Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Baxa Martin chci rovne snatky 13.6 2023Aktualizováno 25.6.2023: Svatá pouť v Aachenu 2023

***

Proč zaniklo království Sodomy Gomory? Díky životu v bezbřehé neřesti a homosexualitě. Opět si o tuto lekci přírody a Boha koledujeme! JŠ

***

Snemovni 7 paneliste 13.6.2023Přihlásil jsem se na besedu o školství ve Sněmovní 7. Měla začít v 9:00 hod. Po 15 min. se nic nedělo, nikdo se neomluvil, v klidu se popíjela kafíčka... Odešel jsem. Viditelně školení o slušném chování potřebovali sami pořadatelé a panelisté. Ostatně obávám se, že debata proběhla v klasickém formátu – JAK je vše špatně, CO je třeba udělat, ale těžko zaznělo JAK  REALIZOVAT při danném stavu společnosti, zbavené elit a prorostlé rakovinou klientelismu. Díky odchodu jsem prožil čas mnohem hodnotněji.

Rodicum na vystrahu 1886Ano vše začíná výchovou a vzděláním. Zašel jsem k pomníků dr. Milady Horákové pár metrů poblíž. Byla tam skupina šesti studentů cca kolem 13-ti let. Zeptal jsem se, zda ví, kdo byla dr. Horáková, věděli. Zeptal jsem se na Lidice a Terezín, věděli. Zeptal jsem se na Švédské šance, nevěděli – a už zasáhla paní učitelka, do té doby mlčící a kterou jsem zprvu nezaregistroval. „Na to jsou ještě mladí. Tak děti půjdeme.“ Na dotaz: „Kdy to bude, když na zločiny nacismu a komunismu zralí jsou a na naše vlastní zločiny ne?“, nereagovala a s žáky odešla. Minimálně v jednom chlapci jsem zanechal stopu na přemýšlení. Od paní učitelky cestu k pravdě očekávat nemůže. Věřme, že se jí nenechá umlčet.

***

Projev prof. Petra Piťhy, probošta Kolegiální kapituly Všech svatých na Pražském hradě

Prof. Petr Piťha: „Obávám se úplného rozpadu společnosti.“

Zákeřná úskalí Istanbulské úmluvy

 ***

Poté jsem na Malostranském náměstí postál u Happeningu Jsme fér. Pár lidí, žádná veřejnost. Jen místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová, která nadšeně pózovala se stejným transparentem jako ministr kultury Martin Baxa. Chtěl jsem ji oslovit. Opakovaně zaznělo: „Nashledanou, nashledanou…“ Zvláštní ten instinkt politiků a přaktiky, jak se vyhýbat nepříjemnému (podobně arogantně se vůči mně choval ve Sněmovní 7 i Mirek Topolánek, než jsem odešel. Jako malé děti).

Nikomu neupírám svobodu, ale kde ohrožuje přirozenost života, musí mít hranice, nemáme-li na to doplatit všichni. Co udělá asi s dítětem „dvojtáta“ či „dvojmáma“? Na psychickém vývoji dítěte se to nemůže projevit pozitivně. Zvýší se počet „mužatek“ a „ženatek“ s patřičným dopadem na vývoj a kvalitu populace. Muž je mužem a žena ženou, pokud si zachovají svoji přirozenost. Jsou to potřebné protiklady, abychom věděli co je co, podobně jako noc a den, černá a bílá. Vzniká-li šeď, vzniká současně i postupný zánik. Nedivme se, že přibývá žen v produktivním věku, žijící osamoceně a místo kočarku vodí své pejsky jako náhražku zanikajícího, přirozeného instinktu.

Víte proč zaniklo království Sodomy Gomory? Díky životu v bezbřehé neřesti a homosexualitě. Opět si o tuto lekci přírody a Boha koledujeme! JŠ

***

Rodičům pro výstrahu – článek z novin z roku 1886

Nebojujme na frontě, kde není s čím bojovat

Původně cenzurovaný film „Co je to žena“ se stal online hitem, na Twitteru láme rekordy

Knihovna Václava Havla pronajala své prostory novodobé totalitě: „No snad aby jste už odešel“

Svatá pouť v Aachenu 2023

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)