Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Program Slet 2018Skladby se líbily a sklidily zasloužené ovace. Níže tři videa s výběrem zajímavých pasáží, včetně začátku a konce, které ČT nevysílala ani je nenaleznete v iVysílání. Přímý přenos obsahoval jen skladby s omluvou předčasného konce kvůli MS ve fotbale. Mimochodem přímý přenos veřejnoprávní ČT ukončila i při rozloučení s Věrou Čáslavskou v Národním divadle, když diváci začali spontánně zpívat Československou hymnu…   

Praha 6.7.2018: XVI. Všesokolský Slet - zahájení a I.část

 

Praha 6.7.2018: XVI. Všesokolský Slet - II.část

Praha 6.7.2018: XVI. Všesokolský Slet - zakončení

* * *

Je smutné, že část diváků pískala při vystoupení Sokolů v O2 Aréně 5.července, kdy večerní program navštívil premiér Andrej Babiš. Další ukázka jak slušní lidé dělají to, co jim prostřednictvím médií „nalijí do hlav“ zkorumpovaná média. Zkuste najít podrobný životopis starostky Sokola Hany Moučkové? Byla na všech akcích v sokolském oblečení? Není žádným tajemstvím, že i dění v Sokole ovládly postkomunistické struktury s patřičnými praktikami – viz zabavované majetky některých sokolských jednot. Proti tomu nikdo nepískal, ani proti starostovi Prahy 1 Oldřichu Lomeckém (člen ODS), který byl také na čestné tribuně – viz dvě videa na konci tohoto článku. Sokolská myšlenka je úžasná a komunisté dobře věděli, proč musí Sokol zlikvidovat. Pocházeli z něho ty nejlepší synové a dcery národa. Mnoho jich zahynulo v boji proti nacismu, včetně jeho páteře vedení. To v roce 1948 bylo už oslabené, infiltrované komunisty a nebylo schopné využít sílu Sokola a zastavit komunisty. Kvalita charakteru, kterou sokolská výchova od dětství po několik generací přinášela, nám chybí dodnes.

„Průmysl lží“ opět ukázal svoji sílu, jak slušní lidé jednají v nejlepším přesvědčení aniž tuší, že dělají co se od nich očekává v zájmu těch, které by především měli vypískat. Vyspělost vítá v první řadě funkci. Byla to projevená nevyspělost jako přirozený následek nevyspělé společnosti, kterou manipulují politici a média především k osobnímu prospěchu a posílení své moci. Na druhé straně je jen dobře, že se Sletu nezúčastnil president republiky, který svým chováním mnohokrát překročil nepřekročitelné. K tradici Všesokolských Sletů patří účast presidenta země. Ten dnešní dává přednost „sletům“ komunistů - a nejenom v naší zemi. To vypovídá o stavu země, mravů a její vyspělosti více než dost.

Mimochodem všeobecnou mobilizaci v roce 1938 podpořili nejen Sokolové, ale i tělocvičné spolky českých Němců, kdy společně vystupovaly na obranu republiky. Byl o tom natočen úspěšný film CRISIS, kdy tato setkání navštěvovali i Voskovec s Werichem. Film vyrobily Baťovská filmová studia a jejich režiséři. Nachází se v NFA. Tyto natočené scény byly buď vystříhány, nebo nebyly vůbec použity.

Pokusil jsem se na konci třetího videa ze Sletu říci krátce to podstatné i s ohledem na naše dějiny, historii a minulost. Dějiny máme, zbývá napsat už jen skutečnou historii, kterou ve většině píší vítězové, dle hesla „Pravda vítězi“, tedy s tečkou nad „i“.  

 

Jan Šinágl, 9.7.2018

* * *

* * *

Proč jsme jací jsme? Může tomu být jinak?

* * *

Demokratická vize má mít různé tahy na jednu branku ne na několik

Společně s českými Sokoly jako s evropskými státy

Hrdým národem jsme byli dokavad jsme mohli být na svoje činy hrdi. Po dvou protektorátech berlínském a moskevském, který trval šestkrát déle, jsme otupěli v domnění, že stačilo zvonit klíči. České Němce co jsme nezabili jsme vyhnali, české komunisty, po "převratu" jsme pustili do parlamentu. Hrdost zmizela jako odvaha a kuráž. Říkám si zaplať Pánbůh, že jsme mezi státy Evropy, kde můžeme nahlas říkat co nás trápí, s čím nesouhlasíme a svobodně nahlas mluvit aniž přijedou ruské tanky.

K.Mrzílek, 9.7.2018

* * *

Slet vstupenka 060718

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)