Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Eco Umberto citat PRAktualizováno 21.1.2024: 

***

„Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek."

Tomáš Baťa

***

Dvě minuty vypovídají za vše! Svoboda nebyla a nebude nikdy zadarmo. Ukrajinci bojují i za obnovu morálních hodnot dnešního světa, které nezřízený blahobyt likviduje. Po konci morálních hodnot následuje pád všeho, dříve či později. JŠ

***

***

Praha - 3Kino Art – 12.12.2023: Vymazat (ukrajinský) národ

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-3 #4 Jan Šinagl 2024-01-02 09:36
Popularita antihrdiny Bagrova – který si svou pravdu ve skutečnosti vynucuje silou a zákon neakceptuje – a jeho výroku je spojena ještě s jedním ruským fenoménem: prosakováním zločineckého podsvětí a jeho pravidel do „normálního“ života v Rusku.

„Kriminální mentalita je v Rusku nejenže přítomna, je i pěstována. Ruský establishment ji podporuje a kultivuje. A to v první řadě proto, že kriminální mentalita umožňuje fakticky vzít za komplice, nikoliv jako rukojmí, ale právě jako komplice společenskou majoritu, která schvaluje tento model chování a myšlení,“ říká v rozhovoru pro LN Alexandr Šulga, sociolog a ředitel Institutu konfliktologie a analýzy Ruska.

Podle jeho slov Rusko nevnímá dohody jako něco, co se má nutně plnit. „Dohody jsou pouze okolnosti v rovnici o rovnováze sil a možnostech Ruska,“ uvádí.

V Rusku existuje individuální pravda, skupinová pravda a pak státní pravda. Všechny umožňují porušovat zákon ve prospěch konkrétního jednotlivce či skupiny, ale státní pravda je nadřazena všemu. Když Putin v roce 2014 během anexe Krymu a poté na Donbase mluvil o tom, že tam nejsou žádní ruští vojáci, ale nějací zelení mužíčci, ruská společnost věděla, že lže. Neodsuzovala ho za to. To samé platí pro současnou agresi proti Ukrajině. Kreml tvrdí, že to byla obrana, protože se Ukrajina chystala zaútočit. Všichni vědí, že to je lež. On lhal, ale lhal ve prospěch vlasti. A společnost to akceptovala,“ říká sociolog.

„Je to vnímáno tak, že ve prospěch naší pravdy, ve prospěch správné věci – Rusové se nevnímají jako okupanti – lze lhát, porušovat nebo ignorovat zákony. Přičemž tyto přístupy k zákonu lze pragmaticky měnit. Dnes je v Rusku jedna pravda, zítra druhá. Ruská společnost ale neprojevuje odpor vůči popírání zákonů svou vládou, zejména pokud se to týká mezinárodních norem.“

„Putin využívá pouze to, co už v Rusku bylo. Organizovaný zločin byl v Rusku před Putinem, zejména v 90. letech. Zločinecká kultura existovala i za Sovětského svazu, kdy ohromný počet lidí seděl v lágrech. Není to nic nového. Putin je pouze odrazem toho všeho. Putin využívá toho, co existuje, a zesiluje to, co potřebuje. V tomto kontextu potřebuje, stejně jako celý ruský establishment, pragmatický přístup k zákonu a takzvanou volatilnost pravdy.“

Konspirační myšlení podle jeho slov slouží jako vysvětlení, proč Rusko nedodržuje zákony a mezinárodní normy.

„Musí nějak odůvodnit svou pravdu. Že jejich věc je správná. Proč bojují za takzvanou záchranu lidí na Donbasu nebo kdekoliv jinde, kde si vymyslí? Protože se proti Rusku spřádá spiknutí. Protože na nás utočí. Rusko a Sovětský svaz se vždy jen bránily. O tom jsou Rusové přesvědčováni a přesvědčeni. Události v Maďarsku, pražské jaro, Afghánistán a tak dále. Vždycky to bylo podáváno jako obrana. Antiamerikanism us a fobie z NATO vždy byly přítomny v ruském masovém vědomí, a proto je pro ruský establishment jednoduché vysvětlovat ruské společnosti své kroky jako obranu před Západem.“

Zdroj: lidovky.cz/.../...
-3 #3 Jan Šinagl 2023-12-26 10:39
Rusko během několika posledních let ovládlo nejdůležitější západní migrační trasu na africkém kontinentě. Hrozba volného průchodu statisíců Afričanů jako nástroje ruské hybridní války proti Evropě se tak stala zcela reálnou. Jak k tomu mohlo dojít, když Západ přes sto let celou západní Afriku kontroloval?

hlidacipes.org/.../
-2 #2 Jan Šinagl 2023-12-26 10:23
„Tak co, Iljo Valerijeviči, najdeme společnou řeč?“ Jak Putin verbuje vězně do války

hlidacipes.org/.../
-1 #1 Jan Šinagl 2023-12-25 10:17
Jak před cestou do Norska s mrazivou přesností zdůraznila paní Olena Zelenská:

"Pokud se světové demokracie unaví a přestanou nám pomáhat, ve skutečnosti nás nechají zemřít.“

To je důvod, proč Norsko a severní země budou pevně stát při Ukrajině tak dlouho, jak bude třeba.

Victor C. Ronneberg, velvyslanec Norska v České republice (Z rozhovoru Stojíme pevně proti ruské agresi, LN 21.12.2023)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)