Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

UCT Vojtech Hakovy kriz 6.7.2021Hule CT Podkonicky

„Politikům se nevěří, věří se Bohu.“ Karel Kryl

***

Její zpravodajství z polední doby by tomu nasvědčovalo.

Překvapilo mne, že ČT využívá služeb zločinného soudního exekutora Juraje Podkonického při vymáhání televizních poplatků?! Stejně tak včera v Událostech ČT opakovaně vystupoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, kdy pozadí palem z dřívějška nahradil les nápadně připomínající kontury nacistických hákových křížů?! Připomínám, že šíření všeho co připomíná zločinné totalitní ideologie je trestním činem a za což jsou běžní občané postihování. Rovněž tak tzv. „grilovací metody“ na politiky redaktorů ČT už náhle nemají tu sílu a důslednost jako dříve?

Ze sociálních sítí: Kdy se ČT zeptá Petra Fialy na protiústavní poslanecké kluby? Kdy se ho zeptá na milionové dotace na neziskovky, zajišťující práci i jeho synovi? Kdy se ho zeptá na jeho názor na několikrát trestně stíhaného a dvakrát odsouzeného starosty za ODS Pavla Novotného z Řeporyjí? Kdy se zeptá stranického kolegy starosty Martina Langa, který zůstává rovněž ve funkci, přestože veřejně vybízí k „podřezání“ prezidenta Zemana?

Pozve si ČT budoucího ministra spravedlnosti Pavla Blažka a zeptá se ho na jeho trestní stíhání v řadě kauz, které justiční mafie ani nestačila zametat pod koberec? Bude se ČT ptát Mariana Jurečky na jeho obří střet zájmů, když žádal a přijímal dotace, jako ministr zemědělství pro svoji firmu,
kterou rychle přepsal na svoji manželku? Pozve si Zbyňka Stanjuru, který se svým technickým
vzděláním bude zcela mimo svůj obor zastávat post ministra financí a nezeptá se ho, jak to bylo, když v roli primátora Opavy získával dotace pro firmu Eskon v níž měl třetinový podíl, jak bylo s jeho náhlým převedením podílu na svou ženu? Jak to bylo s nabytím jeho majetku v zahraničí po listopadu 1989?  

Kdyby se každý člen nové vlády prověřoval tak důkladně jako premiér Andrej Babiš, obávám se, že by rozhovory v Lánech pokračovaly s novými kandidáty další týdny…

Na okraj připomínám, že hlavní hygienička Pavla Smrčinová je odbornice na výživu, budoucí ministryně pro vědu a výzkum je starostka  Helena Langšádlová, starostka Jana Černochová bude řídit ministerstvo obrany atd. Kdo koho bude asi řídit? Víme, jak dopadly Karolina Peake, Vlasta Parkanová či Karla Šlechtová – nechtěli poslouchat, skončili a mohou být rádi, že ne ve vězení…

 

Jan Šinágl, 7.12.2021

***

„My nejsme národ fašistů, my jsme národ statistů.“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (20 Votes)
Share

Komentáře   

-13 #1 Jan Šinagl 2021-12-09 09:35
Dobrý den pane Šinágl, to že ČT neplní svou roli se ví už dávno. Podkonický je prokázaně zloděj, který to nedávno zase ukázal. Přestože soudem dostal dopočítané dlužné výživné na obě děti, zase byl schopen vykonstruovat exekuční příkaz i na zaplacené výživné a vymáhat víc než na co by kdy měl mít nárok.

Dnes jsem si neplánovaně udělal den volna z neskutečného nasazení, které poslední dobou mám. Dopoledne probíhalo další divadelní vystoupení, které někteří nazývají soudním jednáním a následně na to jsem si udělal výlet s nejmenším na chirurgii, protože si rozbil ve školce bradu. Máme krásný jeden steh a obří nálepku na bradě.

Dnes byl na pořadu dne výslech znalce. Znalec vypověděl, že neměl všechny informace a důkazy, ale trvá si na svém. Tedy že nic neměnit. Děti nedělit, nechat je matce. Matka má lepší podmínky, i když není stavu vysvětlit jak na to přišel a v čem je má matka lepší. Musel jen nakonec zakonstatovat, že podmínky jsou u obou rodičů stejné.

Dále se vyjadřoval k nemožnosti se s matkou dohodnout a vyšlo z toho, že vždy byla chyba jen na straně otce - mě. Když jsem se zeptal, jak to že je nemožné se s matkou přímo dohodnout byla to moje vina. Když se s matkou na OSPODu a při případové konferenci dohodnu na tom samém, jak to jde. Tak zase je to mnou. Podle znalce, ale není ve stavu vysvětlit, čím to je, jen je to mnou. Ale já jsem pořád stejný. Přesto za to můžu já, že matka se jednoduše dohodnout neumí.

Znalec dokonale barvitě dokázal vyložit, jak by se situace zhoršila a jaká katastrofa by to byla rozdělit děti a změnit jim prostředí. Když se poukázalo na to že se tak již stalo a udělal to matka, tak na to už neměl informace a odpověď. Když se řešilo, zda by to nepřineslo nějaký přínos, nemohl soudit, byla by to jen čistá spekulace. I to zhoršení by byla jen čistá spekulace. Přesto pozitiva ze změny prostředí se totiž necení, to by jen spekuloval. Že spekuluje i s tou negativní stranou, to už nevadí. Ostatně v tomto duchu se to neslo celé. Snad jediná chvíle, kdy se ukázalo, že psycholog musel dát za pravdu mě, tak pro jistotu soudkyně se snažila manipulovat situací a zahrát to do autu a situaci zamaskovat. Zde jsem do toho už jednoznačně vstoupil a poukázal na to, že zde pro změnu zase manipuluje okolnostmi soudkyně a píše si tam svoje výmysly. Tedy, znalec řekl, že matka měla děti vozit celou dobu, od začátku.

Soudkyně si začala protokolovat, že znalec navrhuje, aby změna nastala, nikoliv, že měla být celou dobu jinak nastavená situace. Nebyl první, kdo to navrhoval a soud to neřešil. Spíš zde je jen ukázka toho, že to je nevyhnutelná situace a soud zde opět chtěl maskovat svoje vlastní chyby. Soudkyně opět bez prošetření situace v rámci oznámení, chtěla situaci o změně výchovného prostředí ukončit. Opět aby pak neměly závažné informace vliv na rozhodnutí.

Znalec měl jednoznačné stanovisko k neplnění soudního rozhodnutí ze strany otce - mě, ale u matky už neměl dostatek informací a nemohl se vyjádřit. Takže když otec neplní, je to dáno automaticky a je to trestané, ale když matka neplní a nepředává děti je to nejistá situace, která není problém, která není na vyjádření a řešení. Prostě matky neplní soudní rozhodnutí, na to rozsudek přece není.

Ostatně to je názor se kterým se hájil i krajský soud v Ostravě, proč k tomuto nikdy nepřihlédl a nebyl důvod oznámení na matku ve věci změny výchovy a výživy řešit. Svědci tu nejsou potřeba a důkazy také ne, protože to by mohlo ovlivnit situaci v neprospěch matky. Není to vše, ale to jsou ty nejdůležitější body dnešní frašky od soudu ve Frýdku-Místku. Snad jen jedna věc, matka dceři na její přání zařídila psychologa. Nevěděla proč, dcera totiž potřebovala řešit nevyhovující situaci v rodině, kde musí žít. Bohužel kvůli kamarádkám ji nechce opustit, nechce se vzdát kamarádek, chápu to trvalo jí roky, než to mohla dopracovat do stavu, že nějaké kamarádky vůbec má.

Ale to neznamená, že situaci budeme ignorovat, jak to rádi dělají u soudu. Soudkyně nicméně už přišla rozhodnuta že nic se měnit nebude. Zase. Oni totiž ví vše nejlíp. No neví, ale to nevadí oni si to umí vylhat a vylhat si informace, kterými si ty svoje lži ospravedlní.

S pozdravem
Dominik Floder
myArduino.cz
+420725819288

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)