Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vyhnani statistikaZdravím vás, milí přátelé sudetských práv a vlasti,

Voelkermoerder aversvelké věci jsou za dveřmi, tedy zítřejší zemské shromáždění SL v Erdingu, s velkým politickým významem, pravděpodobně kvůli volbám 08.10.2023. Mnozí z vás tam budou, ale já ne, ačkoliv jsem zvoleným delegátem a stále členem SL, protože arbitráž, jak ohlásil RAW May, se ještě nekonala.

My z Bavorského zemského svazu máme dost práce a jsme plně zaměstnáni tím, že požadujeme to, čeho byste se vy, se stanovami Bavorského zemského svazu, které budou zítra změněny, měli vzdát, právo na vlast a vyrovnat se s vyhnáním, které bylo etnickou čistkou, jež není promlčena. Voelkermoerder reversNa všech úrovních a s pomocí renomovaných odborníků na mezinárodní právo, jako je de Zayas, se snažíme zejména našim českým sousedům, ale i německé straně dokázat, že tyto zločiny podle mezinárodního práva, které nepodléhají promlčení, změnou stanov spolku nekončí.

Jistě jste obdrželi "Sprecherbrief", který neobsahuje mnoho nových informací. Podobné dopisy a oznámení jsme obdrželi i při návštěvách Daniela Hermanna, Pavla Bělobrádka a Petra Nečase. To všechno byly pro Posselta "historické okamžiky".  Pro nás prý historický okamžik nastane až tehdy, když se vláda ČR začne vážně zabývat zrušením dekretů a zákonů, ale nemusí to dělat se spolky, které se vzdávají svých práv a dokonce mění své stanovy.

Jak víte, založili jsme proto Sudetoněmecké krajanské sdružení Bavorsko e.V., které požaduje přesně to, co SL ze svých stanov vypustil - a byli jsme úspěšní, protože se to v CZ rozkřiklo a my nejsme jediní, kdo se postaral o to, aby existovalo sudetoněmecké legální sdružení, které nejde cestou odříkání, což by byl katastrofální signál pro budoucí vyhnance, ale trvá na svých zákonných požadavcích, které nejsou promlčené. To ukázalo i vystoupení CZ ministra Mikuláše Becka, který upozornil, že ještě není vše vyřízeno. To byl úspěch našich připomínek adresovaných CZ premiérovi a CZ prezidentovi.

Poté, co SL-Landesgruppe Bayern zítra změní své stanovy a především účel stanov, stane se také 3-T-T-Tradition-Tracht-Tanz- Verein. Nyní se ukazuje, jak nezbytným se stalo založení Sudetoněmeckého krajanského sdružení Bavorsko e.V.. Naše politicky a hospodářsky nezávislé sdružení nezbavuje patrona jeho odpovědnosti. Nespokojíme se s krásnými slovy "jsem sudetský Němec" a "zaslouží si Nobelovu cenu míru", ale požadujeme činy. Nespokojíme se ani se Söderovými slovy "Historie se někdy stává dobrou", protože zatím není vyřešeno vůbec, ale vůbec nic, protože:

Nic není vyřešeno dlouhodobě - co není vyřešeno spravedlivě,

Připomínáme to právníkovi Dr. Markusovi Söderovi, který je vítán, aby vstoupil do našeho sdružení jako platící člen, aby spolu s námi a našimi českými přáteli dosáhl této spravedlivé úpravy, protože jen tak může právem říci:

"Někdy se historie přece jen stane dobrou"

Každý z vás se také může stát naším členem a může také zůstat v landsmanšaftu, protože i my považujeme tradice, kroje a tance za důležité prvky naší vlasti, ozdobné doplňky k zákonným požadavkům etnika, jehož hlavním cílem musí být vyrovnání se s etnickou čistkou, která na něm byla spáchána - abychom nedávali příklad budoucím vyhnancům (Putin-Ukrajina).

Na zítřek přejeme účastníkům snesitelné počasí, hodně trpělivosti při snášení chvalozpěvů politiků a našich úředníků a šťastnou cestu domů.

Hodně štěstí našemu etniku - se solidaritou k vlasti

PS: CSU vydala brožuru 15 důvodů pro CSU. Bohužel, navzdory Söderovým slovům o ST 2023 v ní my, vyhnaní, nejsme zmíněni.

Zaslali jsme proto celostátnímu vedení CSU 16 důvodů, které najdete v příloze.

 

Johann Slezak

Aubing-East Street 88

81245 Mnichov

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Telefon +49 172 8193826

***

Předmět: 15 důvodů pro CSU + 1 by bylo, že 16 důvodů

Od: "Johann Slezak Sudeten \(SL4\)" <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Datum: 19.07.2023 18:20

Komu: "Slezák <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Kopie: Söder Markus <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

 

Zdravím Vás, milí přátelé strany v národním vedení.

 

Dobře zpracovaná brožura 15 důvodů pro CSU. Bohužel v ní chybí důvod 16, který by CSU jistě přinesl minimálně o 2 % hlasů více.

Navrhujeme následující text:

Důvod O16: CSU se staví za zájmy vyhnaných. Zejména se zasazuje o zrušení "ex tunc" dekretů a zákonů, které jsou v rozporu s mezinárodním právem a které ospravedlňovaly a stále ospravedlňují vyhánění a etnické čistky etnika.

Každý čtvrtý občan Bavorska má kořeny ve vyhnaných, zejména v sudetoněmecké etnické skupině. Vyhlášky a zákony, které měly ospravedlnit vyhnání sudetských Němců, jsou stále v platnosti a jsou obsaženy v českém právním řádu = nespravedlivý řád. Diskriminují oběti, odměňují pachatele a chrání je před trestem. Zároveň jsou ostudou sousedů. (M. Söder)

Na Sudetoněmeckém dni 2023 ocenil ministerský předseda Bavorska Dr. Markus Söder nyní dobré vztahy s českým sousedem a zároveň se označil za sudetského Němce. "Jsem sudetský Němec" a navrhl tuto etnickou skupinu na Nobelovu cenu míru.

CSU nyní využije těchto dobrých vztahů k tomu, aby Česká republika do Sudetoněmeckého dne 2024 ( 20 let členství ČR v EU) odstranila tyto zákony a vyhlášky ze svého "právního řádu" a začala konečně řešit otevřené otázky vyhnání, které nejsou promlčeny.

CSU bude přemýšlet o způsobech, jak podpořit udělení Nobelovy cenu míru, kterou bavorský ministerský předseda navrhl udělit sudetoněmeckému etniku.

To by pro CSU znamenalo další 3 % navíc.

 

Se stranicky přátelskými pozdravy

Johann Slezak, BZR (v důchodu)

Je mi jako bývalému okresnímu předsedovi UdV záhadou, proč se UdV, jejímuž předsedovi Berndu Posseltovi patří dík za to, že je ve vedení strany, neangažovala. Je to kvůli pochvale, které se mu dostalo od premiéra Dr. Markuse Södera na ST 2023, nebo kvůli vyhlídce na dobrou pozici na kandidátce ve volbách do EP v roce 2024?

Jsem své straně k dispozici pro další rady.

***

BYLO BY ZÁHODNO PŘESTAT MASARYKA UCTÍVAT

***

P.S.

21.7.2023: I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Petr Barton, pravá ruka Bernda Posselta v České republice. Doufejme, že opět nemá nohy na stole, nemá zhasnuto a kouká do prázdna otevřeným oknem, jak jsem ho opakovaně, náhodně přistihl. JŠ

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)