Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis a kniha

Jan A. Baťa: Musíme vybudovat novou demokracii. Ne na stranách, ale na lidech!“Bata kniha

Vzpomínáte na komunistickou agitku z roku 1954, film s názvem Botostroj? Tomáš Baťa, zakladatel naší později největší a nejlepší firmy, sedmé na světě, jak byl primitivně pomlouván a haněn? Ve filmu se nedozvíte, že Tomáš Baťa se chystal stát presidentem ČSR, protože tušil co přijde a uvědomil si potřebu silného muže v čele země. Nepochybně by byl zvolen, ale tragicky zahynul při leteckém neštěstí. Tím odstartovalo i neštěstí naší země v čele se slabochem a zbabělcem Edvardem Benešem…

Nemohu se proto ubránit paralelám postavení ve společnosti firmy Baťa, Agrofertu a jejich majitelů, kdy dnes jsou opět snahy likvidovat silného, schopného lídra v kritické době, který je nadějí pro tuto zemi, jako novodobého „třídního nepřítele.“ Ne nadarmo a ne nezaslouženě, je stále premiér Babiš nejpopulárnějším politikem.

Politici si navykli používat občany jako „užitečné idioty“ ve volbách, potom už je nezajímali. Ve svém novodobém papalášství si myslí, že občané jimi stále jsou a mohou své nemravné mocenské hry hrát do nekonečna. Nejsou a občané jim to v příštích volbách dají jistě patřičně najevo – ať už v předčasných, nebo dalších volbách do parlamentu. Nechtějí pochopit, že jejich čas bezpracného žití a nicnedělání na úkor občanů a země je u konce. Zcela ztratili kontakt s reálným životem běžného občana. Je čas, aby v daleko větší míře obsadila místa občanů zákonodárců schopní a slušní lidé, kteří svými životy dokázali, že za nimi stojí kus poctivé, nezpochybnitelné práce. Ve své aroganci a hyenismu si politici nezadají v ničem s „novináři“ Kubíkem a Slonkovou, jsou to jimi stvořené „zbraně“. Ano, politici jsou na vině, ale neneseme větší vinu každý z nás, kteří jsme jim to svoji občanskou pasivitou roky umožňovali?

Je čas na inventuru ve výroční den 17.listopadu 1989. V materiálních hodnotách jsme se západu takřka vyrovnali, ale v demokratických hodnotách, jejich ctění a vědomém žití, jen minimálně, pokud vůbec. Stále jsme zajatci totalitního myšlení, zvyků a způsobů. Vývoj naší země bude odviset od stupně prosazování těchto chybějících hodnot do našich životů a tím i života země. Žádná společnost nemůže bez dobrých mravů a vlády zdravého rozumu trvale prosperovat. 

LN DR AB a lekar 161118Z konce článku Investigativní hyenismus (LN 16.11.2018) komentátora a moderátora ČRo Tomáše Procházky:

… Když oba reportéři vysloví během dvou minut pojedenácté v různých obměnách tutéž otázku (asi proto, aby jim dobře rozuměl): „A proč o tom s námi chcete mluvit… A proč o tom s námi nechcete mluvit.“ Ozve se konečně pánova (Protopopova. J.Š.) odpověď: „Protože vy nejste lidi, vy jste hyeny…“. Mimochodem, co byste asi řekli vy?

Škoda, že ČT nevysílá z českých domácností a hospod – také utajeně, jako oba výtečníci natáčeli. Mediální lži a manipulace by vyšly jasně najevo.  

 

Jan Šinágl, 16.11.2018

* * *

K tomu Dvořákova televize (ten patří do kriminálu!), neuvěřitelně primitivně informuje, tak, aby méně inteligentní lidé to žrali jako usvědčování AB staršího:

"Pan AB i jeho matka měli velmi silnou, dá se říci zcela určující pozici v rozhodování, zda v komunikaci budou pokračovat. Tedy, zda pan AB rozhovor poskytne, anebo odmítne. Zcela mimo pochybnost pak je, že novináři se nejen opakovaně prezentovali svojí profesí, ale celkově se chovali naprosto  neagresivně a rozhovor jako takový nebo pokračování v něm si nijak nevynucovali. A zcela mimo diskusi je, že tázaným osobám naprosto nic nebránilo, aby rozhovor ukončili prostým zavřením vstupních dveří do bytu."  

Zkrátka byli slušnější, než reportéři. Ani muk o nemoci AB juniora. (Ano, byli slušnější, proto na začátku rozhovoru vyzvali oba „novináře“ k odchodu. Bouchnout dveřmi by je ani nenapadlo – to je zřejmě běžné na Kavčích horách, nikoliv ve Švýcarsku, tam se přání obyvatele bytu respektuje.J.Š.)

Poznámka: Jan A. Baťa: Musíme vybudovat novou demokracii. Ne na stranách, ale na lidech!“

Už několik let píšu články, že politické strany nemají sestavovat kandidátky, je to jakoby někdo manipuloval se zdechlinou. To  se hádá, zasévá nenávist, vymýšlejí se vylhané "kauzy" a čím dál víc upadáme do sprosťáren a podvodů. Politické strany mají být soukromé organizace, ale hodně daleko od kandidátek. Poslanci slibují, že budou hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale šéfové stran dopředu hlásají, jak budou "jejich strany" hlasovat. Sněmovna, to je několik vojenských, vzájemně znepřátelených  jednotek, které šlapou, jak velitel zavelí. A to Sněmovna určuje směr, kam se máme, jako společnost ubírat, určuje nám vývoj, pokrok, budoucnost. Pěkně děkuju, krucinál!

 

Stanislav Vrbík, Zlín, 15.11.201

* * *

Vážení,

Snad Vás bude zajímat: Dnes hlasovala sněmovna důvěru nově navrženému ministerskému předsedovi. Byl rázně odmítnut, což se ještě nikdy v dějinách nestalo. Švédsko prochází už několikatýdenní krizí. Je zde 8 politických stran, které se hádají a derou se k moci, prozatím neúspěšně. Tento systém je na trvalo neudržitelný. Může jej zachránit jen nový systém – navrhovaný Ing.Trinkewitzem – postavený na jednomandátových volebních obvodech pro parlament. Volba stran je v době internetu neudržitelná. Dosavadní systém postavený na do značné míry anonymních a zkorumpovaných organizacích, musí být nahrazen systémem založeným na dobře informovaných jednotlivých občanech. To hlásá připravovaná knížka Ing. Trinkewitze – v angličtině a češtině. Až bude vytištěna, pošleme Vám ji.

 

Srdečně zdraví

Jiří Polák

14.11.2018

* * *

Mediální hon na premiéra Babiše a pokus o jeho likvidaci pokračuje hyenskými metodami!

Výbušná výpověď: Čtveřice vyšetřovatelů promluvila. Kauza Čapí hnízdo vznikla na příkaz Chovance, tvrdí.

Praha 17.11.2018, Klárov 13:30 -17:30: Občané za premiéra Andreje Babiše

Praha, Klárov, 17.11.2018: Slušní občané se v prvním kole podpory premiéra Babiše poučili

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)