Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Macha Ladislav„Kamenné sochy bolševiků jsme odstranili, živé jsme nechali v parlamentu.“Toufar Josef

„Když ani po druhém týdnu vyšetřování jsme se nemohli vykázat v případě Toufara výsledkem vyšetřování, bylo mi řečeno, že nám to trvá moc dlouho a že soudruh prezident Gottwald říkal, že se s tím nějak sereme. Ve čtvrtém týdnu jsem viděl, že není možné rozumným způsobem Toufara vyslýchat, a proto jsem přikročil já, soudruh Němec a soudruh Řezníček k ostřejší formě výslechu.“

Ladislav Mácha, velitel vyšetřovacího týmu, jehož sadistické výslechy v zimě 1950 zabily číhošťského kazatele Josefa Toufara, zemřel v nedožitých 96 letech.

„Doktor Ladislav Mácha zemřel 30. září 2018,“ sdělil týdeníku Euro jeden z jeho sousedů v činžáku na pražském Veleslavíně. Smrt bývalého příslušníka StB potvrdila i notářská kancelář Alexandry Červové. „Po panu JUDr. Ladislavu Máchovi narozeném v roce 1923 vedeme pozůstalostní řízení,“ řekla Martina Rambousková, kolegyně Červové.

Máchův „životní úkol“ coby vyšetřovatele Státní bezpečnosti přišel v lednu 1950, kdy byl jeho sedmičlenný tým pověřen veledůležitou operací. Měli prověřit, co se vlastně 11. prosince 1949 stalo v číhošťském kostele a z vymyšlení celého „zázraku“, kdy se měl pohnout kříž nad svatostánkem, usvědčit tamějšího oblíbeného kněze Josefa Toufara.

Výslechové metody použité Máchou a jeho kolegy však byly tak drastické, že surově zmlácený Toufar 25. února 1950 zemřel ve Státním sanatoriu v Praze.

„Když ani po druhém týdnu vyšetřování jsme se nemohli vykázat v případě Toufara výsledkem vyšetřování, bylo mi řečeno, že nám to trvá moc dlouho a že soudruh prezident Gottwald říkal, že se s tím nějak sereme. Ve čtvrtém týdnu jsem viděl, že není možné rozumným způsobem Toufara vyslýchat, a proto jsem přikročil já, soudruh Němec a soudruh Řezníček k ostřejší formě výslechu,“ popisoval to sám Mácha v oficiálních dokumentech, které už dříve citovaly Lidové noviny.

V červnu 1968 označila vojenská prokuratura Ladislava Máchu jako podezřelého z vraždy. Toufarův trýznitel musel do vazby, nakonec ale do věci zasáhla i srpnová okupace a případ se uzavřel tím, že umučení kněze je už promlčeno.

Před soud musel opět v 90. letech, přesně před dvaceti roky jej justice poslala na pět let do vězení, odvolací soud nakonec snížil trest na dva roky. Mácha se ovšem před spravedlností skrýval, a tak pro něj musela eskorta. Za mříže se dostal až v lednu 2002, odseděl si ale jen rok, poté byl propuštěn.

Přestože měl trvalé bydliště hlášeno na pražském Veleslavíně, v posledních letech se Ladislav Mácha už v metropoli příliš neobjevoval a dožíval jinde. ​

https://www.euro.cz/udalosti/smrt-tryznitele-zemrel-estebak-macha-ktery-umucil-kneze-toufara-1429268?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

* * *

Podobně jako českého „Adolfa Eichmanna“ Karla Vaše, nedostihla „zemská“ spravedlnost ani Ladislava Máchu, podobně jako další StB „mlátičku“ Aloise Grebeníčka st., jehož synek zasedá v demokratickém parlamentu…. Všichni si užívali vysokého důchodu v klidu až do smrti. Můžeme se „udemonstrovat“ za nesmysly a pohrobci i „nová“ KSČ – KSČM se nám vysmívají z parlamentu. Konstatujeme, vzpomínáme, uctíváme, ale nekonáme jak máme! Další „memento mori“ před výročím 17.listopadu 1989… Kolik takových vrahů žilo či ještě žije mezi námi nepotrestáno? Proč německá justice své „Máchy“ hledá po celém světě a odsuzuje bez ohledu na věk? Probíhá proces svatořečení kněze Josefa Toufara.

Karel Mrzílek: „Kamenné sochy bolševiků jsme odstranili, živé jsme nechali v parlamentu.“

 

Jan Šinágl, 16.11.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #1 Jan Šinagl 2018-11-16 16:58
Převratu v roce 1989 se také říká sametová revoluce. Proto, že bylo domluveno, že lidé, kteří podepisovali rozsudky smrti budou chráněni. Proto sametová. U nás mučitelé umírají v pokoji, zatím co mučené oběti v krutých bolestech. Totéž je se soudruhy, kteří podepisovali rozsudky smrti. I když jde o nepromlčitelné zločiny, také pokojně žijí ve svých příbytcích. Vždycky si totalitní režim umí najít občany, kterým dělá dobře, mohou-li činit násilí druhým. Jsou to placení zločinci státem. KM

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)