Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

VSP_McCrae_6_080212Právo na spravedlivý proces flagrantně, zločinně porušeno a pošlapáno.

Soudní jednání s Gilbertem Fergusonem McCrae, 8.února 2012, před Vrchním soudem v Praze na Pankráci, Česká Republika, vítejte v 50.letech: Zvuková nahrávka byla pořízena v soudní síni bezprostředně před zahájením slyšení, v přítomnosti soudce a přísedících, prokurátora, obhájce, spoluobžalované (žena McCrae, kterou je na nahrávce taktéž slyšet), a zúčastněné veřejnosti.

 

McCrae: Pokoušíte se tady zpečetit záměnu důkazů, kulka a (.) nábojnice, mám tady porovnání, že to ve zprávě chybí! Chci aby to tisk měl možnost vidět co udělali! Pokoušejí se zaměnit důkazy! A odstranit fakt ž ta zbraň při zločinu nebyla použita! Tady je důkaz! Chci aby to bylo vidět! Chci aby bylo vidět co (.) soudce udělal, s 15 či 16 lety vězení bez důkazu, že moje zbraň byla při zločinu použita, a záměna důkazů k tomuto faktu! Jsou z té lumpárny už fakt unavený! Chci aby to porota viděla jak je to v téhle zatracené balistické zprávě! Chci aby tady byla odhalena manipulace s důkazy. Jsem z toho unavený, vyjmutá fotografie! Už mě to nebaví, to má být vtip? Zaměnili v tomhle případě důkazy! Tohle musí být odhaleno! Záměna důkazů byla provedena v tomto případě! Toto je pro srovnání ta druhá balistická zpráva. Ukazuje kulku, mikrofotografii nábojnice. Kde to je v téhle zprávě, soude? Kde to je v téhle zprávě? Už mě ten bordel doopravdy nebaví! Tady je potřeba odhalit záměnu důkazů! Odstranili z balistické zprávy stránky,  aby zakryli skutečnost že ta zbraň nebyla při tom zločinu použita! Odstranili fotografii! I s číslem stránky!“

Jak mohli svědci z baru JEŠTĚRKA zaměnit, resp. nerozlišit Angloameričana od Rusa či Albánce? Zastřelený byl závislý na drogách a měl mít problémy s drogovou mafií…?!  Nebylo daleko více motivů hledat vraha z tohoto prostředí? Komu by se asi hodilo a uvítal by, nechat skutečného vraha na svobodě a odsoudit Američana…? Obyvatelé z domu, kde McCrae bydlí, tomu nemohou uvěřit. Poznali McCrae jako slušného člověka se společenskými způsoby a chováním na které nejsou od ostatních občanů zvyklí. Zástupce velvyslanectví USA se na mé pozvání k jednání soudu dostavil, ale k vyhlášení rozsudku po 90 minutové přestávce už nebyl přítomen.

Nemohl jsem se ubránit vzpomínce na 50.léta, kdy v této budově byla souzena dr. Milada Horáková, mnoho se nezměnilo, jen na místě dr. Horákové stál McCrae. Dost možná, VSP_McCrae_10_080212že by soudce JUDr. Jiří Lněnička vyslovil tehdy ještě tvrdší tresty než JUDr. Urválek…?! Připomínám moji stížnost na JUDr. Jiřího Lněničku ze dne 30.8.2009, kdy také došlo soudc Lněničkou k porušení práva na spravedlivý proces policisty Martina Barkóziho, kterého jsme později společným úsilím dokázali osvobodit. Poprvé jsem se také setkal, po stovkách soudů, kdy soudce požadoval prokázání totožnosti od pracovníků médií na veřejném soudním jednání, kterým povolil fotografování a pořizování videozáznamů. Bohužel už jsem nestihl se ho přímo zeptat na základě jakého zákona či předpisu tak učinil?! Zmizel velmi rychle i s celým senátem (jako uličníci, přistiženi při činu). Nicméně jsem ještě stačil připomenout, že soudní jednání bylo inkvizicí a žádným spravedlivým soudem. ČT byla přítomna, pilně natáčela, podobně jako na předešlém TV PRIMA, ale odpovídající prostor této vážné kauze nevěnovaly…?! Jen některá tištěná média přinesla krátkou, „zastrčenou“ zprávu…?!

Několik ukázek argumentů obhajoby, které zazněly před soudem - soudce JUDr. JIří Lněnička neshledal žádné závažnými! Dle vyjádření obhájce odsouzeného je podobných argumentů asi 50!!!

1) Ze zbraně bylo vystřeleno 66 nábojů, každá nábojnice zanechala jiné stopy, přesto znalci a soudu stačila jedna nalezená nábojnice jako důkaz!
2) McCray byl 4 měsíce bez léků, které mu lékař předepsal na srdce k dennímu užívání!
3) Soud odmítl výslech velitele policistů zajišťujích stopy!
4) Jak se dle svědků mohla blýskat zbraň, když byla černá!
5) McCray neustále požadoval přítomnost svého advokáta při výsleších. Byl mu k dispozici až po několika výsleších!
6) Žádné video z nezákonné prohlídky bytu, která proběhla bez účasti McCray, není k dispozici!
7) Domovní prohlídka proběhla v době, kdy nikdo nebyl ještě obviněn!
8) Právo na nedotknutelnost a ochranu obydlí patří k základním lidským právům - viz čl. 12 LPS

9) Povolena jen jedna laboratoř!

10) Byl použit agent provokatér!

11) Soud paušálně odmítl důkazy ve prospěch obviněného např. Výslech policisty, dalších hostů v baru Ještěrka, zejména hluchoněmých hostů!

12) Poškozený měl zásadní konflikty s Bulhary!

13) Nezajištěné pachové stopy v baru Ještěrka, na které bylo obhájcem upozorňováno!

14) Odmítnutí důkazů, zda při domovní prohlídce bylo nalezeno co uváděno!

15) První soudní tlumočník neměl akreditaci!

16) McCray byl k výslechům převážen s páskou na očích!

 

Mimochodem jak se mohli k smrti pohádat Američan, nehovořící česky, se svoji údajnou obětí, Čechem, nehovořícím anglicky...?!


Zvukové záznamy ze dne 8.2.2012 u VS Praha:

Vystoupení Gilberta Fergusona McCrae před začátkem soudního jednání

Vyjádření Gilberta Fergusona McCrae

Odvolání a závěrečná řeč obhájce McCrae Mgr. Jiřího Slováčka – doporučuji poslech celého záznamu!!!

Rozhodnutí soudce JUDr. Jiřího Lněničky

Vyjádření Mgr. Jiřího Slováčka pro média

FOTOGALERIE

Zkrácená anglická verze článku

Uvádím odkazy na tři aktuální články pana Tomáše Peciny. Bohužel si podobné komentáře nepřečtete a neposlechnete ve veřejnoprávních médiích:

Akce Lotta aneb Policie odhalila další strašlivé zločiny veřejných nepřátel

Stalo se dlouho očekávané a policie obvinila patnáct aktivistek organisace Resistance Women Unity (RWU) z celkem třinácti skutků, před jejichž závažností bledne i čin Olgy Hepnarové, o miliardových úplatcích za pražskou čističku odpadních vod, kausu Pandurů nebo Mosteckou uhelnou ani nemluvě. …

Rozsudek Strasser II

… Ano, oba soudci běžně řeší vykradené byty, hospodské rvačky, neodvedená cla a drobné úvěrové podvody, historická materie podobného druhu je jim vzdálena a podle toho příslušné pasáže rozsudků vypadají, zvlášť když byli odkázáni na odborné vědomosti znalce Ivo Svobody, jehož jedinou odborností je, jak si namastit na účet státního rozpočtu kapsu (pokud můžeme odhadovat z počtu posudků a jejich ceny, jen za loňský první máj tento znalec inkasoval za svou copy&paste tvorbu přes dvě stě tisíc korun). ...

Kníže Kinský uspěl ve Štrasburku

Kausa Kinský se vrací k českým soudům poté, co Evropský soud pro lidská práva částečně vyhověl stížnosti Františka Oldřicha knížete Kinského a judikoval, že postupem českých státních orgánů došlo k porušení jeho práva na spravedlivý proces ve smyslu čl. 6 odst. 1 Úmluvy. Přiznána jeho synovi, jenž po smrti knížete nastoupil do řízení na jeho místo, byla pouze symbolická satisfakce ve výši 10 tisíc euro, avšak četba štrasburského rozsudku, zejména v jeho narativní části, vede k otázce, zda je tu skutečně řeč o středoevropském státu, který se dožaduje, aby byl svými občany i cizinou považován za stát právní, anebo o postup orgánů některého středoamerického banánistanu. …

 

Jan Šinágl, 12.2.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-5 #2 Martin Skala 2012-02-16 16:19
Do třetice pane Šinágl....cítít e sde asi jako velký Robin Hood nebo jak to nazvat, ale občana usa , který kvůli opilecké hádce střelil dalšího člověka pistolí do hlavy.. přirovnáváte k případu Milady Horákové?To je opravdu šílenství!Asi jste vážně nemocen a nebo provokatér BIS, jinač to není možné.A myslíte si pane Šinágl, že by jste si mohl v USA u soudu hulákat, jaký tam mají bordel?
+1 #1 Martin Skala 2012-02-15 06:47
ad.Kinský citace Wikipedie.cz
František Oldřich Kinský








O politikovi a diplomatovi žijícím v 17. století pojednává článek František Oldřich Kinský (1634-1699).

František Oldřich XI. kníže Kinský ze Vchynic a Tetova (německy Franz Ulrich Johannes Clemens Christophorus Antonius Bonaventura Maria 11. Fürst Kinsky von Wchinitz und Tettau) (7. října 1936, Vídeň – 2. dubna 2009, Buenos Aires) byl člen rodu Kinských, který od roku 2001 žádal po České republice navrácení majetku za zhruba 40 miliard Kč, které měl vlastnit v době druhé světové války. Měl rakouské, argentinské a české občanství.

Jeho otec Ulrich Ferdinand Kinsky (Oldřich Ferdinand Kinský) byl československý občan německé národnosti, významný představitel Sudetoněmecké strany. Po odstoupení Sudet Německu se 20. listopadu 1938 stal na základě smlouvy s Německem německým občanem. Zemřel 19. prosince 1938 ve Vídni.

Jeho matka Mathilde, taktéž československá občanka německé národnosti, která se také stala německou občankou, vycestovala na německý pas 2. února 1940 i se synem do Argentiny, kde František Oldřich žil v Buenos Aires až do své smrti.

František Oldřich Kinský se domáhal majetku, který měl vlastnit v době druhé světové války. Tvrdil, že ho zdědil po svém pradědovi Ferdinandu Bonaventurovi Kinském, který zemřel v roce 1904, a prastrýci Karlu Kinském, který zemřel roku 1919. Tento způsob dědictví byl ale v Československu zrušen už v roce 1924.[zdroj?]Ús tavní soud České republiky v listopadu 2005 rozhodl, že majetky zabavené před 25. únorem 1948 nelze podobným způsobem vymáhat. František Oldřich tím ztratil možnost se soudit v desítkách žalob o tento majetek. Městský soud v Praze 26. ledna 2007 rozhodl, že František Oldřich Kinský má také české občanství. Důsledky tohoto rozhodnutí na vymáhání majetku jsou nejasné.
Konec citace

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)