Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Tento odkaz mi přepískal známý s komentářem: „Mi to pšeci počebujeme vedět, žejo.“ Švejci na Hradě i v podhradí překonávají sami sebe. Jaroslav Hašek by dnes mohl psát další díly…

Generální ředitel České televize Petr Dvořák osloví prezidenta Miloše Zemana, zda má veřejnoprávní televize připravovat přenos projevu na svátek 28. října. ČT se na prezidentskou kancelář obrátila v červnu, dosud ale nedostala konkrétní odpověď. Dvořák to řekl na středečním zasedání rady ČT. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček sdělil, že Hrad na dopis odpověděl a rozhodnutí padne brzy.

„Termín se blíží, a přestože jsme oslovili kancelář prezidenta republiky začátkem června, nemáme konkrétní odpověď. Mám v plánu psát dopis přímo prezidentu republiky, aby nám dal vědět, jestli máme počítat s tím, že budeme předávání státních vyznamenání 28. října vysílat, nebo ne,“ informoval Dvořák členy rady.

Reagoval na dotaz radního Vratislava Dostála, který se šéfa zpravodajství Zdeňka Šámala ptal, jak zpravodajství ČT po několika napjatých událostech s prezidentem vychází. „My o panu prezidentovi a jeho aktivitách informujeme. Projev 28. října bychom rádi vysílali. Už jsem v tomto ohledu na začátku června oslovil pana kancléře (Vratislava) http://tema.novinky.cz/vratislav-mynar">Mynáře, abychom se tentokrát začali připravovat opravdu včas,” uvedl Šámal s tím, že zatím přišlo pouze vyjádření, že Hrad děkuje za zájem a nabídku zváží. Včasné rozhodnutí podle něj může předejít technickým nedostatkům, které se objevily loni, kdy přímý přenos postihl více než desetiminutový výpadek. „Aby nám tam zase nevypadnul proud, a navzájem jsme se neosočovali, kdo má horší elektrikáře," konstatoval v nadsázce Šámal.

Ovčáček: Ještě není rozhodnuto

Mluvčí prezidenta Ovčáček řekl, že o tom, kdo bude přenos vysílat, zatím není rozhodnuto. "Byli jsme osloveni ČT dopisem, na který jsme odpověděli," uvedl. "Žádné rozhodnutí z naší strany ještě nepadlo, ale věc bude dořešena v blízké době," dodal. Z uplynulých sporů s prezidentem Šámal zmínil loňský Zemanův projev, ze kterého vinou editora vypadla zmínka o podnikateli Zdeňku Bakalovi. [celá zpráva] Důsledky tehdy podle Šámala pocítil potrestaný editor i samotné zpravodajství, které posílilo editorskou kontrolu. "Máme zájem informovat o všech aktivitách hlavy státu a snažíme se," dodal Šámal.

Hrany obroušeny

Další událostí byla letošní stížnost Hradu na neodvysílání briefingů mluvčího Jiřího Ovčáčka v přímém přenosu. [celá zpráva]

"Velká rada konstatovala, že není povinností České televize všechny tiskové konference mluvčího prezidenta přenášet živě a že pokud všechny důležité informace, které tam padnou, prezentuje ve svém vysílání, plní svou povinnost. Tím předpokládám, že je tato záležitost vyřešena," uvedl Dvořák.

Spor o povinné živé přenosy pokládá za uzavřený i Ovčáček. "Pokud jde o přenosy mých tiskových konferencí, kde prezentuji stanoviska prezidenta republiky, domnívám se, že hrany byly v zásadě obroušeny," sdělil.

K pravidelným projevům prezidenta Zemana patří rovněž vánoční poselství, které již dvakrát připravovala televize Nova, a ČT je vysílala na programu ČT24. "Záleží na rozhodnutí prezidenta, jaký postup zvolí v letošním roce," dodal Dvořák.

http://www.novinky.cz/kultura/377546-ct-nevi-jestli-ma-vysilat-predavani-vyznamenani-hrad-mlci.html

* * *

Tento odkaz mi přepískal známý s komentářem: „Mi to pšeci počebujeme vedět, žejo.“ Švejci na Hradě i v podhradí překonávají sami sebe. Jaroslav Hašek by dnes mohl psát další díly…

 

Jan Šinágl, 13.8.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)