Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PLH_Bergersdorf_Kennel_270312

Bylo zřejmé, že je nutno počítat v budoucnosti s odhalením ještě mnoha masových hrobů v naší zemi a že toto téma bude Česko ještě dlouho zaměstnávat. Bergersdorf jePLH_prg_avers_270312 pravděpodobně teprve začátek. Další večer autorského čtení se uskuteční v Dobroníně. Paní Kennel řekla, že počítá se vším. ...

To, že Stanovy našeho sdružení neuznávají platnost tzv. Benešových dekretů, nesmí z pohledu právě převažujících právních názorů a zásad, hrát žádnou roli pro povolení oficiální činnosti našeho sdružení – ve jménu spravedlnosti jak z doby minulé, tak dnešní a budoucí!

 

V plně obsazeném přednáškovém sále Pražského literárního domu se včera, za přítomnosti tlumočníků a zástupců českých a německých médií, konala pozoruhodná akce, s následnou diskusí ke stále ještě aktuálnímu tématu vyhnání Sudetských Němců. Německá autorka Herma Kennel přečetla působivé a výstižné části ze své knihy BERGERSDORF, která se nezaměřuje pouze na kruté činy z léta 1945, ale převážně na nevědomostí poznamenané události všedního života v jihlavském jazykovém ostrově, v době před vyhnáním.  Na základě důkladného výzkumu autorky, aniž by to bylo jejím záměrem, mohl být objeven hromadný hrob Němců v Dobroníně. „To je pro mne stále zázrak“, řekla autorka. Dále řekla, jak jí to stálo mnoho sil a přemáhání popisovat kruté události. Dokonce uvažovala určitá místa v knize i vyškrtnout. Konečné rozhodnutí ponechala na vydavateli. Z mnoha novin se dozvěděla, že nejistota rodinných příslušníků po obětech je to nejhorší. Traumatizující zážitky a ztráta domova zůstávají celoživotní bolestí. V publiku se nacházeli zástupci všech generací. Vedle paní Kennel se pódiové diskuse zúčastnili: Luděk Navara, novinář MFD, Viktor Bezdíček, redaktor nakl. PASEKA a Ondřej Matějka z ANTIKOMPLEX o.s., jako moderátor. Několik slov řekl vedoucí sudetoněmecké kanceláře v Praze pan Peter Barton - o přípravách českého vydání knihy BERGERSDORF. Níže jsou odkazy na zvukové záznamy celého večera včetně fotografií. Akce byla podpořena hl. m. Praha, nakl. PASEKA jakož i Nadací Konráda Adenauera. Rekace těch, co knihu už četli byly velmi positivní. Po skončení bylo ještě dlouho diskutováno mezi účastníky panelové diskuse a návštěvníky hovořících jak jen česky, tak jen německy, kdy mnozí ovládali oba jazyky. Bylo zřejmé, že je nutno počítat v budoucnosti s odhalením ještě mnoha masových hrobů v naší zemi a že toto téma bude Česko ještě dlouho zaměstnávat. Bergersdorf je pravděpodobně teprve začátek. Další večer autorského čtení se uskuteční v Dobroníně. Paní Kennel řekla, že počítá se vším.

Úvod v českém jazyce

Autorské čtení Hermy Kennelové v německém jazyce

Vystoupení Luďka Navary v českém jazyce

Diskuse v českém a německém jazyce


FOTOGALERIE

POZVÁNKA

Jako člen předsednictva „Sudetoněmecké krajanské sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku“ v České republice“, jsem měl možnost také pozdravit vedoucího Sudetoněmecké kanceláře v Praze pana Petra Bartona. Při této příležitosti jsem vyjádřil naději na naši budoucí úspěšnou spolupráci, po ukončení našeho soudního sporu s ministerstvem vnitra ČR ve věci uznání našeho občanského sdružení. Čeká nás mnoho práce a my budeme rádi za jakoukoliv pomoc. Stále více nás oslovují lidé s německými kořeny i Češi z domova a ze zahraničí, kteří projevují zájem o členství v našem sdružení. To bude možné teprve tehdy, až bude soudem účelové a nezákonné blokování ze strany MV ČR, zrušeno. Rozsudek v tomto duchu očekáváme na jaře t.r. Jsme optimisté, protože právo a Ústava naší země je na naší straně. To, že Stanovy našeho sdružení neuznávají platnost tzv. Benešových dekretů, nesmí z pohledu právě převažujících právních názorů a zásad, hrát žádnou roli pro povolení oficiální činnosti našeho sdružení – ve jménu spravedlnosti jak z doby minulé, tak dnešní a budoucí!

 

Jan Šinágl, 28.3.2012

 

„Žijeme ve dvojích dějinách, v těch co se nám zdají, a v těch, jaké skutečné byly.“

Karel Bartošek


„Strach je vůbec nejsilnější hybnou silou tohoto národa.“

Walter Koch, německý velvyslanec v Praze o Češích


„Naše neštěstí začalo zánikem starého Rakouska.“

Emil Hácha


„Státník, který se dopustil tolika chyb jako Beneš, má v zájmu vlastního národa  přímo povinnost odejít z vysoké politiky.“

Édouard Daladier ke Štefanu Osuskému 2.10.1939


„Soudobé dějiny jsou infikovány lží jako děvka syfilidou.“

Arthur Schopenhauer

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

-1 #19 Belmondo 2012-04-11 18:43
[quote . To, že jsem za to napadán, mne nepřekvapuje. Jen to potvrzuje správnost mé cesty. S tím jsem počítal a počítám. O Canarisově úsilí, který podnikal kroky proti Hitlerovi a snažil se na poslední chvíli podpořit snahy o autonomii Sudetských Němců a zabránit tak přepadení Československa, si od českých historiků těžko kdy něco přečtete, stejně tak jako o tom, že K.H.Frank, po atentátu na Heydricha, osobně intervenoval u Hitlera proti popravě 10.000 Čechů...
S valnou částí Vašeho dnešního příspěvku mohu souhlasit, protože jsem přesvědčen, že kdyby nebylo nacizmu a Hitlera s jeho nejbližšími "spolupracovník y" mohl být svět jinde než dnes. Nacizmus přinesl společně s komunismem největší morální devastaci lidstva.
Pokud uvádíte Canarisovy "zásluhy", kdy dával přednost autonomii sudetských Němců před válkou, bylo jenom rozumné myšlení zkušeného vojáka a špiona. Ano, tímto aktem zachránil v roce 1938 možná tisíce lidských životů, které však stejně přišly nazmar v následujících letech.
To, že K.H.Frank přesvědčil Hitlera, aby nedošlo k vraždě 10.000 Čechů a místo této vraždy nabídl vyhlazení Lidic a vyvraždění jejich obyvatel. Co následovalo dále víme a přineslo stejně obrovské oběti při Heydrichyádě. Mimochodem K.H.Frank potřeboval české dělnictvo pro práci ve zbrojním průmyslu a byl si vědom, že masová poprava 10.000 lidí by mohla způsobit větší nárůst odporu vůči Němcům, kteří potřebovali české lidi ždímat do úpadku, po vyhrané válce Německem, by se jich stejně zbavili v koncentrácích nebo přesunem na Sibiř.
To, že žijeme ve dvojích dějinách všichni víme, protože to bylo, je a bude. Výklad dějin bude bohužel vždy takový, aby vyhovoval vládnoucí mašinérii.
Německo se dnes stává vedoucí velmocí v Evropě a prakticky to co nedokázal Vilém II ani Hitler se daří dnes mírovou cestou, t.j. získat prostor a odbytiště pro Německo. Myslím, že je to dobré řešení pro lidi.
+3 #18 Karel Adler 2012-04-10 20:15
Zábavné, tedy podpisy k popravám lidí nejsou od K.H. Franka nebyly dostatečným důvodem, aby si "zatančil konopné fandango". Argument, že nenechal Teppichfressera pozabíjet deset tisíc dělníků pro zbrojovky a jejich rodinných příslušníků, je tak zvrácený , že by se mi chtělo zvracet. Z vás. Canaris si dělal tvrdé bobky z toho, že se přeci jen Československo bude bránit a jeho vcelku nevyhnutelná následná porážka bude příliš drahá. Kromě toho, on byl špion ve starém, svého druhu solidním stylu, ne jako Heydrich a další, kdo se pokusili při všesokolském sletu 1938 zavraždit prezidenta Beneše a špičky Sokola.
Autonomie, ve stylu švýcarských kantonů, byla českým Němcům přislíbena, až bude republika v takovém stavu, aby byla udržitelná. Tedy, jde o to, že politika je uměním možného a podobné uspořádání je nemožné, pokud menšina odmítne od samého počátku a po celou dobu odmítá státní svrchovanost země, tedy to, co celých 20 let čeští Němci až na vzácné výjimky dělali. Masaryk nutný čas odhadoval na nějakých 50 let. Tolik první republika bohužel k dispozici neměla, jistě víte, proč.
Nenávistná politika první republiky je nesmysl, v Goebbelsově stylu vámi stokrát opakované lži, o které doufáte, že bude přijata za pravdu. Jen neponechala Němcům na svém území privilegované postavení a požadovala, aby lidé placení ze státních peněz vedli doklady a komunikovali s dalšími úřady v češtině. To snad nějaký echtgermán může odmítnout, ale chtěl to už Badeni roku 1891.

[quote name="Jan Šinagl"]
+4 #17 martin 2012-04-10 19:58
[quote name="Jan Šinagl"]Bohužel opět dokazujete,že jste primitivní cvok.Který si hraje na disidenta.Od p.Adlera dostáváte konkrétní argumenty a zase místo debaty, jen urážíte.Vy jste hrozné boží hovado, jinak to nejde napsat.Oni vás švýcaři v čele s tím Wartburkem za vaši podvratnou činnost platí?
-5 #16 Jan Šinagl 2012-04-10 18:15
Bohužel opět dokazujete, jak toho stále málo víte o našich dějinách v tomto ohledu, jak jsou Vaše myšlení a Vaše projevy ovlivněny prostředím, kde jste po většinu života žil. Za tohoto stavu jakákoliv jiná argumentace pozbývá smyslu. Těžko kdy budete schopen přijmout jiný pohled. Kdo si přečte publikace Adriana von Arburga, či poslechne video Alfreda de Zayase, a je schopen nepodjatého uvažování, má ve věci poměrně rychle jasno. Vina je vždy konkrétní. Kdo ztotožňuje sudetské Němce s nacisty a fašisty toho ještě hodně neví. V drtivé většině to byli skuteční vlastenci a patrioti, které zneužil Hitler. Příliš mu důvěřovali poté, co byli nenávistnou politikou první republiky cíleně vháněni do náručí Hitlera, kterého vnímali jako „osvoboditele“ od Čechů. Tvořili 50% národního důchodu jako 1/3 obyvatelstva, sudetoněmecké území bylo nejprůmyslovějš í částí Rakousko-Uhersk a. Požadavek autonomie byl naprosto legitimní. Byl jim slíben jak Wilsonem, tak Masarykem, jako podmínka vzniku Československa (1/3 obyvatelstva se do názvu země nedostala…). Poté, co byli od nás vyhnáni, pomohli rozhodným způsobem k rozkvětu severního Rakouska a Bavorska. Na kdysi prosperujícím území, ze kterého ekonomicky, kulturně a mravně prosperovala celá zem, dnes naleznete jen smutné, vypovídající torzo, kde je vysoká nezaměstnanost, kriminalita a kde má policie a soudy jednu z nejhorších pověstí. Vztah k zemi se rodí staletími, nemohou ho mít ti, co zde žijí pár let a už vůbec ne ti, kteří přišli jen rabovat a krást hodnoty, co vytvořili jiní. Vadili Rusům, samozřejmě i komunistům, Beneš rád vyhověl jak komunistům, tak Moskvě. Volební hlasy sudetských Němců by komunistům vítězné volby neumožnily. Mohli dnes tvořit páteř naší země, stejně jako německy hovořící část Švýcarska. To, že přes všechno to bezpráví mají stále vstřícný vztah ke své rodné zemi, který projevují i činy, je obdivuhodné, stejně tak jako je odsouzeníhodné, jak se naše země stále k nim chová. Právě proto, že se nechci stydět za to, že jsem Čech, snažím se pomoci alespoň trochu napravit tuto donebevolající nespravedlnost. To, že jsem za to napadán, mne nepřekvapuje. Jen to potvrzuje správnost mé cesty. S tím jsem počítal a počítám. O Canarisově úsilí, který podnikal kroky proti Hitlerovi a snažil se na poslední chvíli podpořit snahy o autonomii Sudetských Němců a zabránit tak přepadení Československa, si od českých historiků těžko kdy něco přečtete, stejně tak jako o tom, že K.H.Frank, po atentátu na Heydricha, osobně intervenoval u Hitlera proti popravě 10.000 Čechů...
„Žijeme ve dvojích dějinách, v těch co se nám zdají, a v těch, jaké skutečné byly.“
Karel Bartošek
+5 #15 Karel Adler 2012-04-10 16:00
Proměny českého pohraničí byly dílem komunistů, vyhnání Němců k tomu zas až tak zásadní nebylo, protože bolševici by Němce usazené v pohraničním pásmu stejně vyexpedovali, patrně do vnitrozemí. To, že se Československo octlo na východě, bylo dáno tím, že Francie před válkou své spojenecké závazky odmítla dodržet a tlak na předválečné československé představitele ze strany mnoha západních politiků, aby se smířili s Mnichovskou dohodou, byl drtivý a všeobecně známý. Takže se (dnes víme, že hloupě) důvěřovalo pomoci od Rusů a tím byli legitimizováni i českoslovenští komunisté (nebýt německého útoku na Československo, nebylo by došlo k tak vysokým volebním ziskům komunistů v roce 1946). Tvrzení, že nebýt odsunu Němců, nedošlo by k únoru 1948 je absurdní, uvědomíme-li si, že zde kdysi bývala jistá NDR, tedy část Německa ovládaná německými komunisty (a okupovaná ruskou armádou). Takže přítomnost německé menšiny by bolševizaci Československa nezabránila, jen by vedla po roce 1990 (nebo kdy by bolševismus při takovém hypotetickém scénáři krachnul) k potížím nejen mezi Čechy a Slováky, ale i k opětným potížím s Němci.
Co se vaší objektivity a nepodjatosti týká, je limitně blízká nule, jen je holt vychýlená k Henleinovcům a nacistovi Posseltovi. Historie není ani spravedlivá, ani příliš laskavá, prolitá krev je, poeticky řečeno, "lepidlem dějin". Vzhledem k postojům Němců na území českých zemí, kdy odmítli uznat Čechy za rovnoprávné, se dá říct, že k odsunu bylo založeno už po odmítnutí Badeniho jazykových nařízení 1897 a po všech opakovaných útocích Němců proti Čechům nejprve v rámci Rakousko-Uhersk é monarchie, později v rámci Republiky Československé. Ještě by mne ale zajímal váš názor na osobu Karla Hermanna Franka, jestli přiznáte čechoslovákům právo jej po válce soudit a pověsit?


Cituji Jan Šinagl:
„Vysídlení Němců a proměny českého pohraničí II.1“
-7 #14 Jan Šinagl 2012-04-10 15:15
Zdá se, že jste dost podjatý, pane Adlere, když při pokusu o věcné hodnocení máte potřebu i útočit a napadat autora názoru, který není Vaším. Na rozdíl od Vás nespoléhám jen na oficiální politická rozhodnutí, pohledy a „fakta“ (ne)závislých historiků. Doporučuji např. „Vysídlení Němců a proměny českého pohraničí II.1“ (Duben – srpen/září 1945) a II.3 (Akty hromadného násilí v roce 1945 a jejich vyšetřování). Autor švýcarský historik Adrian von Arburg a kolektiv. Celkem 7 dílů a tisíce stran. Začly vycházet loni, částečně za peníze autorů. Není to zrovna „literatura“, která by byla žádána, vítána natož podporována českou stranou. Pravda a spravedlnost to mají někdy české. Přesvědčit většinu, které po generace, i po listopadu 1989, byly a jsou stále zamlčovány otřesná fakta a objektivní informace, je někdy zhola nemožné, ale lidsky pochopitelné.
+5 #13 Karel Adler 2012-04-10 14:51
Co se data 4. března 1919 týká, to je zřejmě vaše fixní idea. Toho dne se skupina zfanatizovaných Velkoněmců v Kadani rozhodla využít demonstrace místních Němců a jeden z nich vystřelil po československém vojákovi, minul a vzápětí byl zastřelen vojínem Ženatým. Po dalším výstřelu z davu Němců zahájili palbu českoslovenští vojáci, nechtělo se jim nechat se zabít. Palbu z kulometu vedl tehdy idiot, který si neuvědomil nebo nedbal toho, že projektily odražené od dlažby mají stále ještě dostatečnou energii k usmrcení. Němci byli v té době ovlivěni mimo jiné i probíhající revolucí v Rusku nebo sousedním Bavorsku a rovněž se dožadovali práva volit do rakouského parlamentu, ten ale neměl již svrchovanost nad územím zemí české koruny. V těchto dnech - 27. února až 9. března 1919 navíc probíhala odluka československé a rakouské měny (Rakousko se pokoušelo svou inflaci vyvézt i do sousedních zemí a hospodářsky je tak oslabit), hranice Republiky Československé byly v té době uzavřeny a požadavek těchto voleb byla jednoznačná provokace z německé strany. Navíc to bylo už po střelbě v Doksech, kdy místní Něci soudili, že "Die neue Ordnung wird doch nicht ewig dauern" - Ten nový pořádek nebude trvat věčně a kde k vraždě československéh o legionáře došlo - nápad legionářů odpálit místní památník Josefu II. byl hloupý, ale zastřelit z davu jednoho z vojáků a myslet si, že to projde, to už byla vyslovená idiocie.
Němci v českých zemích byli snad pod vlivem přinejmenším propagandy, pokud ne tajných služeb vilémovského Německa už dost dlouho před první světovou válkou a odmítali loajalitu právnímu nástupci Českého království, totiž Republice Československé a následky tohoto rozhodnutí si mohli přičíst sami.


Cituji Jan Šinagl:
...I v nejnovějších učebnicích dějin je datum 4.3.1919 stále zamlčováno...
+4 #12 Karel Adler 2012-04-10 14:49
Těch 170.000 jste sebral kde? Dokonce ani na přesném počtu není shoda,českoněme cká komise historiků jej odhadla na 15.000 - 30.000 mrtvých. Do obětí odsunu nelze zahrnovat např. německé vojáky, kteří padli na frontě, lhostejno jestli na západní proti Britům a Američanům, nebo na východní proti Rusům (na obou s jistým malým "přicmrdáváním" z československé strany) ani ty, kdo byli právem sprovozeni ze světa jakožto zločinci (mezi oběťmi, jichž se má týkat jedna z pamětních desek, je rovněž "lékař" plukovník Dr. Träger člen SS a spolupachatel pokusů na lidech, to že byl místo řádného oběšení asi utlučen někde lopatou, je v jeho případě spíš bonus, uvláčení nebo trhání koňmi se v té době už v našich končinách neprovozovalo).

Cituji Jan Šinagl:
... uznávána kolektivní vina a odmítání odpovědnosti za smrt 170.000 nevinných dětí, žen a mužů...
+8 #11 Belmondo 2012-04-08 17:36
Cituji Jan Šinagl:
Pochybuji o smyslplné budoucnosti, je-li nedávná, zločinná minulost zamlčována, uznávána kolektivní vina a odmítání odpovědnosti za smrt 170.000 nevinných dětí, žen a mužů. I v nejnovějších učebnicích dějin je datum 4.3.1919 stále zamlčováno. Stavět spolupráci na zamlčeném zločinu, likvidaci etnika, čili genocidy, a nebýt schopen plně a otevřeně uznat konkrétně své zločiny, svoji vinu, omluvit se a činit vstřícné kroky, tak jak to činí SRN, je znakem nevyspělosti a malosti národa. Nevypořádání se s vlastní minulostí a pokračovat v zamlčování dějin, nemůže zůstat bez vlivu na budoucí spolupráci obou zemí. Édouard Daladier napsal Štefanu Osuskému 2.10.1939: „Státník, který se dopustil tolika chyb jako Beneš, má v zájmu vlastního národa přímo povinnost odejít z vysoké politiky.“ Současný „demokratický“ Parlament ho za jeho zločiny ještě vyznamenal zákonem Zasloužil se o stát. Není divu, že pro hlasovali i komunisté, kterým umožnil nástup k moci. Potom je i Parlament zločinný. J.Š.

Je zajímavé, že když jsou Vám předloženy argumenty k neplatnosti Mnichovské dohody, kterou v předcházejících textech obhajujete, tak přejdete do roku 1919. Tohle jste však již uváděl v předcházejícím bulletinu a byl jste upozorněn na fakta, že tyto záležitosti nebyly způsobeny jenom českou stranou. Pokud jde o likvidaci lidí, etnik atd. jak uvádíte, tak jste jaksi opoměl na politiku nacizmu, která ma na svědomí daleko více obětí než je 170.000. Jinak si prosím podrobně přečtěte text deklarace z 21.1.1997 a nechovejte se jako revanšista, který se snaží o rozdmýchávání další nenávisti mezi naším a Německým národem. Občané žijící ve Švýcarsku kroutí nad Vašimi výroky hlavou. Jinak opravdu Beneš, tak jako T.G.Masaryk se zasloužili o vznik Československa - státu Čechoslováků. Někteří sudetští Němci se Čechoslováky nechtěli stát a chtěli do Říše, to jim bylo po válce vítěznými mocnostmi umožněno, přestože byli poraženým národem.
+9 #10 martin 2012-04-08 10:23
Cituji Jan Šinagl:
Pochybuji o smyslplné budoucnosti, je-li nedávná, zločinná minulost zamlčována, uznávána kolektivní vina a odmítání odpovědnosti za smrt 170.000 nevinných dětí, žen a mužů. I v nejnovějších učebnicích dějin je datum 4.3.1919 stále zamlčováno. Stavět spolupráci na zamlčeném zločinu, likvidaci etnika, čili genocidy, a nebýt schopen plně a otevřeně uznat konkrétně své zločiny, svoji vinu, omluvit se a činit vstřícné kroky, tak jak to činí SRN, je znakem nevyspělosti a malosti národa. Nevypořádání se s vlastní minulostí a pokračovat v zamlčování dějin, nemůže zůstat bez vlivu na budoucí spolupráci obou zemí. Édouard Daladier napsal Štefanu Osuskému 2.10.1939: „Státník, který se dopustil tolika chyb jako Beneš, má v zájmu vlastního národa přímo povinnost odejít z vysoké politiky.“ Současný „demokratický“ Parlament ho za jeho zločiny ještě vyznamenal zákonem Zasloužil se o stát. Není divu, že pro hlasovali i komunisté, kterým umožnil nástup k moci. Potom je i Parlament zločinný. J.Š.

Já zase pochybuji o smysluplnosti vašich "článků".Pro blaho této země s nimi nic neděláte, spíš pravý opak opak!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)