Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

EU_se_hroutiFungovat může jen ne principu federace, normální hospodářské soutěže a konkurence, při respektování stejných pravidel pro všechny, které nesmí být deformovány nesmyslnými předpisy, nařízeními a zákony, mající mnohem blíže k socialismu, než zdravému rozumu a dobrým mravům.

(Mé aktuální zpravodajství bude na několik dnů přerušeno z důvodu pracovního pobytu v zahraničí. J.Š.)

 

Základem smysluplné spolupráce je funkční a prosperující hospodářství. Opačně to nejde, jak jsme se právě přesvědčili. Chudý bude vždy rád brát bohatým – kde není hospodářská rovnost, nemůžeme očekávat oboustranné a upřímné snahy o spolupráci a tvorbu potřebných duchovních hodnot. Velmi výstižně o tom hovořil v HYDE PARK na ČT 24 Petr Robejšek dne 8.12.2011 – doporučuji investovat hodinu času! Řekl v ní více o EU, než všechny pořady OVM a podobné k tomuto tématu. Sympatické, že nepřímo přiznal, že se jako poradce primátora podílel na „puči“ na pražském Magistrátu. Mimochodem Petr Robejšek předpověděl rozpad komunistického bloku. I on má v oblibě Nigela Farageho, jehož projev ve věci pádu Eura stojí stále za poslech.

Chtít trestat pokutami země které se zadluží, je dost naivní. Jak mohou zaplatit, když jsou zadluženy? Jedině dalším zadlužováním! Žití na účet druhých nemůže dlouho a bez následků fungovat ani ve vztahu mezi zeměmi. Jistou pojistkou hospodárnosti může sice být i pokuta, ale k čemu je, když dlužník předem ví, že nezaplatí a snaží se do doby trestu vytěžit co nejvíce na úkor druhých?!

Není proto divu, že na brífinku německá kancléřka Angela Merkel na položenou dvojotázku: „Kde vezme EU peníze na zaplacení dluhů, pokud po krachu Řecku následuje Portugalsko, Španělsko, Itálie a další země a jaká byla atmosféra při nočním jednání?“ Odpověděla sáhodlouze o přátelské atmosféře (francouzský president Sarkozi odešel, aniž by podal ruku britskému premiérovi Cameronovi) a na druhou otázku vůbec nereagovala. Nikdo z přítomných neměl odvahu paní kancléře připomenout, že neodpověděla na důležitou první část otázky. Ostatně kdo by na ní asi odpověděl rozumně, bez toho, že by ztratil tvář…?!

Pan Robejšek to řekl přesně, politik je populista, který myslí hlavně na svoji kapsu a být opět zvolen – od racionálního myšlení jsou zde ekonomové.

Kdesi jsem četl, že náš europoslanec Richard Falbr (ČSSD) ve veřejné debatě (tuším v OVM) řekl, že o řeckých podvodech se vědělo už 8 let a věděli to snad všichni europoslanci !!! Zajímavá sebekritika vlastní neschopnosti a nezodpovědnosti! Pak se nedivme, že se takové osoby nestydí brát nekřesťanské peníze za mizerně odvedenou práci, pokud to vůbec lze nazvat práci. Spíše bych to nazval „odčekáváním, odseděním, odkecáváním a odcestováním“ si ničím nezasloužené výplaty. Ostatně tohoto vejlupka jsem kdysi náhodou potkal na Malostranském náměstí a cosi jsem europoslanci Falbrovi v tomto smyslu i řekl, když jsem ho zahlédl na poslední chvíli při nastupování do tramvaje. Vztyčil na mne prostředník – což jen dokresluje jeho bezcharakternost.

Zajímavá byla také zmínka Petra Robejška o možném „vyluxování“ dceřiných bank v ČR, patřící zahraničním vlastníkům. Samozřejmě, že „košile je bližší než kabát“ a v nouzi nebudou váhat. ČR je příliš malý hráč a ČNB by zde měla jen velmi omezenou kontrolu a pravomoci, byla by v podstatě bezmocná. Na nedávné diskuzi na VŠE v Praze za účasti prezidenta Klause, ujišťoval guvernér ČNB Miroslav Singer, že mají situaci pod kontrolou. Tak to dopadá, když i na taková místa jsou dosazováni – v tomto případě prezidentem Klausem – osoby, které by se hodily asi více do politiky, tedy té současné. Věřím, že bývalý guvernér ČSOB Zdeněk Tůma by si něco tak nezodpovědného nedovolil říci.

Bylo by zajímavé zjistit, kolik peněz jsme od počátku našeho členství dali EU, kolik jsme od EU ve formě dotací získali a porovnat s ostatními zeměmi, např. s Řeckem, Německem, Francií, Irskem a Velkou Británií?

Pro hovořící německy doporučuji Das Ruder herumreißen (Kormidlo otočeno) a Ein Schritt in Richtung Bundesstaat (Krok k federaci).

 

Jan Šinágl, 11.12.2011

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #5 Dinny 2011-12-16 06:31
Evropa se totiž nemá k čemu a komu vrátit.Pošlapáv á Boží Zákon, a a podporuje morální krizi,chcete-li v překladu finanční krizi!Dinny
0 #4 George 2011-12-13 11:50
Johne, naprostý souhlas s protestem "proti špatným, vyjednaným podmínkám pro přijetí do EU, na rozdíl od Polska" - zlikvidován mj. cukrovarnický průmysl, páteř našeho zemědělství, fungující již od poloviny 19. století, tj. od KuK monarchie, jsme na nátlak konkurence v Evropě a s "pomocí" ignorantských nebo zaprodaných pražských úředníků; před 1989 jsme byli v zemědělství soběstační (neboli nemusí být socialismus vždy na škodu, podívej se do Skandinávie), dnes dovážíme velkou část potravin nejen z EU, ale i ze zemí, které zemědělství dotují, např. NZ, AUS, JAR! To, co měli vyjednat (tvrdě stát na ochraně našich nejlepších odvětví, dát podporu zemědělcům na stejnou úroveň Francouzům apod.), nevyjednali, na jednání do Bruselu jezdili ignoranti, jazykově nevzdělaní, za odměnu na nákupy, pragocentristic ky povýšení úředníci. Kořeny jsou ale bohužel ve stranách, které odmítají dvacet let zákon o státní službě (tj. úředníci se mění jako rukavice podle politické "vůle", na jejich kvalitě a vybavenosti jazyky nesejde), hádejte, která strana vždy blokovala přijetí zákona o státní službě (uhodli jste, byla a je to ODS), a která strana o to marně bojovala (byť to někdy i kvůli "oposmlouvě" sama někdy vzdávala) - sociální demokracie. Neboli, Johne, vzdej se těch otřepaných klišé (soc dem špatná, pravice dobrá), to v ČR bohužel neplatí, tady se za "pravici" vydávají kryptokomunisté a skutečně pravicové (neboli racionální a prospěšné společnosti) mávrhy často podávají soc. dem a KSČM - to jsou ty paradoxy (cituji Havla...)!



. Federaci a fungování na principech podobných ústavě USA jsem propagoval od počátku. Na svých zásadách a principech nic neměním. Po "bitvě je snadné být generálem". Morální zásady a postoje jsou neměnné, nechce-li člověk ztratit sebeúctu sám před sebou. Nezměnit názor na základě nových skutečností a zkušeností je postojem hlupáka. Nastálé situace je třeba neustále vyhodnocovat a hledat reálná a hlavně realizovatelná řešení. J.Š.
-1 #3 Jan Šinagl 2011-12-12 13:16
Děkuji za upozornění na ČSOB-ČNB - opraveno. Doba se mění a s nimi i informace a zkušenosti, na základě kterých si každý utváří své postoje v souladu se svými zásadami a svým svědomím. Mimochodem před přijetím do EU jsem protestoval v Praze proti špatným, vyjednaným podmínkám pro přijetí do EU, na rozdíl od Polska. Federaci a fungování na principech podobných ústavě USA jsem propagoval od počátku. Na svých zásadách a principech nic neměním. Po "bitvě je snadné být generálem". Morální zásady a postoje jsou neměnné, nechce-li člověk ztratit sebeúctu sám před sebou. Nezměnit názor na základě nových skutečností a zkušeností je postojem hlupáka. Nastálé situace je třeba neustále vyhodnocovat a hledat reálná a hlavně realizovatelná řešení. J.Š.
0 #2 karkulka 2011-12-12 10:17
Pane Sinagl, ČSOB neni ČNB, tak si to pls opravte. Ale jinak s Vama, resp. Robejskem souhlasim, na zadne zaruky nevytunelovani "ceskych" bank neverim (ostatne se to uz davno deje), stejne tak penzijnich fondu, ktere nam vnucuje Kalousek a jeho kumpani z NERVu.
0 #1 Marek Kořínek 2011-12-12 10:07
Tomuto článku tleskám a jsem rád, že jste konečně obrátil na správný názor na EU. Ještě před rokem jsem četl vaše názory na evropskou integraci a byly diametrálně odlišné od dnešních. Nechápal jsem, jak se člověk vašeho formátu mohl například stavět za Lisabonskou smlouvu. Ano, EHS fungovalo dobře a tento princip spolupráce se ukázal jako funkční po mnoho let a Evropa by se k tomuto principu měla vrátit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)