Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Drbek_a_mal_rybyDne 25. 1. 2012 jsme byli, my informatici Úřadů práce ČR, vyzváni Generálním ředitelstvím Úřadu práce ČR prostřednictvím jeho tiskového mluvčího Jiřího Reichla k definování problémů a postojů a k sepsání svých požadavků. Tímto prohlášením, velice stručným, tak činíme. Obecně se dá říci, že jestli pan tiskový mluvčí Reichl vyzýval k tomu, abychom sepsali, co nefunguje, bylo by pro nás podstatně snazší napsat, co funguje. K potížím s fungováním se vyjadřujeme jen velice krátce, vše ostatní a podrobné si mohou najít pracovníci MPSV i GŘ ČR na Helpdesku a SharePointu.
Aplikace Zaměstnanosti je největší katastrofou.
Moc by nás, informatiky, zajímalo složení softwarové komise, která povolila pustit tento program do ostrého provozu. Aplikace je zatím schopná pouze zadávat uchazeče o zaměstnání, ale není možné zde nic schválit, natož spočítat výši dávek a následně je vyplatit! Dosud vůbec nejsou spuštěny moduly APZ, Volná místa a Cizinci. Tato část agendy úřadů práce doposud v nových aplikacích nepořídila jediný záznam. Tisky rozhodnutí, potvrzení atd. vůbec nefungují, tisk obálek nejde. Program vydává rozhodnutí bez ohledu na zadaná data, mění ze dne na den stavy ověření, adresy, jména. Po nasazení verze z 27.1.2012 zmizely čárové kódy dokumentů a vložené dokumenty a nejdou zadat noví uchazeči. Program průběžně mění zaokrouhlování a mění částky k výplatám. Nikde nejsou vidět částky generované za příslušný měsíc k platbě. Různé číselníky nejsou zadané, není v čem vyhledávat, vše se musí dopisovat ručně. Když něco uživatel zadá, není jistota, že to tam druhý den uvidí. Není řešena vůbec žádná digitalizace dokumentů, takže se vše dává na hromadu a další hromadu.

VŮBEC SI NEDOKÁŽEME PŘEDSTAVIT JAK Z DATABÁZE V SOUČASNÉM STAVU, KTEROU OBHOSPODAŘUJE APLIKACE TÉTO ÚROVNĚ BUDE NA KONCI MĚSÍCE ZÍSKÁVÁN JEDEN Z NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ÚDAJŮ EKONOMIKY STÁTU - PROCENTUÁLNÍ VÝŠE NEZAMĚSTNANOSTI..
...
Závěr
Na závěr my, informatici ÚP ČR, kategoricky odmítáme jakoukoliv zodpovědnost za současný stav dat, agendových programů, jakož i dalších složek počítačového systému MPSV. Odpovědnost odmítáme mimo jiné i proto, že od dob nástupu nové politické garnitury na MPSV se absolutně utnula diskuse s informatiky na pracovištích ÚP, což znamenalo faktický konec přenosu jejich zkušeností z praxe - operativy do strategie a dalšího plánování. Nyní se vše provádí jen na základě špatných a lajdácky aplikovaných teorií z podnikové sféry. Znovu dodáváme, že informatici byli upozorněni, že jejich kompetencí je pouze zajistit uživatelům nových aplikací funkční počítač napojený do sítě (WAN) MPSV a přístup do cloudu, či přístup do cloudu přes veřejný internet. Zaznělo to na poslední poradě, která se konala před koncem roku 2011. Navíc poslední porada v novém roce se konala 3. ledna 2012. Dnes je 27.1.2012. Z toho vyplývá, že tiskovým mluvčím panem Reichlem zmiňované porady 2 x za týden jsou naprosto lživé informace.

Celý dokument:
- - - - - -
Dobrý den pane Šinágl,

zasílám interní zprávu a prohlášení informatiků o žalostném stavu na MPSV, konkrétně na UP. Tento žalostný stav, kdy data uživatelů (prakticky miliony) dat o lidech v ČR jsou nyní v cloudovém systému u externí firmy. Nikdo neví kde přesně, mohou být rozkradena, přeprodávána, nebo také porušena. Sociální dávky a celej systém se již napůl zhroutil a úředníci mají mnohem více práce než dříve a také budou dělat více chyb protože sstému nejsou provázané jako dříve a neumí předcházet chybám jako dříve. Celé zavedení systémů je pochybné.

(E-Mail obdržen dne 6.2.2012, 10:51 hod., jméno autora je mi známo, preventivně jeho jméno nezveřejňuji bez jeho předchozího souhlasu.)

Jan Šinágl, 6.2.2012
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #4 Pepa 2012-02-20 11:16
Mě zajímá jediné - už někdo podal trestní oznámení??? Napadá mě hned několik klasifikací... Nedokážu si představit, že by po tomhle Drábek na ministerstvu přežil a nedokážu si představit, že by odešel bez trestního stíhání...
0 #3 Petr 2012-02-16 16:16
Já také chápu že každá změna nese rizika ale naopak nechápu proč nezůstal starý program který systém asi zvládal, nestačilo udělat nějakou aplikaci na synchronizaci některých osob? A pokud říkají pracovníci ÚP že s tím mají teď moc práce, tak ať si nepletou pojmy s dojmy!
Práce je znamená pracovat a ne se válet!
Jako to máme i ostatní občané. Tak práci
čest a rukám klid.
-2 #2 Josef 2012-02-15 20:26
A to se vůbec už nemluví jak naše tzv.vláda změnila několik stěžejních zákonů od začátku tohoto roku, které vyloženě okrádají nezaměstnané. Např:je-li pracovní poměr ukončen oboustranou dohodou krátí se výše dávky v nezaměstnanosti na 60% a taktéž doby vyplácení na max. 12 měsíců. Je to zlodějna, nic víc!!!
-1 #1 Fr.Zákostelský 2012-02-15 12:45
Chápu že t.mluvčí lže,chápu že lže i ministr.Nechápu premiéra,který o sobě tvrdí že bojuje za pravdu.Pan Nečas začíná silně paroubkovatět.P ro voliče ODS to je velké zklamání a pro ODS odchod z velké politiky.Jsem zvědav zda to smetí dokážeme vymést ještě za mého života.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)