Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dovetek avers„PRAVDA VYJDE NA POVRCH JAKO OLEJ NA VODU.“ Jan Antonín BaťaDovetek sponzori

… „Národní soud v Praze jako soud trestní uznal po hlavním přelíčení skončeném dne 2. května 1947 takto právem: Jan Antonín Baťa, narozený 9. května 1898 v Uher. Hradišti, velkoprůmysl­ník, Dr. honoris causa, pobytem udánlivě v Batatubě, Sáo Paulo v Brazílii, je vinen, že jako čes­koslovenský občan v době od poloviny r. 1939, tedy v době zvýšeného ohrožení republiky, v za­hraničí vědomě poškozoval zájmy republiky Československé tím, že odmítl připojiti se otevřeně k čs. hnutí odbojovému, bránil v tom i svým za­městnancům a jednal tak, že i se svými závody přišel na černé listiny anglickou a americkou, čímž spáchal zločin proti státu podle § 4 retr. de­kretu a odsuzuje se podle § 4 retr. dekr. k těžké­mu žaláři v trvání 15 (patnáct) roků, zostřenému každoročně v den 15. března temnou komůrkou. Podle § 14 retr. dekr. se vyslovuje, že odsouzený pozbývá po dobu trestu občanské cti, že prvních 10 roků trestu odpyká ve zvláštních nucených pracovních oddílech a že celé jeho jmění propadá ve prospěch státu."

Rozhodujícím na rozsudku bylo naplnění cíle, pro který se proces započal. Celé jmění světového výrobního a obchodního komplexu Jana Antonína Bati propadá ve prospěch státu. Obrovské trans­parenty především ve Zlíně požadovaly „Zrádci Janu Antonínu Baťovi nejvyšší trest“. Pořád se psal rok 1947! …

 

Str. 84, 85

Jan Šinágl, 15.8.2018

* * *

K 53.výročí úmrtí Jana A. Bati, část I.: Lex Jan Antonín Baťa

K 53.výročí úmrtí Jana A. Bati, část II.: Lex Jan Antonín Baťa

K 53.výročí úmrtí Jana A. Bati, část III.: Lex Jan Antonín Baťa

Odsouzení Jana A. Bati je jedna z několika nejvyšších křivd a nespravedlností, kterou bychom si měli právě dnes, 17. listopadu, opět připomínat!

Abychom nezapomínali: diskusní příspěvek Ing. Dr. Jaromíra Vlčka ke konferenci o Janu Antonínu Baťovi ve Zlíně 2. -3. května 2007

* * *

KDYŽ SE V PRAZE NĚKDO PŘÍLIŠ DOTKNE REŽIMU BENEŠ - GOTTWALD

PF Setina 021116

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

0 #2 Jan Šinagl 2018-08-16 15:55
Doplňuji informace pana Vrbíka - Jan A.Baťa zachránil stovky židovských rodin, tedy tisíce lidí, kdy táty posílal do zahraničních poboček firmy Baťa s celými rodinami. Na jaře jsem navštívil archiv Zlín-Klecánky, kde jsou dokumenty z doby působení pobočky vizové kanceláře ve Zlíně. Neměl jsem čas to množství jmen prozkoumat. Potomci Jana A. Bati se chystali na podzim na důkladné studium těchto dokumentů. Bohužel už nemají přístup vzhledem k nové směrnici na ochranu osobních dat. Něco je hodně špatně...
0 #1 stanislav Vrbík 2018-08-16 11:27
To, co je zde uvedeno v článku Lex Baťa, je přesné znění rozsudku nad Janem Baťou. Žádná kolaborace, žádné přestěhování národa do Patagonie. To bylo v žalobě, ale soud to vyřadil a neprojednával! (První štvanici na "Kolaboranta a zrádce Baťu rozpoutal lidovec Monsignor Hála). Proces, v němž téměř celou špatnost je možno přičíst prezidentovi Benešovi, byl patrně nejhroznější justiční podvod na světě v moderních dějinách.
Prvořadý vlastenec, který ze svého osobního majetku věnoval "Na obranu republiky" 15 milionů tehdejších korun (15 milionů vybrali zaměstnanci firmy Baťa Zlín, a on podle svého slibu přidal dalších 15 milionů ze svého), vycvičil "1.000 pilotů republice" z nichž velká část se dostala do řad pilotů RAF, byl prohlášen za nepřipojivšího se k zahraničnímu odboji (jeho zahraniční firmy přispívaly Benešově vládě) a že někomu bránil přidat se k vojsku, je lež.
Vysvětlení si vyžaduje část rozsudku, v níž se říká, že odmítl se připojit otevřeně k zahr. odboji. To je sice pravda, ale co by se stalo, kdyby to udělal? (Němci se na to otevřeně připravovali, protože jim ležel v žaludku jeho pobyt mimo říši po celou dobu války).
Firmu by zabavili jako majetek uprchlíka, vedení firmy by vymněnili, a vedoucí pracovníky, (nejméně 5 ředitelů) firmy by uvěznili s obviněním, že pracovali pro uprchlého majitele. Jan Baťa převedl 51% akcií firmy na vdovu po Tomáši Baťovi a 5 ředitelů, čímž byli majitelé většiny firmy v Německu, což byl požadavek Říše. Vdova a ti ředitelé podepsali, že po válce akcie vrátí majiteli. Někteří, společně s vdovou tak neučinili.
Rozsudkem je převzal Beneš, jenž se "zasloužil o stát".

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)