ukončil i spory mezi našim státem a hutěmi Arcelor Mittal (býv.Nová huť) a Evraz (býv.Vítkovice Steel), kde byly nároky firem v desítkách mld. Kč. Mittal se měl zřeknout požadavku 26 mld. Kč za to, že nemohl jít do privatizace na Vítkovice Steel. „Stát“ mu zato měl odprodat svůj 11% podíl v Arcelor Mittal Ostrava za 6,8 mld. Kč.  Evraz, který privatizoval Vítkovice Steel pak nepokračoval ve sporech s Mittalem. Po těchto machinacích Mir. Kalousek při předávání funkce min. financí svému zástupci Janotovi ve Fischerově dočasné vládě oznámil, že státní dluh najednou vzrostl až na -150 mld. Kč a v červenci téhož roku už mluvil o -209 mld. Kč! Kam se při těchto kšeftech ztratily milardy? Aby nová trojkoalice snížila tento obrovský státní dluh úředníka min. financí, začala ho vymáhat na národu, nikoli na politicích a jejich lobistech, co jej způsobili. Do jejich čela se postavil v r.2011 opět Miroslav Kalousek jako renomovaný min. financí tentokrát přes novou stranu TOP 09.

2. V době takové finanční tísně, kterou nám připravila politická garnitura, národ očekával, že uvedenými požadavky ze strany vlády snad vše skončí. Ale stal se pravý opak! Když nikdo nebyl potrestán, začalo nové drancování státu politiky, ministerskými úředníky a jejich lobistickými firmami. Až skončí a měšce politiků budou naplněny, předloží vláda lidem další účet k zaplacení částky, která zadluží stát. Ta se dotýká tentokrát údajné ochrany životního prostředí, na níž politická elita národa chce pro sebe znovu vydělat miliardy.

Vše začalo po dvou velkých povodních, které v r.1997 postihly Moravu a v 2002 Čechy, včetně okolí Prahy. Povodňová komise při MěÚ v Hodoníně, která evakuovala své obyvatele z ohrožených míst, pak registrovala napáchané škody. Jako předseda komise ŽP při MěÚ jsem odeslal v r. 1997 zprávu o rozsahu škod do Prahy na prem. V. Klause a MŽP. Zmínil jsem se v ní i o ropných skvrnách, které se rozšířily z otevřených vrtů z Hodonína (Nesyta) až do Lužic a Mikulčic. Uvedl jsem, že majitelem ropného pole nejsou Moravské naftové doly, a.s., Hodonín, nýbrž Alois Flachs, který převzal tuto oblast za obligátní 1 Kč do svého vlastnictví spol.Flachs -Union,s.r.o., Hodonín. Po vytěžení ropy zhruba v objemu 23 mil. Kč, měl dotyčný zlikvidovat 111 otevřených sond, tj. vyplnit je cementem, aby nekontaminovaly zdroje pitné vody a zemědělskou půdu. Upozornil jsem ale, že Al.Flachs, jako majitel cihelny ve stejném městě při předešlé likvidaci svého skladu ho přepsal na svou ženu, která „zbankrotovala“ a vše musel zaplatit stát. V dopise jsem proto vyslovil obavu, aby se podobným způsobem nezbavil i povinnosti likvidace svých sond, kterou by pak po dohodě s MŽP zaplatil stát ve výši 15-20 mil.Kč, což je trestné.

Brzy nato se od Min.průmyslu a obchodu ČR objevil 23.4.2003 přípis, žádající o povolení výjimky ze zákazu veřejné státní finanční podpory podle par. 18 zákona č.71/1967 Sb., adresovaný Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže 30.4.2003. Odtud byla schválena přímá dotace ze státního rozpočtu ve výši 13,862 mil. Kč na rok 2003, pro likvidaci 7.sond Moravských naftových dolů, a.s.Hodonín. V přípise bylo komentováno, že cementace kolon v těchto sondách nemusí být v ideálním stavu. Bylo jen otázkou, kdo si toho všimne a požádá o obnovenou likvidaci dalších sond za finance státu, k nimž se po úmluvě šikovně připojí i těch 111 sond dobývacího prostoru Hodonín soukromé spol. Flachs-Union. A tak se i stalo. Do souboru sond, určených k opakované likvidaci  už nebylo zahrnuto jen 7. vrtů MND a.s., ale i sondy UNIGEO a.s, a hlavně celé ropné pole Nesyt soukromé firmy  Flachs-Union s.r.o. Místo 15-20 mil. Kč však obdržel Al.Flachs od MŽ min. L. Ambrozka (KDU-ČSL), původem z Hodonína několik desítek mil.Kč, což je dodnes utajováno.

Když se to podařilo, vytvořil se najednou tlak na vládu a v tak r.2005 byla organizací DHV CR, s.r.o. zpracována analýza rizik, které by „mohly“ nastat u 462 ropoplynových sond ve Vídeňské pánvi na jižní Moravě, jejichž zastaralá likvidace nevyhovuje dnešní technologii. Šlo hlavně o sondy z dobývacích prostorů Hodonín (386 sond z let 1930-40), Lužice (43 z 50.let), Kostice (7 z 50.let) a Týnec (21 z 50.let). Moravské naftové doly,a.s. (MND) byly vyzvány k součinnosti při upřesnění údajů o těchto vrtech a sondách, jejichž seznam byl předložen. Dne 31.5.2006 byla na Obvodní báňský úřad (OBÚ) v Brně doručena od MND a.s. Hodonín, Úprkova 807/6 „Zpráva o postupu a finančním řešení odstraňování ekologických škod, způsobených těžbou ropy a zemního plynu v oblasti jižní Moravy“. Na základě těchto analýz byla MND, stát. p. „v likvidaci“ se sídlem tamtéž, zastoupená likvidátorkou ing. Annou Sedláčkovou, vyzvána OBÚ Brno 25.1.2007 k předložení návrhů jak problém řešit. Její právní zástupce AK JUDr. Mgr.Jana Navrátilová, Ph.D. dopisem ze dne 8.2.2007 se však odvolala a žádala o vysvětlení, proč má jejich organizace provést sanační krok v podobě opakovaných likvidací. Podle ing. Jiřího Janase, Ph.D., předsedy OBÚ v Brně (16.4.2007), je MND st. p. právním nástupcem dřívějších naftových společností, a proto musí provést kontrolu stavu uvedených vrtů a sond, a učinit nápravu v podobě opakované likvidace. Má pak poslat písemnou zprávu, kolik vrtů a sond bylo znovu likvidováno, jejich označení, lokalizaci a technický stav. Akci může provést jen organizace, která má povolení o hornické činnosti, atd.

Těžební kolona nebyla před 50-60. lety cementována vždy až po povrch, ale jen do hloubky 350m a úvodní kolona do 250m. Při zkorodování potrubí v intervalu 250-350m, mohlo by dojít teoreticky k zapažnicovému úniku plynu nebo ropy do okolí. Tomu odpovídala i menší znečištění půdy. V dané době byla známa dvě ropná pole spojená se znečištěním. První u Hrušek, kde už byly určité práce provedeny a u Hodonína v oblasti Nesyt na poli Al.Flachse, kde ze zkorodovaných sond z konce 30.let došlo k menšímu zásahu do okolní půdy. V žádném případě ne v takovém rozsahu, že „může dojít  k znehodnocení zemědělské půdy i celého ekosystému CHOPAV v kvartéru řeky Moravy a Dyje včetně lužních lesů“, jak je neskutečně nafoukli min. úředníci (ing.Josef Bednář, předs. Úřadu pro ochranu hosp. soutěže, 19.8.2003). Většina z nich  sice neviděla ani jeden vrt, ale zato mnozí z nich postřehli „možnosti“, jak zbohatnout a vytáhnout ze státu co nejvíce peněz pro sebe, své strany a lobistické firmy. Sondy vydržely 50 až 80 let bez zatížení životního prostředí, ale nyní se naskytla možnost na nich si založit lobistickou skupinu jisté politické garnitury, která je měla vyplňovat cementem, aby si na sebe vydělala miliardy, jejichž účet pak předloží národu, ať je zaplatí ze své práce.

Český báňský úřad v Praze, zastoupený ing. Alexanderem Hykelem, řed. I. odboru Dobývání energetických surovin a bezpečnosti podzemních staveb 11.6.2007 odvolání MND, st.p. odmítl. Ve svém „Rozhodnutí“ nařídil: „Zahájit kontrolu stavů uvedených sond a vrtů a o výsledku informovat čtvrtletně OBÚ v Brně“. Přesto vytkl OBÚ neadekvátní opatření e kontrole a sanaci 462 vrtů a sond, které byly už v několika případech předtím převedeny  na jiný subjekt nebo už byly provedeny. ČBÚ na str.4, Ad 2) však podtrhl, že mělo jít především o kontrolu stavu těchto sond a vrtů, ale v žádném případě nebyla nařízena opakovaná likvidace všech 462 sond v podobě vyplnění cementem, jen těch, které ohrožovaly životní prostředí, což potvrdil i OBÚ Brno. Na Moravské naftové doly,a.s. bylo v rámci privatizace převedeno celkem 891 jiných vrtů a sond, které se ani v jednom případě neshodují s těmi v příloze.

Postup při veřejné finanční podpoře při likvidaci skutečných, nikoli fiktivních ekologických škod vychází i ze závazků vyplývajících z Evropské dohody č.7/1995 Sb., kdy odmítnutí se může dotknout i obchodu mezi ČR a Společenstvím nebo arbitráží, jak zdůraznil vystudovaný chemik, dnes min. financí Mir. Kalousek (KDÚ-ČSL, pak TOP 09). Dne 15.6.2007 byla uzavřena Smlouva o dílo č.2007/12/06 mezi Mor. naftovými doly, státní podnik v likvidaci“ se sídlem v Hodoníně (ing.Anna Sedláčková, likvidátorka) a VOKD a.s., Ostrava-Moravská Ostrava, Nákladní 1/3179 (ing.Jan Březina, předs. představenstva). Tento zhotovitel měl provést okamžitou kontrolu stavu pozůstatků předložených zlikvidovaných vrtů a sond z přílohy. Předběžné zahájení prací mělo být 18.6.2007, ukončení 31.8.2007, spojené s finanční úhradou všech nákladů zhotovitele, vč. DPH.

V r. 2007 jsem jako býv. vedoucí komplexního geologického oddělení v MND a.s., řídící průzkum na jižní Moravě, obdržel od jedné nejmenované skupiny z Ostravy všechny uvedené podklady, abych naznačil postup možných prací. V dopise 9.7.07 jsem uvedl, že nejprve musí dojít od MND, st.p. ke kontrole stavu těchto sond, které nikdo po tolika letech ani netušil, kde se nenacházejí. Už také proto, že kromě skvrn kolem pár desítek sond nebyly nikdy ze strany MND referovány žádné stopy po nějaké hrozící katastrofě. Proto jsem doporučil rozdělit sondy do skupin s ropou, zemním plynem a ložiskovou vodou. Z nich ohrožení životního prostředí může nastat prakticky jen u prvé skupiny, z níž by měly být vyčleněny jen sondy s průkaznými stopami ropného znečištění. Bylo by triviální likvidovat např. sondy s pitnou vodou.

Ve své knize „Paměti národa“ (2010, str.598), jsem kromě jiných korupcí citoval zprávu od Bohuslava Sobotky, který na Internetu uveřejnil 19.3.2009 článek s názvem „Budou legálně ukradeny miliardy?“ Hovoří v něm, že Min. financí M. Kalousek uvolní na hromadné odstranění ekologických škod 114 mld. Kč do r.2015. Ovšem nikdo neví, kolik skutečná sanace stojí a kde jsou takové škody. A tak se podle něj objevují velcí hráči, kteří se dobře dovedou tajně domluvit s realizačními skupinami a získat 20, 30 i 50 mld. Kč do své kapsy. Termín do 2015 v HN z 9.3.09 popřel mluvčí Min. financí i MŽP. Při nedodržení termínu hrozí podle B. Sobotky zase žaloby a arbitráže,  při nichž se ztratí další miliardy v rukou politiků a jejich lobistických firem. Jednou z nich je státní podnik Palivový kombinát v Ústí n.L. - Všebořice, Lipová 1, který dosud sanoval škody v hnědouhelném revíru, ale v r.1997 byl zařazen do útlumu uhelného, rudného a uranového hornictví. Co ti mají společného s vrtními sondami na jihu Moravy, vědí jen politici a jejich lobistické organizace. Osádka je usídlena v Hodoníně za Obchodní akademií.  Proti tomuto programu se postavil premiér Petr Nečas výrokem, že by raději odstoupil z vlády, než aby zadlužil stát 114 mld. Kč. Mezitím se však na likvidaci neexistujících ekologických škod přihlásili političtí lobisté: Geosan Group, Environmental Services, Marius Pedersen Engineering a konsorcium PPF Advisory, Acosoil SÜD, AVE CZ a Dakota, Mor.naftové doly. Min. financí z nich pak vyřadil PPF „pro nedostatečnou kvalifikaci“. Existuje podezření, že s uvedenou kauzou souvisí i následující další situace, které by se měly prošetřit:

Protože začaly být problémy s P.Nečasem, že nepodpoří další zadlužení státu o 114 mld. Kč, objevila se najednou korupce s 3 mld. Kč, jimiž byla nadhodnocena superčistička v Praze. Peníze měly být rozdány těm, kdo by prosadili další postup. Novému min. P.Drobilovi z MŽP bylo Knetigem slíbeno křeslo premiéra P. Nečase, když bude povolnější k zamýšlenému programu. Nevyšlo to a tak byl P.Drobil znevážen a musel odstoupit ze své funkce. Ovšem, nikdo z vlády netušil, že za jejími zády se už s likvidací neexistujících ekologických škod začalo. Na Očovských lukách u Hodonína byla postavena velká vrtná věž a plocha z paneláků. Přestože zde žádné ropné skvrny nemohou být, když zde nebylo ropné pole, cementovala zde vrtní osádka alespoň zdroje pitné vody, spadající do sběrné oblasti Hodonína. Na 150 ha louce museli podle starých dokumentů nejprve hledat, kde sondy vůbec jsou, aby je pak otevřeli, odstranili železný poklop a cement a začali s ládováním nového cementu, který měl uživit lobistické firmy, i v Ústí n.L. Pak se přestěhovala souprava do Mor. Nové Vsi a má pokračovat dál. Zadavatel zakázek M.Kalousek vypsal 6 soutěží, z nichž tři mají být hotovy do konce 2014 a další tři do 2017. První největší zakázku za 2,65 mld. Kč získalo konsorcium a vedení MND Drilling and Services miliardáře Karla Komárka z Hodonína. Další je Geosan a I. Vidmont DSP, který z poloviny vlastnil rozporný býv. min.dopravy Aleš Řebíček. U 462 znovu likvidovaných sond nejde o ročníky 1925 až 65, jak uvádějí, ale hlavně o období Protektorátu a těsně po něm.

V Lidových novinách ze dne 19.8.2011 pak vyšel článek neznámého Davida Tramba, doplněný údaji ing. St. Benady (KDU-ČSL), býv. jednoročního řed. MND. Oba tvrdí, že v r.1997 došlo k ropnému znečištění z těchto 462 sond, což je vědomá lež, protože jako předseda ŽP při MěÚ v Hodoníně jsem odeslal dopis prem. V. Klausovi a na MŽP se zprávou, že původ skvrn souvisel s tím, že Al.Flachs nechal otevřené těžební sondy, z nichž se ropa dostala do povodně. Po této akci M.Kalouska, do níž zatáhl úmyslně všech 7 sanačních organizací, předloží jeho min. financí účet národu, ať tento podvod zaplatí..

Abych se dozvěděl něco víc o likvidacích neexistujících ekologických škod v sondách, obrátil jsem se na pisatele a býv. ředitele MND, dnes podnikatele ing. St. Benadu. Ten mi prozradil, že už nejde o 462, nýbrž až o 1000 sond, které mají být  otevřeny a vyplněny znovu cementem v celém povodí řeky Moravy od Hodonína k Lanžhotu.

Uznal sice, že jde o podvod století, ale zároveň mi sdělil, že víc nepoví, abych tuto informaci nezneužil! Tzn., neseznámil s ní veřejnost, která akci bude muset zaplatit!

Proč? Protože hodlá podnikat s břidličnatým plynem na střední až severní Moravě, kde tato metoda může teprve způsobit ekologické škody na znečištění pitných vod. Jeho názor v LN, že naše ropná ložiska při zvýšení ceny v budoucnu by mohla být ještě využita je geologickým nesmyslem, protože nikdo ve světě nezná metodu, jak úplně vytěžit ložisko uhlovodíků. Jde ho ale využít jako podzemní zásobník importovaného plynu, protože kolik se do ložiska vtlačí, tolik se zpět v době potřeby vytěží. Jako např.

u podzemního zásobníku K. Komárka u Starého Poddvorova u Hodonína.

Aby tato neschválená Kalouskova akce ušla pozornosti, otevřela se podle řady našich občanů ve vládě kauza proti min. dopravy Bártovi (VV) ve spojitosti s lobistickou firmou ABL a následně další proti min. vnitra Radku Johnovi (VV) a min.Vondrovi (ODS) kvůli problému s Promopro. Prostě každý politik trojkoalice i mimo ni má svoji lobistickou firmu, na kterou musí lid vydělat. Uvažovalo se, že tímto rozkladem trojkoalice dojde k vyslovení nedůvěry vládě P. Nečase od ČSSD. Není pak vyloučeno, že se potom stane premiérem M. Kalousek, pův. vystudovaný chemik, a stát se ponoří do ještě větších dluhů než s jakými přišel na konci r.2009. Aby se odvrátila pozornost od těchto korupcí, nafoukl M. Kalousek nyní kauzu Bátoryho s hrozbou dokonce i odstoupení TOP 09 z vlády. A zoufalý P. Nečas netuší, že jde o miliardové podvody, které bude muset na konci své vlády nechat sanovacím firmám zaplatit.

Proto už dnes (MF DNES,11.8.11) vydává M. Kalousek státní dluhopisy pro lidi, kteří po jeho odstoupení sotva co dostanou. Zahraniční pozorovatele jen šokuje, jak český národ je ochoten přes veškerá masmédia žít stále život politiků, ne ten svůj, trpět jejich podlosti a toleroval okrádání celého národa.

 

RNDr. Rudolf Jiříček, Hodonín, 27.8.2011

 

Z došlé korespondence:

Děkuji Vám za zveřejnění. Jen bych dodal, že dnes byla u mne  Hodoníně novinářka z HN, které jsem předal dokumenty. Jsou v nich zdůrazněny dva podvody: První s ložiskem ropy na poli Nesyt u Hodonína, kde po vytěžení měl Al.Flachs vycementovat 111 sond. Jak to, že za tuto spol.ji zaplatil MŽP? Druhá záležitost se týkala toho, že pak bylo předloženo k sanaci 462 starých sond, o nichž se začalo tvrdit, že z nich pocházely ropné skvrny za povodně 1997. Ve skutečnost Al.Flachs neuzavřel činné těžební vrty, jejich sanaci pak zaplatil MŽP. Kdo to svedl na špatnou likvidaci sond před 50-60. lety? Přes několik set metrů cementu se z vytěžených sond sotva dostane na povrch nějaký zbytek, ale proč nebyly vyhledány jejich odkaliště na povrchu, odkud místně mohlo dojít ke znečištění? Jak to, že v Rozhodnutí Čes. báň. úřadu z 11.6.07 , str.4 se důrazně připomíná, že u 462 sond má dojít ke kontrole stavu a nikoli opakované likvidaci? Aby došlo k takové katastrofě, při níž by byly ohroženy zdroje pitné vody, znečištěna řeka Moravy a Dyje i s lužními lesy, jak uvedl J.Bednář, je scénář, který by snad patřil do Kuvajtu, ale ne na naše poměry naftové prospekce. Komise, složená z nenaftových odborníků Min.finance, min. prům. a obchodu aj. má spíše zkušenosti se zadáváním zakázek a obchodováním, než s naftovou problematikou. To už asi nebyla ani informována, že v dané oblasti je 3600 vrtů lignitových dolů, že lignit je radioaktivní a popílek po jeho spálení v místní velké elektrárně byl uložen ve statisíci tunách po obvodu Hodonína. Byly na něm založeny zahrádkářské kolonie..

Ještě jednou děkuji, R.Jiříček, 19.9.2011

 

PODVOD STOLETÍ: Předkládací zpráva MF a MŽP!

PODVOD STOLETÍ: 18 spoluodpovědných - profesní životopisy!

PODVOD STOLETÍ: Vážený pane ministře… !!!

Další tunel na miliardy v Kalouskově režii…?!

Dopis nejvyššímu státnímu zástupci JUDr. Pavlu Zemanovi ve věci tzv. „PODVODU STOLETÍ“ !

NSZ_odpoved_TO_podvod_stoleti_220911.pdf

PODVOD STOLETÍ: Dopis a reakce RNDr. Rudolfa Jiříčka

Kabinet nejvyššího státního zástupce vyhodnotil Vaše oznámení jako podnět k zahájení vyšetřování neznámých

osob z možného porušení povinností při správě cizího majetku.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+5 #10 čtenář 1 2011-09-21 14:28
Neustále mne udivuje, kde se bere, že ožebračovaní místo na autory lumpáren vlítnou na autora na lumpárnu poukazující. To už musí být nějaký patologický posun v myšlení...
-2 #9 Leonardo 2011-09-21 08:25
Vazeny pane Sinagle, nemyslel jsem "poucit" v zadnem negativnim smyslu, pouze jako prosbu o informace. Nedovedu si totiz predstavit, jak by IZIP k nezadoucim aktivitam mohl prispet. Data o pacientech jsou i dnes nekde ulozena, v pocitacovych systemech a v kartotekach, odkud se daji podstatne snaze ziskat, nez z technologii IBM dokonale zabezpeceneho systemu, jaqkym je IZIP. Chybovani lidi ale zcela vyloucit nelze nikdy a dobre udelany ICT system spise 'pracuje' na strane mravnosti (z vicero pohledu) a prevence. :) Za jednu z jeho dobrych vlastnosti povazuji i objevne pojeti IS jako dialog pacienta s lekarem. Zkratka, je si opravdu ceho na IZIPu vazit... ;)
+3 #8 Jan Šinagl 2011-09-21 08:11
Je mi cizí poučovat či se vyjadřovat nejasně či ironicky, pane Leonardo. Už B.Martinů upozorňoval na to, že první co se český člověk učí je podvádět, pomlouvat, závidět, využívat každé situace co nejvíce pro sebe, bez ohledu na dobré mravy apod. Víme, že má tyto vlastnosti i dnes a díky totalitě a polistopadovým poměrům, ještě mnohem "vyspělejší" a dokonalejší. Umím si živě představit např. prodej dat, manipulace s daty (ať už úmyslná či z nedbalosti), vydírání či neprokazatelná "náhlá" úmrtí - ať už úmyslná či nikoliv. Bohužel ne vždy PC může garantovat dobré mravy, často pomáhá těm opačným zvláště v zemi, kde vládne sofistikovaný zločin až do nejvyšších míst.
-1 #7 Leonardo 2011-09-20 19:52
Cituji Jan Šinagl:
Jistě je IZIP dobrá myšlenka a projekt ... Jedná se potenciálně o další, snadno zneužitelný nástroj zločinu, nabízející různé způsoby zneužítí.


Vazeny poane Sinagle, mkohu Vas poprosit, zda byste me nepoucil, jak by bylo mozno "snadno" IZIP "ruznymi zpusoby zneuzit"? Co sleduji ceska media, tak naopak spise nalezam pripady, kdy prave IZIP podvody odhalil. S diky a uctou..
+3 #6 Jan Šinagl 2011-09-20 19:19
Jistě je IZIP dobrá myšlenka a projekt, ovšem ve vyspělém prostředí, nikoliv tam, ke vládne sofistikovaná korupce a zločin. Jedná se potenciálně o další, snadno zneužitelný nástroj zločinu, nabízející různé způsoby zneužítí. Lidé, kteří zde žijí, o tom vůbec nepochybují. Ti co žijí vy vyspělých zemích, to až na výjimky nenapadne, rsp. nemůže napadnout.
+3 #5 Leonardo 2011-09-20 18:48
Vazeny autore, souhlasim, ze lumparen politiku je v CR vic, nez dost. Podle meho mineni k nim ale nepatri ve svete uznavany a ocenovany projekt IZIP. Ten by naopak mohl podvody ve zdravotnictvi vymytit, kdyby ho autority plne pdoporily. Spis to vypada, ze jej podporit nechteji, protoze by prisly o sve "pasaliky". Na zaver jen poznamenam, ze jsem expertem s doktoratem v oboru, ziji v zahranici a snazim se vynikajici IZIP ziskat i pro zdejsi zdravotnictvi. A uplne na zaver jedno doporuceni: Nekalejte si na rodinne stribro!
+8 #4 Batis 2011-09-20 14:13
Dobry den,
plne souhlasim s komentarem: #3 ing Martin Křivánek 2011-09-20 13:43
1. Nejen ze kradla ODS, ale i CSSD. Toto jsou dve nej strany-straky.
2. Dal jsem panu Křivánkovi +, napred se neobjevilo nic a pak se z toho stalo -.
Tady asi neco nehraje!
Jinak hezky den a zijme si dluhu, co nam serviruji politicke straky.
0 #3 ing Martin Křivánek 2011-09-20 13:43
Vážený pane RNDr. Jiříčku, Vaše "levicovost" z Vašeho článku přímo ční. Nemluvím o podstatě článku - to že máme politiky jaké jsme si zvolili, o tom žádná, že se nejdou ex lumpárny, to je také jasné, jen mi chybí autoři z řad ČSSD !!!! Chcete snad tvrdit, že za všechno může jen Kalousek ?? Jinak autorovi tohoto webu :
Pokud věříte v demokracii a přirozenou inteligenci čtenářů, není již trochu moc, když zveřejníte kohokoli jako příslušníka SS ??? To co děláte je přínosné pouze do okamžiku než se zřetelně postavíte pouze na jednu stranu.
Potom už začínáte být jako "oni"....
+12 #2 Jirka 2011-09-18 23:04
Problem je, ze tisk je koupen pres reklamu stran a vlivnych firem. Takze vetsina lidi co veri v klasicka media je krmena bludem. To je smutne na teto situaci, v pasti a dale v totalite. Drzim palce Honzo
+17 #1 Franta Kopecky 2011-09-17 15:39
Takže i z odborných míst je opětovně potvrzen můj názor na český ,,národ,,.
NESCHOPEN.
A to ničeho.
K vrchnosti ohnutý hřbet, k sobě a dolů, sprostota , agrese a zbabělost.
Nejvyšší ctí je odvaha - protože bez ní nemůže existovat žádná jiná další ctnost.
W.Churchill

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)