Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

IUSTITIA IIZačíná to u policejního vyšetřování, neveřejné fáze procesu, jež je plně v rukou státního zastupitelství. Podezřelý o ní nemusí mít ani tušení a je-li pak obviněn, zpravidla nemůže ani nahlédnout do policejního spisu.

Férovost procesu je plně závislá jen na tom, zda dozorující státní zástupce respektuje zákon, jenž mu ukládá nestranně vyšetřit jak fakta, která obviněného usvědčují, tak fakta, která obvinění vyvracejí.

Soudní fáze je ta nejskandálnější. Soud sám za bílého dne vyslýchá svědky a protokoly poté – po skončení veřejného jednání – falšuje do opačného významu. Zatímco výpovědi samy obžalované zprošťují viny, jejich zfalšovaná protokolace je usvědčuje. A na základě těchto falz pak soudce obžalované odsoudí.

K protokolům – přepisům výslechů se obžalovaní dostanou až po měsících, další měsíce trvá srovnávání zvukového záznamu a přepisu. A tady je začátek konce systému zvyklého na to, že tisíce stran spisů, z nichž vychází, už nikdo znovu nezkoumá.

Jenže to nebyla chyba. Šlo o životy a svobodu nevinných lidí, šlo o zlý úmysl osob, nadaných mimořádnou pravomocí tuto pravomoc zneužít. Systém, který k tomu mlčí, ztrácí důvěru a legitimitu. A právní stát z důvěry svých občanů žije; bez ní je džunglí bezpráví.

Soudce Sotolář opět „provedl“ (přečetl) své vlastní důkazy, to již víme. Jenže co na to přítomný státní zástupce? Již ví, že jde o falsa; vstane a na místě obviní soudce ze zneužití pravomoci? Ne, vstane a navrhne obžalované odsoudit. Stal se tím spolupachatelem.

Kromě toho, že ministryně spravedlnosti podala na soudce Sotoláře kárný podnět, se nezdá, že by státní zastupitelství a justici věc vůbec zajímala. Zřejmě obvyklé „pochybení jednotlivce“, prostě chyba, jednotlivost, která se stává, že…

Po zveřejnění případu Opencard se začaly objevovat další případy pražského městského soudu, a téhož soudce, které potvrzují ono strašlivé podezření, že jde o „systém uvnitř systému“.

Zase jenom jedno „pochybení“? Kolik pochybení je třeba, aby justice a státní zastupitelství procitly?

Je snesitelné, aby opakované úmyslné zneužití jedné z nejdůležitějších pravomocí, svěřených společností a státem jedinci, bylo zase jen oním „pochybením“? Proč nikdo nezkoumá, kde byl státní zástupce, když soudce Sotolář zjevně opakovaně falšoval záznamy výpovědí?

Statistika na prvním místě

Je snesitelné, aby opakované úmyslné zneužití jedné z nejdůležitějších pravomocí, svěřených společností a státem jedinci, bylo zase jen oním „pochybením“? Proč nikdo nezkoumá, kde byl státní zástupce, když soudce Sotolář zjevně opakovaně falšoval záznamy výpovědí?

Byl s vývojem případu spokojen? Neměl povinnost zahájit vyšetřování zjevného zneužití pravomoci soudcem? Jistěže měl. A když tuto povinnost porušil, nedopustil se on sám trestného jednání? Ovšemže se ho dopustil.

Jenomže je součástí systému, který vydává statistiky „úspěšnosti“ svých obžalob jako dobrý výsledek svého účinkování. Systému, který zneužívá důvěry veřejnosti, unavené korupcí ve veřejném životě tím, že ničí lidské osudy výměnou za statistiky, a systému, kde politické kauzy zpravidla končí trefou vedle.

A tak je jen v logice věci, že důvěryhodnost české justice se v posledních letech v mezinárodním srovnání propadá až na samé dno, až za tolik kritizované Polsko či Maďarsko. Důvěryhodnost soustavy státního zastupitelství či policie je na kvalitě justice přímo závislá. Kdo začne s nápravou?

Celý článek: https://hlidacipes.org/jan-urban-ceska-justice-pada-na-dno-kdo-zacne-s-napravou/

* * *

Ing. Marek Gába: Zločinné spolčení a maření spravedlnosti!

Žaloba, prakticky proti postupu pléna Ústavního soudu. Tak se hezky „bavte“ občané!

Skandální usnesení předsedy NS JUDr. Petra Angyalossyho, Ph.D. ve věci ing. Petra Vlčka!

ESLP uznal stížnost odsouzeného Roberta Tempela, české soudy porušily jeho práva

Zpověď "tuneláře"- v tom žijeme, občané!

Národní divadlo - THEMOS - ztratil se rejstříkový spis - a dnes další lumpárna!

Martin Schulz: „Pravda je dnes sprosté slovo.“

 

J.Š. 30.6.2020

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)