Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Korupce_pouta... „Poslanec, ponořený do průseru, je nadlehčován silou, rovnající se váze průserů, do nichž jsou namočeni ostatní poslanci“. ...

Přímým nadřízeným BIS je vláda, zadavatelem jejích úkolů pak vláda a prezident. Na rozdíl od veřejnosti, ale i obou komor parlamentu, jsou vláda a prezident o negativních (taky) hospodářských jevech informováni detailně. Musejí proto znát konkrétní kauzy i konkrétní jména.

Protože se stejné závěry ve zprávách BIS opakují už řadu let a stav se nelepší, ba naopak, vyplývá mně z toho, že vláda a prezident situaci buď řešit nechtějí, nebo řešit neumějí, alespoň ne v souladu se zákony. Proto mně z toho dále vyplývá, že jsou pro výkon svých funkcí nevhodní nebo dokonce škodící.

Jde o to, že pokud je kdokoliv informován o tom, že se stalo, že se děje či že je připravováno protizákonné jednání jakékoliv intenzity, je jeho povinností se obrátit na orgány činné v trestním řízení formou trestního oznámení. Pokud tuto povinnost ignorují velmi dobře informovaní  politici,  mám za to, že se v případě zmíněných protizákonných jednání stávají jejich spolupachateli.

Napadá mne poohlédnout se po výkladu pojmů vlastizrada, velezrada, rozvracení republiky, záškodnictví a sabotáž. Jen tak, abych věděl, pokud by na to přišlo. Ale už teď vím, že naši vrcholní představitelé nemají imunitu úplně na vše.

Ryba smrdí od hlavy a šeptanda dělá paseku. Nejednáte s národem fér, pane prezidente a vládo. Kličkováním před lidmi a mlžením se své odpovědnosti nezbavíte. Vy o té špíně kolem nás sakra dobře víte, vždyť od toho přece máte BIS. Hrajete si svou velkou hru, do které, podle vás, národ-plebs nemá co mluvit, v lepším případě ani o ní vědět. V nejhorším nám předhodíte nějakou figurku, kterou už nepotřebujete nebo která se vám něčím zprotivila.

Za blbou náladu ve společnosti můžete v prvé řadě vy, kdo jiný. Nemůžete mít čisté svědomí. Jak se před nás vůbec můžete postavit?! Přece není možné, aby při tolika profláknutých průšvizích nezačaly padat hlavy pomazané. Statistická pravděpodobnost má své zákony.

Na internetu koluje upravený Archimédův zákon: „Poslanec, ponořený do průseru, je nadlehčován silou, rovnající se váze průserů, do nichž jsou namočeni ostatní poslanci“. To není k smíchu, a pokud, tak k hořkému. Cítíme všichni, jak je to přesné.

Pane prezidente a členové vlády, vedete nás způsobem, který vyhovuje především vám a těm za vámi. Logicky proto rychle ztrácíme zbytky důvěry ve vás, tak jako rychle ztrácíme zbytky důvěry v zákony této země.

V této souvislosti chci poukázat na vrcholné právní normy a jejich naplňování:

LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD

Hlava první

Článek 1
Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.

K tomu: „Promiňte, vládo a pane prezidente, ale myslím si, že to, co se v našem státě už dlouho odehrává, svědčí o pravém opaku. A vím, že s tímto poznáním nejsem sám.“

Článek 10

(1) Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno.

K tomu: „Promiňte, pane prezidente a vládo, vím, že kdyby mě mí zahraniční přátelé neznali osobně, dívali by se na mne jako na Čecha s despektem. A vím, že s tímto poznáním nejsem sám.“

ÚSTAVA ČESKÉ REPUBLIKY

Hlava první

Článek 1

(1) Česká republika je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát založený na úctě k právům a svobodám člověka a občana.

K tomu: „Promiňte, vládo a pane prezidente, ale já se cítím, jako byste mnou spíš pohrdali. A vím, že s tímto poznáním nejsem sám.“

Svobodná ruka trhu a příroda si poradí samy. O té svobodné ruce se to říká, o přírodě je to jisté. Lidi a vývoj jejich společenstva nelze vyvinit z přírodních zákonů, proto i ten lehce ušlápnutý český člověk si svou beznaděj nakonec vyřeší, to je jisté. Tento stav nemůže trvat věčně. Místo užívání si života se jím jen ploužíme v obavách ze zítřka. Ve své domovině se necítíme dobře. Jsme rozladěný a naštvaný národ.

Vzali jste nám důvod se smát. Vraťte nám ho, máme na něj právo!

 

12/10/2011

Michal Kristián, Horka nad Moravou

Signatář www.neo2011.cz

* * *

Let z Kocourkova do Kocourkova

Čerstvý exministr Kocourek je živoucím důkazem, že žijeme v Kocourkově. Jeho mediální obhajoba bude jistě součástí silvestrovského sestřihu. Jakoby si naši dočasní správci našich daní řekli, že když už pro nás skoro nic nedělají a téměř výlučně si pouze přilepšují ze společného měšce, tak nás alespoň pobaví. Ten nekonečný tragikomický seriál si platíme sami a dobrovolně. Dokonce si jej sami opakovaně volíme. Země je spravována samospádem. Tak nějak to funguje, ale nikdo neví, jak vlastně, a jak dlouho ještě.

Je to jako autopilot v letadle. Tiše doufáte, že nespadneme. A je jedno, zda sedíte v letadle napravo či nalevo. Kabina pilota je beznadějně prázdná. Směs nekompetence a nemravnosti mixuje ďábelský koktejl. Letadlo marně hledá svůj domovský přístav. Spása nepřichází ani z jiných letišť. I tam zuří bouře a všichni začínají hájit výhradně své vlastní zájmy. Měli bychom tak učinit i my. A to rychle a hlavně se zcela novou posádkou v řídící kabině, tentokráte již profesionální. Tedy, pokud se taková najde a bude mít vůli čelit rozpadu. Jinak budeme sledovat nekonečnou produkci našeho béčkového kabaretu, v němž budou vysocí státní úředníci a politici „odklánět“ po kocourkovsku své (rozuměj naše) miliony a zároveň nám vysvětlovat, že se musíme uskromnit, neboť jsme si žili nad poměry. Ta současná česká bramboračka už opravdu, ale opravdu, není k jídlu. Kdo bude po Kocourkovi „hrdinou“ dalšího dílu? Tipněte si. Nabídka je pestrá – od modré, přes oranžovou. Anebo chcete veřejnou top produkci? Nuže, šťastný let a dobrou chuť! Naši furianti již píší další díly svých recyklovaných taškařic. Nudit se zcela jistě nebudeme. A kdo ví? Možná vstanou i „noví“ bojovníci, i když v poněkud obnošených kabátech. Je půvabné sledovat samozvané hasiče, jak se toporně snaží hasit své vlastní požáry.  Je skoro až komické sledovat stárnoucí unavené superstars české pavlače, které mají panickou hrůzu ze ztráty popularity a zároveň z uveřejnění svých pracně utajovaných dávných i nedávných faulů. Letíme společně. Kam vlastně? Z Kocourkova do Kocourkova.

 

Petr Havlík, 10.11.2011

 

P.S.

Exministr Kocourek je obyčejný podvodník a lhář. Jeho bývalá manželka by ho měla zažalovat a policie důkladně vše vyšetřit! Pokud nebude mít pan Kocourek všechny potřebné doklady o tom jak nabyl peněz, doma, tak doporučuji naši policii, aby se obrátila na švýcarskou. Jistě ráda pomůže jako v případě pana Tomáše Kadlece, bývalého šéfa NBÚ (!!!), který má tak „čisté“ svědomí, že zavírá před televizí v panice dveře! Ostatně pan Kocourek jako člen Dozorčí rady ČEZu má jistě bezpečnostní prověrku a tam je vše podrobně zmapováno až do pověstného „pátého kolena“. Pokud tam šéfoval pan Tomáš Kadlec, tak bude mít policie asi smůlu…?! Není žádného zákonného důvodu, aby jeho obhájce opět požadoval neveřejné soudní jednání příští úterý a kdy mu soudce v prvním stání vyhověl. Veřejné osoby a veřejné peníze nemohou být nikdy „obchodním tajemstvím“. Podzim bude horký, přihořívá každým dnem. Půjde o to, aby se začali „smažit“ konečně ti praví – v pekle jsou už ostatně dávno!

 

Jan Šinágl, 10.11.2011

 

Za toto vystoupení pana Andreje Babiše „klobouk dolů“!

Teď je to na nás občanech – samo se ještě nikdy nic neudělalo – až na bídu!

Vystoupení pana Andreje Babiše v OVM dne 13.11.2001 – I.část

Vystoupení pana Andreje Babiše v OVM dne 13.11.2001 – II.část

* * *

Ostudné vystoupení Václava Klause v USA!

Novoroční projev 2011 prezidenta Václava Klause - jak měl zaznít, ale nezazněl!

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #1 Jiří Kraus 2011-11-10 13:43
Zde je nutno volat k odpovědnosti především ty voliček kteří stále volí tuto mafiánskou pakáž.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)