Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fiala v pisku

Aktualizováno 30.7.2022: Poradil by si Baťa s dnešní krizí? Baťa se nebál jít proti proudu! - Premiér Fiala v EP ukazuje, že není skutečnou osobností

Aktualizováno 8.7.2022: Kauza Hlubuček a Diag Human - další selhání českých novinářů - Pohádky Petra Fialy… - Advokátka zveřejnila svou obžalobu neschopné vlády a požaduje její demisi. Ihned! - Fiala ve Štrasburku nezaujal. V médiích jsem nenašel jedinou citaci.

Ze 705 europoslanců si premiéra ČR mělo přijít poslechnout do Evropského parlamentu 69 europoslanců, tedy necelých 10%?! J.Š.

***

Premiér Petr Fiala není silná osobnost, jen by jí rád byl. Je bez emocí, nepřesvědčující, nevěrohodný. Myšlenky podporuje při projevech nedůstojnými gesty rukou, nemotivuje, nenadchne, uspává. Není charismatický vůdce, který by oslovil většinu. Symptomatické, že v projevu „k národu“ aféru STAN vůbec nezmínil, stejně jako české předsednictví EU. Česká, „potěmkinovská demokracie“ nemůže ničím překvapit. Západ to ani neočekává.

Politolog Daniel Kroupa má pravdu: „ČR by se měla zbavit provincionalismu“. To samozřejmě nelze, nejsou lidi. Před českým provincionalismem, maloměšťáctvím a plebejstvím, varovali už K. H. Borovský, F. Palacký, TGM či A. Švehla. Platíme za generační ztrátu šlechty, elit a tradic. Je symbolické, že dnes v Bruselu bylo zahájeno předsednictví ČR štafetovým Během Emila Zátopka, skvělého sportovce ale nepěkného charakteru, který s komunisty kolaboroval. Slavná Věra Čáslavská, která svůj pevný charakter osvědčila a za komunistů trpěla, nebyla dost „vhodná“. Naději pro ČR mohou posílit jen nezpochybnitelné osobnosti, které své kvality prokázaly svým životem. Vůbec proto nepřekvapuje, že v den převzetí předsednictví (1.7.2022), veřejnoprávní, německá ARD v hlavním večerním zpravodajství Tagesschau, ČR vůbec nezmínila (i kdo neovládá němčinu ocení kvalitní, 15 min. kultivované zpravodajství, nesrovnatelné s 60 min. Událostmi ČT, ty jen reflektují výše zmíněné negativní vlastnosti českého etnika).   

Janu Bobošíkovou nemusím, ale co říká o novém ministru školství Vladimíru Balažovi, by si měla polechnout celá země – další „moskvič“ a výsměch demokratickým voličům.

Doporučuji krátký rozhovor s Petrem Krogmanem, předsedou Česko-Ukrajinské obchodní komory (ČRoPlus 24.6.2022) a majitelem společnosti Agro Mia, jak zbaběle, hloupě až sebevražedně, se chováme vůči Rusku, místo abychom plně využili své vojenské a ekonomické síly a jasné převahy. Rusku platí EU 10x více než Ukrajině! Za ropu a plyn platíme Rusku půl miliardy denně, Ukrajině 15x méně! Ukrajina bojuje a umírá za nás - my podporujeme více jejího i našeho nepřítele! Tak se mohou chovat jen země, které zcela ztratily pud sebezáchovy.

Počet politických stran a hnutí v ČR je jedním z největších na světě. Jen reflektuje českou nejednotnost, neschopnost a rozpolcenost společnosti. Vyspělé země si vystačí se dvěma stranami, které zaručují jistou míru kvality, včetně jejich vrcholných představitelů. I počet stran tak reprezentuje českou sebestřednost, nedostatek empatie, kdy představitel jiného názoru je hned nepřítel. Nedivme se potom, že zemi ovládají různé party, resp. gangy, ať už stranické, justiční, policejní, podnikatelské a další, včetně mediálních. Stejné se projevuje i v počtu presidentských kandidátů. Občanská jednota, pospolitost je tak účelové blokována a manipulace s většinou, proti jejím zájmům, usnadněna. Nedivme se, že koruna je fundamentálně stále slabší a jen uměle posilována. Skutečnou hodnotu peněz určuje, udržuje a posiluje jen skutečná práce. Chleba také nikdo nevytiskne!

Masivně přibývá lidí, kteří jsou z chování politické scény frustrovaní. Opět čekají, kdo to za ně odpracuje a vybojuje, jako už tolikrát v minulosti, aby se poslušně připojili na stranu vítěze. Jsou tak sami oběťmi. Dva dny státního svátku vzpomenou jen politici a média. Potomci Švejka se naučili přežívat každou dobu, hlavně mít své hospůdky, zahrádky, chalupy a plné nákupní košíky. Nedivme se, že jsme tak zkorumpovanou zemí, kde je nemalá část justice součástí organizovaného zločinu a nezávislost veřejnoprávních médií omezena. Skutečná svoboda má svoji cenu – Ukrajinci to vědí moc dobře.  

 

Jan Šinágl, 4.7.2022

Mezinárodně uznávaný nezávislý novinář, publicista, politolog, t.č.  postihován v zemi EU (za svobodu slova a právo veřejnosti na informace) na majetku i zdraví. Angažovaný občan, dvacet let hájící pravdu, spravedlnost a zachování demokratických hodnot. Občan České republiky a Švýcarské konfederace, respektovaný demokratickými občany Evropy. 30 let života v totalitě, 20  let v demokracii, 20 let v postotalitě.

***

Martin Stropnický: Další mezinárodní ostuda české diplomacie

Zemřel pan Karel Mrzílek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #4 Jan Šinagl 2022-07-20 11:32
Civilizace dožívá

Opět jen rabuje do svého opakovaného začátku. Přirozenost člověka je neměnitelná. Chceme žít „bohatě“, ale jen blahobytně existujeme. Přestali jsme žít a nevíme už co to je. Jde nám všem o život! V těžkých dobách lidstva si doba vždy vygenerovala své skutečné, schopné vůdce a reprezentanty. Schopní lidé budou mít opět šanci. Smečka zločinců nemůže věčně krást, zůstat bez trestu a likvidovat ty, co ji ohrožují. Současný systém přestává fungovat, kolabuje. Pud sebezáchovy nutně vygeneruje do čela opět ty nejlepší z nás. Období blahobytu a bídy se nutně opakuje. Příroda a její neměnné zákony nikdy nezklamou. „Občané, je třeba sedlat!“, řekl by i dnes Tomáš Baťa.
-2 #3 Jan Šinagl 2022-07-08 15:35
Volodymyr Zelenskyj obviňuje Kissingera z appeasementu

Margaret Thatcherové: „Britská zahraniční politika je ve své nejhorší formě, když rozdává cizí území, jako tomu bylo v případě Sudet a Československa.“

Henry Kissinger ve své poslední knize Leadership: Six Studies in World Strategy (Vůdcovství: Šest studií o světové strategii) píše o Margaret Thatcherové následující:

Podle Thatcherové byl Saddám Husajn bezohledný diktátor podobný generálu Galtierimu; stejně jako v případě argentinského vůdce by ústupky jenom dodaly Husajnovi odvahy. Pokud by jeho agrese zůstala bez odezvy, integrita mezinárodního systému by byla vážně narušena. Na historické epizody, kdy se Británie rozhodla na agresory reagovat politikou appeasementu, pohlížela Thatcherová s nelibostí. Když se zamýšlela nad Mnichovskou dohodou z roku 1938, která pomohla urychlit druhou světovou válku, poznamenala: „Britská zahraniční politika je ve své nejhorší formě, když rozdává cizí území, jako tomu bylo v případě Sudet a Československa.“

Nyní je to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který právě Kissingera obviňuje z appeasementu (jako například zde).

www.fsfinalword.cz/.../
-2 #2 Jan Šinagl 2022-07-06 11:04
Předseda vlády Petr Fiala po půl roce oslovil projevem spoluobčany, nebyl to však projev, jímž by obyvatele uklidnil, bylo to spíš hlášení, výklad či přednáška, která občas připomínala semináře cimrmanologů.

Zdroj: lidovky.cz/.../...
-2 #1 Jan Šinagl 2022-07-06 10:53
Opoziční smlouva 2.0

Ministr Blažek staví s pomocí Hradu v brněnské organizaci ODS a na ministerstvu spravedlnosti „druhé mocenské centrum“ pro případnou reorganizaci vlády po skončení českého předsednictví v Radě EU.

Jeho náměstkem „pro řízení sekce mezinárodní a evropské spolupráce“ (sekce 300) se 18. března stal jeho bývalý spolužák z brněnských práv Richard Krpač, který v letech 2013 až 2020 vedl ekonomickou sekci české ambasády v Pekingu a Šanghaji a je velmi dobrým přítelem pánů Hlinovského, Mlynáře a Nejedlého z Pražského hradu. Tato sekce, mimochodem, nikdy předtím neexistovala. I dnes naprostou většinu mezinárodní agendy ministerstva zajišťuje sekce 310 Oddělení mezinárodní spolupráce a EU.

Hradní kamarila (viz slovník cizích slov – vlivná skupina lidí v pozadí pletichářů ovlivňující rozhodující funkcionáře) musí myslet na budoucnost. S pomocí ministra Blažka získává uvnitř „staré ODS“ podporu pro „opoziční smlouvu 2.0“.

Vykresleme proto možnou budoucnost. V zákulisí se už nyní hovoří o tom, že ještě před podzimními místními volbami by mělo dojít k vyvolání afér kolem menších koaličních stran – tedy Pirátů, KDU-ČSL a STAN. Začátkem příštího roku, tedy po skončení českého předsednictví, by pak podle tohoto plánu mělo dojít k reorganizaci vlády. Oslabené malé strany se buď podrobí, nebo budou vypuzeny z vlády a nahrazeny podle situace neveřejnou nebo otevřenou „opoziční smlouvou 2.0“ mezi ODS a ANO.

Andreji Babišovi se otevře cesta na Hrad a pro Petra Fialu, na něhož padne vina za snížení životní úrovně, už se něco najde. A když bude poslouchat, může zůstat i premiérem. Tak hlavně udržet ten klid na práci. O tom, že venku na nás oficiálně prasklo, že tu politici kradou a porušují zákony, ani slovo.

hlidacipes.org/.../

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)