Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Tri vojaci… Současný tzv. civilizovaný svět je plný násilí a kriticky nízké emoční – tedy přirozené inteligence. Dnes například Izrael zažil 24 raketových útoků… dnes například letecká puma Saudského královského letectvaPanel 01 v Jemenu zabila 29 školáků a 15 dospělých. V hlavním zpravodajském pořadu ČT1 těmto drobnostem věnovali necelou půl minutu. Mnohem déle mluvila nastrojená, načesaná brigádní generálka o hrdinství našich žoldnéřů. A plukovníci a podplukovníci a vojenští kaplani plkali a plkali… Ceremonie neberou konce, lidé se na chodnících zastavují a vzdávají úctu. Šílenství, které předčí i Husákovu éru… Rituály a obřady divochů jsou smysluplné. Naše naprosto bezduché a hloupé. …

* * *

V krátkém textu se chci vymezit a vyjádřit svůj nesouhlas s hysterií, kterou rozpoutala naše informační média v souvislosti se smrtelným válečným incidentem v Afghánistánu. Proč? Vnímám to jako velmi nebezpečnou energii. Pokusím se vysvětlit…

Před několika dny, 5. 8. při sebevražedném útoku fanatického talibánce přišli o život tři mladí čeští vojáci. Nepřísluší nikomu vyjadřovat se k takovým osobním tragediím a posuzovat okolnosti. Budu se vyjadřovat nad rámec osobní mise každého z nás zde na Zemi.

Tito stateční chlapci se svobodně a dobrovolně rozhodli (důvody ponechme stranou), že nastoupí do mise NATO a budou bojovat proti zlu, budou bojovat za Českou republiku, za nás za všechny. Věděli, do čeho jdou. V Afghánistánu je denně (už asi 20 let) zabito několik až několik desítek vojáků i civilistů. Nerozumím mediálnímu, politickému pojmu hrdinové. Nerozumím tomu, proč u nás houkají sirény a lidé chodí zapalovat svíčky. Paní na ulici do kamery ČT štkala, že má stejně starého syna… Nechápu, že je český národ „na nohou“ a ostatky hrdinů doprovázely vojenské stíhačky.

Pro mne jsou větší hrdinové lidé s rakovinou, kteří se vzepřeli onko-byznysu a navzdory srážení svým okolím se dokázali tvrdou prací na sobě uzdravit. Mnohem větší hrdinové jsou pro mne maminky, které brání své dítě před farmaceutickými a politickými predátory a přes výsměch své rodiny vedou potomka ke zdravému životu. Ženy, jež vzdorují bezcitnosti a terorizmu manželů a tchýní, jež si kupují její děti jedovatými pamlsky. Mnohem větším hrdinou je pro mne člověk, třeba velmi úspěšný, který jednoho dne prohlásí, že se mýlil… že to prostě posral.

Současný tzv. civilizovaný svět je plný násilí a kriticky nízké emoční – tedy přirozené inteligence. Dnes například Izrael zažil 24 raketových útoků… dnes například letecká puma Saudského královského letectva v Jemenu zabila 29 školáků a 15 dospělých. V hlavním zpravodajském pořadu ČT1 těmto drobnostem věnovali necelou půl minutu. Mnohem déle mluvila nastrojená, načesaná brigádní generálka o hrdinství našich žoldnéřů. A plukovníci a podplukovníci a vojenští kaplani plkali a plkali… Ceremonie neberou konce, lidé se na chodnících zastavují a vzdávají úctu. Šílenství, které předčí i Husákovu éru… Rituály a obřady divochů jsou smysluplné. Naše naprosto bezduché a hloupé.

Problém je v tom, že lidé – v tom jsme, bohužel my Češi, mistři, místo aby vědomě a trpělivě řešili své vlastní sračky, raději se v lítostivých emocích vrhají na jakékoliv téma, jež jim sdělovací prostředky rády nabídnou. Včetně zatoulaného pejska… Zde bych jako lékař pracující s informační léčbou vřele doporučil autopatii z vlastní stolice. Já ji momentálně dělám.

Za sebe jasně říkám, že za mne nikdo svůj život nepoložil a nikdo nešel hájit mé zájmy. S vojenskými ani náboženskými misemi nemám NIC společného! V Afghánistánu nemáme co pohledávat. Ani Američani, ani před nimi Sověti. Ani v Iráku, ani ve Vietnamu, ani v Koreji ani v Kambodži – nikde! To je mé přesvědčení. Pláčete, drazí reportéři, drazí spoluobčané na nesprávném hrobě.

 

MUDr. Tomáš Lebenhart

13.8.2018

* * *

Při vší úctě ke smrti třech našich vojáků-žoldnéřů, je současná masová mediální glorifikace jejich smrti s blížícím se výročím 50.let od okupace v roce 1968, skandální a výsměchem všem tisícům obětem okupace. Také se staly nečekanými oběťmi, ale občané byli neozbrojeni a neprojevovali své hrdinství za peníze. Proto si zaslouží pocty a úcty mnohem větší než naši tři vojáci padlí v Afganistánu – bez boje a kde umírají stovky či tisíce vojáků jiných zemí bez podobných poct.

Na výstavu SRPEN ´68 v Čáslavi se žádná média nedostavila, ačkoliv byla všechna pozvána? Dodnes nemají oběti okupace na místech kde zahynuly pomníky či pamětní desky a pro masová média jsou tabu?! Proč se i na ně nevyberou miliony?! Jak snadno média manipulují s lidmi, stejně, jako tomu bylo za totality. Komunisté dobře znali cenu médií. Totality jsme se moc nezbavili, jen jsme jí dali jiný název, který bez občanů-demokratů zůstává jen prázdným pojmem, resp. účelovým nástrojem k ovládaní obyvatelstva a udržení moci.  

 „Bude česká sněmovna schopná uplatnit své právo, aby zabití čeští občané za sovětské okupace dostali na zdi domů, kde zemřeli plakety, nebo se vymluví a vše opět vyšumí?“ K.Mrzílek Teprve až budou stát pomníky a budou zhotoveny pamětní desky všem obětem okupace vojsky Varšavského paktu, budeme se moci nazývat vyspělou, kulturní a civilizovanou zemí. Neskutečným mediálním „divadlem“ kolem smrti třech našich vojáků urážíme i je, jejich památku a dokazujeme, že touto zemí nejsme a máme k ní stále hodně daleko.

Aktuální kauza, kdy Česká inspekce pro životní prostředí vyšetřuje pálení rudých trenýrek na Hradě snad nejlépe ilustruje stav naší země – konečně jsme našli viníka za zhoršující se kvalitu životního prostředí a vzduchu – rudé trenýrky. Něco pravdy na tom určitě bude… 

Pasivní dobro je k ničemu. Musí být aktivní, jinak ho zlo vždy využije, protože používá sílu ve všech formách. Dobro bez aktivity považuje zlo za vítanou slabost. V ničem a ničím ho přímo neohrožuje. Tím ho jen posiluje.

 

Jan Šinágl, 14.8.2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)