Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kriz Svedske sance„Jsme nejprve lidmi, a pak teprve Čechy. Máme závazek vůči lidské důstojnosti. Jsme povinni vidět v otázce naší viny jasně a vyvodit z toho závěry…“ 

***

LIDICE 10.6.1942: Nacisty popraveno – v době války, ve dne: 173 mužů. Nejstaršímu bylo 84 let, nejmladšímu chlapci 14 let !!! 

ŠVÉDSKÉ ŠANCE 19.6.1945: Vojáky čs. armády popraveno – v době míru, v noci: 72 mužů, 120 žen, 75 dětí do 14 let. Celkem 267 lidí. Nejmladší byla batolata ve „věku“ 6, 7 a 8 měsíců !!! Maminky prosily vojáky, aby nejprve zastřelili jejich děti, aby měly jistotu, že nebudou trpět. Batolátka se plazila po tělech zavražděných maminek…

 ***

Vzpomínáme Lidice za účasti politiků a přímého přenosu ČT. Na Švédských šancích, kde došlo k masakru mnohem větším na ženách, dětech, batolatech a kojencích v době míru, politiky ani ČT neuvidíte. Ani při pietních aktech v Postoloprtech, Ústí nad labem, Brněnském pochodu a mnoha dalších místech….

***

Když Čechoslováci vraždili Čechoslováky a čs. vojáci děti, batolata a kojence

***

"Lidice nejsou jenom místo tragédie, ale je to obrovský symbol. Lidice nejsou jenom naše. Když se rozjedete do světa, zjistíte, že Lidice znají po celém světě." Předseda Sněmovny Radek Vondráček.

"Více než 300 lidických obětí je kromě jiného také žádostí pro nás pro všechny, abychom už nikdy nepřipustili, aby se zbytečné nevinné oběti opakovaly." Předseda Senátu Miloš Vystrčil.

„Musíme si připomínat zvěrstvo nacistů, zvěrstvo, co lidé dokázali. A i dneska přemýšlet o tom, proč je v naší společnosti také taková nenávist.“ Premiér Andrej Babiš

Dne 19.června 2021 proběhne tradiční pietní akt na Přerovském hřbitově od 10:00 hod. Od 11:00 hod. poblíž místa hromadného hrobu na Švédských šancích. Národní divadlo má na programu divadelní, dokumentační hru Očitý svědek (viz video výše). V listopadu či v prosinci v něm bude zahájena výstava Očitý svědek se 17 panely. Její autor dr. František Hýbl, obrží dne 8.9.2021 na velvyslanectví MLR v Praze státní vyznamenání od premiéra Viktora Orbána za zdokumentování masakru na maďarských chlapcích v  bratislavské Petržalce stejnými vojáky čs. armády, kteří vraždili na Švédských šancích. 

Pozvánka primátora Přerova ing. Petra Měřínského dr. Františku Hýblovi na pietní akt v sobotu, dne 19.6.2021.

I  76 let po válce se sydíme za vlastní zločiny, neschopni se přiznat a omluvit se potomkům nevinných obětí. President SRN Joachim Gauck se zúčastnil pietního aktu v Oardouru společně s francouzouským presidentem. Poklonil se i památce obětí v Lidících s prezidentem Zemanem. Umí si někdo představit, že by se prezident Zeman přijel poklonit památce obětí na Švědských šancích u Přerova. Loni se zúčastnil z vysoce postavených činitelů pouze velvyslanec SRN v ČR dr. Christoph Israng. Budu tam 19.června opět jako jedinný novinář, který informuje širokou veřejnost podrobně o dění, jako tomu bylo v posledních letech? Jenom velcí se přiznají k minulosti, projeví pokoru a omluví se. Malí zůstanou svým zapíráním malí s rizikem, že si minulost zopakují, protože ji zapomněli a nepoučili se z ní!   

Jsme zemí egoistů a závistivců, kteří myslí především na sebe. Bojovník koná sám od sebe, schopen ocenit i statečnost protivníka. Nebojovník nikdy skutečně nebojuje,  jen si rád zakřičí či vraždí v bezpečném davu - a jde na pivo… Dokud si tuto podstatu české povahy nepřiznáme a neuvědomíme příčiny, situace se nezmění.

Lidé už mají negace a konstatování známého "plné zuby". Chtějí vidět realizovatelná řešení, činy, přesvědčující osobnosti, vítězství a vítěze. Dokud se nezmění volební zákon a nebude citelná  krize, nic se nezmění. Občan volič je trvale zneužíván, donucen volit kandidátky, kde mu jsou předkládáni kandidáti bez podrobného, přesvědčujícího životopisu, co skutečně dokázali a umí. 10 milionů „naštvaných" jednotlivců, neschopných jednoty není žádná síla, snadno se ovládá a manipuluje pár lidmi. Dnešní bafuňáři, exekutoří, funkcionáři, politici, čest vzácným výjimkám, představují stále stejný projev charakteru českého etnika, schopného i dnes těch největších a nekrutějších zločinů a zrůdností, stejně jako po válce. Postačí jen odstavit zdravý rozum emocemi, nízkými pudy, nenávistí a jedná ve jménu „pravdy“. V totálním zatemnění mozku a „svatém nadšení“ cití ještě „hrdost“, či si v ní dokonce plebejsky libuje a vyžívá.

Řekněme si konečně pravdu o nás, při vší úctě k našim hrdinům a velkým osobnostem. Pravda  skutečně osvobozuje. Jinak budeme stát na místě, respektive se propadat mravně stále hlouběji až do sebezničení a zániku.

Moudruje kde kdo, ale málokdo konkrétními činy ve svém okolí či v rámci svých pravomocí pro dobré mravy, svobodu a demokracii koná, riskuje a obětuje. Český postoj, udržení pohody a osobního blahobytu na prvním místě, bez schopnosti dávat druhým a společnosti. O mravech se jen tlachá. Odvaha ke statečným činům chybí od zdola až nahoru. Zlo si bez odporu dělá co se mu zlíbí s pomocí zákonů, které slouží hlavně jemu, ne slušným lidem a zdravému rozumu.

Konat jen psaním už nestačí!  Platíme a budeme dlouho platit za ztrátu tradic, elit, mravních hodnot a jejich nositelů.

 České plebejství se vyvinulo do dokonalosti ve všech vrstvách společnosti a úřadech. Jako jediní jsme si dobrovolně zvolili komunisty, vraždili hrdiny, dnes se likvidují nepohodlní stejně - vše podle zákona, bez naplnění jeho ducha a hledání spravedlnosti. Češi se vždy bojí síly a jsou poslušní. Když jim nic nehrozí, páchají ta největší hromadná zvěrstva na nevinných a bezbranných. Likvidace nepohodlných je dnes prováděna stejnou povahou a mechanismy, které se projevily zvěrstvy při poválečném vyhnání českých Němců. Dodnes jsme se neomluvili za genocidum spáchané na vlastním obyvatelstvu.

Připomeňme také, že od mobilizace na podzim 1938 do března 1939, byli vylučováni právníci a lékaři židovského původu, ze svých stavovských organizací, že i Češi stavěli koncentrační tábory, ze kterých byli odváženi židé a cikáni do nacistických, kde byly ukončeny jejich životy…

Máme takové hodnoty jaké si sami vybojujeme. Nebojujeme, proto nemáme žádné. Ohrožujeme se tak nejvíce sami.

Lidi osloví příklady úspěchů, vítězství, ne jen píšících, konstatujících, moudrujících a nevítězících.

Jenom zveřejňování zločinů už 30 let nikam nevede. Každý čeká na druhé. Táta měl pravdu v listopadu 89: "Jak to chtějí udělat, když nemají lidi?" Nejsou ani po 30 letech. Důležité je nenechat se odradit okolím, myslet, jednat pozitivně a ovlivňovat druhé svým osobním příkladem!

Nikdo nezměníme svět. Můžeme změnit jen sebe, své okolí, tím měníme svět a dáváme svému životu skutečný smysl a hodnotu.

 

Jan Šinágl, 13.6.2021

***

77. výročí tragédie Lidic - 90 věnců. 74. výročí masakru na Švédských šancích – mrtvolné, mrazivé, totalitní ticho médií, organizací, politiků…

19.6.2020 Přerov: 75.výročí nejděsivějšího masakru na území Československa v době míru

Jdem opíkat zajíce! To znamenalo upalovat Němce, aneb Poválečné násilí není odčiněno

Očitý svědek masakru na Švédských šancích vypráví – nedopsaný deník…

Praha, květen 1945: Furie Pekla, zde je vypustili

Jan Urban: Zapomenutý masakr, při kterém bylo zavražděno více lidí než v Lidicích

Poválečné Dny hrůzy

Výkřiky z pekla zůstaly nevyslyšeny…

Nechte psát Šinágla

***

Česká republika 2021: Můj dům vydražen za 4.900.000,-Kč – za svobodu slova!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.09 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2021-06-20 20:04
Pozvat si na narozeniny zástupce státu, který nás označuje za nepřátelskou zemi, provedl u nás teroristický čin a k tomu přijmout gratulace od Putina, může jen ten, kdo zřejmě musí.
Ruský velvyslanec dorazil na oslavu narozenin Václava Klause. Přivezl blahopřání od Putina.

facebook.com/.../...
-2 #1 Jan Šinagl 2021-06-17 08:19
Ke sbírce na zvony v Přerově se připojili i potomci obětí ze Švédských šancí

Ke sbírce na tři nové zvony do kostela sv. Vavřince v Přerově se připojili i potomci obětí ze Švédských šancí. Právě památku obětí tohoto masakru na konci druhé světové války, který se odehrál nedaleko Přerova, chtějí zvony uctít. Na jednom z nich mají být odlita jména zavražděných dětí. Na zvony přispívají lidé prostřednictvím transparentního účtu, dosud se na něm sešlo čtvrt milionu korun, informovala ČTK za spolek Přerovské zvony smíření Anna Sýkorová. Celkově je potřeba vybrat tři miliony korun.

Nové zvony mají připomenout nejen jeden z nejhorších případů msty na německy mluvícím obyvatelstvu v poválečném Československu, během kterého bylo bylo na nedalekých Švédských šancích v červnu 1945 zabito 267 lidí. "Největší zvon má mít přibližně 1800 kilogramů a jmenovat se bude Jan Pavel. Jméno bylo zvoleno podle jedenáctiměsíčn ího chlapce, který byl jednou z nejmladších obětí masakru. Zároveň ale odkazuje i k papeži Janu Pavlu II., který často mluvil právě o smíření," podotkl místopředseda spolku a přerovský primátor Petr Měřínský (ANO).

ČRo, 16.6.2021

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)