Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 05.05.2024 08:01
    Jan Lipavský: O svém rozhodnutí budu informovat zítra.

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:59
    Opravdu CDA v Moskvě zvažuje účast na "inauguraci" Vladimíra ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:44
    Orangutan nadchl vědce. Otevřenou ránu si ošetřil léčivou ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Parlament má být výkvětem toho nejlepšího po všech stránkách. Občané zákonodárci nám opět vysílají další signál, že tomu tak není a že právem požívají nejnižší důvěryhodnost. J.Š

Již několik měsíců posloucháme debatu o mimořádném příspěvku důchodcům, který by z původně navrhovaných 600 Kč mohl být zvýšen na 1000 Kč, možná dokonce 1 200 Kč. V nejlepším případě se tedy bavíme o částce 100 Kč na příštích 12 měsíců. Jedná se však pouze o mimořádný a jednorázový příspěvek, z milosti našich politiků. Důchodci prostě mají smůlu. Kvůli nízké inflaci a malému růstu průměrné mzdy je zákonná valorizace minimální a vychází na směšných a ponižujících 40 korun měsíčně. A tak se ti vládní dobrodinci spolu s poslanci, ve své nekonečné milosti, rozhodli dát našim důchodcům dárek. Jistě by dali i víc, ale státní kasa na to nějak nemá! Tak co se dá dělat!

Překvapivě ovšem má státní kasa na to, aby zvýšila platy ministrům, poslancům i senátorům. Ale nejenom platy, zvýší se i náhrady. A nejedná se zrovna o pakatel. Platy našim poslancům a senátorům se zvednou o nezanedbatelných cca 4 300 Kč měsíčně. A ministři nezůstanou nijak pozadu. Plat se jim zvedne o více než 8000 Kč měsíčně. Je to prostě smůla, že u důchodců to vychází tak málo. Poslanci mají naopak tak trochu štěstí, že u nich to vychází zrovna takhle dobře. Že si takový zákon, v dojemné shodě, odhlasovali již loni, je prostě jenom taková další šťastná shoda okolností. A koeficienty, kterým se politické platy přepočítávají, porostou podle stejného zákona i v dalších letech. A tak jejich platy rovněž. Nedá se s tím nic dělat. Zákon je zákon!

Takže na důchodce není a na tuhle politickou „elitu“ je! Důchodcům, kteří celý život strávili prací, a to v drtivé většině případů pro společnost prospěšnější, než jsou ty paskvily ze sněmovny, se zvedl důchod od roku 2000 do 2015 o přibližně 5.500, tj. v průměru o cca 30 Kč měsíčně!

Je to prostě smůla, že zrovna jim ty koeficienty vycházejí už 15 let tak malé. Nedá se s tím nic dělat. Zákon je zákon!

Jediný rozdíl je v tom, že jeden zákon si dělají ti darmožrouti pro sebe a ten druhý pro nás všechny ostatní blbce, kteří půjdou v důchodu o žebrácké holi!

Ať nám někdo vysvětlí, co přínosného vykonává pro tento stát například pan ministr Dienstbier, nebo třeba poslanci Laudát, Huml nebo Semelová. A jmenovaní si to nemusí brát nějak osobně. Mohli bychom jmenovat i jiné. Čím si zaslouží nárůst platu meziročně o osm nebo více než čtyři tisíce korun!? A proč se zvedají i náhrady? Rostou snad nějak dramaticky nájmy za poslanecké kanceláře, nebo pohonné hmoty do jejich poslaneckých aut? Neřekli bychom.

Prostým výpočtem dojdeme k tomu, že tato poslanecká prasárna, a jinak to nazvat snad ani nelze, nás bude stát přibližně 15 milionů ročně. K tomu je nutno připočíst zvýšení částky nezdaněných náhrad. A příští a přespříští a další rok se to opět zvýší! Prostě zákon je zákon!

Jistě, z hlediska celkového státního rozpočtu se nejedná o žádnou dramatickou částku, ale morálně je to prostě facka do tváře všem důchodcům, učitelům, zdravotním sestrám atd. Ten seznam by byl dlouhý!

Ministr financí pláče, že je daňová morálka na nízké úrovni, a že potřebuje zlepšit výběr daní! Je jisté, že když lidé uvidí takovou odpovědnou a rozumnou šetrnost, kde je, jak je vidět, vždy na prvém místě „blaho“ všeho lidu, tak se ta morálka nepochybně pozvedne. Každý daňový poplatník se jistě zastydí a bude platit daně s daleko větší ochotou. Je to přece na dobrou věc. Všichni pochopí, že státní rozpočet prostě vyšší příjmy prostě potřebuje.

Zdá se, že v neposlední řadě proto, aby ti naši pracovití poslanci, senátoři a ministři nestrádali nouzí!

http://www.instory.cz/2035-nenazranost-politiku-nebere-konce-ale-tohle-uz-opravdu-presahuje-veskere-meze-slusnosti.html

* * *

Parlament má být výkvětem toho nejlepšího po všech stránkách. Občané zákonodárci nám opět vysílají další signál, že tomu tak není a že právem požívají nejnižší důvěryhodnost. Odvádějí špatnou, či žádnou práci a ještě se nestydí přidat si sami sobě na platech v době, kdy lidé skutečně pracující, tedy i jejich voliči, mají stále dražší živobytí. Jenom potvrzují, že si nedůvěru obyvatelstva zasluhují právem. Zdalipak také tak ochotně, jako své platy, změní volební zákon tak, aby si občané zvolili své skutečné reprezentanty a nemuseli volit stranické a kamarádské kandidátky většinou neschopných příživníků? Těch několik málo skutečně schopných to nemůže samo utáhnout. Mimochodem zákon nezakazuje odmítnout navýšení platu, či částku věnovat na dobročinné účely. Vyšle alespoň někdo toto mravní gesto?

 

Jan Šinágl, 11.11.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)