Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Korupce_1Aneb doma v Nečasově… Je to neskutečná lež, svádět ropné skvrny na ložisku Nesyt u Hodonína na nesprávnou cementaci ve 20-30.letech, když šlo o otevřené těžební vrty, přes které se převalila povodeň v r.1997 a které pak byly likvidovány za peníze MŽP. Tím se připojil P.Nečas k podvodu M.Kalouska a ani dopis ze Senátu nic nesvede. Mrzí mne jen, že to neví veřejnost, protože žádný deník, rozhlas nebo TV, sloužící politikům to nezveřejnil. Snad by bylo vhodné o tom informovat alespoň zástupce odborů. …
P.S.
Jakmile bude opět funkční moje datová schránka, bude toto doplnění obratem doručeno do datových stránek MV, Policie Praha, Policejního presidia, MsP, NSZ, Vlády, MF, ÚS-ČR, NS-ČR, ÚOOZ, ÚOKFK, ÚOHS, Senátu, Sněmovny a ČT.


Jan Šinágl, 17.1.2012



Odesílatel: SODALES SOLONIS o.s., Nejedlých 335, 267 53 Žebrák


Příjemce:
POLICIE ČESK0 REPUBLIKY
K rukám por. Bc. Komisařky Heleny Marečkové
Obvodní ředitelství policie Praha 1
Služba kriminální policie a vyšetřování
Odbor hospodářské kriminality
Františka Křížka 24, 170 00 Praha 7


ID datové schránky (Policejní presidium): gs9ai55
Marečková Helena: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  


Č.J.: ORI-24844-13/ČJ-2011-001191-HM



Věc: doplnění trestního oznámení


V Žebráku dne  17. ledna 2012

 

Vážená paní komisařko,


Jak jsem Vám slíbil při podání vysvětlení dne 6.1.2012, doplňuji mé trestní oznámení o texty níže od pana Rudolfa Jiříčka, kterého si doufám také pozvete k podání vysvětlení. Obávám se, že vzhledem k rozsahu se jedná už o práci pro početný policejní vyšetřovací tým. Důkazů už máte nepochybně dostatečné množství a další můžete získat využitím Vašich zákonných pravomocí.

Mnoho zdaru!

Jan Šinágl

P.S.
Zkoušel jsem Vám dnes ve 12:30 volat na číslo 974 857 506, telefon vyzváněl, žádný záznamník? Chtěl jsem znát ID vaší datové schránky. Toto doplnění posílám proto do datové schránky policejního presidia a na Vaši e-mailovou adresu.


1) E-Mial Rudolfa Jiříčka ze dne 22.11.2011

Je to neskutečná lež, svádět ropné skvrny na ložisku Nesyt u Hodonína na nesprávnou cementaci ve 20-30.letech, když šlo o otevřené těžební vrty, přes které se převalila povodeň v r.1997 a které pak byly likvidovány za peníze MŽP. Tím se připojil P.Nečas k podvodu M.Kalouska a ani dopis ze Senátu nic nesvede. Mrzí mne jen, že to neví veřejnost, protože žádný deník, rozhlas nebo TV, sloužící politikům to nezveřejnil. Snad by bylo vhodné o tom informovat alespoň zástupce odborů. Děkuji p.Šinágl za pozornost.

2) E-Mial Rudolfa Jiříčka ze dne 13.1.2012

Vážený pane Šinágl,

Před několika dny jsem poslal premiéru Nečasovi zprávu, kde jsem ho znovu informoval o třech podvodech M.Kalouska, na nichž se svým souhlasem podílí. První se dotýkal Ekotrendu, kde se ukazovaly v TV jímka Spolany Neratovice a velkoskládka pneumatik, za nimiž se schovalo přes 500 banálních případů. Pak se ukázalo, že ceny za sanaci byly Kalouskem nadhodnoceny, protože zřejmě očekával od firem "všimné" pro sebe. Díky Vám i nám ostatním se podařilo přinutit vládu ke kontrole projektu, který byl nakonec odvolán, což se zakrylo prohlášením, že "firmy, jako Pedersen aj. žádaly za sanaci příliš velké finance, které nyní nemáme". To byla naše první výhra, ale zároveň Kalousek nebyl za podvod tradičně potrestán.

Druhým podvodem je sanace starých vrtních sond. Mé oznámení jako býv. předsedy komise ŽP při Měú, že při povodních v r.1997 se voda dostala i do otevřených těžebních vrtů na ložisku Nesyt u Hodonína, odkud se rozšířily ropné skvrny až do Mikulčic, byla úmyslně překroucena na únik ropy ze starých, špatně cementovaných sond před 50-80 lety. Pod tento podvod se podepsali min. obchodu J.Bednář a min. financí M.Kalousek. Nejprve bylo sanováno 111 sond na ložisku Nesyt, které měl po těžbě vyplnit cementem vlastník Al. Flachs. Po "domluvě" s min. ŽP L. Ambrozkem z Hodonína cementaci zaplatilo MŽP ze státní pokladny. Pak se na tomto základě otevřel podvod s nutnou cementací dalších 660 sond mezi Hodonínem a Břeclaví, řízený M.Kalouskem přes Palivový kombinát Ústí n.L.(PKU).

K nové cementací došlo na Očovských lukách u Hodonína, kde nikdy nebylo žádné ložisko ropy nalezeno. Pak stále ještě sondy Nesyt, kde lokální povrchové znečištění ropou je nejen z přečerpávání ropy do kontejnerů, ale i z erupcí, jak dokazují vyvržené písky i se sarmatskými fosiliemi. Další cementace sond začala mezi Lužicemi a Mikulčicemi. Prováděla je pod vedením PKÚ renomovaná firma konsorcia Drilling and Services od Mor. naftových dolů, které byla práce nabídnuta. Proč se jí mají zúčastnit i Geosan a zvláště býv. zprofanovaný min. dopravy Řebíček, není známo. Vždyť tomu nerozumí a asi mu jde jen o zaplacení svých dluhů. V současné době se sanují vrtní sondy u Hrušek, kde je provádí Unigeo a Poláci, najatí M.Kalouskem. Zdejší ložisko ropy bylo vytěženo a je pod normálním hydrostatickým tlakem, což nedovolí, aby došlo k nějakému úniku na povrch, když je nad ním navíc 1000m cementu. Přesto projekt jede dál. M.Kalousek údajně k němu sdělil, že "kdyby sanační firmy odvolal, je tu hrozba, že by si na základě jím uzavřené smlouvy podaly žádost na arbitráž, která by byla pro náš stát ještě větší zátěží". Takže zastavit tento podvod se nám nepodařilo a M.Kalousek byl opět prem. P.Nečasem zachráněn.

Třetí podvod se dotýkal majetku církví, které se mělo zaplatit 83 mld Kč. Protože takové peníze v době finanční krize stát neměl, spočítal je M. Kalousek s kardinálem Vlkem na 270 mld s penálem splatných do 60.let. Teprve když se o projekt začala zabývat vláda, snížil se na vrácení majetku v podobě nemovitostí, polí a lesů v hodnotě 75 mld Kč a financí 59 mld Kč. Vláda tento podvod podpořila a odhlasovala. Já jsem měl jen výhrady, že chrámy a kostely nebo fary zaplatil stát, zatímco Vatikán na ně nedal ani haléř. Kněží v kostelech mají stejnou funkci jako zaměstnanci v podnicích, tj.vykonávají jen know-how. Přitom od státu dostávají 1,5 mld Kč ročně, nikoli od Vatikánu, který jim nedovolil ani se oženit, aby nepřišel o církevní majetky. Druhou otázkou je, jak se jim podařilo prolomit dekrety o návratu majetků, které platí od r.1948. Ani Baťa nedostal nic za své závody, znárodněné v r.1945. Jak to, že církev žádá své majetky až od r.1919? Kdo za to dostane zase nějaké "všimné", a kam vůbec se mělo ztratit přes 200 miliard Kč, když z původně M.Kalouskem navrhovaných 270 mld Kč zůstala splátka 59 mld Kč?

Tento rozbor Kalouskovch podvodů, doplněných jeho kšefty s Nomurou, Arcelor Mittal, švýcarskými podnikateli ap., který nás zadlužil z 19,4 mld Kč v r.2008 na 155 mld Kč v 2009, jasně ukazuje trend obohacování se plutokratické vlády zbohatlíků na úkor škrtů na ekonomických a sociálních požadavcích pracujícího národa.

Uvedenou analýzu jsem poslal před několika dny premiéru P.Nečasovi. Dnes už mi nepřichází žádný mail, z počítače se vytratily některé části, státní telefonní linka mi byla vypnuta, zůstal jsem v izolaci. Děkuji Vám za spolupráci do dnešních dnů, ale budu muset asi zatroubit na ústup, protože nevím, co se stane dál. Není vyloučeno, že nakonec půjdu místo podvodníků do kriminálu já sám, za "pomluvu vlády", anebo mi jejich justiční mafie přes exekutory oblepí celý dvoupokojový byt a seberou auto, protože víc toho nemám. Právě nyní v pátek 13.1. přišli k nám dva pánové se zeptat, jestli jsem ve VZP. Pak hned odešli a už nikoho dalšího z paneláku neobtěžovali. Odjeli vozem pryč. Asi je někdo poslal, aby zjistili, kde bydlím  Tak zatím se držte, dávejte na sebe pozor a pozdravujte všechny své příznivce ve svých Bulletinech. Rudolf Jiříček.


3) E-Mial Rudolfa Jiříčka ze dne 16.1.2012

------- Původní zpráva --------
Předmět:     Re: informace
Datum:     Mon, 16 Jan 2012 12:35:32 +0100
Od:     Rudolf Jiříček

Komu:     Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., info@ceskatelevize, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Vážený pane místopředsedo VV,

Na Váš mail odpovídám dnes, 16.ledna 2012: : Přečetl jsem si výrok P.Nečase k opakované likvidaci sond, které schválil. Znovu jsem odepsal, že je to podvod, protože při povodni v r.1997 šlo o znečištění ropou z otevřených vrtů u Hodonína a ne ze špatně cementovaných sond. Když jsem nedostal žádnou odpověď, poslal jsem před asi 10 dny premiéru P.Nečasovi mail, v němž jsem mu opakovaně podal zprávu o podvodu M.Kalouska, dotýkající se třech projektů: Ekotrend, cementování 660 sond a církevních majetků. Odpověď jsem sice nedostal, ale zato mi byl vypnut státní telefon, který je od té doby hluchý a pouze zvenčí mí někdo asi může zavolat, já už ne. V počítači se mi objevila opakovaně zpráva, že jej spravuje i jiný uživatel. Vymazaly se mi nějaké maily, ale co nejhorší, přestal jsem mít kontakt s Torontem, kde jsem dával články do jejich novin. Takže od redaktorky novin The New Homeland nedostávám ani maily, ale dokonce už ani noviny přes Čs. poštu, která je zřejmě zabavuje.

Příjde mi to jako cenzura. Někdo jakoby přebíral mé maily a ty nevhodné po přečtení odfiltroval jako "nevyžádanou poštu". Stalo se tak poté, co mne z Toronta vyzvali, abych raději přepsal veškerý majetek, tj. dvoupokojový byt, chatu na zahrádce a auto na svou ženu. Včera jsme měli návštěvu, kde nám pověděli, že na Očovských lukách u Hodonína se zase objevily dvě vrtné věže, aby do sond nacpaly cement kvůli ropným skvrnám, které zde nejsou, protože tam nikdy nebylo nalezeno ložisko ropy. Od neznámého pisatele jsem obdržel zprávu, že do cementace se už zapojily další firmy, Unigeo a Poláci, kteří "zmáhají ekologické zátěže" u Hrušek. Už vyplnili sondu Hrušky 20 a pokračují dál. Když si uvědomíte, že po vytěžení ložiska nastane jeho zavodnění a  tlak se změní jen na hydrostatický, je vyloučeno, aby se něco dostalo na povrch. Tím méně, je-li nad ním 1000m cementu jako u Hrušek.

Slyšel jsem, že v TV ukazovali tu tiskovou konferenci, na níž jsem byl loni v Praze pozván. Neviděl jsem to a ani nevím, co říkali. V každém případě ing. St.Benada (KDU-ČSL), býv. jednoroční ředitel MND Hodonín podpořil Kalouska i v tisku, protože od něj očekává stejnou podporu v jeho projektu, podle něhož se mají v organických jílech udělat umělé pukliny a těžit zemní plyn na Přerovsku a u Berouna. Je to mizerný geolog a projekt je ohrožen možným znečištěním zdrojů pitné vody. Druhým byl ing. Trampa, kterého neznám, nikdy v naftovém oboru nepracoval. Oba dali podporu Kalouskovi v tisku. Třetí, Ing. O.Dorda, býv. těžební geolog z MND se zúčastnil nějaké Plynárenské konference před dvěma měsíci v Praze, na kterou byl pozván, asi ještě s jinými vybranými techniky z MND. Nevěděl jsem o tom. On myšlenku cementace jako Moskvan potvrdil, protože místo oprávněnosti cementace řešil svůj politický program KSČM "Čím hůř, tím líp pro nás!". Podle jeho verze po odchodu z konference byl odvezen v Praze do nemocnice, kde byl na dialýze a údajně má rakovinu  ledvin a plic. Je doma, do MND už nechodí. To je všechno, co vím. Snad jen to, že před dvěma dny k nám přišli dva neznámí lidi, jeden vysoký, druhý menší, kolem 45 let. Zazvonili a ptali se na mé jméno. Řekli, že jsou od VZP a jen zjišťují, zda jsem to já. Nechtěli ukázat legitimaci. Naopak se obrátili, vyběhli z paneláku a odjeli vozem. Myslím, že už mám té šikany dost, ačkoli čekám horší zákroky od těchto mafiánů.

Vy jste aspoň něčeho dosáhli, protože jste součást koalice. Mně doporučují sousedé, abych s tím raději skončil, ale já vlastně ani nevím, komu bych měl napsat, jestli P.Nečasovi, M.Kalouskovi, Komárkům, Řebíčkovi, Geosanu, Unigeo, Polákům, nebo Palivovému kombinátu Ústí n,o., pod jehož jménem a M.Kalouska se všechno odehrává. Pro jistotu tento mail posílám na více adres, ne jen Vám.- Ať Vám zítra na Policii ČR dopadne výslech k prospěchu národa a ne mafiánů z vlády.  R.Jiříček


Dne 12.1.2012 12:24, Tomáš Jarolím napsal(a):

Dobrý den pane doktore,

dovoluji si Vás informovat, že na den 17. 1. 2012 (17:00 hod) jsem pozván ve věci "Sanace údajných ekologických škod na Hodonínsku" k podání vysvětlení vyšetřujícímu orgánu Policie ČR v Praze. Může se stát, že následně se Policie v téže věci obrátí na Vás.

Přeji hezký den.


Tomáš Jarolím

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #6 David 2012-01-24 14:46
Byl jednou jeden investigativní novinář, velice úspěšný. Jmenoval se Radek John. Pak se ukázalo, že neumí nic jiného než žvanit. V případě sond na Hodonínsku a dalších - on to nenavrhl Kalusek, ale někdo u Vás na JM. Tak ho najděte a napište o něm. Jinak budete jak RJ.
+4 #5 David Dewetter 2012-01-18 18:11
Cituji Jan Šinagl:
Většina lidí vůbec netuší, v čem ve skutečnosti dnes žije a jak je situace v zemi katastrofální. Samozřejmě to těší levici, komunisty a jejich pomahače ať už vědomě či z hlouposti, kterých na mém webu naleznete více než dost, kdy jejich činnost a systematičnost je nepřehlédnutelná. Samozřejmě si nikdy nepřipustí, že dnešní stav je jen logickým následkem toho, co zde zasel totalitní režim - včetně těchto formou a obsahem trapných až hloupých komentářů. Mojžíš věděl moc dobře, proč musel své věrné vodit 40 let po poušti. Věděl to i Václava Havel...


A když prezident Havel zemřel, a Mojžíš ostatně taky, máme naštěstí Vás a vy nás vyvedete z cesty do pekel? Až takhle to berete, jako poslání, nesnadný a nevděčný úkol, vyšší princip? A nedávalo by tedy lepší smysl, zmiňujete-li VH, prostě říkat pravdu a ne si vymejšlet nesmysly jen proto, abyste někoho zaujal? K žádnému z Vašich "investigativní ch" objevů zde jste nikdy neuvedl žádnej důkaz, podáte pár trestních oznámení, úřady Vás s nima pošlou do háje, celá "kauza" utichne a vy si vymyslíte další. Že Vás to baví, navíc když rozumný lidi si tu z Vás dělaj akorát šoufky. WWW stránky máte udělaný pěkně, tak na ně taky pište něco co má hlavu a patu. A obviňování z pomahačství se k Vaší současné úrovni sice hodí (bohužel bežná vlastnost, nedostatek argumentů dohánět urážkami a kopáním kolem sebe), ale na zbytcích cti Vám, pane Šinágle, právě nepřidává.
-1 #4 Oldřich 2012-01-18 14:43
To není nic nového. Do podpalubí se hrne voda a na horní palubě, kde přece všechno vědí nejlíp, se tančí.
+4 #3 Martin 2012-01-18 10:10
Cituji David Dewetter:
Díky, pane Šinágle, po delší době jsem zabrousil na Vaše stránky a tentokrát se směju dokonce nahlas...


No to nejste sám, já sem chodím výhradně za účelem obveselení a zdejší investigativec mě snad ještě nikdy nezklamal:-)
-5 #2 Jan Šinagl 2012-01-18 10:00
Většina lidí vůbec netuší, v čem ve skutečnosti dnes žije a jak je situace v zemi katastrofální. Samozřejmě to těší levici, komunisty a jejich pomahače ať už vědomě či z hlouposti, kterých na mém webu naleznete více než dost, kdy jejich činnost a systematičnost je nepřehlédnuteln á. Samozřejmě si nikdy nepřipustí, že dnešní stav je jen logickým následkem toho, co zde zasel totalitní režim - včetně těchto formou a obsahem trapných až hloupých komentářů. Mojžíš věděl moc dobře, proč musel své věrné vodit 40 let po poušti. Věděl to i Václava Havel...
+6 #1 David Dewetter 2012-01-18 00:13
Díky, pane Šinágle, po delší době jsem zabrousil na Vaše stránky a tentokrát se směju dokonce nahlas. S panem Jiříčkem se vemte za ruce a jděte spolu světem. Bez stopy důkazu, doměnky, paranoia kvůli špatnému zvládání obsluhy počítače, a nejvíc jsem se nasmál u rozboru tiskové konference - "Neviděl jsem to a ani nevím, co říkali." Dobrý důvod zahltit datové schránky X ouřadů. Já Vás prostě žeru. :o)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)