Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Gajduskova a Spidla

Aktualizováno 18.10.2018: Odpověď Sněmovny na žádost o inforamce k rukám předsedy Mgr. Radka Vondráčka ze dne 18.10.2018

Aktuallizováno 7.2.2019: Odpověď ředitele DS ing. Martina Pohla na žádost o inforamce ze dne 7.2.2019

… Není jasné k čemu potřebovala poslankyně dvě plně vybavené ložnice s dvoulůžky (s prostěradly, přikrývkami, přehozy) s vybavením za více než 200 tisíc. Proč bylo poskytnuto další plné vybavení (jídelna, obrazy a AG byt 1dokonce voňavé svíčky). A za to se platí 20 tisíc měsíčně????? Takto se hospodaří s cizím, tedy se státním majetkem. …

Sleduji s občanským znepokojením tanečky kolem ministra a ministerstva zahraničí. Nabývám dojmu, že to je vypouštění mlhy, snaha být co nejdéle na místech s výhodami, finančními zdroji.

Proč vám píšu o jednom detailu o jedné mé zkušenosti. Usiloval jsem o pronájem prostorů v centru Prahy. Pěkné místo bylo k dispozici ve vnitrobloku objektu patřícího Diplomatickému servisu. První návrh nájmu byl ve výši co platil předchozí uživatel, tedy 30 tisíc a služby měsíčně. Poté se objevila informace, že se bude nájemné soutěžit a údajně podle znaleckého posudku se mělo začínat na 60 tis. Zde je třeba zdůraznit, že se jednalo o nabídku nevybavených prostor.

AG byt 2Zajímalo mne jak to dopadlo, protože prosákly informace, že nájemcem byla soc.dem. poslankyně Alena Gajdůšková. Údajně platila měsíčně 20 tisíc (tedy asi to za ní platila poslanecká sněmovna) a několik tisíc za služby. Jak se zdůvodní snížení výše nájmu?AG byt 3 Ale nyní jsem se dostal ke skandální informaci. Jako asistent poslankyně se pasoval zlínský soc.dem. lobbista Vaigel, působící jako politický poradce na ministerstvu zahraničí, prý hovořil o blízkosti tehdejšímu náměstkovi a dnes státnímu tajemníkovi Staškovi.

Tento Vaigel za pomoci aktivistického mladého sociálního demokrata Trauba (zaměstnaného ve firmě Diplomatický servis) připravili prostory pro poslankyni s vybavením za více než 200 tisíc. Podařilo se mi získat část seznamu vybavení. Není jasné k čemu potřebovala poslankyně dvě plně vybavené ložnice s dvoulůžky (s prostěradly, přikrývkami, přehozy). Proč bylo poskytnuto další plné vybavení (jídelna, obrazy a dokonce voňavé svíčky). A za to se platí 20 tisíc měsíčně????? Takto se hospodaří s cizím, tedy se státním majetkem.

Asi by se takovým hospodařením měl zabývat nový ministr, ale vždyť je ze stejné party, takže asi žádná změna. Tak to snad bude zajímat alespoň voliče.

AG byt 4


J.K. 4.10.2018

* * *

Mstí se ČSSD starými praktikami za europoslance Pocheho?

Velvyslanec Škeřík do Bernu neodjede. I když měl souhlas vlády, Zemana, Švýcarska i Lichtenštejnska

Výbušné téma: Pravé důvody, proč kariérní diplomat dr. Škeřík nemůže nastoupit na místo velvyslance ve Švýcarsku. Mocensko-zločinné praktiky ČSSD pokračují jako za dr. Altnera!

Dopis zaměstnankyně MZV ministryni financí o skandálních poměrech na MZV a DS

Závažné námitky JUDr. Ladislava Škeříka na veřejnosprávní kontrolu Diplomatického servisu. Takového velvyslance ve Švýcarsku by občané jen uvítali!

Další odhalení neuvěřitelných poměrů na MZV ...

Reakce zaměstnanců MZV na článek HP: „Diplomatický servis posílá desítky milionů na mzdy lidí, kteří pro něj nepracují.“

* * *

Režisér Otomar Krejča o odpovědnosti a kázni, aneb léčba Klausem ...

* * *

Máme tu nové, resp. staronové papalášstvo. Za roky se zabydlelo, zvyklo na bezpracný život, vzájemně se kryje a podporuje stejně jako za totality ze které vzešlo, resp. přešlo. Služba občanům a zemi je to poslední co ho zajímá – o té se naučili jen mluvit, slušněji řečeno jen prázdně kecat. Jak dlouho budou občané nečinně přihlížet tomuto řádění morálního odpadu společnosti a dobrovolně si ho platit na úkor své životní úrovně, podložené poctivou prací?! Budou dělat vše pro to, aby ty co by mohli jejich ničím nezasloužený blahobyt narušit, žádnou šanci nedostali. To je snad jediné, co umí, zato dokonale.

TGM by dnes opět zvolal: „Je třeba sedlat!“ Má ještě země sílu se po generace ničené morálky a charakterů vůbec zvednout? Po 100 letech by bylo na čase opět obnovit státnost naší země a ne si na ní jen potěmkinovsky hrát!  

 

Jan Šinágl, 4.10.2018

* * *

VN 49 DS budova 051018VN 49 DS detail 051018VN 51 zvonky 051018VN 51 budova 051018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)