Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

Strojový překlad

Kalendář událostí

po srp 20 @17:00 - 10:00PM
Havlíčkův Brod: vernisáž SRPEN ´68
út srp 21 @15:00 -
Plzeň ČRo: vzpomínka na SRPEN ´68
út srp 21 @19:00 - 09:00PM
KVH o Srpnu ´68
čt zář 06 @09:30 -
MS Praha: FÚ versus Alba a.s., kauza Altner
so zář 08 @10:00 -
Zhůří: Kříž Smíření
čt zář 13 @14:00 -
SVIT, Slovensko: pojmenování školy po Janu A.Baťovi

Nejnovější komentáře

• 18.08.2018 07:31
    Pane Mikolášku, bohužel odkaz není funkční? Prosím o zaslání ...

• 18.08.2018 07:16
    Vážený pane Pánku, první zpráva, potomci JAB o tom moc neví.

• 18.08.2018 06:37
    www.mikolasek.net/cz/68 ..třeba Vas napadne, koho na můj ...

• 17.08.2018 22:45
    Vážený pane Pánku, děkuji Vám. Poptám se, věřím, že se někdo ...

• 16.08.2018 17:19
    Dobrý den Mám pouze dotaz na osud pamětí p. Dr. V.Krejčího ( ...

• 16.08.2018 15:55
    Doplňuji informace pana Vrbíka - Jan A.Baťa zachránil stovky ...

Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

„Komunismus znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. – Bez všelijakých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.“

Karel Havlíček Borovský ve svém časopise „SLOVAN“ 26.7.1850

SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

TK Bata SHERATON BA 4 paneliste 180913Potomci J. A. Bati dementují lživé zprávy o tom, že chtěli vyjádřit uznání a podporu Františku Čubovi

Praha, 23. 9. 2013 – V sobotu 21. září vyšla v Kroměřížském deníku značkou „(fab)“ signovaná zpráva, v níž bylo uvedeno na thema právě skončeného pobytu dědiců Jana Antonína Bati v České republice a na Slovensku:

V plánu bylo také setkání v sídle krajského úřadu s krajským radním Františkem Čubou. Z tohoto setkání však kvůli náhlým zdravotním potížím Johna Nashe sešlo. Uskutečnit by se mělo později. Rodina totiž v Evropě ještě několik dní zůstane. „Potomci J. A. Bati chtěli panu Čubovi vyslovit uznání a řeč měla přijít i na případnou finanční podporu nového agrokombinátu. Bohužel ze setkání sešlo. Mám však informace, že se zde rodina zdrží a s panem docentem by se rádi setkali v jiný den,“ pověděl Ivan Adámek, asistent radního Františka Čuby.

Tato informace je však nepravdivá. Nikdo z potomků J. A. Bati nevyjádřil během návštěvy panu Čubovi ani jeho podnikatelským záměrům uznání nebo podporu, a ani to neměl v úmyslu. Pan Čuba je kontroversní osobností, úzce svázanou s bývalou Komunistickou stranou Československa a s její ideologií, a s takovou osobou se potomci slavného zlínského podnikatele rozhodně nemíní dát jakýmkoli způsobem spojovat.

„Absolutně odmítám, že by byla pravda cokoli z toho, co pan Čuba ústy svého asistenta pro Kroměřížský deník uvedl,“ řekl k tomu vnuk J. A. Bati John G. Nash ještě před odletem zpět do Spojených států. „Můj dědeček byl celý život kategoricky proti komunismu a komunistům, a jistě by nepřipustil, že by jeho jméno mělo být spojováno s někým, jako je František Čuba. Opakuji: je to naprostá, nehorázná lež.“

K věci se vyjádřil i Tomáš Pecina, který americkou větev baťovské rodiny v České republice zastupuje: „Je to jedním slovem drzost, a bohužel, právně proti tomu můžeme udělat jen velmi málo. Dosud jsem – snad naivně – věřil, že pan Čuba je v zásadě slušný, talentovaný člověk, který se jen kdysi octl ve špatné době na špatném místě; po tom, co jsem si teď přečetl v Kroměřížském deníku, jsem názor na něj změnil – je to lhář.“

Možnost dalších právních kroků proti Františku Čubovi rodina Baťových potomků zvažuje

TOMÁŠ PECINA SLEZSKÁ 56 • 120 00 PRAHA 2 • ČESKÁ REPUBLIKA TEL. 724029083, 222211784 • FAX 222211785, EMAIL Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • DS: whehjsc

Originál Tiskové zprávy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.30 (10 Votes)