Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KSP_MM_JS_program_210512

Veřejnost by jistě zajímalo, kdo z USA je nyní skutečným vlastníkem Agentury MM, kolik za ni bylo zaplaceno,   pokud vůbec, při její známé „kvalitě“? Svědčí o ní množství a návštěvnost koncertů jí pořádaných, resp. nekonaných či s malou návštěvností, která mnohdy vede k jejich zrušení na poslední chvíli? Obávám se, že se může opět jednat o další podvodné, účelové jednání Martina Michala. První jednání ve věci žaloby Agentury MM Praha s.r.o., Martina Michala, Heleny Vondráčkové, Mgr. Jany Gavlasové a Michaely Kocourkové proběhlo u KS Praha dne 21.5.2012 u samosoudce JUDr. Vojtěcha Cepla ml. Zvláštní, že mne žaluje právnická osoba i fyzické osoby najednou? Nejsem právník, tak to bude asi v pořádku v rámci zkráceného řízení a zefektivnění jednání. Fyzické osoby prostě vystupují jako právnické, resp. jako majitelé a zaměstnanci Agentury MM se kterou už dnes oficiálně nemají nic společného…?! Její dnešní majitel, majitelé či jejich zástupce se nedostavili, takže mi snad další žaloba, tentokrát z USA už nehrozí, ale kdo ví…?

Kupodivu se advokátka a současně též žalobkyně Mgr. Jana Gavlasová dostavila, tradičně žádný z dalších žalujících. Její vystoupení si můžete poslechnout na počátku zvukového záznamu celého jednání. Krátké a jasné vystoupení JUDr. Petra Kočího Ph.D. začíná od 26:15 minuty. Zajímavá byla argumentace advokátky Gavlasové ohledně srovnávání počtu mých TO a Agentury MM. Zřejmě jí podstatný rozdíl v jejich druhu a závažnosti obsahu s celospolečenským významem a dopadem, každému zřejmý, uniká, nebo je nad její chápání. Zajímavý byl také  požadavek, aby si soud vyžádal stanovisko MÚ Žebrák ohledně mé pověsti v bydlišti. Obávám se, že u mnohých obyvatel a i pana starosty po mém článku o skandálu ve věci Stroupinského potoka, nebude asi moc dobrá. Nemohu se zbavit dojmu, že zde nejde o to, jak jsem žalující „poškodil“, ale že jim vadím, jinak by museli žalovat např. i autora knihy SAGIHO skandálovník z roku 2006, kde si dovolím přiložit malou ukázku s názvem Šíleně smutný princ, aniž bych chtěl jakýmkoliv způsobem propagovat bulvár či se ho zastávat. Zřejmě toto „dílo“ přehlédli…?

MM_Tetzeli_PS_21-2012Mimochodem má existovat fotografie Martina Michala v uniformě kapitána čs. letectva? Jak by bylo potom možné,  že si Martin Michal vzal do kokpitu BOENINGu 747 Helenu Vondráčkovou, jak to sám řekl v televizi, když měl průkaz pouze na malá letadla a ten mu měl navíc ve vězení propadnout….?! Případné zaslání této fotografie uvítám. Co jiného ovšem můžete očekávat od člověka, pro kterého jsou podvody zřejmě něčím naprosto běžným, např. i s neoprávněným používáním vysokoškolských titulů…

Včera vysílala TV BARRANDOV dokument o Heleně Vondráčkové. Bohužel tuto stanici si neplatím a těžko kdy platit budu, takže nemohu posoudit. Lidsky jistě smutné, ale že pořad slouží i k něčemu jinému nemůžeme zcela vyloučit, zvláště jedná-li se o takovouto televizní stanici s totalitními prvky vysílání i v možném pozadí. Těžko bude TV BARRANDOV někdy vysílat i skvělý dokument Neobyčejné životy o Martě Kubišové, skutečné první dámě naší země…?

Omluvám se všem, že vás matu chybnou částkou na kterou jsem žalován. Správně mne na chybu upozornila advokátka Gavlasová – jde o „pouhých“ 3.650.000,-Kč. V té přemíře různých TO a čísel jsem částku podvědomě a samozřejmě nechtěně, zaměnil s počtem návštěvníků mého webu od založení v květnu 2010, kdy už jejich počet překročil 4.000.000 návštěvníků.

Když už jsem u těch omluv, tak ještě jednu za soud paní Květoslavy Šamajové, který se sice konal 17.května, ovšem roku 2011, kdy jsem rok přehlédl a kdy nešlo o aktuální komentáře, jak jsem se mylně domníval. K tomuto případu doporučuji aktuální týdeník RESPEKT 21/2012 a článek Případ bláznivé blogerky, s podtitulem česká justice ráda uklízí lidi na psychiatrii. Obávám se, že česká justice může mnohdy z normálních lidí skutečné blázny „udělat“…

ZDE je protokol ze soudního jednání. Další jednání je nařízeno na 1.10.2012 od 9:00 hod. Budou prováděny listinné důkazy a případný výslech navržených svědků. SoudceMM_HV_JV_PS_21-2012 Cepl naznačil, že nepůjde zřejmě o poslední. Žalovaná strana navrhla paní Martu Kubišovou, pana Jiřího Vondráčka, pana Miroslava Trpáka (soudí se  s Agenturou MM, která se odvolala a může popsat stávající poměry v hudební branži) a bývalého obchodního partnera Martina Michala Miroslava Stiebala, který zná pana Michala dost dlouho a ví o jeho minulosti a skutečném charakteru zřejmě nejvíce.

Je podivné, že mne napadají političtí vězni, komunisté, antifašisté, různí další „bojovníci za svobodu“, hanlivě se o mně v novinách vyjádřil i známý advokát Tomáš Sokol, který jen vzácně obhajuje osoby o jejichž pevném charakteru a důvěryhodnosti nelze pochybovat.

Mimochodem jsem se už dostal i do „hledáčku“ německé ANTIFY, která šíří mé fotografie s vlajkou s hákovým křížem jako stoupence nacismu a fašismu. Byl jsem nucen reagovat vysvětlujícím článkem Für alle, die es immer noch nicht verstanden haben (Všem, kteří to stále ještě nepochopili). Česká ANTIFA se už o mne také „zajímá“. Obávám se, že v ČR pro určitou skupinu lidí zůstanu i nadále „stoupencem“ nacismu a fašismu i kdybych psal stovky článků proti těmto zrůdným ideologiím.

Též narážka na mé znevažování obětí Lidické tragédie je nehorázná. Nikdy bych si nedovolil znevažovat jakékoliv lidské oběti bez ohledu na jejich původ, řeč, národnost, barvu pleti apod. I my máme své „Lidice“ a ne málo, za které se dodnes stydíme a nemáme ani tu odvahu se k nim přiznat a omluvit se pozůstalým, zatímco druhá strana tak činí neustále. Stále více normálním lidem je to jasné a aktivity na tomto poli sílí, jenom naši politici, včetně prezidenta, se chovají v tomto směru tak, že to jistě dělá radost jak Milouši Jakešovi, tak potěšilo Klementa Gottwalda. CHUCPE!

„Hradní“ Parlamentní listy uveřejnily článek Halíku, tohle nám neříkejte. Šéf památníku v Lidicích se zlobí kvůli Sudeťákům. Profesor Tomáš Halík to vystihl naprosto přesně: "Tlak na vrácení daru nebezpečně posouvá připomínky lidické tragédie zpět do dob komunistické propagandy, která tuto událost zneužívala k protiněmeckému štvaní a která sudetoněmecké organizace paušálně démonizovala," uvádí Halík. Dodává též, že je přesvědčen, že "tlak na urážlivé vracení daru Sudetoněmecké kanceláře je projevem naprostého nepochopení smyslu celého projektu a podrývá úmysl učinit z Lidic místo smíření, a nikoliv dalšího potencování nacionální nenávisti".

Obávám se, že už to nemusí být tolik o účelovém záměru, ale o hlouposti a nevědomosti jako dědictví totalitní doby, kdy toho stále ještě málo víme o naší skutečné historii. Připomínám jeden nedávný komentář z Lidových novin:

Byly i jiné „Lidice“ - Ad LN 7.5.: Hrdost lidických LND 14.5.2012

Daniel Kaiser psal komentář o hrdosti lidických, kteří odmítli dar našich bývalých německých spoluobčanů. Použil hantýrku komunistických demagogů, kteří v boji proti odsunutým českým Němcům spatřovali snad podstatu existence. Do česky psaných textů záměrně, stejně jako pan Kaiser, vkládali německá slova jako třeba Landsmanschaft, která pro Čechy, kteří většinou nechápou pravý smysl německého slova, zní ošklivě, což je ale účel autora štvavého hanopisu. Správně by místo Landsmanschaft měl napsat krajanské sdružení, nebo krajanské sdružení našich bývalých spoluobčanů, ale to by nesplnilo jeho záměr zabrnkat na nacionalistickou strunu. A co se samotných Lidic týče, byly i jiné „Lidice“, třeba ty ze dne 4.března 1919, kdy československé vojsko střílelo v Kadani kulometem do demonstrujících žen a dětí (54 zastřelených dětí, žen a mužů J.Š.). Nebo „Lidice“ na popravišti Švédské šance u Přerova, v každém ohledu horší než Lidice samotné, když v noci z 18. na 19.června 1945 vojáci popravili 74 dětí a jejich matky. Uvidíme, jestli k tomuto výročí „Lidic“ napíše pan Kaiser také nějaký komentář o „hrdosti“ a jestli se budou konat pietní vzpomínky. Jan Aum, Praha

Zřejmě něčím musím mnohým vadit? Vnímám to jako poctu, uznání a ocenění mé práce a jako další motivaci v ní pokračovat, dokud mi zdraví a potřebné prostředky budou sloužit a vystačovat.

 

Jan Šinágl, 22.5.2012

Agentura MM versus Jan Šinágl a pravda za 4.000.000,-Kč

Fr. Zákostelský: „Po téhle dvojce muže být pojmenovaná základní jednotka křivosti.“

* * *

Agentura MM Praha :

Podle webu www.justice.cz je vlastníkem společnosti "Agentura MM Praha" od 28.12.2011 eseróčko WATERFALL AGENCY LLC, 8th Avenue West 1401, Bradenton, Florida. Majitel je právník Michael J. Smith (viz foto), jednatel Mgrm. Martin Michal (neobvyklý titul). Spíše než o prodej agentury jde jen o její převod na Floridu pod jurisdikci USA.

 

O společnosti Waterfall Agency, Llc :

www.ishcc.org/FL/Bradenton/waterfall-agency-llc

Sídlo na mapě USA :

http://maps.google.cz/maps?q=1401+8th+Avenue+West,+Bradenton&hl=cs&ie=UTF8&sll=49.930008,15.369873&sspn=3.126051,4.603271&brcurrent=5,0,0&hnear=1401+8th+Ave+W,+Bradenton,+Florida+34205,+Spojen%C3%A9+st%C3%A1ty+americk%C3%A9&t=m&z=16

 

O převodu Agentury MM Praha:

http://zpravy.idnes.cz/vondrackova-prodala-agenturu-na-floridu-aby-mohla-vest-s-ceskem-arbitraz-14x-/domaci.aspx?c=a110817_080509_domaci_hv

O advokátu M. J. Smithovi :

www.najmythompson.com/attorneys/msmith.html
www.najmythompson.com/attorneys.html
www.najmythompson.com/firm.html

Další právníci a firmy v budově :

www.bradentonlawoffice.com/
www.manta.com/c/mr5vqrx/public-assistance-consulting-serivces

http://drrobynphd.com/
www.allaboutcounseling.com/local/listings/robyn-spirtas-counseling/
www.merchantcircle.com/business/Robyn.Spirtas.Counseling.941-748-6868
http://directory.tbo.com/5560105/Robyn-Spirtas-Counseling-Bradenton-FL

 

 

MM_USA_sidlo_1MM_USA_advokat__Michael_J._SmithMM_USA_sidlo_2



1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

+2 #14 Karel Adler 2012-05-23 11:34
To je hrozně jednduché - můžete se zakázat vkládat komentáře - web je váš, můžete ho mít v němčině, taky ode mne budete mít pokoj. Ale pokud budete prezentovat jednostranně proněmecká vyjádření u věcí zcela nesouvisejících , budu vám zvedat žluč. Souvislost mezi vaším sporem s nějakým hochštaplerem, shodou okolností manželem nějaké zpěvačky a mezi dávnou historickou událostí - střelbou ve vzbouřivším se městě během výjimečného stavu v průběhu oddělování měny - taková souvislost existuje jedině v případě, že budete trvat na tezi, že mávnutí motýlích křídel někde v jižní Americe udělá hurikán v Tichomoří...
Empatií se nezabývám, nejsem betazoid ze StarTreku.

Cituji Jan Šinagl:
Pane Adlere, pokud máte takovou vyhraněnou potřebu věnovat se tak závažnému tématu podrobně, činte tak prosím na tématických webech, nebo si založte svůj web či blog. Toto téma není hlavním v tomto článku. Vaše selektivnost k tématům v něm obsažených nesvědčí zrovna o Vaší empatii a citu pro hlavní téma diskuse.
+1 #13 Karel Adler 2012-05-23 11:28
Když si to chcete myslet, je to vaše věc. Prostě jen budu znepříjemňovat trávení tomu, kdo bude popírat právo českého národa na existenci nebo provádět podprahovou manipulaci ve prospěch ideje, že české Němce je třeba odškodnit z peněz vybraných od českých daňových poplatníků.

Cituji Vitezslav Haramule:

Taktika kterou pan Adler pouziva se az podezrele podoba postupu c.k. civilniho straznika Bretschneidera v hospode u Kalicha.Zda se mi, ze si hleda sveho Palivce.
-7 #12 Vitezslav Haramule 2012-05-22 19:23
Cituji Jan Šinagl:
Pane Adlere, pokud máte takovou vyhraněnou potřebu věnovat se tak závažnému tématu podrobně, činte tak prosím na tématických webech, nebo si založte svůj web či blog. Toto téma není hlavním v tomto článku. Vaše selektivnost k tématům v něm obsažených nesvědčí zrovna o Vaší empatii a citu pro hlavní téma diskuse.

Taktika kterou pan Adler pouziva se az podezrele podoba postupu c.k. civilniho straznika Bretschneidera v hospode u Kalicha.Zda se mi, ze si hleda sveho Palivce.
-1 #11 Jan Šinagl 2012-05-22 18:21
Pane Adlere, pokud máte takovou vyhraněnou potřebu věnovat se tak závažnému tématu podrobně, činte tak prosím na tématických webech, nebo si založte svůj web či blog. Toto téma není hlavním v tomto článku. Vaše selektivnost k tématům v něm obsažených nesvědčí zrovna o Vaší empatii a citu pro hlavní téma diskuse.
-1 #10 Karel Adler 2012-05-22 17:54
S fašisty to rozhodně nespojuji, těch pár křiklounů pomezi českých meziválečných fašistů bylo spíš k smíchu a s Němci snad ani nespolupracoval i, fašismus byl obecně spíš záležitostí Mussoliniho Italie a mezi Němci fašistů nejspíš moc nebylo (pokud vůbec nějaký). Ale vy sám jste omlouval to, že se spolčili českoslovenští Němci s Hitlerem, A TO A PRÁVĚ TOTO považuji za omlouvání nacistických zločinů. Co se autorů týká, "Mitgefagen, mitgehangen", česky "Spolu chyceni, spolu oběšeni."
Co se Němců v Zemích Koruny České týká, ti byli poddanými českého krále a vládnuto jim bylo z Prahy, vždy až do Mnichovské "dohody". Co se nedohody historiků okolo střelby v Kadani týká, je to jednoduché - kdyby bylo možné československé vojáky obvinit, byli by obviněni, přinejmenším přeživší z nich později během německé okupace. Skutečně něčím se provinivší Němci byli mezi zastřelenými, přinejmenším neúspěšný vrah, který se prvním výstřelem netrefil a jako mrtvý už k druhému výstřelu nedostal příležitost. Podpora levičáků, komunistů a socialistů, požadavku na odtržení významné části českého historického území Němcům neprospěla, přinejmenším v očích Francie. Takže ano, šlo prostě o pokračování násilných kraválů, které vedly k pádu Badeniho vlády 1897 a ke zrušení jeho nařízení o zrovnoprávnění češtiny s němčinou. Tentokrát ale měli zbraně obě strany a Češi jich měli víc. Ti z historiků, kteří se nemohou shodnout, holt jen nevědí, jak nejlíp vyhovět německým požadavkům a přitom se neznemožnit porušením pravidel vědeckého výzkumu.

Cituji Jan Šinagl:
...Tvrdit, že podporuji a omlouvám zločiny nacistů na čs. území a spojovat sudetské Němce s nacisty a fašisty je od Vás nehoráznost a ukázkou Vaší naprosté nezodpovědnosti. Nikdy bych se k něčemu takovému nesnížil...
+6 #9 Jan Šinagl 2012-05-22 17:12
Pane Adlere, oceňuji Vaše historické znalosti a neustálou pozornost, byť jen prakticky k jednomu tématu, ale v tomto případě byste se měl obrátit na LN a pana Auma, jako autora komentáře. Zvláštní, že Vy o Vaší pravdě nepochybujete, ale historici se o ní dodnes přou - cs.wikipedia.org/.../... ? Sudetští Němci měli plné právo protestovat, když byl porušen slib daný US presidentem Wilsonem i samotným TGM ohledně práva na sebeurčení. Ostatně bylo dost nemravné, nezeptat se nejen Němců (tvořili 1/3 obyvatelstva!), ale i Slováků, Moravanů, Maďarů, Rusínů, Slezanů a dalších národnostních skupin, zda si přejí vznik Československa v takovéto formě, bez ohledu na jejich zájmy, zejména u sudetských Němců, kteří zde žili od 8.století, naučili nás řemeslům hudbě a významně se podíleli na kulturním a hospodářském rozkvětu země. Tvrdit, že podporuji a omlouvám zločiny nacistů na čs. území a spojovat sudetské Němce s nacisty a fašisty je od Vás nehoráznost a ukázkou Vaší naprosté nezodpovědnosti . Nikdy bych se k něčemu takovému nesnížil. Snahu o odhalení pravdy v naší historii nemůže objektivní člověk hodnotit jako podporu a omluvu pachatelů zločinů proti lidskosti. Vaše další úvahy jen svědčí o tom, že jste dost podjatý a dalek od snahy hodnotit věci a události objektivně. Uvažujete skutečně jako průměrný Čech, byť s německým jménem, kdy za vším se snažíte vidět jen účelové jednání. Zkuste si také představit, že existují lidé, kteří něco dělají jen za své, poctivě vydělané prostředky a jsou pro to ochotni přinášet i další oběti. Komunistům, jejich pohrobkům a levici tak děláte jen radost. Mimochodem proč asi video z pořadu ČT Osudové okamžiky – Kadaň, není k dispozici na webu ČT se zdůvodněním, že autorská práva nejsou ČT dostupná – ani po 93 letech od tragédie! Komu to asi vyhovuje…?! Doufám, že alespoň nezpochybňujete masakr na Švédských šancích, spáchaných na maminkách a jejich dětech v červnu 1945…
+3 #8 Pavel B 2012-05-22 16:29
Cituji Jan Šinagl:
O tom vůbec nepochybuji, zvláště když máte takovou poptřebu to zdůrazňovat a žádnou potřebu tyto webové stránky, resp. tento článek opustit, což by bylo v případě zájmu "pouze o loňský sníh" normální, pochopitelné a očekávatelné. Přsto hezký den a děkuji Vám za upřímné projevení zájmu alespoň o tuto výměnu názorů.

Pane Šinágle, i zde občas najdu zajímavý článek, proto nevím, proč bych měl tyto stránky opouštět, jakmile si zde přečtu tvrzení, s nímž nejen nesouhlasím, ale považuji jej spíše za úsměvné. To jistě jako verbálně horlivý propagátor demokratické diskuze chápete. Nemarněte čas a energii na bulvární ptákoviny, je tady spousta závažnějších témat, kterým byste se mohl s úspěchem věnovat.
-2 #7 Jiří 2012-05-22 15:37
Podle webu www.justice.cz je vlastníkem společnosti "Agentura MM Praha" od 28.12.2011 s.r.o. WATERFALL AGENCY, LLC, Bradenton, 8th Avenue West 1401, 34205, Florida. Majitel je právník Michael J. Smith, jednatel MgrM. Martin Michal. Spíše než o prodej agentury jde jen o její převod na Floridu pod jurisdikci USA.

ishcc.org/.../...

maps.google.cz/.../
+3 #6 Vitezslav Haramule 2012-05-22 15:07
Je jasne ze Vondrackova a ten jeji Gigolo Michal jedou po penezich jak slepice po flusu.Jiz poznali ze vsechna slava je polni trava ale kde sehnat penize aby si udrzeli zivotni standard na ktery byli zvykli?Ten Kremilek a Vochomurka si vybrali
pana Sinagla v zoufalem pokusu z neho vydloubnout ctyry melounky.Panu Sinaglovi preji pevne nervy a tem dvoum clownum, by se v....t nemohli.
-5 #5 Karel Adler 2012-05-22 14:49
Koukám, že jste se zhlédl v senátorovi Marcu Porciu Catovi a jeho "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam" - "Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno." Tahle slova používal k ukončení svých řečí v S.P.Q.R (Senatus PopulusQue Romanus - Senát Lidu Římského), a to i tehdy, když se jednalo o dovozu obilí nebo o veřejných záchodcích. Stejně tak vy pořád omíláte mantru se zastřelením 54 německých vzbouřenců během výjimečného stavu v Kadani roku 1919. Ono, když je vyhlášeno stanné právo, věci jdou trochu jinak, než v době míru... To sám víte, když tak velmi vehementně podporujete a omlouváte zločiny nacistů na československém území. Kdyby byl jeden podezíravý, skoro by myslel, že z důvodů nějaké finanční zainteresovanos ti ze strany pohrobků od Freikorpsu...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)