Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 04 @09:00 -
Žebrák: Celorepublikový sraz mopedů
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Valek a TGM

Aktualizováno: V Kanadě podána žaloba za zločiny proti lidskosti – „Norimberk 2“!

***

Epidemiolog Beran: „Povinné očkování nemá smysl, rychle vyprchá. Kolektivní imunity dosáhnout nelze.“

***

Mutuje nejen virus, ale i imunita, která je daleko rychlejší a kvalitnější, než výroba pochybných vakcín. Často poškozují zdraví, nevíme jaké škody způsobí na budoucích generacích, na rozdíl od lidské imunity, která likviduje efektivně jen co tělo ohrožuje, bez vedlejších účinků a nevratných škod. Tento rozhovor veřejnoprávní ČT neodvysílá.

Nebezpečí povinného covidového očkování

Cituji: Za týden 27. 12. 2021 - 2. 1. 2022 bylo nově nakaženo 19 143 neočkovaných a 15 885 plně očkovaných, včetně očkovaných třetí dávkou (viz), tedy asi 55 % neočkovaných a 45 % očkovaných. 

Podle těchto dat z 29. 12. 2021 bylo hospitalizováno celkem 3 460 osob s covidem, přitom 2 096 bylo neočkovaných a 1 364 očkovaných, tedy asi v poměru 3 neočkovaní na 2 očkované. Očkování nedokáže zabránit šíření nemoci.

Covidové očkování chránící jen v řádu měsíců se s jiným povinným očkováním srovnávat nemůže, respektive z tohoto srovnání vychází nejhůře. Kdyby takto bylo účinné očkování proti pravým neštovicím, tedy že očkovaný je chráněn jen půl roku, byl by to debakl Edwarda Jennera a očkování by se neujalo.

Očkování proti neštovicím a covidu – nebe a dudy

Propagátoři povinného covidového očkování se ohánějí příkladem očkování proti pravým neštovicím, které bylo úspěšné a vedlo k vymýcení nemoci. Ovšem to se musí objevitel očkování proti neštovicím Edward Jenner v hrobě obracet. Očkování proti pravým neštovicím, jež měly vážnější následky než covid, bylo vysoce účinné a chránilo očkovaného doživotně a zabraňovalo šíření nemoci, takže v roce 1980 byly pravé neštovice Světovou zdravotnickou organizací prohlášeny za vymýcené.

Státy neřídí elity

Nařídit povinné očkování má v moci stát. Státy však ne vždy řídí elity. Často se do rozhodujících funkcí mohou dostat lidé, kteří jsou hloupí. Hloupá pak mohou být i jejich rozhodnutí. Příkladem z nedávné doby je v mediích uvedený výrok nové německé ministryně obrany Christine Lambrechtové, která před Vánoci 2021 navrhla zpřísnění sankcí proti Rusku. Sankce by podle ní měl „osobně pocítit“ také prezident Vladimir Putin a uvedla: „Neměl by mít dovoleno chodit nakupovat na Champs-Élysées v Paříži.“ Nad tím, že německá ministryně si váženě myslí, že ruský prezident běhá někde v Paříži po obchodech, zůstává rozum stát. Jestliže se takoví lidé dostanou do vlády v Německu, mohou se dostat i jinde.

Hloupí lidé s velkou mocí jsou ideálním cílem pro různé nátlakové skupiny. Jejich hloupost je zárukou, že mohou být snadno ovlivněni, a jejich moc je prostředkem, kterým různé zájmové skupiny dosahují svého zastřeného cíle, včetně obrovských zisků. Příkladem je i Zelený úděl Evropské unie, na kterém vydělají výrobci některých druhů energie a některých technologií na úkor většiny občanů.

Povinné očkování jako byznys

Každé povinné očkování je i velký byznys pro výrobce vakcín. Zajišťuje jim masový odbyt výrobků, které zaplatí stát. Sen každého podnikatele. Je jasné, že velké peníze mohou být použity i na ovlivňování politiků, novinářů a veřejnosti ve prospěch nového povinného očkování. Vždyť občas prosákne, jak ten či onen výrobce či obchodník s léčivy se snažil pokoutně dosáhnout toho, aby jeho výrobek byl placen veřejným pojištěním či aby právě jeho výrobek lékaři přednostně předepisovali. A co se provalí, bývá jen pověstným vrcholkem ledovce.

V roce 2021 zrušil web Aktuálně.cz možnost nových textů v rámci blogů autorům, kteří psali o covidovém očkování kriticky. Když jsem se dotázal šéfredaktora Josefa Pazderky, zda Aktuálně.cz či vydavatelský dům Economia mají příjmy z různých kampaní na reklamu na covidové očkování, neodpověděl. Nebyli tedy někteří autoři omezeni v rámci pokoutného ovlivňování politiků a veřejnosti ve prospěch covidového očkování?

Stát razantně snížil požadavky na to, co dosud od povinných vakcín požadoval z hlediska trvání jejich účinnosti. Pakliže se skutečně podaří prosadit povinné očkování, které má účinnost jen asi 6 měsíců a pak musí dojít k přeočkování, chopí se této možnosti i výrobci jiných vakcín. Možných vakcín s účinností v řádu měsíců na různé nemoci je více a každý výrobce by je chtěl jako povinné. Povinné očkování se může stát dalším případem, jak ze státu udělat dojnou krávu. Je to o to závažnější, že nejde jen o přesun státních peněz, ale o zásah do těl jeho občanů. Žádné právo není absolutní, ani osobní nedotknutelnost. Stát ji může narušit povinným očkováním, ale nesmí této možnosti nadužívat. Povinného očkování vnucovaného občanům má stát nařizovat jako šafránu a vždy poměřovat, zda zásah do práva člověka je vyvážen přínosem.

Z tohoto pohledu je obrovský rozdíl v přínosnosti původních povinných očkování a nově prosazovaného covidového očkování. Pakliže by se akceptovalo covidové očkování jako povinné, je to otevření vrat pro nátlakové skupiny, které se dříve či později chopí příležitosti a budou chtít prosadit řadu dalších, podobně omezeně účinných očkování jako povinných.

***

Očkování proti COVID a věkově stratifikované riziko úmrtnosti ze všech příčin

Povinné očkování a "velký reset"

Zodpovědnost lékařů

Lidé čtěte! Professor Andreas Sönnichsen ke coronové situaci v Rakousku bilancuje po 2 letech - 23.12.2021

J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

0 #6 Jan Šinagl 2022-01-11 13:09
Vláda a MZ se dopustily zásadní chyby, kdy v počátku "pandemie" zasedali různí odborníci, ale žádný sociolog, etik, ekonom a právník, přitom se jednalo a jedná především o sociální, ekonomickou a právní krizi, kdy jsou ohroženy samotné základy společnosti.
-1 #5 Jan Šinagl 2022-01-06 19:21
Na začátku vakcinačního šílenství, když byla děkanům LF nařízena vakcinace, tak děkan Widimský prohlásil, že se očkovat z didaktických důvodů dá, ale svým dětem a vnukům to zakáže!

novinky.cz/.../...
-1 #4 Jan Šinagl 2022-01-06 17:15
Máme se omikronu děsit, anebo se na něj těšit?

Za krátkou dobu, po kterou se světem šíří varianta omikron, již přibyl dostatek důkazů pro to, že tato varianta je natolik infekční, že se jí asi nelze ničím spolehlivě ubránit. Současně však přibývají důkazy, že klinický průběh infekce omikronem je mírnější a jen výjimečně napadá plíce. Lze tedy doufat, že německý ministr zdravotnictví profesor Lauterbach měl pravdu, když označil omikron za vánoční dárek lidstvu. Odhaduji, že jasno bude do konce února. Zdá se, že testování zdravých osob odhalí omikron u statisíců či milionů lidí, kteří ale nebudou mít buď žádné, anebo jen mírné příznaky. Má takové testování milionů osob za miliardy korun smysl?

novinky.cz/.../...
-1 #3 Jan Šinagl 2022-01-06 12:59
V plzeňské zdravce je ve špatném stavu 1studentka po očkování, takže ty zbylé 2 neočkované už nenutí. Tak na to jsme museli čekat? Zdr. sestra s ochrnutým synem po vakcíne už taky "ochabla" ve vakcinační hysterii. Tak tyhle "příklady táhnou". Takhle daleko jsme museli dojít...
P.S.
Z došlé korespondence.
-1 #2 Jan Šinagl 2022-01-06 12:55
Federální soudce zablokoval nařízení Bidenovy administrativy pro nošení roušek dětí od 2 let a očkování zaměstnanců v programu Head Start v dalších 24 státech; Na základě žaloby 35 členů speciálních jednotek námořnictva vůči povinnému očkování nařízeném ministerstvem obrany vydal federální soud předběžný soudní příkaz k zákazu postihu vojáků...

epochtimes.cz/.../...
-3 #1 Jan Šinagl 2022-01-06 12:45
Stop omikronu!

Je 17. ledna a Honza se po podstoupení povinného antigenního testu vrací do kanceláře. Svalí se na židli a říká svým kolegům: „Uff, to bylo o fous. Chtěla mě kvůli pozitivnímu testu poslat domů, ale náhodou šel kolem šéf a já na něj, že potřebujeme pár dní navíc kvůli tomu důležitýmu projektu, který nám zadal. Nemůžu si dovolit pět dní trčet doma. Řek jí, ať mě znovu otestuje jedou z těch sad, které jsou vždy negativní. Takže jsem v suchu, aspoň zatím.“ Láďovi, který je čtyřikrát naočkovaný a těší se na pátou dávku, to nepřijde vtipné. Zmizí z kanceláře a incident nahlásí na policii. Ta dorazí a začne počítat použité testy a výtěrové tyčinky. Vyšetřovatelé si nejsou jistí, jestli jde o porušení karantény či izolace, protože si ještě nenastudovali mimořádné opatření, ale organizovaný pokus o šíření nakažlivé lidské nemoci hned poznají. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se to dozvídá a děkuje jim za statečnost a důslednost při snaze učinit stop omikronu.

www.fsfinalword.cz/.../

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)