Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus_Fedotov_Puskinova_medaile

Nekompromisní jednání německé policie při vyšetřování bývalého presidenta Christiana Wulffa!

… Následující řádky budou pěkná chlívárna, číst jen na vlastní nebezpečí: ale nelze si to odpustit. Zpráva serveru Lidovky.cz: „Ruský president Dimitrij Medvěděv udělil vysoké státní vyznamenání syrskému spisovateli, který se v minulosti netajil podporou mezinárodního terorismu. Ali Ukla Ursan, čerstvý nositel ruské Puškinovy medaile, v září 2001 schvaloval teroristické útoky na New York a Washington.“ Chlívek si dovoluje dodat: Puškinovu medaili od ruského presidenta (tehdy se jmenoval Vladimír Putin), dostal před pěti lety president český, jakýsi Václav Klaus. Co myslíte, vrátí ji? …

 

… Revoluce 1989 definitivně skončila. Na Hrad bude s vysokou pravděpodobností zvolen buď bývalý kariérní komunista, nebo člověk, jemuž je přítomnost KSČM v nějaké budoucí vládě v podstatě sympatická. Nicméně revoluce opravdu symbolicky skončila: Bagry a drapáky se zakously do budovy bývalého Rudého práva, tiskového orgánu KSČ. Chlívek slaví. … Rozhodně by presidentem neměl být někdo, jehož životní a politické zkušenosti jsou prostě malé. Jak napsal před nějakým časem  na svém webu senátor Jaromír Štětina: „Při minulých volbách jsem volil Jana Švejnara proti Václavu Klausovi, ale proti Jiřímu Dienstbierovi bych volil Václava Klause.“

Z článku Petr Nečas ustupuje Moskvě, LN 28.2.2012, Petr Kamberský.

Co dodat, snad jen to, že Václav Klaus Puškinovu medaili určitě Putinovi nehodí k nohám, na to je příliš velký služebník Moskvy a malý pán. To si mohl blahé paměti dovolit jen president Václav Havel v souvislosti s jiným vyznamenáním, uděleným mu v SRN. Také je třeba připomenout, že Václav Klaus nedávno pohrozil vrácením ceny Nadace Konráda Adenauera. Údajně proto, že byla proti účasti předsedy strany svobodných Petra Macha na konferenci, které poskytla záštitu. Dle jejího vyjádření už měla dostatek účastníků. To není nic jiného, než  ubohé vydírání a další ukázkou malosti Václava Klause. Škoda, že není Petr Mach terorista, pak by Nadace Konráda Adenauera tento „problém“ jistě neměla. Nepochybně bude Václav Klaus patřit k prvním gratulantům "novému" ruskému presidentovi Putinovi.

Mimochodem Václavu Klausovi nebyla nikdy udělena oficiální cena Nadace Konráda Adenauera, pouze druh umělecké medaile jejím dřívějším ředitelem, který Klause zvlášť uznával. Není tedy vůbec nic cenného vracet, z přebohaté sbírky vyznamenání Václava Klause. V podstatě, v porovnání s hodnotou skutečné ceny, jde o  bezcennou medaili se symbolickým významem. Takže prezident Václav Klaus nejenom veřejně krade, ale už i veřejně lže – a vydírá!

Volby v Rusku proběhly tentokrát z velké části demokraticky, volební kampaň zcela jistě ne. Veřejnoprávní média doslova znásilnila voliče, především na venkově, pro které jsou jediným zdrojem informací. Proto Putin nevyhraje či jen těsně v Moskvě a Petrohradu, kde jsou lidé daleko lépe informováni. To, že Putin vyhlašuje veřejně výsledek voleb ještě před jejich ukončením jen ukazuje jeho charakter, stejně jako to, že si udělal volební kampaň za státní peníze, čili je v podstatě nestydatě a veřejně ukradl. Další ruský "car", žádný demokrat, ale duší a způsoby stále „bývalý“ příslušník KGB či FSB. To nevěští nic dobrého pro Rusko, ani pro nás a pro Evropu. Je otázkou, co je pro Rusko v této době lepší, občanská společnost se teprve vytváří. Věřme, že to bude poslední volební vítězství Putina. Možná toto volební období ani nedokončí...? Kéž by!

Je také nutno dodat, že Nobelovu cenu udělenou bezpochyby mnoha významným osobnostem, obdržel také jeden  terorista – Jásir Arafat! Žádný její nositel, pokud vím, ji tehdy na protest nevrátil? Přijal ji bez protestů i president USA Barack Obama. Snad nedostal Puškinovu medaili při návštěvě Moskvy i on…?!

Poté co ztratil bývalý president SRN Christian Wulff odstoupením z funkce imunitu, byla okamžitě provedena prohlídka jeho bytu, zajištěny data z jeho počítače, jeho mobilních telefonů a další písemné materiály. Vyšetřování se odhaduje na cca šest měsíců. Bude-li 52 letý Wulff obviněn a odsouzen, přijde o doživotní rentu ve výši 199.000,-Euro ročně, za vykonávání presidentského úřadu po dobu pouhých 600 dní. Kvúli jeho nemravnému chování se v anketě pro odebrání jeho apanáže vyslovilo už 155.000 občanů SRN. Umíte si představit, že by takovéhoto příkladného, nezávislého jednání, byla schopna i PČR…?!

Putin_a_guberntor_ruska_kulturaPřipojuji dvě fotografie, které mají co se kultury týče více společného, než mnozí tuší. Všimněte si těch bot ruského presidenta Putina, opravdu dělnické, tu teplákovouPles_v_Opere soupravu a tenisky pana gubernátora už raději nekomentuji – inu „ruská kultura“ „in natura“. Naštěstí se toho car Mikuláš nedožil.

Druhá fotografie je z Plesu v Opeře v Praze, kdy vchod připomínal Hollywood a udělování Oscarů. Jsme opravdu světoví, nic svého už pomalu nemáme, tak si na světovost hrajeme importem „světovosti“ čímž světu ukazujeme jen svoji malost a provinciálnost. Slova primátora Svobody o časech za císaře Rudolfa II, o kulturním, uměleckém a vědeckém centru Prahy v tehdejší době, čímž chtěl umocnit význam tohoto plesu, jsou poněkud trapná. Obávám se, že o skutečné noblese a způsobech tomu odpovídajících, netušila většina účastníků plesu zhola nic. Je to v podstatě o stejné „kultuře“ jako v Rusku – někde ji „zabalí“ do bot a tenisek a někde do drahých rób a imitací Oscarových soch u vchodu. Vnitřek je prázdný, dutý a bezobsažný. Stačí trochu vodky či koňaku a po pár skelničkách si budou obě „kultury“ zcela jistě dobře rozumět. Čímž se vůbec nechci dotknout těch několika málo hostů ve Státní  Opeře, kteří ví co je to slušnost, noblesa a dobré vychování.

Úpadek morálních hodnot je celosvětový. Víme, co jejich úpadek vždy předznamenal a jaké měl v minulosti  následky. Člověk se vůbec nezměnil. Je naivní si myslet, že mír a svoboda jsou už na věky věků jisté. Vždy je třeba o ně usilovat.  Pokud ne, přijde vláda amorálnosti a všehoschopných s logickými následky. Lidé si uvědomí potřebu morálních a mravních hodnost až když projdou zkušeností velké krize, tedy i války, bohužel. Ta může nastat velmi rychle. Příliš neschopných a všehoschopných se snaží „vládnout“, resp. ovládat druhé, místo sloužit. Příliš mnoho vlastní příliš, aniž by dalo společnosti odpovídající protihodnotu. To je natrvalo neudržitelné. Čím později se společnost probudí, tím horší budou následky. Pokud už nemá ani vůli k probuzení a dobrovolně čeká na nejhorší, tak to nejhorší přijde zcela jistě a nemusí už to trvat vůbec dlouho.

Při vší té hrůze všude okolo nás věřím, že ta potřebná vůle zde stále ještě je. Měla by být co nejdříve projevena a s její pomocí „vygenerovat“ na odpovědná místa ve společnosti ty nejlepší a nejschopnější z nás. Je nejvyšší čas!

 

Jan Šinágl, 4.3.2012

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #6 Pavel K. 2012-03-06 17:46
Zdá se, že Klaus je prvním státníkem, který chce mít svůj památník ještě zaživa.
On si jej však postavil už svou slavnou kupónovou privatizací a dalšími činy, jimiž umožnil rozkradení veškerého státního majetku.
Teď si ještě chce založit svůj institut.
Nechce náhodou mít také Letné svůj pomník, jako jeho slavný předchůdce?
Aby zas bylo co odstřelovat!

parlamentnilisty.cz/.../...
0 #5 Julius 2012-03-06 10:24
Pane Šinágl každopádně se Vás nesnažím urazit, jen trochu šťouchám..Svoje jméno neuvádím z obav, ale prostě nevisím na každém nároží. Když píši našim poslancům, tak se podepisuji celým jménem. Ono tady jde o tu objektivitu kritizovaného prostředí a lidí.. Lidi už nejsou tak zmatený, jak před několika lety ještě...Odhalov at pravdu je těžké, dnes možná horší než si myslíme a to jsme po roce 1990 vůbec nedoufali, že by se to mohlo vrátit... Vrátilo.
0 #4 Jan Šinagl 2012-03-06 10:00
Nedivím se, pane Juliusi, že neuvádíte své celé jméno. Bohužel nemohu řešit sám všechny problémy světa a za všechny. Snažím se pomáhat řešit problémy tam kde žiji, způsobem, který považuji za efektivní a smyslplný. Nic Vám nebrání, aby jste to zkusil také. Dosáhnete-li vyšší kvality zpravodajství než je tomu u mne, rád Vám pogratuluji či budu pomáhat.
+1 #3 Julius 2012-03-06 09:53
Autor už jde po V.Klausovi jako slepice po flusu jen co je pravda...už to dotahujete na úroveň jako jakýsi pan Pehe. Pravdoláskař a manipulátor, totální paranoik z Václava Klause a hlásná trouba rozvracečství našeho státu vyškolená v sionisty ovládaných USA...Neboje, neopisuji z Rudého Práva roku 1983.. to jen otevírám oči a uši, cestuji, debatuji a vnímám..a to stačí. Buďte nezávislý, když chcete být, ale taky tak pište a o všem ! Témat o kterých se mlčí a nesmí se jich pomalu ani dotknout, je hromada nepřeberná ! Vemte to taky z druhý strany ! Je po pietě a ,, tryzně'' za Václava Havla - ,,už můžeme''... trochu tady té pozornosti co ? Něco o ,, Federálním '' rezervním systému USA taky ne ??? To je pane hlína ! Máte odvahu ? Pište !
0 #2 Karel Mrzílek 2012-03-05 23:01
Už při volbě bylo jasno kdo koho tam za každou cenu dotlačuje a chce mít. Jsou to vítězství podvodná, kde čas potvrzuje, že to národ zase odnáší. Je to naše tradice neumět se postavit čelem, zaujímat jenom postoje. Ale v Rusku možná od západu svítá. Mohl by to být opět náš vzor.
+2 #1 Pavel K. 2012-03-04 18:34
Ples prominentů

Pavel Havlíček Kralupský

Jó,tam v pekle,tam se žije,
celý den se jí a pije.
Až na to čertů rojení
klienti jsou spokojení.
Vždyť kdo přišel,zaplatil,
zpět se nikdy nevrátil.

Dnes se koná u všech čertů
veliký ples prominentů.
U pekelných bran už stráže
odbavují ekvipáže.
Všude plno drahých aut,
začíná pekelný raut.

Poslanci a senátoři,
zákonů deformátoři,
nedělá s ničím orace,
novodobá honorace.
Tenkrát jsme tančili na hrobě
v památníku na Vítkově,
proč v samotném pekle dnes
neuspořádat si ples ?

Vlní se ve víru tance
oslnivá elegance,
záře zlata,diamantů,
stoly plné proviantu,
nikdo pravdu nechce znát,
že pýcha předchází pád.

V rytmu swingu hudba hraje,
k svému konci však vše zraje.
Je půlnoc.Vtom blesk a hrom,
pekelný se ozve zvon,
děsivý řve ďábla hlas,
skončil už váš šťastný čas !

A v mžiku roj pekelných ďasů
rozpráší tu zpupnou chasu,
zas a zas se na ni vrhá,
na kusy těla roztrhá.
Ve chvíli se v kotlích škvaří
mafiáni mladí,staří.
Celebrity,elita.
Teď z nich budou jelita.

Už se vrací král všech běsů
sám šéf pekel v Mercedesu.
A tak skončil u všech čertů
veliký ples prominentů.
Jen ozvěnou v pekla sférách
doznívá smích Lucifera:
Správně jste se dostali,
kam vás všichni poslali !

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)