Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

 

Přednáška Andreje Babiše na téma „Byznys a korupce v ČR“, dne 21.11.2011, byla velice úspěšná. Vedení fakulty nedovolilo studentům největší aulu, ačkoliv byla prázdná…?! O to lepší byla atmosféra. Dovolím si pochybovat, že přednášky Václava Klause, po jeho zvolení presidentem na stejné fakultě, tak přesvědčivě oslovily studenty. Nepochybuji, že pan prezident si mohl aulu vybrat dle svého přání a bez nejmenších potíží s pomocí svého přítele, děkana Národohospodářské fakulty, pana Miroslava Ševčíka. Poslech celé přednášky se závěrečnou diskusí stojí za to. Názor si udělejte sami. Doplňuji fotogalerií.

 

 

Doporučuji též vystoupení Andreje Babiše v pořadu Jana Krause, cituji, čas 6:06 min.: "...ale já říkám, že sem nikdy žádnej agent nebyl, protože sem pracoval v podniku zahraničního obchodu a ta StB ekonomická, ta chránila ekonomické zájmy Československa, to nebyla ta hnusná StB, která potlačovala lidi, že nemohli cestovat…"

Už půl hodiny před začátkem byly oba vchody do auly zaplněny a za půl hodiny už na chodbě nebylo k hnutí! Po přednášce jsem hovořil s mnoha studenty, všichni bez rozdílu nadšeni. Jen by měli pochopit, že to za ně sám pan Babiš neudělá a sami by měli přidat ruku k dílu. Takovéto přednášky by se měly konat na všech velkých univerzitách a VŠ v České republice! Po přednášce mne oslovil redaktor HN Radek Kedroň s otázkou jak hodnotím vystoupení pana Babiše a co si o něm myslím? Napsal článek - Já už nebudu řvát, slíbil Babiš. John je ale Bártův medvěd, zopakoval – ale můj názor raději nezmínil. Jeho článek nepovažuji za objektivní.

Hnutí ANO 2011 se úspěšně šíří po celé zemi a kritika proti Andreji Babišovi úměrně tomu sílí. Pochopitelně, mocní se začínají cítit ohroženi, tak se snaží, zatím hlavně pomocí médií. Neskutečné, jak i renomovaní novináři, ačkoliv mají možnost se o faktech přesvědčit, lžou a vědomě matou veřejnost – o tom, že by navštívili veřejné debaty s Andrejem Babišem, nemluvě. Běda těm, co mají předem hotový, jasný názor a nepřipouštějí jakoukoliv naději. Nepochybně tím pánovi Hradu dělají velkou radost a dalším mocným, kteří ke svému majetku nepřišli zdaleka tak poctivým způsobem a tvrdou prací jako pan Babiš. Kupodivu ty nechávají novináři v klidu, hlavní je napadat ty, co zkoušejí něco změnit, když tak nečiní ti co to mají v popisu práce, třebaže to ví už drtivá většina národa. V českém národě se vždy našlo dost slouhů a ti jak známo slouží každému režimu. Největší kapitál každého člověka je čisté svědomí a pokud se takoví lidé spojí, nemohou prohrát! Proto podporuji pana Andreje Babiše a hnutí které založil! CONTRA CORENTE et INVITA INVIDIA!

 

Jan Šinágl, 22.11.2011

 

Zvukový záznam přednášky Andreje Babiše

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #23 ZEMĚDĚLEC 2012-01-03 03:44
podporu si babiš zajistí i bez vás a mně aspoň zbude jeden z mála posledních kousků důvěry v rozum a lidi ochotné a schopné se o vlastní újmě zasadit o práva a důstojnost těch, kteří si to zaslouží a takovou pomoc skutečně potřebují, případně o celospolečensko u změnu, která by reflektovala nutnost zásadní změny hodnot.
prosím vás, zamyslete se a pochopte - špatný úsudek vás může velmi poškodit a tenhle člověk nestojí za to, abyste utrácel svůj morální kredit.
+3 #22 ZEMĚDĚLEC 2012-01-03 03:43
neznám jeho pohnutky, proč se nyní angažuje, ale cesty touhy po moci, chamtivosti, propagandy, nekritičnosti či dokonce snad cílených intrik nebo spiknutí jsou často velmi složité a dobře maskované. (možná ho jenom tahle skupinka mocných nebere a on jim chce ukázat, že je taky pán a možná je to úplně jinak). jisté však je, že i kdyby se soudruh babiš zamyslel nad svým dosavadním konáním a chtěl toto napravit, měl by začít u sebe. k tomu však zatím nedošlo a jen nám sděluje jak kolem nás obchází zlo a jak nás obklíčilo a jak už nás drží a jak je potřeba to vyřešit a dokonce on je ten kdo to umí, jen ho pustit ke korytu. tohle už známe - v historii najdeme mnogo paralel. ostatně pro stb a bolševickou propagandu to byla praktika nejúčinnéjší. zloděj křičí chyťte zlodějě. proč??? kdo ví - možností je mnoho. jistě si však nepřeju aby tento charakter jakkoliv vládnul mým dětem (politicky, ekonomicky, morálně – prostě jakkoliv).
lidé - alespoň někteří dozajista ještě mají zbytky rozumu a nebudou služit jako figurky tomu křivákovi, který už za bolševika toužil pouze po osobním prospěchu a bohatství na úkor ostatních. díky nestandartním úkonům, vztahům, členství ve zločinných bolševických uskupeních, bolševickému kariérizmu, podvůdkům a zneužití jakékoliv situace k získání výhody oproti ostatním, se mu to i povedlo. neznamená to ovšem, že by nám měl vládnout nebo nedej bože kázat morálku. pokud by si lidé opravdu mysleli, že je babiš skutečným lékem na marast této země pak by tím pouze dokázali svou naprostou ibohost, neschopnost a neochotu přijmout takové normy a vzorce chování, které neumožní další rozvoj zrůdností v nichž žijeme a zajistí jejich nápravu stejně jako rozvoj společnosti nové.
pane šinágl mám k vám respekt, ale s podporou tohoto individua jste vedle a vypadáto skoro jako by vás stbácká propaganda ošálila, nechce se mi věřit, že by to mohlo být jinak. věřím vašemu zdravému rozumu a že vyhodnotíte skutečnost objektivně.
+3 #21 ZEMĚDĚLEC 2012-01-03 03:40
no, celkem čumim jak je soudruh babiš nekriticky přijat relativně erudovanými lidmi (rozhodně tím nemyslím studenty ekonomické bolševické pavědy, kteří jsou pouze v touze jednou být takovým "úspěšným biznismenem" a jeijch "vzdělávání" je pouze vstupenkou do horních pater "společnosti" a ospravedlňování m jejich budoucího zlodějského protispolečensk ého chování - za krádež rohlíku na tabuli hanby, za krádež auta do kriminálu a za přivlastnění si svobody jiných, fabriky, lesa, chalupy, informací nebo třeba výplat či úspor hromady zaměstnanců do funkce).
soudruh babiš, kovaný bolševik a stbak a zaměstnanec bolševického státu vygeneroval na základě "svých zkušeností a informací" impérium jaké nemá v evropě, v zemědělství a souvisejícím průmyslu obdoby a za celou dobu mu prostředí (korupční?!?!) nevadilo a přitom musela z cesty spousta jiných firem, podnikatelů atd. chemka oproti zbytku světa výrazně předražená, jíž pseudomanažeři zemědělských podniků znehodnocují půdu, kterou mezitím vyvedli chráněni zákony a bolševickou justicí do soukromých rukou, mu zřejmě vydělala tolik peněz z evropských dotací, že již nezbylo na obnovu venkova, jeho sociálních struktur a kvalitní, místní, pestrou zemědělskou produkci. zato tenhle "mesiáš" v zoučasnosti vlastní odhadem 90 000 hektarů a ovládá cca 80% potravinářského průmyslu o chemkách a vlivu na životní prostředí a jeho ohrožení nemluvě. svým chováním jednoznačně soudruh babič potvrdil své postavení po boku soudruhů klause, luxe, fencla, palase, zgarby, kavana, grose, římana, tvrdíka atd atd atd, (asi si jen víc nahrabal nebo to míň maskuje) a nikdy tomuto "spravedlivému" nevadily podmínky v nichž musel podnikat. velmi mu vyhovovalo to co bylo znárodněno, kolektivizováno a co už za bolševika budoval a rozvíjel. klidně zde prohlásím, že se soudruh babiš výraznou měrou spolupodílel na přenosu kolektivizace a jejich „pozitiv“ až do naší doby rozvinutého konzumismu, dezinformační společnosti a finančního otroctví.
+1 #20 Mhomola 2012-01-02 19:57
Cituji Trkola:
Je jasné,proč se najednou hledá vše negativní na p.Babiče,protože poukázal jak se provádí korubce na vládní úrovni.
Jak se ukázalo co již prasklo!!A další jistě přijde!! Na veřejnosti se hraje divadlo pravice-levice,jak ale jde o prachy,tak se vždy rychle dohodnou.
základ byl Opo Sml.Dva prognostici
Dokladem že se proti p.Babišovi hledá vše
možné i nemožné je jedno zda je to pravda.
Proč se nepíše že soudruh Fischer jako
karierista chce být prezidentem,protože je zvyklí poslouchat !! To jsou paradoxi

Douč se mateřský jazyk, negramote, než tu budeš něco kázat...
-3 #19 Trkola 2012-01-02 14:51
Je jasné,proč se najednou hledá vše negativní na p.Babiče,protož e poukázal jak se provádí korubce na vládní úrovni.
Jak se ukázalo co již prasklo!!A další jistě přijde!! Na veřejnosti se hraje divadlo pravice-levice, jak ale jde o prachy,tak se vždy rychle dohodnou.
základ byl Opo Sml.Dva prognostici
Dokladem že se proti p.Babišovi hledá vše
možné i nemožné je jedno zda je to pravda.
Proč se nepíše že soudruh Fischer jako
karierista chce být prezidentem,pro tože je zvyklí poslouchat !! To jsou paradoxi
+1 #18 Puvodni Sid 2011-12-26 13:11
Andrej Babiš se možná přímo nepodílel na korupci, avšak politiky korumpoval také.
Jak jinak rozumět řepkovému šílenství, které je ušito na míru jeho Agrtofertu? Jak chápat to, že toto šílenství bylo schváleno den před volbami a to také poslanci TOP09?
Za toto šílenství platíme všichni daněmi a cenou paliv.
Pro Babiše to byl jen "lobbing"... Ano, ale to, že to teď občané zaplatí jej nezajímalo.
Chraň nas před podobnými "politiky". Ti si udělají takové zákony, abzchom zisk jejich firem zaplatili my.
+2 #17 embé 2011-12-01 15:52
Ohrazuji se proti Babišově tezi, že je třeba stát řídit jako soukromou firmu. Soukromá firma likviduje či "outsourcuje" všechno, co nepřináší zisk. Kam chce Babiš "outsourcovat" důchodce, invalidy, práce neschopné a děti a mládež ? Moderní stát NENÍ firmou, ale pokud možno solidárním společenstvím, ve kterém ti "silní" podporují "slabé". Ostatně, dnešní "silný" může se stát zítra "slabým" a na 100 % odkázaným na pomoc solidární společnosti.
0 #16 embé 2011-11-26 14:53
Tak tohle tvrzení už jsem někde četl : já byl u těch hodných estébáků, co jen špiclovali lidi v zahraničním obchodě ! Přesně tak se po válce bránili esesáci. Já byl jen u WAFFEN-SS. Se zločiny proti lidskosti nemám nic společného. To byli ti druzí.....
+1 #15 embé 2011-11-26 14:49
Cituji Jirka:
Mluví jak by to mělo být, ale vedení hnutí nevzejde demokraticky – bude dosazeno! Byť by to byl dobrý úmysl, nelze toto podpořit. Dopadne to jak u VV, tam byl každý dosazen a dnes je tam proti vůli všech občanů a podíle se na tunelech spolu s vládou. Bez systému volby a možnosti odvolat je ANO2011 autokratická stejně jako ODS, ČSSD, VV.

Jirko, studenti VŠE jsou všechno možné, naštěstí ale ne padlí na hlavu. Jakékoliv shromáždění by fandilo i kavárenskému povaleči, kdyby nadával na poměry. To není umění. Kdyby na VŠE přinesli ukázat třeba to nově narozené gorilí mládě, tak by aula nestačila....
+1 #14 Jirka 2011-11-25 19:11
Mluví jak by to mělo být, ale vedení hnutí nevzejde demokraticky – bude dosazeno! Byť by to byl dobrý úmysl, nelze toto podpořit. Dopadne to jak u VV, tam byl každý dosazen a dnes je tam proti vůli všech občanů a podíle se na tunelech spolu s vládou. Bez systému volby a možnosti odvolat je ANO2011 autokratická stejně jako ODS, ČSSD, VV.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)