Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kuciak Jan a pritelkyneJan Kuciak dostal posmrtně německou mediální cenu: "Daphne Caruanová Galiziová a Ján Kuciak se stali nedobrovolnými mučedníky za svobodu slova," řekla v laudatiu novinářka a bojovnice za lidská práva Düzen Tekkalová. "Jedno nás spojuje. Něco, co spojuje všechny, kdo se upsali novinařině. Pevná vůle odhalovat pravdu a pojmenovávat ji, pevné přesvědčení, že svoboda slova a tisku patří k tomu nejcennějšímu, co máme," podotkla také.

Dne 1.11.2018 jsem obdržel další pokutu, v pořadí už pátou, opět 100.000,-Kč, i s upozorněním pana Martina Majera (přítel pana MM jak mi dnes telefonicky sdělil) ze dne 2.11.2018, že ji mám v poště, celkem s devíti i primitivními SMS (dámy nechť prominou).

Tuto tiskovou zprávu rozeslala Agentura MM (AMM) médiím dne 5.11.2018. Je to, pokud je mi známo, poprvé, kdy AMM rozesílá podobný typ „informace“. Charakter je daný. V plné nahotě se sám odhalí pouze anonymně.

Pokutu jsem si „vysloužil“ zřejmě tímto článkem ze dne 12.10.2018. Neporušuji předběžné opatření (PO), přesto jsem pokutován už popáté 100.000,-Kč za tento článek (jiný jsem v poslední době k tématu nezveřejnil). Proč exekutor nespecifikuje konkrétně kde a čím jsem měl PO konkrétně porušit? Zveřejněním dokumentů PČR a odkazy na bulvární časopisy? Není exekutor schopen rozlišit tvrzení od hodnotících soudů, kde jsou umístěny a kdo je autorem? Jsem pokutován za zveřejnění toho co napsali jiní? Mám nést za ně odpovědnost, být za ně trestán a pokutován? Je mi zakázáno psát a publikovat pod trestem o tom, co smí beztrestně psát roky pouze bulvár pro miliony čtenářů? Pan MM si našel viditelně exekutora odpovídajícího jeho povaze a cílům. Slušný exekutor by tuto „zakázku“ nepřijal.

Žijeme v právním a morálním Absurdistánu, kdy soudci mnohdy nehledají zdravým rozumem spravedlnost, ale zbavují se osobní odpovědnosti odkazem na zákony. To by potom mohl rozhodovat jen úředník s počítačem a soudci by byli k ničemu. Potom se nedivme, že u soudů mohou vyhrávat i blázni či psychopaté nad slušnými občany a přijít o vše co mají i když je zdravý rozum zcela na jejich straně. Blázni se radují a občan žasne… Soudci převádějí svoji odpovědnost na formální zákony, které nemohou hledat spravedlnost a která má být na prvním místě. Proto mají v US justici poroty. Škoda, že mne nesoudí americký soud. Hezky to vyjádřil jeden ze soudců Nejvyššího soudu USA: „Soudce má být především spravedlivý a trochu znát zákony.“   

Otázkou je, kde potom taková společnost může skončit, pokud už nemá sílu se bránit. Stane se snad Česká republika blázincem, resp. velkými Bohnicemi, kde občané nečině přihlížejí dění a jen se diví? Potom by možná bylo nutné znovu obnovit střežení hranice země. Ty by ovšem byly nuceny postavit tentokrát vyspělé západní země - v zájmu vlastní ochrany…  

Ing. Jiří Fiala podstatu současných exekucí vystihl. Je jen škoda, že se snižuje k emocím a vulgaritám na úkor věcnosti.

Stále více si připadám jako novodobý „třídní nepřítel“, podobně jako Pavel Wonka. Ten byl zlikvidován za to, že požadoval dodržování platných zákonů. Wonka byl český Magnitskij. Kvůli Magnitskému zákonu nesmí někteří ruští oligarchové do USA. V Česku ruská ambasáda „praská ve švech“…

Je to přirozený obranný instinkt systému bránit se a eliminovat nebezpečí, je tu něco jako sebezáchovný pud, prvek, který ruší a ohrožuje. Platíme stále daň za to, že jsme bez odporu nechali totalitní vazby přejít do demokracie. Měly to snadné, kdy většinu občanů politika přirozeně nezajímala. Obávám se, že to jinak být ani nemohlo. Stereotypy našeho chování se opakují už 100 let. Chyběli nám silní lídři, pokud byli, byli likvidováni a ti co se dostali k moci, sledovali především a převážně své osobní cíle.  

Stále chci věřit ve svobodu, demokracii, spravedlnost, svobodu slova, projevu a právo veřejnosti na informace. Jinak by moje mnohaletá činnost a služba této zemi zcela pozbyla smyslu.

Připomínám, že paní Martu Kubišovou ve věci žaloby Heleny Vondráčkové, resp. AMM, musel „osvobodit“ až Ústavní soud ČR. Věřím, že v mém případě tak daleko dojít nebude zapotřebí. Její soudy jsem navštěvoval a tím vše začalo. Hlásili se mi další lidé, např. pan Trpák. Tyto soudy jsem monitoroval v rámci své činnosti jako angažovaný občan a nezávislý publicista. Jinak mne nějaký pan MM a jeho soukromý život nezajímal a nezajímá, stejně jako tato dvojice už dnes prakticky nikoho nezajímá a kdy na ni má většina normální veřejnosti poměrně jasný, vyhraněný názor. Pouze se v rámci mé činnosti přirozeně nabalovaly další, vedlejší informace, dokreslující pozadí soudních sporů.

Je typické, že se pan MM nedávno na jedné TV měl vyjádřit v tom smyslu, že se dokáže uživit sám? Přitom je sám v exekuci s dluhem kolem 20 milionů korun a žije si na vysoké materiální úrovni. Díky jeho „obchodní činnosti“ zmizelo cca 500 milionů, odsouzen nebyl, ale skutek se stal. Jeho syn byl 19.7.2018 odsouzen na 8 let v kauze největšího daňového podvodu spolu s tchánem (10 let) a dalšími v kauze největšího daňového podvodu s pohonnými hmotami. O rozsudku informoval pouze tento web. O něho by se měli exekutoři v zájmu věřitelů, tedy bank, zajímat. Paní Helena Vondráčková měla zase tvrdit, že žádné problémy nemají a že se jim už všichni omluvili… Potom je na místě otázka, kdo komu ohrožuje dobrou pověst a může-li ji někdo při informacích zveřejňovaných bulvárními médií roky, jejich opakováním a připomínáním ohrozit, resp. ještě vůbec zhoršit?   

Mám už 18 měsíců zastaven dům, pozemek a bankovní konta. Taková je cena za svobodu slova, vystavená demokratickou zemí členské země EU. Pavel Wonka a Ján Kuciak za ni zaplatili cenu nejvyšší. Pro mne je ctí a závazkem v tomto boji pokračovat - i ve jménu a odkazu mnoha tisíců dalších, kteří za ni položili své životy!

Občané, probíhá boj o tom, zda budeme součástí Západu, nebo Východu. Není moc viditelný, ale zviditelňuje se stále více. I moje mnohaletá práce za svobodu a demokracii v naší zemi, jak ve Švýcarsku, tak zde, je jeho součástí. Každý, komu jsou demokratické hodnoty drahé, by měl být aktivní jak mu to jeho situace a schopnosti umožňují. Nejen ve svém zájmu, ale i zájmu svých dětí, bližních a budoucnosti naší země!

 

Jan Šinágl, 6.11.2018

* * *

-------- Přeposlaná zpráva --------

Předmět:

komunista

Datum:

Mon, 05 Nov 2018 15:47:53 +0100

Od:

ROBBY Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Nazdar ty zkurvený antikomunistický fašistický prase Šinágle. Prý budeš Vondráčkové a Michalovi platit víc jak milion a čtvrt za ty urážky vyhrůžky a lži kterým se vůči nim dopouštíš. Tak se na vás musí zkurvený havlosvině. A když jim to nezaplatíš pomažeš kvapem do tepláků. Na každou svini se vaří voda. Možná to za tebe zaplatí megazloděj a estébácký prase Bureš Babiš kterýho tak vroucně podporuješ jeho minulost v KSČ či STB ti nevadí zmrde a prase fašistický antikomunistický Šinágle. A věř že ta žaloba nebude jen od nich tvé stránky jsou sledované takže za nějaké lži vyhrůžky a slovní útoky na komunisty budou žaloby pokračovat. Potom budeš v kriminálu cikánům kouřit špinavý smradlavý čuráky jak se budeš ve sprše zohýbat pro mýdlo.

* * *

-------- Přeposlaná zpráva --------

Datum:

Tue, 06 Nov 2018 18:21:32 +0100 (CET)

Od:

Jiří Kříž <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.



Buď zdráv ty retardovaný prasopse! Mám opravdovou radost z toho, že se na tebe, ty svině, konečně našel ten správný hrnec s vodou. Jsi narušený psychopat, který se nezmůže na nic jiného, než otravovat ostatním lidem život. Pro svou nemoc ses nemohl udržet a vybral sis za oběť HV a MM. Nemohl jsi vynechat jedinou příležitost, aby sis nekopl. A teď sklízíš plody ovoce stromu nenávisti, který jsi sám zasadil. Co jsi zdědil, to ztratíš v exekucích. Nezůstane ti nic. Jen ten bezvýznamný důchod, ze kterého budeš až do smrti živořit. Protože jsi ale nemocný, neuvědomuješ si to a dál pokračuješ. A to ti přináší další pokuty. Zdravě myslící člověk by to přestal dělat už po druhé, třetí pokutě. Ty máš ale mozek slepice. Zmrde, s radostí budu sledovat, jak se koupeš v polévce, kterou sis sám uvařil. Když tak naříkáš nad stavem justice, zajdi si za svým estébáckým kámošem Burešem Babišem. Chcípni v bídě ty hade. Budeš trpět za ty své verbální útoky na slušné lidi, na naše soudruhy a soudružky, na naše ruské přátele. Čest práci ty antikomunistická kurvo!

* * *

Jasné vítězství Ing. Jiřího Fialy proti Agentuře MM, resp. Martinu Michalovi!

Dobrý den pane Šinágle,

Moc si Vás vážím za podporu M. Kubišové. Je naprosto hanebné co provádí H.Vondráčková a spol.... Chci Vás informovat, že lístky na koncert HV v Rokycanech 18.5., dle informací na internetu, jsou téměř neprodejné. Kapacita sálu je kol. 450 míst z toho je neprodáno asi 360 lístků. Dokonce na fanouškovském facebooku HV je akce koupíš dva lístky a dostaneš dva zdarma... Všechny tyto informace lze dohledat na internetu. Vše se HV vrací za její bezpáteřní chování. Byl jsem fanouškem HV, ovšem jen do doby, než nestoudně napadla Martu Kubišovou.

S pozdravem Petr

* * *

Boj o „veřejný zájem“ Šinágla finančně ničí. Má zaplatit dalších sto tisíc za pomluvy o Vondráčkové

XTV.CZ 13.11.2018: Martin Michal veřejně usvědčuje sám sebe ze lží, podvodů a pomluv. Z Šinágla dělá to, čím je on sám!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.79 (19 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #1 Jan Šinagl 2018-11-12 07:57
Dobrý den Vážený pane Šinágle,
Jsem velice potěšen s toho co jste zde napsal.
Když se tu takto obhajujete lživými informacemi,že se jednalo o anonymní sms.
Bohužel anonymní nebyly a mám dúkaz.
V sms jsem se představil jménem Martin Majer a jako důkaz,že existuji jsem Vám poslal i odkazy na Váš strašně sledujicí Fb účet.
Nic netajím, jak zde uvadíte.
Minul jste se profesi.Na rovinu,bych Vás viděl jako komika v nějakém divadle.
Opravdu bavíte všechny a je škoda,že tohle nadání nevyužijete někde jinde.
Když sem už píšu tak bych měl na Vás otázku, zda by jste mi na ní jako studovaný a chytrý člověk mohl odpovědět.

Martin Majer
Datum: 20-18-11-06 18:40:05 hod.
P.S.
Omlouvám se panu Majerovi. I jemu jsem omylem mezi mnoha anonymními spamovými adresami odstranil přihlašovací údaje. Pokud chce vkládat komentáře, je nutno přihlásit se znovu. Sdělil mi, že je přítelem Martina Michala. Na jeho přání zveřejňuji jeho mobil +420 777 985 566. J.Š.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)