Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

FendrychNavrch demokracie, pod povrchem klasická mafiánská struktura

… Dvaadvacet let po revoluci, která nebyla revolucí, je Česko demokracie, která není demokracií. Pod povrchem demokracie končí a začíná mafiánská struktura. … Naděje na změnu? Ano, je. Po slupce chodí deset milionů hodně namíchnutých občanů. Mezi povrchem a hnilobou pod ním roste napětí. Klidně to může bouchnout. Kéž by. …

V čase jsme se 17. listopadu 1989 už hodně vzdálili. Komunistickému režimu taky. Dvaadvacet let. Kde jsme se octli? Zázračně jsme se tehdy osvobodili, nebo jsme spíše žuchli do svobody - ale cítíme se dnes svobodnější? V jakém systému žijeme? Kdo a jak u nás rozhoduje?

Navenek to všecko vypadá O. K. Máme parlament, máme vládu, máme soudy, úřady, na všecko pěkně zákon, tuny zákonů, miliony paragrafů. Máme policii a žalobce. Máme své zločince i slušňáky. Běžně strukturovaná společnost. Ale když máte říct, kdo to tu vede, když máte upřímně a s hlubokým přesvědčením říct, kdo to tu vede, jste na rozpacích. Otázka, jestli u nás systém funguje, je taky značně záludná.

V porovnání s bolševickým režimem žijeme samozřejmě mnohem volněji. Funguje u nás svoboda pohybu, projevu, máme svobodný tisk. Lidé nejsou masivně politicky pronásledováni. Tajné služby, pokud známo, nepracují pro jednu politickou stranu; BIS, civilní kontrarozvědka, se zjevně snaží nestranit žádné partaji a zůstat mimo politiku. Dokonce je ve svých výročních zprávách k dění v zemi vysoce kritická.

Takže na povrchu, na slupce českého jablka, to jakoby funguje. Blyští se. Jakmile plod nakrojíme, objeví se hniloba. Dobře organizovaná shnilost. Je přece strašně divné, že BIS jednou ročně (a ve zprávách pro vládu zřejmě týden co týden) a tisk dnes a denně upozorňují na kvanta malérů, ale ono se nic neděje. Skoro nic se neděje. Pokud se něco stane, tak jen a jen na slupce. Příklad: ve prospěch pokladny ODS měl být tunelován Státní fond životního prostředí. Když to prasklo, odstoupil ministr (Pavel Drobil, ODS). S sebou ale strhl i muže, který našel odvahu a vykrádání státních peněz se vzepřel (Libor Michálek). Část justice vynakládá neobyčejné, zhnusující úsilí, aby Drobil a jeho pravá ruka Martin Knetig, který vše údajně zařizoval, nešli před soud. Na slupce tedy vidíme ženy a muže coby státní zástupce a soudce, úctyhodné občany, ale pod povrchem se odehrávají hnilobné, zkažené procesy.

Stejně to vypadá s mnoha státními zakázkami. My nejsme právní stát, jsme komerční nebo ekonomická země.  Nejde o právo, o zákon, ale o výdělky úzké skupiny podnikatelů. Tajná služba BIS letos ve své výroční zprávě upozornila na to, jak  jsou výběrová řízení a tendry manipulovány. Jak přemrštěné jsou ceny. Proč? Protože se část peněz ze zakázky musí dostat do rukou lidí, kteří tendr zařídili.

Asi nejkřiklavější byla slavná ekozakázka, tedy odstraňování starých ekologických škod v průmyslových areálech. Původně zhruba za 120 miliard. Vítěz zakázky nabídl, že zbylé škody odstraní za cca 60 miliard (chápejme to tak, že polovina zakázky už byla provedena a že stát potichu přišel o desítky miliard). Podle expertů byla reálná cena ekozakázky v tu dobu 15 miliard i se ziskem. Tendr premiér Nečas, díky bohu, zrušil. Ale neradujme se, čistí se, krade dál, jen to nemá pod palcem jedna skupina. Takových případů najdeme hodně. Specialisté na šedou ekonomiku odhadují, že od 90. let u nás bylo rozkradeno více než bilion korun (tisíc miliard). Jeden roční rozpočet země. Platíme to my. Viz Alešem Řebíčkem vybrakované ministerstvo dopravy a následné zdražení dálničních známek na 1500 korun.

Po dvaadvaceti letech žijeme v neofeudalismu. Lidem, kteří tu pod slupkou vládnou, se říká kmotři. Ovládli značnou část silných politických stran (zejména ODS a ČSSD). Ovládají krajské stranické organizace. Každý feudál si drží svůj kraj. Podle čerstvých zpráv kmotři začínají spolupracovat a přihrávat zakázky svým firmám v jiném kraji. Díky svému vlivu ve stranách pak de facto rozhodují o tom, jak vypadá vedení. Příklad ODS. Kuloáry jsou plné zpráv o podpoře feudálů, kterou poskytli na kongresu Petru Nečasoví. Za ni chtějí vliv ve vládě. A tak ministra zemědělství Fuksu vystřídá Středočech Petr Bendl (podle zákulisních informací zcela podléhá pražskému podnikateli Ivovi Rittigovi). A nestoudného ministra průmyslu Kocourka vystřídá Jihočech Martin Kuba (údajně plně ovládaný „hlubockým knížetem "Pavlem Dlouhým). A je úplně jedno, že na minulém, volebním kongresu ODS ještě Kuba neměl u Nečase šanci, neboť byl považován za „kmotrova poskoka" a tvůrce velké koalice ve svém kraji. Zájem o průmysl je jasný: dostavba Temelína, obnova přenosové soustavy a jiné veletendry.

Aby se ministři udrželi ve vládě, škemrají o podporu krajských feudálů, kmotrů. Podslupková realita. Feudálové si platí své policajty, žalobce, soudce.

Dvaadvacet let po revoluci, která nebyla revolucí, je Česko demokracie, která není demokracií. Pod povrchem demokracie končí a začíná mafiánská struktura.

Naděje na změnu? Ano, je. Po slupce chodí deset milionů hodně namíchnutých občanů. Mezi povrchem a hnilobou pod ním roste napětí. Klidně to může bouchnout. Kéž by.

 

Martin Fendrych

http://www.scribd.com/doc/73374695/Untitled

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-4 #2 Jan Šinagl 2011-12-08 08:28
Zvláštní jak český člověk lehce, nezodpovědně hodnotí vše penězi, bez schopnosti objektivně rozlišovat kdo jak k nim přišel a kdo co prokazatelně vykonal. Ta urputná snaha bez důkazů pomluvit každého kdo vyčnívá je až patologická. Jako by o sobě nepřímo říkal, nejsem nic, nic jsem nedokázal, tak alespoň pomluvím ty co něco dokázali a o něco se snaží. To jsem panečku kabrňák, to koukáte, co? Pak mohou jít zase do hospody spokojeně nadávat, pokračovat v kritice, nadávání na vše, ale hlavně nic konkrétního pro nápravu věcí veřejných sám udělat, natož ještě zdarma a za své peníze, to by tak ještě hrálo. Jen oni jsou ti správní, bezchybní a příkladní. Jsou to v podstatě nemocní lidé, kteří si svoji nemoc nikdy nemohou přiznat, ale podvědomě svoji neustálou kritikou vypovídají o své vlastní neschopnosti. J.Š.
+4 #1 Josef Němec 2011-12-08 06:36
Milý pane Fendrych!
Stojím plně na Vaší straně co se týče situace v Česku a kdo za ni může.
Nechápu, jak se někdo může zastávat Babiše, dokonce i Šinágl mne velmi zklamal, protože se postavil na jeho stranu a chce využívat nakradené miliardy! Vůbec mu nevadí, že se "ANO 2011" nedistancuje od komunistů!!!! Je to varovné znamení, které má jen odvést lidi od boje proti komunistům. Jenže pouze oni mají na svědomí to, co se dělo před "NENÁPADNÝMI LISTOPADOVÝMI ZMĚNAMI" (tedy, žádná revoluce, ani sametová – protože revoluce je násilná změna režimu a ta tady neproběhla!!!) a co děje po nich!!! Proto razím jedno heslo všude, kde mohu. "DLE KOMUNISTŮ, ALE PROTI NIM: ZA OPRAVDOVOU REVOLUCI, NOVÉ ZNÁRODNĚNÍ A PAK PRIVATIZACI, ALE BEZ NICH!!!"
Je úplně jasné, že 90% lidí z dnešních horních 10.000 jsou komunisté (i když třeba převlékli kabát!), 5% jsou OPRAVDOVÍ restituenti (jinak je jich hodně falešných) a zbylých 5% jsou lidé, kteří se bez zmanipulovaných privatizací dostali nahoru vlastní pílí!
Tím pádem by Babiš měl přijít o své nakradené miliardy (mimochodem: proč asi v obchodech skokově zdražil řepkový olej minimálně o 10 Kč? Bylo to jen proto, že se Babišovi podařilo zmanipulovat ty idioty nahoře a přimíchávat tento olej do nafty!!!) a Šinágl o jeho toužebně očekávanou podporu!!!
Josef Němec,

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)