Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Naprosto se ztotožňuji s dopisem Heleny Vondráčkové Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, v němž si právem stěžuje na Radiožurnál, že vůbec nehraje její písně. A pokud ano, tak jenom tu s nevhodným názvem Proč mě nikdo nemá rád. Navrhuji, aby konečně byla zřízena zvláštní veřejnoprávní stanice, která by se mohla jmenovat třeba Kanál Helena nebo Rádio Řitka, kde by tato skvělá zpěvačka zněla nepřetržitě čtyřiadvacet hodin denně. Její manžel Martin Michal tam bude dělat moderátora a vést právní okénko Jak podávat žaloby.

Poslanci by rovněž měli neprodleně schválit zákon, podle kterého se poslech jiného rozhlasu než tohoto trestá... veřejně prospěšnými pracemi. Ministr školství Josef Dobeš nechť zváží obnovení povinné návštěvy Heleniných koncertů, řekněme od druhého stupně. Než se mé upřímně myšlené nápady realizují, hodlám chodit po Praze a neúnavně pomalovávat zdi nápisy NECHTE ZPÍVAT HELENU!!!

Určitě si teď myslíte, že si z vás dělám legraci. Přece ten její soud se mnou a tak... Jenže kvůli nynější­mu odpornému honu na čarodějni­ci, pardon, kvůli mediálnímu ataku bulvárních hyen musím lidu vyjevit překvapivou pravdu. S Helenou mě ve skutečnosti váže dávné pevné, byť z pochopitelných důvodů utajo­vané přátelství. Když mě kdysi se­známila s nastávajícím mužem, Martinem Michalem, věděl jsem, Že si vybrala dobře. Je to férový chlap, typ spravedlivého šerifa z westernu. Mockrát jsme se nasmá­li, když vyprávěl historky ze svých studií na tankové škole v Nitře, a jaké to bylo být za komunistů vo­jákem z povolání. Držel jsem mu palce, když se na něm polistopado­vý režim mstil a sedmnáct měsíců ho držel ve vazbě kvůli smýšleným nařčením z podvodu ve společnosti Terrex. Jako by to byl nějaký Hu­sák nebo kdo.

Už se dočkáte. Před lety si se mnou dali schůzku v jednom motorrestu za Prahou. Martin působil za­mlkle, Helena poplakávala a svěři­la se mi, jak ji diskriminují, prodej CD jde dolů a nebýt Novy, publi­kum na ni zapomene. Napadla mě ďábelská myšlenka. Obviním ji, že jí pomáhají „mafiáni", ona mě za­žaluje, kauza se potáhne léta, bude se o ní znovu psát na prvních stránkách, zájem se oživí a hlediště hal se zaplní. Plán vyšel dokonale, pod­le našich not pískaly soudkyně Ja­roslava Lobotková a Naděžda Žá­kova, pouze Ústavní soud to nako­nec překazil Nevadí, hlavně že se opět ocitla na zaslouženém výsluní. Aby se odměnila, zve mě občas k vy­stoupení na pódiu během svého koncertu ve vtipné krátké scénce, kterou nám napsal Karel Šíp a zrežíroval Jiří Adamec. Zatím jsme odmítli pozvání od Marka Ebena Na plovárnu, ale rádi bychom přijali účast v pořadech Jiřího Krampola, nebo Jana Krause.

Závěrem Helenu prosím, aby se v nejbližší době nevydávala na zahraniční cesty, zejména do Vídně a do Paříže. Nikoli kvůli španělským okurkám (vím, že se po nich může utlouct a snědla by jich kilo denně denně), ale protože hrozí vážné bezpečí, že ji jako naše kulturní bohatství zabaví firma Diag Human. Aby ne, když na být zařazena jako památka taky do seznamu UNESCO!

 

Jan Rejžek, LN, 2.6.2011

 

Podpořme Martu Kubišovou, není to jen její soud!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře

+4 #14 Stanislav Prokůpek 2011-07-22 22:32
Myslím si, že pani Vondráčková je trapná figurka komediantky, která za socialismu lezla tam kam měla a měla se dobře. Teď když na ni kažkej s..., tak ji nejdou peníze a je z toho tumpachová. Dobře ji tak lezprd..., Je to komedie, která už dávno měla vypadnout ze scény! Stanislav Prokůpek
+16 #13 Novák Ladislav 2011-07-13 17:51
Nebudu se vyjadřovat k Vondráčkové, protože můj hluboký nesouhlas s jejím jednáním už vyjádřilo mnoho jiných. Vadí mi napadání p. Kubišové skutečné dámy, která své hodnoty umělecké a především lidské prokázala a věřím, že podobný názor má více lidí. .
+5 #12 Kochrda 2011-07-07 00:02
Promiňte, ale není to spíš o tom, že česká justice je totálně podplatitelná a paní Vondráčková je už starší dáma s pochybným úsudkem? Kdo je padouch? A kdo těží na tom, že se kafrá o kravinách? Soud je u nás stát ve státě a žádný soudce neodpovídá za své rozsudky. Už jste někdy viděli aby úředník sebemíň potrestal úředníka? Makej votroku, stát přibere dozorce...
+16 #11 Klára 2011-07-05 16:38
Helena Vondráčková je zářným příkladem, jak se dá z partnera zblbnout. Kolik původních přátel Vondráčkové zbylo? Pokud vím, bývala velmi oblíbená i když, moje krevní skupina to není. A když o ní její arogantní manžel říká, že je národní klenot, tak ať si ji dá do vitríny a dívá se na ní. Ale to by mu nevydělávala peníze. Takže nevím.
+1 #10 Jarda 2011-07-03 17:08
Pouštění hudby v rádiu je obrovský kšeft, a jak mi říkala jedna redaktorka, je nebezpečné se o to zajímat.

Více zde:
cs.wikiquote.org/wiki/Rádio
+8 #9 mirek2 2011-06-26 22:52
Cituji kadet:
Kdykoliv při jízdě autem začne v radiu zpívat, přepínám stanici. A to jsem stejný ročník. Už toho cukru bylo moc. A myslím, že takových lidí je více.

Já radio v autě mám zapnuté pouze na dálniční hlášení. Jednoduchý důvod, špatná kvalita JAKÉKOLIV hudby, dum dum nenáším. Doma kvalitní repro mi napoví více o umělci.
+15 #8 Petr 2011-06-26 22:21
byl jsem velkým fandou HV a i dnes si myslím, že byla jednou z našich nejlepších zpěvaček. Byla. Její trapnosti - tažení proti Martě Kubišové a Vaškovi Neckářovi - mne však z toho vyléčily. Dnes ji slyšet v rozhlase ani nikde jinde nechci.
Jejího povedeného manžílka považuji za grázla a zdroj problémů.
Pokud vím, svoboda názoru existuje.
+22 #7 petr 2011-06-26 17:21
Jsem ročník 1940 a patřím ke generaci "Semaforu". Helenka měla kvalitní kariéru, je výbornou zpěvačkou a myslím i dobrou reprezentatkou naší země v zahraničí. Tak jako každá "star" je pod drobnohledem široké veřejnosti, ale i bulváru, to je úděl slavných. Dnešní doba je daleko tvrdší než tomu bývalo dříve, ale myslím si, že popularitu si má zpěvák zajišťovat svým kvalitním vystupováním a ne soudními procesy, které se začaly množit především po jejím seznámení s panem Martinem Michalem. Paní Helena by svá vysoupení měla přizpůsobit svému věku a generacím, které ji milují. Jak decentně působí dnešní vystupování paní Zagorové, Urbánkové, Kubišové, Hegerové,Pilaro vé, jejich slavnostní róby pro televizní přenosy a koncerty na rozdíl od "Helenky", která se snaží udržet si svůj šmrnc třicetileté dívčiny, ale na dnešní mladé zpěvačky ( Lucka Vondráčková, Eva Frná atd.)zpívající pro současnou mladou generaci, již nemá. Trochu soudnosti by neuškodilo a ty žaloby na náš zhuntovaný a rozkradený stát vyvolají jenom další řadu averze vůči Helence.
+15 #6 kadet 2011-06-25 13:22
Kdykoliv při jízdě autem začne v radiu zpívat, přepínám stanici. A to jsem stejný ročník. Už toho cukru bylo moc. A myslím, že takových lidí je více.
+22 #5 Pavel 2011-06-24 10:12
Včera v příloze "idnes" vyšel rozhovor s Helenou Vondráčkovou, z něhož je naprosto zřejmé, že HV je už úplně mimo. Není v tom ale úplně sama. Nejlepší z celého článku je totiž komentář prezidentova mluvčího Hájka, který se vyjádřil, že se zde jedná o mediální lynč, a přirovnal její případ k procesu Dr. Milady Horákové! To je skutečně trapná provokace, zvláště v této době, kdy se zabýváme procesem politického vězně Ing. Jiřího Fialy, o němž podle všeho buď neví, nebo spíše nechce vědět!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)