Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Štrougal LubomírOtřesný dopis Gerty Wonkové z roku 1987, to si nedovolili fašisté ani nacisté, co si dovolili komunistéWonka Pavel marnice hlava a horni trup o 42 let později !!! - „Komunisté jsou v Česku nepotrestatelní ne proto, že by byli nevinní, ale proto, že tady vládnou a dění ovlivňují.“´  

Hřbitov pro cizince - Buřič Karel Kryl svými písněmi nenechal nikoho lhostejným – Selhání ČT: Koncert pro všechny slušný lidi - Stále méně jsme národem o to více se stáváme nekontrolovatelným společenstvím všeho schopných lidí, myslících z velké části jen na sebe, s patřičným dopadem na naši zemi, nás samé a naši budoucnost.

Zveřejňuji dalších pět otřesných dopisů Pavla Wonky a jeho neméně statečné maminky Gerty Wonkové. Oslovení nemohli nevědět, přesto nekonali a neudělali nic pro záchranu života nevinného člověka. Měli či mají neodejmutelný podíl na smrti Pavla Wonky, tedy i Lubomír Štrougal, kterému napsala maminka Pavla Wonky a která ho celé 4 roky upozorňovala na zločiny. - nikdo jí neodpovídal! Nepochybně i ona byla připravena o roky života. Její nezměrné utrpení si umí každý slušný člověk představit. Lubomír Štrougal nebyl nikdy potrestán a užívá si vysoké penze na Šumavě. Obávám se, že autorka natáčeného či již natočeného dokumentu - Pavel Wonka – advokát chudýchLibuše Rudinská při své snaze vyzpovídat co nejvíce nedůvěryhodných bývalých příslušníků StB a najít za každou cenu něco negativního na Pavla Wonku, těžko navštíví Lubomíra Štrougala na jeho „dače“ na Šumavě či v Jizerských horách.

Stejně tak ji nezajímá právě probíhající, skandální soud Petra Vániše, kamaráda Pavla Wonky, kde se opakují podobné praktiky u OS Trutnov jako v kauze Pavla Wonky. Petr Vániš zatím vše přežívá… Poslední rozsudek soudkyně JUDr. Miroslavy Paukertové je natolik skandální, že by měla být okamžitě zbavena soudcovského taláru!

Gerta Wonková Lubomíru Štrougalovi - 28.3.1984

Pavel Wonka prezidentu Gustavu Husákovi – 7.4.1984

Gerta Wonková FS-ČSSR – 5.10.1987

Gerta Wonková MsP SNV (Sbor Nápravné výchovy) - 14.10.1987 - To si nedovolili fašisté ani nacisté !!!

Pavel Wonka MsP - 3.3.1988 – 54 dní před svoji smrtí!

Sadistický bachař Josef Vondruška nebyl odsouzen stejně jako drtivá většina komunistických zločinců. Jejich pozice před českými soudy je „jištěna“ bývalými členy KSČ a na ně navázané a stále funkční struktury v pozadí. O co snadněji nejsou odsuzováni komunističtí zločinci, o to obtížněji žádají jejich potrestání jejich oběti o dlouholetých snahách o odškodněná a rehabilitaci nemluvě. Karel Mrzílek to vystihl přesně: „Komunisté jsou v Česku nepotrestatelní ne proto, že by byli nevinní, ale proto, že tady vládnou a dění ovlivňují.“

Včera nám to předvedla veřejnoprávní ČT2, kdy od 10:25 hod., v den nedožitých 70.narozenin Karla Kryla, odvysílala dokument Koncert pro všechny slušný lidi - Karel Kryl. Koncert trval přes dvě hodiny, ale veřejnoprávní televize nabídla pouhých 25 minut (!), navíc dopoledne, za krásného počasí, kdy většina lidí nakupuje či je v přírodě. Měl mít samozřejmě místo v hlavním vysílacím čase, pokud bychom byly vyspělou zemí. Místo toho běžel na ČT 1 pořad Nejchytřejší Čech a na ČT 2 agent 007 opět zachraňoval svět ve filmu Jeden svět nestačí.

Můžeme si položit legitimní otázku, zda tato ukázka vrcholné neúcty, nekultivovanosti byla cíleným záměrem, nebo produktem intelektuálního projevu odpovědných ve vedení ČT. Na každý pád ČT dala přednost opět nenáročnosti a pokračujícímu oblbování televizních diváků pokleslými pořady. Kultivovat diváky kvalitními pořady je žádoucí jen dopoledne či v pozdních nočních, nebo ranních hodinách. ČT tak páchá zločin na duši národa. Obávám se, že takové uvažování nemá v hlavách odpovědných ČT žádný prostor.

Pane Pavle Wonko, pane Karle Kryle, tato země si vás vůbec nezasloužila, podobně jako naše piloty RAF a další statisíce skvělých synů a dcer naší země, které komunistický režim zlikvidoval a kteří nám dnes zoufale chybějí.

Stále méně jsme národem, pokud vůbec. O to více se stáváme nekontrolovatelným společenstvím všeho schopných lidí, myslících z velké části jen na sebe, s patřičným dopadem na naši zemi, nás samé a naši budoucnost. Věnujte čas filmu Hřbitov pro cizince a připomeňme si oč tu běželo, běží a bude vždy běžet!

 

Jasn Šinágl, 13.4.2014

Buřič Karel Kryl svými písněmi nenechal nikoho lhostejným

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (12 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #2 K.Mrzílek 2014-04-13 22:59
Poznamenejme, že všechny písně o Rusech a Rusku v koncertu K.Kryla byly vynechány. Co se týká P.Wonky a násilí na něm páchané, je běžným způsobem, těch kteří vládli když měli s někým slabším vyjednávat, když se chtěl verbálně bránit maje jiný názor.
+1 #1 Jan Chlumsky 2014-04-13 16:39
Zvěrstva, která jim Havel odpustil. Nechápu Honzo, jak můžeš mlčet k tomu, co Čechům Havel nadělil a přitom si stěžovat na soudnictví, které tam on nechal, dosadil a upevnil. Zradil Český národ, odpouštěl za lidi za něž odpouštět neměl právo a vrátil nás do sraček, z nichž jsme se snažili dostat. To, že ho polovička národa zbožňuje je proto, že ta polovička je stejná jako byl on a půlka z nich by byla dnes zavřená. Odpustil jim, nechal je dýchat a dělat svinstva a vezl se v tom s nimi. Tobě dal audienci a svým prasečím ksichtem a větou ...vy jste na mne moc přísný pane Šinágl... si Tě strčil pod kabát. Upřímnost? Nechodit kolem pravdy po špičkách. Tady v Kanadě se děje totéž, Havla opěvují i krajanské noviny, na politické vězně se kašle a články proti Havlovi se nevydávají. Hodně těch mlaších si přivezlo komunistické manýry i sem. Je to hnus a nikdo si netroufá o tom veřejně napsat. Mluví se jen v opisech a "Havel" je tabu. Lidé se zase bojí, aby neskončili jako Pavel Wonka.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)