Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

... V televizi a v denním tisku proběhla informace, že úředníci Ministerstva životního prostředí (MŽP) povolili zahraničním těžařským společnostem geologický průzkum v některých lokalitách, zda se v nich nachází ložiska ropy a břidlicového plynu. Jedním z těchto území je i Trutnovsko a Broumovský výběžek. Města v tomto regionu však s rozhodnutím nesouhlasí. ... Nemalým problémem se jeví vliv úniku skleníkových plynů při těžbě, které pravděpodobně dosahují až několik procent objemu z těženého plynu včetně možnosti úniku radiace vzniklých průzkumnou či zejména těžební činností, čímž škála negativ nekončí ...
Dobrý den,

obracím se na Vás s žádostí a spolupráci.

V televizi a v denním tisku proběhla informace, že úředníci Ministerstva životního prostředí (MŽP) povolili zahraničním těžařským společnostem geologický průzkum v některých lokalitách, zda se v nich nachází ložiska ropy a břidlicového plynu. Jedním z těchto území je i Trutnovsko a Broumovský výběžek. Města v tomto regionu však s rozhodnutím nesouhlasí.

MŽP zdůvodnilo svůj souhlas tím, že se zatím jedná pouze o geologický průzkum, což automaticky neznamená, že zde bude povolena těžba plynu. Toto rozhodnutí však dosud není pravomocné. Průzkum má kromě geofyzikálních měření a rešeršních prací znamenat také umístění blíže nespecifikovaného množství průzkumných vrtů, které se od těžebních vrtů nemusí příliš odlišovat.

Někteří jsou ukolébání představou, že když obce i úřady vyslovili nesouhlas, není třeba už nic řešit. Opak je pravdou. Kauza (průzkum) je v rozkladovém řízení ministra, který ho dost pravděpodobně povolí! I kdyby ne, STOP HF je nutno říct v celé ČR tak jako tak.

Jsme pevně přesvědčeni, že riziko havárie, snížení hodnoty životní pohody, změny krajinného rázu, kontaminace podzemních vod  atd. nelze vyvážit zájmem těžit plyn.

Nemalým problémem se jeví vliv úniku skleníkových plynů při těžbě, které pravděpodobně dosahují až několik procent objemu z těženého plynu včetně možnosti úniku radiace vzniklých průzkumnou či zejména těžební činností, čímž škála negativ nekončí (viz. http://www.ne-plyn.hys.cz/).

Činnost v rámci koalice hodláme rozšířit na celé území státu, aby byl HF v naší zemi zakázán. Pro ten účel jsme již sestavili petici, která bude na tomto jednání připravena k šíření.

Pokud by jste nás chtěl jakýmkoliv způsobem podpořit, obraťte se prosím na mne.

S pozdravem za krizový štáb


Jitka Klímová, 9.2.2012
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #6 Zdeněk Formánek 2012-03-27 20:35
Pane Nováku,
navrhuji soutěž - mým úkolem bude vypít
litr pitné vody a Vaším úkolem bude
pozřít litr břidličného plynu. Můžeme přizvat
paní Klímovou coby svědka, kdo z nás dvou bude žít déle :))

Hezký večer,
Formánek
+2 #5 Jitka Klímová 2012-02-16 07:23
Zdravím velmi pana starostu Brandejse, ještě si dovolím doplnit.
Hradec Králové se zásobuje 750tis.m3 vody z Polické křídové pánve. J.K.
+1 #4 Jitka Klímová 2012-02-16 06:56
Děkuji za názory, dovolím si p.Novákovi podat ještě nějaké informace u těžbě. Při těžbě se používá tvz. (hydrofracking) , který rozruší horninové prostředí v okolí vrtu v hloubce více než 2km a umožní uvolnění plynu. Ve vrtu se v plynonosné vrstvě pomocí trhaviny, čímž se vyvolá lokální zemětřesení, nejprve iniciuje vznik hrubých trhlin a následně se do hloubek pod vysokým tlakem vhání voda s pískem a chemickými přísadami. Písek brání následnému uzavření vzniklých pórů tlakem horniny, chemická aditiva zajišťují účinnost a trvalost celého procesu. Pro jedno hydraulické štěpení jednoho vrtu se spotřebuje množství vody o objemu přes 10 000 m3. Proces hydraulického štěpení se za dobu životnosti vrtu opakuje v průměru desetkrát, někdy až sedmnáctkrát.Me zi chemické látky používané v HF jsou benzen, toulen, formaldehyd, pesticidy atd... další info najdete na stránkách www.ne-plyn.hys.cz, myslím, že každý občan ČR by si měl hlídat své národní bohatství čímž voda bezesporu je.Co se týče Polska, určitě jste se i dočetl jaké škody těžba břidlicového plynu napáchla( poškození budov, zakalaná voda ve studních atd..)J.K
+3 #3 Milan Brandejs 2012-02-15 08:48
Tak by mne zajímalo, čím zaháníte žízeň. My na Broumovsku a vlastně prostřednictvím vodovodního přivaděče lidé až do Hradce Králové využívají vodní zdroje z Polické křídové pánve, kde pramení "kojenecká voda". Rozhodně i za Vás budeme bojovat za minimalizaci rizik, která těžba břidličného plynu prokazatelně přináší. Voda je nenahraditelný fenomén, bez kterého se žít rozhodně nedá a případné znečištění zdrojů je v řádech měsíců a let nemožné. Milan Brandejs, starosta, město Teplice nad Metují
-4 #2 Jan Novák 2012-02-14 07:45
"Polsko sní o nezávislosti. Na ruském plynu.":
aktualne.centrum.cz/.../...

O čem sníte vy, paní Klímová? O vyznamenání od p. Putina?
Mimochodem, pokud jde o pitnou vodu a radon, tak když se může těžit "Dobrá voda" ze žulových štěrků z kilometrové hloubky, tak už se může všechno. Kolik asi radonu je rozpuštěno v té vodě při tlaku 100 atm? Hodně, že?
-5 #1 Jan Novák 2012-02-14 07:22
Další Buchtová :(

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)