Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nemcova MiroslavaDnes jste se, paní představitelko ODS, pěkně předvedla, když jste protest proti prezidentově návštěvě Moskvy následně zneužila k hanobení vlády a zejména pana ministra Babiše. Nic jste nepochopila, z ničeho jste se nepoučili! Vaše vládnutí k naší radosti ukončila jedna děvenka, co “dřela jako kůň”. Dlouhotrvající protesty proti vaší nemilované vládě a i přes sto tisíc demonstrantů vám bylo málo,  abyste se byť jen zamysleli. Chovali jste se jako majitelé ČR a ne jako služebníci občanů a voličů a teď nás chcete poučovat!?   

“NEJSME OVCE!” a podobné transparenty, vyzývající k vaší demisi, vám byly pro legraci. Jenže vy už jste leda pro srandu! Podívejte se na vaše preference!, v jakém jste propadu a rozkladu. Řada vašich bývalých potentátů zdrhá jako ty pověstné myši. Rádi by převzali otěže, nejlíp v ANO. To se vám (věříme) nepodaří. Jste chtiví moci, falešní a prodejní jako historický Jidáš.

Proto se od vás odvrátil i samotný zakladatel ODS, Václav Klaus, který se “vyznamenal” vztahem k penězům i pojmem TUNEL. A i my, občané ČR, jsme ODS vystavili účet a váš zahořklý trosečnický sbor ho musí akceptovat. Už žádné výmluvy a pomluvy! Nám stačila plejáda vašich expertů typu Íčka, Béma, Kolouška...a (nevejdou se na stránku A4). Kobra zatím ještě ani nesnídala!

Za Vaším pohledem se skrývá zjevný vzdor, faleš, intrika, ustaraná paní Němcová, ale my už opravdu nikoho z ODS NEMUSÍME!! Poučte se alespoň Vy sama z Knihy knih. Neznalost historie nikoho neomlouvá, ale také mu nic neodpouští!

ODS(a TOPka, zejména ing. Kalousek s chronickou virózou) vůči ministru Babišovi: „Nech mě, ať ti vytáhnu z oka třísku.“

Bible:

Pokrytče, vytáhni nejdříve trám z vlastního oka, a tehdy prohlédneš, abys mohl vytáhnout třísku z oka svého bratra.

Dobře jste vybrala foto? Omyl, zřejmá přetvářka. Ten výraz napoví víc, než celý blábol následujícího článku. Typický výraz ustarané vědmy!

ČR je ohrožená země aneb Svět podle Babiše 

Většina společnosti to zatím neřeší. Země zdánlivě funguje...(...a Váš kolovrátek se, madam, roztáčí!)(Snaha připodobnit se filozofujícímu prezidentu Havlovi, jenže od Vás móc slabý odvar a nesprávný cíl!)

Tak tohle tedy je nyní Vaše bible, Vaše nudné kázání, paní Němcová. Nabízíte nám konečně spásu? Prošvihli jste svou dobu a šanci se předvést. Je to poučování od NEPOUČITELNÝCH, rada žebráků jak zbohatnout. Ač možná bychom se někdy divili... Společné však s nimi máte hlavně to, že bohatství řady zbohatlíků ODS je až krvavě vydřeno mnoha jinýma rukama!!

 

Sbohem, paní Němcová. Sbohem ODS! Amen!!

Josef Čáp, hrdý občan ČR a obyvatel Prahy

 

------- Přeposlaná zpráva --------

Předmět: ČT24: Němcová x BIBLE: "Pokrytče...
Datum: Tue, 17 Mar 2015 23:37:49 +0100
Od: Josef Čáp <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;
Komu: Miroslava Němcová ODS <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>';document.getElementById('cloakbf84ee1f226c0bf73878eefddf936487').innerHTML += ''+addy_textbf84ee1f226c0bf73878eefddf936487+'<\/a>'; ;
Kopie: Poslanec Ing. Miroslav Kalousek Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Mgr. Bohuslav Sobotka, premiér Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., ČT Marek Wollner Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Jan Šinágl, angažovaný občan a nezávislý publicista Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Babis Andrej ANO Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

P.S.

Andrej Babiš se stal cílem celého systému, protože ho ohrožuje. Slabí a neschopní ukazují svoji „sílu“ jen kritikou schopných, protože sami nic nedokázali a nic hodnotného nabídnout nemohou. Kdyby něco hodnotného v životě dokázali, nepotřebovali by se tak male „zviditelňovat“ kritikou těch, co na rozdíl od nich v životě něco dokázali a dosáhli. Že někdo může něco dělat zdarma pro svoji zemi, přinášet oběti, se všemi riziky a na úkor své rodiny, nikdo z politiků-lehkoživků nikdy nemůže pochopit. Vše vnímají přes peníze a neuvědomují se svoji vlastní slepost ke skutečným hodnotám. Tak to u nás fungovalo vždy, bohužel. Naštěstí získává stále větší podporu normálních lidí. Mají už dost neustálých lží a pomlouvačných kampaní médií, které mají pod svým vlivem právě ti ohrožení. Držme mu palce, držíme je tím i sobě a hlavně pomáhejme jak můžeme. Jedinec nemůže nahromaděné zlo porazit sám - jedině s rozhodnou podporou slušných a poctivých občanů. Potom se může naplnit heslo ANO BUDE LÍP – i pro naše potomky. Ti ještě pomoci nemohou!

 

Jan Šinágl, 18.3.2015

* * *

Tak seminář o postdemokracii a antipolitice?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #6 Josef Čáp 2015-04-08 22:45
[quote name="Petr"]Vaz eny pane Cape,
uvedl jste, ze povazujete pana Babise za neco jako mesiase...Lépe "svým způsobem" - je to o slušnosti, které se každý máme učit i ji používat a to zde nebylo zrovna v módě. Je to i o jeho motivaci, Babiš nepotřebuje zbohatnout, jemu vadily zlořády a já to nikomu nechci vnucovat. Vadily vždy i mně a zavedené partaje jsou NEREFORMOVATELN É!! Nebylo kam sáhnout! Já jsem *1934 a chci se dočkat změny a věřím v ni. Nic si neidealizuji, k dispozici jsou zase jen lidé, jací se angažují a jejich motivaci poznáte až časem. Je třeba sáhnout po schopných a pochopitelně, že není vše zlato, co se leskne. Máte snad lepší recept? Zbývá jediné, být ve střehu a podle potřeby hledat lepší charaktery i odborníky. Je to možná jen vize, ale i určitá moje zkušenost, znám dost takových z ANO, co dělají dobrou práci a znám i jiné, ale tak to vždy bude v každé komunitě a zde je šance využít zkušeností člověka, který něco dokázal a snaží se to vtělit do společného díla.
+4 #5 Petr 2015-04-08 18:22
Vazeny pane Cape,

uvedl jste, ze povazujete pana Babise za neco jako mesiase. Domnivam se, ze v tom je nejvetsi problem ceske spolecnosti, bohuzel. Neustale se upina k myslence, ze ji nekdo spasi chcete-li zachrani ci udela to proste za ni. Kdyz se pozdeji ukaze, ze slo opet pouze o chimeru, mnohdy ti sami nahle procitnou a zacnou toho jeste vcera spasitele hanit. Neni sebemensi duvod se domnivat, ze v tomto pripade tomu bude jinak. Osobne nespatruji nejvetsi nebezpeci primo v osobe pana Babise. Mnohem vice vsak v prilezitosti, ktera jeho (ne)strana poskytuje vsem zlatokopum prostrednictvim neskutecne kumulace politicke a hospodarske moci. Jiz dnes se pod pritazlivou nalepkou ANO BUDE LIP skryva mnoho zjevne neschopnych, neodvazuji se pouzit slovo vsehoschopnych. Na zaver mne dovolte podotknout, ze jsem nikdy nebyl priznivcem natoz pak obhajcem nebo dokonce volicem ODS potazmo Vaclava Klause.
S uctou
Petr
-6 #4 Josef Čáp 2015-03-19 10:27
Cituji Jan Šinagl:
Připoměl bych např. zneužívání služebního auta paní poslankyní Němcovou. Její členství v ODS ji nezbavuje osobní odpovědnosti jako dlouholeté místopředsedkyně ODS. Kritizovala někdy otevřeně prezidenta Klause a jeho zločinnou amnestii? I jeho jednou dostihne minulost. Jistě, patřila k těm slušnějším politikům ODS, ale svojí až nenávistnou kritikou Babiše ukázala i jinou tvář své osobnosti, lhostejno zda svůj pravý charakter či aby ona a ODS získaly díky trapnému populismu body pro potápějící se loď.

Vážená paní, Vy se pochopitelně zastáváte svých favoritů. Částečně Vám odpověděl pan Šinágl a já si přesto musím stát za tím, co jsem osobně pí Němcové napsal. Svým postavením je spoluzodpovědná za všechny lumpárny co se za vlády ODS staly. Že patřila mezi nejslušnější je i mým přesvědčením. Protože kdekdo na p. Babiše útočí a já ho mám jako určitého mesiáše, neodpouštím jeho skutečným pomlouvačům, i když jsou jinak třeba slušní. Nebráním se diskuzi.
-7 #3 Jan Šinagl 2015-03-19 08:54
Připoměl bych např. zneužívání služebního auta paní poslankyní Němcovou. Její členství v ODS ji nezbavuje osobní odpovědnosti jako dlouholeté místopředsedkyn ě ODS. Kritizovala někdy otevřeně prezidenta Klause a jeho zločinnou amnestii? I jeho jednou dostihne minulost. Jistě, patřila k těm slušnějším politikům ODS, ale svojí až nenávistnou kritikou Babiše ukázala i jinou tvář své osobnosti, lhostejno zda svůj pravý charakter či aby ona a ODS získaly díky trapnému populismu body pro potápějící se loď.
-8 #2 Karel Mrzílek 2015-03-18 22:50
Jak to u nás bývá. Kdo přeroste trávník honem na něj s kosou. Kdyby tak přišel s dotazem, návrhem, slušností, úrovní. Za kopci se blýská mě se po tom stýská.
+1 #1 Marie 2015-03-18 14:54
Pane Čápe,
zřejmě jste si nevšiml, že paní Miroslava Němcová je slušná, poctivá, spravedlivá dáma, která nikdy nikoho neokradla a myslím, že Vaše hrubost je v tomto směru nepatřičná. Proč jste nepřipomněl zbohatlíky z jiných stran, není jich málo, ale ti by se do Vašeho článku nehodili !!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)