Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sencov Oleg free IIOtřesný dokument „Proces: Ruský stát vs. Oleg Sencov“, odvysílala ČT 2 29.května od 22:25 hod. Měl být odvysílán v hlavním vysílacím čase. Otec dvou dětí, dostal 20 let za svůj boj za pravdu. Byl umístěn do nejpřísnější Sencov Oleg AIvěznice, kde by měl být do roku 2034! Jeho slova: „Jen vám přeji, aby vám už nevládli zločinci“ – „Jediná věc kterou přeji této informované třetině ruských občanů, aby se nebáli nemít strach.“ – „Věřím, že krvavá třešeň Putin skončí dříve než za 20 let.“

Naštěstí je dokument v iVysílání ČT – doporučuji zejména úvodní řeč Olega Sencova před soudem (od 5:30 min.), etnického Rusa a hrdého Ukrajince, obyvatele Krymu a závěrečnou řeč (od 59:50 min.)

* * *

Současné Rusko a mrazivá sonda do fungování jeho právního systému. Dokument, na jehož vzniku se koprodukčně podílela Česká televize, přibližuje proces s ukrajinským režisérem Olegem Sencovem, jehož odsouzení za údajnou přípravu teroristických útoků vyvolalo vlnu mezinárodních protestů.

Sencov Oleg freeUkrajinský filmový režisér a scenárista ruského původu Oleg Sencov se jako občanský aktivista jasně postavil proti anexi Krymu. Ruská bezpečnostní služba ho následně zatkla a obvinila mimo jiné z přípravy teroristických útoků. Předložené důkazy a průběhprocesu vyvolaly vlnu pochybností a řadu mezinárodních protestů. Na vzniku dokumentu, který je sondou do fungování právního systému současného Ruska, se koprodukčně podílela Česká televize.

… Ke dvaceti letům vězení odsoudil ruský vojenský soud v Rostovu na Donu ukrajinského režiséra Olega Sencova. Byl obviněn z příprav teroristických akcí na Krymu, který Rusko anektovalo. Žaloba žádala 23 let vězení, obhajoba navrhovala úplné zproštění viny. Sencov vinu popírá, pravomoc soudu neuznává a připojení Krymu k Rusku odmítá jako nezákonné. … Na vynesení verdiktu oba odsouzení reagovali úsměvem a zpěvem ukrajinské hymny.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/11818436471-proces-rusky-stat-vs-oleg-sencov/21656226612/

* * *

V kyjevském exilu byl zastřelen ruský opoziční novinář Babčenko

LN PP Nebyt zizalou 310518(LN 31.5.2018). Tato falešná zpráva byla součástí akce ukrajinské tajné služby, aby odhalila skutečné pozadí plánovaných vražd ruskou tajnou službou. V Událostech ČT nebyl ukázán údajný pachatel, ani řečeno, že akce se týkala širšího vyšetřování kdy se má jednat o likvidaci asi 30 osob nepohodlných Rusku, jak ukázala a sdělila veřejnoprávní ARD. Ta byla mnohem věcnější na rozdíl od ČT, která událost spíše relativizovala.

Na Hradě mají jasno. Za smrt ruského opozičního novináře může Ukrajina

P.S.

„Jaroslav Tvrdík by chtěl posílit slávistický kádr o Miloše Zemana. Nikdo jiný prý u nás líp za Čínu nekope“. (TAPÍR, měsíčník humoru a satiry 6/2018). Za Čínu lze dosadit i Rusko. J.Š.

* * *

„Quislingové podporovaní Ruskem. Hnůj v poslaneckém chlívku páchne, protože není u nás nikoho, kdo by je vyhnal a po nich uklidil.“

„Naši šašci dělali salto mortale, říkajíc tomu sametová revoluce, nebo převrat. Byl to přemet o 360 stupňů. Ti co měli odejít zůstali. Ti, kteří to měli vykonat poslanci, senátoři, tam zůstali s nimi. My občané s klíči jsme odešli z ulic domů. Oba protektoráty nás tomu naučily. Blaničtí rytíři vzkazují, že je to pověra. Musíme se ochránit sami.“

 

K.Mrzílek

* * *

„Každá společnost, která upřednostňuje materiální hodnoty, nutně na absenci morálních a mravních hodnost doplatí a ztratí postupně a zákonitě i ty první. Stává se potom snadno ovladatelnou a manipulovatelnou, kdy stateční lidé, jako je Oleg Sencov, jsou umlčováni. Vyspělá občanská společnost to nedopustí, resp. dokáže aktivně bránit demokratické hodnoty. Země, které ji postrádají jsou odkázány jen na vlády tyranů, nebo osvícených lídrů do doby, než společnost vyspěje, aby nezničila sama sebe. Likvidace morálních a mravních hodnot,  jejich nositelů, u nás probíhala po generace. Dnešní stav je zákonitý a bude trvat další generace, abychom se dopracovali ve vyspělou společnost. Bez osobní angažovanosti to nepůjde a žádnou jistotu nemáme. Smyslem života je poctivá práce a naděje.

 

Jan Šinágl, 30.5.2018

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)