Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PD pomnicky 170818V neděli dne 17.června 2018 proběhl pietní akt na hřbitově v Přerově od 13:00 hod. (omlouvám se za chybějících několik minut, měněn mobil). Poté následovalo svěcení Kříže na místě masakru od 14:00 hod., návštěva výstavy a slavnostní koncert. Za město PD Kriz Svedske sance 170618Přerov se zúčastnil Mgr. Vladimír Puchalský. Dostavil se i zástupce velvyslanectví SRN v Praze velvyslanecký rada Markus Klinger, vedoucí kulturního oddělení a protokolu. Z politiků se dostavil jako jediný bývalý ministr vnitra ing. Tomáš Hradílek. Z médií jsem zaregistroval jen místní regionální TV Přerov. Níže tři videa s překladem projevů do německého jazyka. Zpravodajství doplňuje FOTOGALERIE. V Událostech ČT ani slovo…    

* * *

76. výročí tragédie Lidic mediálně vzpomenuto. Kdy bude stejně vzpomenuto 73. výročí daleko otřesnějšího masakru, kterého jsme se dopustili po válce, kdy jsme vraždili i batolata?!

PlakatJe škoda, že na podstavci posvěceného Kříže není bronzová deska s podrobnostmi masakru. Ty jsou sice uvedeny na desce poblíž, ale nepřečte si je zdaleka tolik jako kdyby byly zvýrazněné přímo na Kříži. Možná to nikoho ani nenapadlo, potom by bylo dobré tuto DSC 0046desku nechat zhotovit a připevnit ji při 75.výročí, samozřejmě v českém a německém jazyce.

Mimochodem 15.června odhalený pomník na místě tábora HANKE v Ostravě na památku obětí brutálního masakru je jen v češtině a bez podrobností. Stejně je tomu i na hřbitově v Postoloprtech a na hřbitově v Olomouci, kde na místě roky utajené zinkové rakve s popelem zavražděných žen, dětí, kojenců a batolat ze Švédských šancí je pouze nápis „Kdo mlčí ke zločinu, stává se sám pachatelem.“

Připomínám, jak místa nacistických zločinů ve Francii navštěvovali společně presidenti Německa i Francie za účasti médií a široké veřejnosti.

Mimochodem návštěvu presidenta Rakouska před 2 lety ve Stochově na nádraží u Lán, kde na nádraží je také jen pamětní deska v českém jazyce. Při návštěvě prezidenta ČLR v Lánech čínština nechyběla na pamětní desce, včetně zasazení stromu?

Jaké „plody“ takovéto nedůstojné a nevyspělé jednání hlavy státu může asi naší zemi přinést? Nebudou se mnoho lišit od těch, které známe už od roku 1948. Je na každém z nás, jak se zachováme, abychom se za své životy nemuseli stydět – i před těmi, kteří za skutečné hodnoty obětovali život – a těmi, co přijdou po nás.   

 

Jan Šinágl, 20.6.2018

* * *

Mohutný kříž na Švédských šancích připomíná 267 obětí masakru

Kříž na Švédských šancích vysvětil přerovský kaplan

O tragédii Lidic ví každý, kdy poznáme hrůzu tábora Hanke, Švédských šancí a koncentračních táborů po válce…?!

* * *

Cena paměti Wenzela-Jacksche pro bývalou sociální ministryní Marksovou

* * *

Merkelová: Pro vyhnání Němců po II. světové válce neexistovalo morální ospravedlnění

Pro vyhnání Němců ze zemí střední a východní Evropy po druhé světové válce podle kancléřky Angely Merkelové neexistovalo morální ani politické ospravedlnění, i když tehdejší události byly následkem nacistické diktatury. Merkelová to řekla v Berlíně při vzpomínce na vysídlence a běžence. Ze zemí střední a východní Evropy bylo po druhé světové válce odsunuto kolem 12 milionů Němců.

"Vyhnání a útěk Němců byly především bezprostředním následkem Němci započaté druhé světové války a nevýslovných zločinů nacionálněsocialistické diktatury," řekla dnes Merkelová. "To ale nemění nic na tom, že pro vyhnání neexistovalo ani morální, ani politické ospravedlnění," zdůraznila Merkelová.

ČRo, 20.6.2018

* * *

Odsouzení odsunu českých Němců premiérkou Merkelovou vytáčí některé pány z českého establishmentu.

„České Němce, které jsme nezabili  jsme odsunuli do Německa, Čeští sudečtí Němci zhloupli spíše zblbli  z nacistické propagandy, jako mnozí Češi s nadšením  zblbli propagandou komunistů i jejímu středověkému násilí po únoru 1948. Vyhození poblázněných českých Němců je jedna strana mince. A co druhá strana?  Kam vyhodit ty co propadli bolševickému násilí a podporovali je více jak šest let? Odsunuli jsme jejich zástupce do parlamentu!  Co podepisovali rozsudky smrti dožívají ve svých domovech ačkoliv jsou jejich odsouzeníhodné činy nepromlčitelné.“

* * *

"Tak jako v Rusku nezmiňují a záměrně ničí památky na bolševické vraždění, podobně i v Česku se bolševické násilí odsouvá na pozdní mediální čas. Ti co v Česku podepisovali rozsudky smrti dožívají ve vilách nepotrestaní ačkoliv jejich činy jsou nepromlčitelné. Mao tse Tung, který nechal mládeží vyvraždit na 50 milionů starších občanů, aby staré názory rychleji vymizely, je chráněn. Jeho oslavné sochy v Číně stojí jako sochy Lenina a mumie na Rudém náměstí. Jediný kdo je stále spravedlivě odsuzován je Hitler, který z těch vrahů je až na třetím místě co do množství povražděných občanů. Ve veřejném odsuzování v médiích je zdaleka na místě prvním. Vrazi, kteří vítězí přestávají být vrahy, ale vítězi. Ti kteří prohráli vrahy zůstávají."

K.Mrzílek, 20.6.2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #4 Horský 2018-06-22 11:48
Odsunuli jsme 3 milióny nacistů nebo kolik? A ti němečtí potažmo sudetští spolužáci mé ryze české mámy z Nýřan byli náhle také nacisté nebo ? Němci zde žili od doby Karla IV, měli nejen majetek /ten při odsunu nejvíce lákal hrdiny z RG aj./ ale i hroby svých předků, vybudovali průmysl nejen sklářství atd. Zblbnourt národy pod falešnýn nacionalismem to známe přece, viz dnešní Rusko, Turecko aj.Naši rodiče, dědové také nosili Gottwalda na ramenou,dovedet e si představit, že by tak nosili Háchu nebo Beneše? A přitom Kléma, co stával pod lucernou nehnul ani prstem při popravách lidí, které osobně znal, Horákovou, Slánského aj.A když ho Semelová i u hrobu nebo KSČ oslavuje, nezapomeňme, že syfilitický alkoholik, kterého také na konci museli už jen podpírat, Gottwald také řekl, není Němec jako Němec.A to uměl dokonce na rozdíl od jiných aparátčíků velmi dobře německy
ještě z doby truhlářského učně ve Vídni,
což se mu hodilo pak pro návštěvy s tlustou Martou v NDR.
+1 #3 Václav 2018-06-21 11:14
I po váce bylo soužití Čechů a Němců možné. U nás v Chebu nebýt jich a pana Krause -nebyl nacista bylo město bez tehdejšího smradlavého svítiplynu, protože to nikdo nechtěl dělat. Mohli jsme s nimi dále, ovšem pak přišel vítězný únor, vyvážet jabloneckou bižuterii, hudební nástroje z Cremony z Lubů u Chebu aj. Zkrátka vše, co si pak znovu vyhnaní Němci založili v SRN.
+5 #2 Jan Šinagl 2018-06-20 21:23
Pane Horský, pokud si přečtete knihu Alexandry Alvarové "Průmysl lži", nebudete zoufat nad "lidem", ale "obdivovat" práci ruských trolů. Je to přesně jejich styl. Také se v ní píše, logicky a věcně vysvětluje, jak kancléřka včasným přijetím prvních uprchlíků zabránila mnohem horšímu tím, že mobilizovala Evropu.
+4 #1 Horský 2018-06-20 20:30
Taková označení dostala německá kancléřka Merkel nikoliv chybně Merklová na Novinkách cz.k poznámce o odsunu německého obyvateltva z republiky = 92% odsudků, přes 800 emailů proti s nadávkamijako baba, obhájkyně nacistů, kráva, čarodějnice, sestra hovězího kastráta, dáma do blázince ,NDRácká svazačka, nacistická saň, makrela perlí, bachyně, zrůda odporná, Mutti Merklová a EU, důvod-proč nenávidět, ta musela být počata někde ve stáji, Pán Bůh se spletl a vdechl tuhle k..vu v ženu, kde jsou nejbližší jatka atd.atd. Za pouhé dvě hodiny odpoledne.Neměl by se také rozpustit lid?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)